4G-netwerk van KPN bijna landelijk uitgerold


Alleen nog wat plekken in Zeeland en het 4G-netwerk van KPN is overal in Nederland uitgerold. De telecomoperator meldt dat dit eerder is dan gepland. KPN is hiermee die een landelijk dekkend 4G-netwerk bezit.

De uitrol heeft 14 maanden in beslag genomen en daarbij zijn wekelijks ruim 100 plaatsen overgezet naar 4G. Dit nieuws betekent nog niet dat KPN klaar is met 4G, er wordt nog steeds gewerkt om ook bijvoorbeeld binnenshuis en in gebouwen voldoende dekking te kunnen leveren. De uitrol ging de afgelopen maanden zeer snel zoals in onderstaande animatie goed te zien is.


Tijdverloop van de uitrol van het 4G-netwerk

4G is de opvolger van het verouderde 3G-netwerk dat begon met de uitrol van UMTS in 2002. Alhoewel de snelheid van het 3G-netwerk om de zoveel jaar omhoog ging bleek de techniek uiteindelijk niet voldoende capaciteit te kunnen bieden om breedbandsnelheden te realiseren. 4G kan dat wel en de gemiddelde werkelijke snelheid bedraagt dan ook 25 Mbps. KPN biedt inmiddels 4G-bundels aan zowel zelf als via haar dochters Hi en Telfort. Benieuwd of jouw mobiel geschikt is voor 4G? Check het op de 4G-overzichtspagina.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel