Vodafone wil nog dit jaar het snellere LTE Advanced aanbieden


4G-internet staat in Nederland nog in z'n kinderschoenen. Theoretisch haal je er snelheden mee tot 100 Mbit/s of 12,5 MB per seconde. De opvolger van LTE (4G) staat al klaar en Vodafone wil het nog dit jaar uitrollen.

Met LTE Advanced gaan de snelheden omhoog, voorlopig eerst naar 200 Mbit/s. Een verdubbeling van de huidige snelheid dus. Uiteindelijk zijn er met LTE Advanced snelheden mogelijk van 300 Mbit/s tot zelfs 3 Gbit/s. Dit zijn theoretische snelheden, de snelheden in de praktijk zullen daarbij ver achterblijven. Zo mag je momenteel blij zijn met een snelheid van 25 Mbit/s.

Vodafone antenne in het riet
Ook deze antenne krijgt nog voor september 4G

Vodafone moet trouwens het landelijk 4G-netwerk nog voltooien. Het denkt hiermee in september klaar te zijn. Dat is langzamer dan concurrent KPN die in maart deze status bereikte maar wel sneller dan vooraf gedacht. Vooral de zachte winter zorgde dat Vodafone sneller dan gepland kon uitbreiden. Of LTE Advanced ook in september landelijk beschikbaar is valt nog maar te bezien. Vermoedelijk zullen eerst de grote steden deze nieuwe techniek krijgen. Saillant detail; pas vanaf LTE Advanced mogen we werkelijk spreken van 4G. De huidige vorm van 4G (LTE) is eigenlijk 'slechts' 3,9G.

Bron: 4gdekking.nl


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel