4G-netwerk Vodafone in september landelijk beschikbaar


Het lukt Vodafone om sneller dan gedacht het 4G-netwerk landelijk uit te rollen. De zachte winter is hier mede debet aan. De rode provider denkt in september iedereen 4G aan te kunnen bieden. Dat is zes maanden eerder dan gepland.

Eind vorig jaar nog trok Vodafone extra geld uit om de uitrol van 4G te versnellen. Concurrent KPN kondigde onlangs al aan een landelijk dekkend 4G-netwerk operationeel te hebben. Het nieuws dat Vodafone nu sneller haar 4G-netwerk dekkend heeft komt dus goed uit. Met 4G behaal je internetsnelheden op je mobiel of laptop vergelijkbaar met breedband.

Vodafone 4G september

Rob Shuter, CEO Vodafone Nederland: “Het gebruik van 4G groeit heel snel. Daarom hebben we samen met de netwerkpartners ontzettend hard gewerkt om 4G versneld beschikbaar te maken voor heel Nederland. De zachte winter zonder bevroren bodem maakte het veel eenvoudiger om masten aan te sluiten op het vaste netwerk in de grond. ... De komende maanden zullen we twee keer zoveel 4G-masten activeren als oorspronkelijk gepland.”

Vanaf september denkt Vodafone in heel Nederland 4G te kunnen aanbieden. Benieuwd of jouw telefoon 4G ondersteunt? Zoek hem op in deze lijst van 4G-telefoons.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel