Sony schrijft stevig verlies, Xperia-telefoons doen het goed


Sony heeft het afgelopen fiscale jaar een verlies moeten incasseren van ruim een miljard dollar. Toch komt dit verlies niet omdat het nou zo slecht gaat met de verkoop van Xperia-telefoons. Het verwacht daarin komend jaar zelfs een stijging van 28%.

Vorig gebroken boekjaar verkocht Sony 39 miljoen Xperia-telefoons. Voor dit jaar verwacht Sony er 50 miljoen te verkopen, een stijging van 28%. Met de verkopen van telefoons zoals de Xperia Z1 en Z2 gaat het dus wel goed. Ook de PlayStation 4 deed het goed. Reden waarom het bedrijf dan toch een flink verlies moest schrijven kwam door de slecht presterende TV- en PC-onderdelen. Ook diverse reorganisaties kostte het bedrijf geld.

Sony Xperia phone submerged
Sony zit in rumoerig vaarwater

Voor dit fiscale jaar verwacht Sony ook een verlies te moeten schrijven van ongeveer 500 miljoen dollar. Analisten hadden voor het afgelopen fiscale jaar op minder verlies gerekend. Sony zit in ruw weer en heeft moeite om zich aan de hedendaagse realiteit aan te passen. Onlangs werd de verliesgevende Vaio-divisie verkocht. Vorig gebroken boekjaar boekte die een verlies van 890 miljoen dollar.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel