HTC uit top 10 best verkopende smartphonefabrikanten


HTC is verstoten uit de lijst met 10 best verkopende internationale smartphonefabrikanten. Het stond vorig kwartaal nog op plek 10 maar door nieuwkomer Xiaomi (plek 6) zijn ze nu uit de lijst verdwenen.

In het eerste kwartaal van 2014 gingen er volgens Canalys 279,4 miljoen smartphones over de toonbank. Op 31% van die smartphones stond het Samsung-logo. Zij hebben dan ook met ruime afstand de nummer één positie in bezit. Apple volgt met 16% van de verkopen.

Xiaomi wall

De Chinese merken doen het trouwens opvallend goed in de top 10; de helft is Chinees. Huawei staat op 3, Lenovo op 4, Xiaomi op 6, Coolpad op 8 en ZTE op 9. HTC, die vorig jaar nog op plek 10 stond, is door nieuwkomer Xiaomi uit de lijst verdwenen. Xiaomi doet het vooral in thuisland China erg goed al heeft het bedrijf grootste plannen om ook buiten China telefoons te verkopen.

Een derde is 5" of groter

Voor Apple is er ook reden voor bezorgdheid; een derde van alle verkochte smartphones had een beeldscherm van minstens 5 inch. Apple heeft momenteel geen enkele iPhone in het assortiment wat over een dergelijk groot beeldscherm beschikt. Ze zullen snel met een grotere iPhone moeten komen willen ze de boot niet missen. Geruchten zijn ook dat Apple met een grotere iPhone komt dus dat komt hopelijk wel goed.

Bron: Canalys.com


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel