Ook KPN begint met uitrol LTE Advanced


Ook KPN begint versneld met de uitrol van het snellere LTE Advanced. De steden in de Randstad krijgen als eerst de beschikking hierover. Bestaande klanten met een 4G-bundel bij KPN of Hi krijgen bovendien extra data en een snelheidsverhoging.

Het landelijk dekkend 4G-netwerk van KPN wordt momenteel via de 800 MHz-frequentie aangeboden. In drukke gebieden zoals steden worden ook hogere frequenties gebruikt. De landelijke uitrol op de 1800 MHz-band gaat 1 juli van start. Hierdoor wordt niet alleen de capaciteit van het netwerk vergroot, door het gebruik van twee verschillende frequentiebanden kan KPN op termijn ook het snellere LTE Advanced aanbieden. Hiermee zijn theoretische snelheden van 200 Mbit/s mogelijk. De eerste steden die de beschikking krijgen over LTE Avanced zijn Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven en Schiphol. Volgens KPN zitten hier de meeste 4G-gebruikers.

KPN 4G
KPN is momenteel de enige met een landelijk dekkend 4G-netwerk

Voor bestaande gebruikers heeft KPN ook goed nieuws. Iedereen met een KPN of Hi-abonnement met 4G-bundel gaan er qua snelheid op vooruit naar maximaal 50 Mbps. De verhoging gaat per 1 jul in. Ook gaan van verschillende abonnementen de databundels gratis omhoog. Volgens KPN zijn klanten zeer tevreden met het snelle mobiele internet. Zo verstoken 4G-klanten tussen de 2,5 en 4x meer data dan onder 3G. Mocht je op zoek zijn naar een telefoon die geschikt is voor 4G, bekijk dan het volledige 4G-overzicht.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel