HTC One M8

9,7 / 10 op basis van 2 reviews
Niet meer nieuw verkrijgbaar
HTC One M8
HTC One M8 schuin
HTC One M8 achterkant schuin
HTC One M8 linkerzijkant schuin

Reviews over de HTC One M8

9,7
2 reviews
5 sterren
1 review
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“Nieuwe One of verbeterde One?”

·

 • Design
 • Uithoudingsvermogen
 • Beeldscherm
 • Motion Launch
 • Sense 6
 • Wisselvallige camera

HTC One M8 review: nieuwe One of verbeterde One? Het nieuwe vlaggenschip van HTC heeft de Nederlandse winkels en ons kritische oog bereikt. De One M8 is een doorontwikkelde One met twee camera's aan de achterzijde waarmee geheel nieuwe mogelijkheden ontstaan. De HTC One M8 is de opvolger van de One die vorig jaar tot mooiste telefoon werd uitgeroepen. Eén ding hebben ze alvast beter gedaan dan bij de vorige One en dat is de beschikbaarheid direct na de lancering van het toestel. Mooi was de One zeker maar het kon volgens HTC nog beter en daarom kent de One M8 enkele verbeteringen. De unibody heeft een nieuwe finish en is gestroomlijnder dan z'n voorganger.


·

Top toestel! Prachtig om te zien en helemaal van metaal! Super robuust. En de dotview cover erbij is een toffe toevoeging. Alleen de camera is minder.

0 0

Alle HTC One M8 reviews


Beschrijving van de HTC One M8

HTC heeft er een handje van fraaie topmodellen in haar telefoonlijn te maken. De HTC One M8 is daar een nieuw paradepaardje van. Het is een ontzettend strak en fraai vormgegeven Android-telefoon met een aluminium behuizing en andere hoogwaardige materialen.

Sense-interface met BlinkFeed

Los van een mooie kop heeft HTC ook nauwkeurig aandacht besteed aan de interface. Er is niet zomaar een versie van Android gebruikt. HTC levert met de Sense UI-schil knap werk. De software ziet er aantrekkelijk uit, maar is ook functioneel. Apps worden duidelijk gegroepeerd en in HTC's eigen BlinkFeed zie je nieuws, Facebook-berichten en Twitter-updates in één oogopslag.

UltraPixel-camera

Qua camera heeft HTC niet gekozen voor de gebaande paden, maar ontwikkelde het een eigen soort camera. De UltraPixel-camera heeft extra grote pixels die daardoor veel licht opvangen. Foto's schieten in het donker levert dus meestal een prima bruikbare foto op. En de extra camera aan de achterzijde geeft je extra mogelijkheden zoals het verleggen van de focus later als je de foto al geschoten hebt en het creëren van 3D-effecten. Erg leuk.

Multimediatelefoon

De HTC One M8 is ook een echte multimediatelefoon. Muziek speel je af via de meegeleverde koptelefoon of beluister je via de ingebouwde stereo-speaker. Deze bevindt zich aan de voorzijde en kan relatief hard. Hard genoeg om er met een groep naar te luisteren.

HTC One M8 schuin

Belangrijkste HTC One M8 specificaties

 • Verkrijgbaar in 32 en 64GB aan geheugen, uitbreidbaar met microSD-kaart
 • Voorzien van snel 4G-internet
 • Quad-core-processor (Snapdragon 801) op 2,3 GHz met 2 GB aan RAM-werkgeheugen
 • Selfiecam met 5 megapixel grote sensor
 • 4-megapixelcamera aan de achterkant + Full HD video-opname
 • 5.0 inch scherm + stevig Gorilla Glass

De HTC One M8 in het nieuws

ts Chou Wang

HTC wisselt topman Peter Chou om

Telecomnieuws ·

Het lijkt dan toch eindelijk gebeurd; HTC vervangt haar topman na aanhoudende tegenvallende resultaten. De officiële lezing is echter anders; Chou zou zich richten op de ontwikkeling van nieuwe producten. Nieuwe CEO is bestuursvoorzitter Cher Wang.

Zij is geen onbekende binnen HTC. Ze is één van de oprichters van het bedrijf en bekleedt momenteel de rol van bestuursvoorzitter. Eind 2013 nam ze al een groot deel van de taken van Peter Chou over. Onder leiding van Chou werd HTC omgetoverd van een fabrikant die voor andere bedrijven telefoons maakte tot een fabrikant van eigen smartphones. De laatste jaren echter wordt HTC geplaagd door tegenvallende resultaten en teruglopende verkoopaantallen.

Peter Chou and Cher Wang
Peter Chou en Cher Wang

Het is nog maar de vraag of Cher Wang daar wat aan kan veranderen. HTC probeert zich in ieder geval de laatste tijd ook te profileren als fabrikant van iets anders dan smartphones. Zo bracht het bedrijf al een Go Pro-achtige camera uit en onlangs nog werd een VR-bril en fitness tracker aangekondigd. HTC heeft over het hele spectrum last van bedrijven zoals Apple, Samsung en opkomende Chinese merken zoals Xiaomi. Cher richtte HTC in 1997 op samen met Chou waarmee er feitelijk weinig veranderd.

 • Tags:
 • ceo
 • chou
 • htc
 • wang

ts HTC Logo

Opgedoken ontwerp HTC One M9 is afleidingsmanoeuvre van HTC

Geruchten ·

Volgens HTC Source zouden de afbeeldingen die onlangs opdoken van de nieuwe HTC One M9 niet die van de M9 zijn. Op de afbeeldingen zien we een toestel die sterk lijkt op de huidige One M8. HTC zou de One M9 namelijk testen in de behuizing van de M8.

Dit alles zou het bedrijf doen om het uiteindelijke ontwerp van de One M9 geheim te houden tot zijn onthulling op 1 maart. Op de uitgelekte afbeeldingen van de opvolger van de One M8 zien we vrij weinig uiterlijke wijzigingen. Een iets andere BoomSound-speaker, de verhuizing van de powerknop naar de zijkant en het los trekken van beide volumeknoppen. HTC zou dezelfde strategie trouwens hebben toegepast bij de allereerste HTC One. Daarvan doken vroegtijdig ook afbeeldingen van op die niet overeenkwamen met het uiteindelijke ontwerp.

HTC Desire 826
Qua voorkant zou de One M9 meer lijken op deze Desire 826

Qua uiterlijk zou de HTC One M9 meer gaan lijken op de tijdens de CES aangekondigde Desire 826. Daarbij zit de selfiecamera precies in het midden achter een relatief grote ronde opening. Alle sensoren zitten daar links van. De BoomSound-speakers zitten precies onder en boven het scherm, mogelijk vergelijkbaar met de Desire Eye. In onze Desire Eye review merkten we al op dat deze indeling een ideale plek is voor stof.

Verkrijgbaarheid HTC One M9

HTC houdt op 1 maart een speciaal event waarop naar alle waarschijnlijkheid deze HTC One M9 'Hima' aangekondigd zal worden. In het verleden duurde het nog wel even voordat het toestel dan in de winkel kwam. De fabricage van bepaalde componenten, met name de UltraPixel in het begin, zorgden voor uitstel. HTC heeft hiervan geleerd en dat doet vermoeden dat het niet lang gaat duren voordat de nieuwe One M9 in de winkels zal liggen. Mogelijk al dezelfde week of de directe weken daarop.

Bron: HTC Source.com

 • Tags:
 • hima
 • htc
 • onem9
 • ontwerp

ts HTC One M9 Duo Camera Phandroid

Foto achterkant HTC One (M9) “bevestigt” ontbreken Duo Camera

Geruchten ·

Eindelijk lijkt er duidelijkheid te komen over of de nieuwe HTC One (M9) met codenaam Hima net als z'n voorganger een Duo Camera krijgt. Er is namelijk een foto van het toestel opgedoken waarop de gehele achterkant zichtbaar is.

En het antwoord lijkt; nee. HTC introduceerde de Duo Camera nog samen met de One (M8) en het stelde het toestel in staat om achteraf scherp te stellen en diverse andere duo-effecten. Het ontbreken van een tweede camera wil trouwens niet zeggen dat deze functionaliteiten verdwijnen in de nieuwere One. Mogelijk is de nieuwe 20,7 megapixel camera in staat deze effecten in z'n eentje te bewerkstelligen.

HTC One (M9) rear
Ditmaal maar één camera, maar mogelijk wel duo-effecten

Zo beschikt ook de Samsung Galaxy S5 over mogelijkheden om met één camera achteraf op iets geheel anders scherp te stellen. Of echter de 3D-functie ook aanwezig blijft is onwaarschijnlijker. Hiervoor lijkt toch echt een twee camera onmisbaar. Mogelijk gebruikt HTC een Sony-sensor die we ook terugvinden in de Xperia Z3 en Z3 Compact.

Beschermhoesje One M9

HTC's nieuwe indeling voor de achterkant lijkt tevens bevestigd te worden door een opgedoken beschermhoesje voor het toestel. Fabrikanten van dergelijke accessoires krijgen vaak vooraf al de schematische tekeningen van nog uit te komen telefoons. We zien daarop dezelfde grote vierkante uitsparing voor de camera met links daarvan de tweekleurige flitser. Hiermee is het nog niet 100% zeker maar het komt wel steeds dichterbij. HTC kondigt de One (M9) op 1 maart aan voorafgaand aan het MWC in Barcelona.

Bron: Phandroid.com

 • Tags:
 • duocamera
 • hima
 • htc
 • m9
 • onem9

ts HTC One M9 Phandroid

Betere foto’s HTC One M9 online gezet

Geruchten ·

Er zijn nieuwe foto's van de nog uit te brengen HTC One M9 gepubliceerd. Hieruit blijkt een reorganisatie van knoppen te hebben plaatsgevonden. Ook blijkt HTC toch voor de M9-naam te gaan nadat eerder gedacht werd dat het hier om een codenaam ging.

We krijgen met deze nieuwe foto's een blik op de zijkant. Hieruit blijkt dat de volumetoets is opgesplitst in twee aparte knoppen. Dit gerucht ging al maar lijkt nu te worden bevestigd. Ook nieuw is de powerknop daaronder. Bij de M8 zit die nog bovenop. Voor een telefoon van deze afmetingen een redelijk onhandige plek, zo blijkt ook HTC nu te vinden.

HTC One M9 frontHTC One M9 side volume rocker

De volumeknoppen en powertoets zitten trouwens redelijk ver naar beneden. Een dergelijke indeling zien we bij phablets wel vaker omdat ze anders te ver van de hand verwijderd zitten die doorgaans het toestel van onderen ondersteunt. HTC paste dit echter ook bij de One M8 toe om ruimte te laten voor de geheugenkaartslot. Ook noemenswaardig is de zwarte balk onder het toestel. Aan de bovenzijde is deze nog metaalkleurig. Of dit bewust is of omdat er nog beschermfolie op zit is onduidelijk.

Toch M9

Tot voor kort ging men er nog vanuit dat HTC met een nieuwe naam zou komen voor het toestel dat we consequent de One M9 hebben genoemd. Welke precies was nog onduidelijk. Echter, het begint er steeds meer op te lijken dat HTC het toch bij One (M9) houdt. Mogelijk omdat we het er nu al zoveel over hebben gehad, mogelijk omdat ze met niets beters konden komen. Het klinkt in ieder geval wel logisch om een opvolger van de One (M8) neer te zetten. Overigens gebruikte HTC intern de projectnaam 'Hima' voor het toestel.

Bron: Phandroid.com

 • Tags:
 • hima
 • htc
 • m9
 • onem9

ts HTC One M9 Nowhereelse

Foto’s tonen mogelijk voor het eerst HTC One (M9) ‘Hima’

Geruchten ·

HTC heeft ze lang achter kunnen houden maar nu lijken dan toch de eerste foto's van de nieuwe HTC One binnen. Belangrijkste conclusie; weinig veranderingen aan het ontwerp en een grotere uitsparing voor de camera.

De bron begint trouwens zijn bericht voorzichtig; hij is er niet 100% zeker van dat dit de nieuwe HTC One is. De bron is echter wel zeer betrouwbaar gebleken in het verleden. Feit is dat de hier getoonde telefoon zeer veel gelijkenissen vertoond met de huidige One (M8). Aan de voorkant weinig verschillen, zelfs aan de indeling niet. Alles lijkt wel wat compacter. Toch zit de extra band onder het scherm met daarop het HTC-logo er nog steeds.

HTC One (M9) frontHTC One (M9) rear

Achterop zien we meer verschillen. Zo lijkt de vierkante uitsparing voor de camera stukken groter als de ronde van de M8. Dit voedt de geruchten dat HTC inderdaad een grotere 20,7 megapixel camerasensor heeft gebruikt. Nog een vraagteken is of HTC wederom een tweede Duo Camera gebruikt. De foto is wat ongelukkig afgeknipt om daar uitsluitsel over te geven.

Specs HTC One M9 'Hima'

De vermoedelijke specificaties van de One M9 'Hima' zijn een Qualcomm Snapdragon 810-processor, 3 GB aan werkgeheugen, een 5 inch Full HD-beeldscherm, en een UltraPixel-camera aan de voorzijde. Over de naam is men het nog niet eens. Ondanks dat we hem consequent 'M9' noemen lijkt één ding zeker; HTC noemt de opvolger van de One (M8) geen M9. En Hima is slechts z'n codenaam. Mogelijk schikt HTC voor de generieke 'nieuwe One'. Altijd een lastige naam zodra de 'nieuwe One' eenmaal opgevolgd zal worden door de 'nog nieuwere One'. We wachten het af. 1 maart kondigt HTC naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe One aan.

Bron: No Where Else

 • Tags:
 • hima
 • htc
 • nieuweone
 • onem9

ts HTC Art

Bloomberg bevestigt de 3 belangrijkste functies van de HTC One M9 (Hima)

Geruchten ·

Nog even en HTC kondigt de opvolger van de HTC One (M8) aan. Het nieuwe vlaggenschip van HTC gaat op drie belangrijke punten verschillen van z'n voorganger. Welke dat zijn bevestigt persbureau Bloomberg in een nieuw bericht.

Misschien wel de ingrijpendste wijziging is de verhuizing van de UltraPixel-camera van de achter- naar de voorkant. Achterop zal hierdoor ruimte ontstaan voor een nieuwe 20 megapixel camera. Een flink verschil met de huidige 4 megapixel waar de UltraPixel-camera van de One (M8) over beschikt. Tweede verschil is het geluid. Waren HTC en Beats tot voor kort nog onlosmakelijk met elkaar verbonden, vanaf de nieuwe One zullen we het moeten doen met geluid van Dolby. Eerder nog ging de naam van Bose rond als nieuwe audio-partner.

HTC One (M8) art
Hopelijk is de opvolger van de One (M8) ook weer een kunststukje

Derde grote verschil is de ingebouwde processor. HTC zal de nieuwe One voorzien van een Snapdragon 810-processor die geldt als de krachtigste die in 2015 op de markt zal komen. Hierdoor zal de nieuwe HTC One over voldoende rekenkracht beschikken. Qua uiterlijk zal de nieuwe HTC weinig verschillen met de One uit 2014. Wel zal het toestel iets minder hoge randen boven en onder het scherm hebben omdat HTC erin geslaagd zou zijn om de BoomSound-speakers kleiner te maken.

Aankondiging nieuwe One aanstaande

HTC heeft al een event aangekondigd waarop naar alle waarschijnlijkheid de volgende One aangekondigd zal worden. 1 maart 2015 moet het gebeuren. Dat is voorafgaand aan het Mobile World Congress. Een vakbeurs van fabrikanten van mobiele telefonie dat jaarlijks in Barcelona gehouden wordt. Tijdens dit event worden ook vlaggenschepen van andere fabrikanten verwacht, belangrijkste is misschien nog wel die van Samsung. Mogelijk brengt HTC tijdens dat event ook een smartwatch mee. Het zal dan voor het eerst zijn dat HTC met een dergelijk product komt.

Bron: Bloomberg.com

 • Tags:
 • hima
 • htc
 • nieuweone
 • onem9

ts HTC U bovenkant ia In Progress

HTC praat wereld 1 maart bij over nieuwe telefoon, opvolger One (M8) waarschijnlijk

Telecomnieuws ·

Het heeft een persbericht verstuurd waarin het iedereen uitnodigt om te bekijken wat het bedrijf voor nieuws in petto heeft. Hoogstwaarschijnlijk wordt dan de opvolger van de One (M8) gepresenteerd.

HTC lijkt het Mobile World Congress-event in Barcelona aan te grijpen om de presentatie van de opvolger van de One (M8) te houden. Opvallend want vorig jaar nog had het Taiwanese bedrijf een eigen event wat gelijktijdig in verschillende steden gehouden werd. Ook van Samsung wordt gezegd dat het het MWC aangrijpt om de opvolger van de Galaxy S5 te presenteren. Alhoewel Samsung nog geen uitnodiging heeft verstuurd hopen we niet dat beide events elkaar bijten. Saillant detail; 1 maart valt op een zondag.

HTC press event Hima

Van de nieuwe HTC One valt nog maar weinig te zeggen. Zo is er bijvoorbeeld nog geen duidelijk naam. De naam M9 lijkt af te vallen. Misschien wordt het wel One 2. Ook over het schermformaat is nog niet veel te zeggen. Het zal ergens tussen de 5 en 5,5 inch liggen. Veel geruchten spreken over 5,2 inch. Qua resolutie gokken de meeste bronnen op Full HD. Geen hogere Quad HD-resolutie dus voor de HTC 'Hima'. Gelet op de uitnodiging verwachten we een camera die het wederom goed doet in het donker. Tot dusver was de eigen UltraPixel-camera hier sterk in. Van de nieuwe One wordt echter gezegd dat de hoofdcamera juist niet meer over deze techniek beschikt.

Beelden HTC Hima

Opvallend is misschien tot dusver wel het ontbreken van duidelijk beeldmateriaal van de One M8-opvolger. Meestal lekt er altijd wel iets uit maar dit jaar weet HTC de geruchten opvallend goed binnenshuis te houden. Er dook eind 2014 wel een persrender uit maar daarvan wordt aangenomen dat deze nep is. Vooral het ontbreken van schermranden wordt hierbij als grootste probleem genoemd.

 • Tags:
 • hima
 • htc
 • mwc15
 • onem9
 • uitnodiging

ts HTC One M9 Weibo

Schimmig plaatje zou eerste afbeelding van HTC One (Hima/M9) zijn

Geruchten ·

Dat er begin volgend jaar een opvolger komt van de HTC One (M8) lijkt zeker. Hoe die er uit komt te zien is nog onzeker, want er lekt bijzonder weinig van het toestel uit. Zou dit dat het allereerste plaatje van de nieuwe One zijn?

Het plaatje zou een uitknipsel zijn van een officiële HTC-uitnodiging voor de CES-beurs in Las Vegas. Er zijn alleen tal van onduidelijkheden die bij ons de alarmbellen doen rinkelen. Zo komt het lettertype van het HTC-logo onderin niet overeen en wordt in het scherm voor de datum en tijd het lettertype Courier gebruikt wat uitzonderlijk is voor het bedrijf. Bovendien komt het plaatje uit China wat vreemd is mocht HTC inderdaad uitnodigingen hebben verstuurd voor een Amerikaanse elektronicabeurs.

HTC One Hima (M9)

Ook wordt tot op heden nog steeds gedacht dat HTC de opvolger van de One (M8) pas ergens in maart aankondigt. Een lancering vroeg in januari zou als een verrassing komen. Onlangs nog somden we de verschillen op tussen de bestaande One (M8) en de nieuwe One (Hima). Grootste wijziging lijkt de 20,7 megapixel camera op de achterzijde te zijn.

Bron: Weibo.com

 • Tags:
 • ces15
 • hima
 • htc
 • onem9

ts HTC Logo Perspective

Zes specificaties die de HTC Hima verschilt met de HTC One (M8)

Geruchten ·

Professioneel twitteraar @upleaks heeft de lijst met specificaties van de HTC Hima online gezet. Handig want zo kunnen we het nieuwe HTC-vlaggenschip vergelijken met de huidige One (M8). We sommen zes verschillende en drie gelijke specs op.

De HTC Hima moet het volgende vlaggenschip van HTC worden. Een naam hebben we er nog niet voor maar hij volgt in ieder geval de One (M8) op. We verwachten niet erg veel uiterlijke verschillen met de One M8 maar nu @upleaks de volledige lijst specificaties gelekt heeft kunnen we wel gaan vergelijken.

HTC leaves
We blikken vooruit op de HTC Hima

Snapdragon 810-processor en 3 GB RAM

Eerste verschil is de processor. HTC gaat hoogstwaarschijnlijk de 64-bits Snapdragon 810 toepassen. Deze nieuwe SoC krijgt hulp van 3 GB aan RAM-geheugen wat 1 GB meer is dan de huidige One (M8).

20,7 megapixel

Het derde verschil (en misschien wel de grootste) is de camera aan de achterzijde. De bron heeft het over een 20,7 megapixel exemplaar. Dat klinkt verdacht veel op een Sony-sensor vergelijkbaar met de Xperia Z3. Opvallend is dat er niet gesproken wordt over een duo camera. Het lijkt ons sterk dat HTC die bij de Hima overslaat.

13 megapixel of 4 UltraPixel

Vierde verschil is de camera aan de voorzijde. Of HTC past een 13 megapixel exemplaar toe, óf een 4 UltraPixel exemplaar. Blijkbaar zijn ze er bij HTC nog niet over uit. Wel is duidelijk dat HTC afstapt van de UltraPixel-techniek aan de achterzijde. Het was een gok toen HTC de techniek in 2013 aankondigde maar het grote publiek wil toch vooral veel megapixels. Mogelijk verdwijnt hij dus nu naar de voorkant.

Sneller internet en grotere batterij

Vijfde verschil is de ondersteuning van categorie 6 LTE. Daarmee zijn snellere downloadsnelheden mogelijk tot 225 Mbit/s. Operators bieden momenteel al op kleine schaal abonnementen aan met het snellere 4G+. Technisch staat deze dienst ook bekend als LTE Advanced. De batterij tot slot, en dat is het zesde verschil, is met 2.840 mAh een fractie groter dan de 2.600 mAh variant op de One (M8).

Gelijk gebleven specificaties

Er zijn niet alleen maar verschillende specificaties. Er zijn ook zaken gelijk gebleven. Misschien wel de belangrijkste is het 5,0 inch grote beeldscherm. Op zich waren we daar behoorlijk te spreken over bij de HTC One (M8) dus erg treurig zijn we daar niet over. Ook gelijk is de schermresolutie. Verwacht dus dezelfde Full HD-resolutie. Ook min of meer gelijk gebleven zijn de afmetingen. De behuizing is een tikkeltje dikker maar nog steeds iets meer dan 9 millimeter.
Verwacht ook dezelfde kleuruitvoeringen; grijs, zilver en goud. Wel lijkt er een nieuwe bij te komen; Gunmetal Gold.

Verwacht wordt dat HTC de Hima ergens in maart officieel aankondigt. Het toestel zal dan uitkomen met Android 5.0 en Sense 7. We houden alle ontwikkelingen voor je in de gaten en proberen we je dat zo snel mogelijk te brengen.

Bron: Upleaks.info

 • Tags:
 • a12
 • hima
 • htc
 • onem9
 • specificaties

ts HTC kleuren

Toekomstige HTC Hima vlaggenschip komt uit in de kleuren grijs, zilver en goud

Geruchten ·

De opvolger van de HTC One (M8) zal verkrijgbaar zijn in bekende kleuren. Namelijk dezelfde als de huidige One M8: grijs, zilver en goud. “Never change a winning team” moeten ze bij HTC gedacht hebben.

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden maar op 25 maart van dit jaar kondigde HTC de One (M8) aan. Heel erg veel verschilde die niet van de eerdere One behalve dan van de twee camera's aan de achterzijde. Voor komend jaar zal er ook niet heel erg veel verschillen, qua uiterlijk dan. Want de opvolger van de HTC One (M8) zal verkrijgbaar zijn in exact hetzelfde kleurenpalet.

HTC One (M8) color palette
De verschillende kleuren van de huidige One (M8)

Onder de motorkap zal het een heel ander verhaal zijn. Als de geruchten kloppen dan krijgt de Hima een 64-bits Snapdragon 810-processor mee en een 20,7 megapixel camera. Een flinke boost ten opzichte van de 4 megapixel in de huidige One M8. Alleen over het schermformaat bestaat de nodige onenigheid. Er zijn geruchten die spreken over 5 inch, over 5,2 inch en over 5,5 inch. Plaats van aankondiging zal vermoedelijk een apart event zijn ergens in het eerste kwartaal van 2015.

Bron: @upleaks

 • Tags:
 • hima
 • htc
 • kleurenpalet
 • onem9

ts HTC Wearable

HTC komt begin volgend jaar met eerste wearable

Geruchten ·

HTC zal begin 2015 voor het eerst een wearable presenteren. Volgens geruchten gaat het om een wearable die om de pols gedragen moet worden maar is het geen smartwatch. Mogelijk is het een fitness tracker.

HTC zou voornemens zijn om haar eerste 'draagbare' tijdens de CES aan te kondigen. Die elektronicabeurs loopt van 6 tot en 9 januari en vindt plaats in Las Vegas. HTC zou bij de ontwikkeling van haar wearable hulp hebben gehad van andere bedrijven die reeds ervaring hebben opgedaan met wearables. Geruchten over een smartwatch zouden niet kloppen, het gaat dus niet om een horloge.

HTC Gluuv
HTC grapte eerder nog met de 'Gluuv', nu komt er echt een wearable

Mogelijk heeft HTC dus een fitness tracker voor ons in petto. Ondanks dat het dus begin 2015 niet met een smartwatch komt is het bedrijf mogelijk wel met een smartwatch bezig. Het ligt dan voor de hand dat deze van Android Wear gebruik maakt. HTC en Google zijn goede partners, het bedrijf maakt zelfs voor Google de nieuwe Nexus 9 tablet. Afgelopen 1 april grapte HTC nog met de HTC Gluuv; een handschoen waar je je One (M8) op kunt bevestigen. Mogelijk heeft ze dat dus toch op ideeën gebracht.

Bron: Venture Beat

 • Tags:
 • armband
 • fitnesstracker
 • htc
 • wearable

ts HTC M9 Hima Panel Nowhereelse

Dit zou het scherm van de HTC One 'M9' Hima zijn

Geruchten ·

Eigenlijk weten we al dat de opvolger van de One (M8) niet de M9 gaat heten maar bij gebrek aan een betere naam noemen we hem toch maar even zo. Het scherm van het toestel zou zijn opgedoken.

Wat we wel weten over de opvolger van de One (M8) is dat ze hem bij HTC de 'Hima' noemen. De geruchten spreken over een schermdiagonaal van tussen de 5,0 en 5,5 inch. Mocht het uiteindelijk toch 5,5 inch worden dan hopen we wel dat HTC wat gaat doen aan die grote balken boven en onder het scherm, anders wordt het toestel wel heel erg groot.

HTC One M9 Hima display panel

Misschien ligt de waarheid wel in het midden en kiest HTC voor een paneel van 5,2 inch in diagonaal. Het is onmogelijk te controleren aan de hand van deze nieuwe afbeelding. Bovendien is het allerminst zeker dat dit paneel bedoeld is voor de HTC Hima. Er zit weinig anders op dan af te wachten totdat er nieuwe meer betrouwbare geruchten komen. Of dat HTC de opvolger van de One (M8) wereldkundig maakt, dat zou ook helpen!

Bron: NoWhereElse

 • Tags:
 • hima
 • htc
 • onem9
 • scherm

ts HTC Ultrapixel

“Opvolger HTC One (M8) krijgt 5 inch scherm en 20,7 megapixel camera”

Geruchten ·

De opvolger van de HTC One M8 krijgt een flinke boost in specificaties. Het scherm blijft weliswaar gelijk, de cameraresolutie gaat enkele malen over de kop. Of dit ook betekent dat HTC afstapt van de UltraPixel-techniek valt nog te bezien.

Voorlopig gaat het nog om geruchten en deze recente geruchten zijn niet in lijn met eerdere berichten. Die spraken nog over een 5,5 inch Quad HD-scherm. Het staat HTC natuurlijk vrij om twee verschillende toestellen uit te brengen; één met een 5 inch en één met een 5,5 inch scherm. Als deze geruchten kloppen dan blijft de opvolger van de One (M8) met 5 inch even groot.

Tweet @upleaks about HTC Hima

Ook de schermresolutie blijft op Full HD steken. Andere fabrikanten stappen over op een hogere Quad HD-resolutie. Daarbij gebruiken ze ook een groter paneel, meestal rond de 5,5 inch. Mogelijk is dat HTC dus te groot. Qua camera wordt nu gezegd dat hij 20,7 megapixel is. Flink meer dan de huidige 4. Overigens heeft HTC het consequent over UltraPixel omdat de individuele pixels groter zijn en daardoor lichtgevoeliger zijn. HTC heeft veel moeite mensen uit te leggen dat 4 megapixel voor een vlaggenschip genoeg is.

Snapdragon 810

Daarnaast zou HTC kiezen voor een Snapdragon 810 processor op maximaal 2,0 GHz. Dat is een gevaarlijke keuze want het is nog allerminst zeker dat Qualcomm deze processor voor maart gereed heeft. HTC zag vaker de lancering van een vlaggenschip uitgesteld worden vanwege problemen met onderdelen.

Bron: @upleaks

 • Tags:
 • hima
 • htc
 • onem9

ts HTC Bose

Volgende HTC One krijgt grotere UltraPixel-camera en geluid van Bose

Geruchten ·

Er gaan geruchten rond over de opvolger van de HTC One (M8). Het nieuwe One-vlaggenschip krijgt flink wat wijzigingen mee waaronder een groter scherm, hogere resolutie, dikkere batterij en meer megapixels.

Onduidelijk is nog of het om de opvolger gaat van de One (M8) of dat dit de 'M9 Prime' is. De verschillen met de huidige One zijn namelijk best wel groot. Wat te denken van een 5,5 inch beeldscherm met Quad HD-resolutie? Dat is een groot verschil met de huidige 5 inch van de One M8.

HTC One M8 rear hands on
Een opvolger voor de One (M8) ligt binnen handbereik

Ook flink meer zijn het aantal pixels in de UltraPixel-camera van deze nieuwe One. 16 megapixel mét optische beeldstabilisatie. Hiermee vervalt direct het argument dat de camera op de HTC One weinig megapixels heeft. Qua processor zou HTC schikken met een Qualcomm Snapdragon 805 met 3 GB aan RAM met daarachter een stevige 3.500 mAh batterij. Een nieuwe partner die het geluid moet verzorgen lijkt ook al gevonden; Bose. Als HTC vasthoudt aan z'n huidige releaseschema dan mogen we de volgende One in maart 2015 verwachten.

Bron: Mydrivers.com

 • Tags:
 • bose
 • htc
 • m9prima
 • onem9

ts Sense 6 Lollipop

Nog meer foto's binnen van HTC Sense onder Android 5.0 Lollipop

Geruchten ·

We hadden al een tweetal screenshots gezien van HTC Sense met de Material Design-filosofie van Android 5.0 Lollipop, maar ditmaal krijgen we een completer beeld. Overigens ging toen het gerucht dat het Sense 7 betrof, ditmaal is het gewoon Sense 6.

De bestaande UI-schil van HTC bovenop Android 5.0 Lollipop dus. HTC belooft binnen 90 dagen na uitbrengen van Lollipop een update voor haar vlaggenschepen waaronder de One (M8) dus ze zullen inmiddels keihard aan het werk zijn. Hoe dat eruit ziet zien we hieronder, in enkele screenshots.

HTC Sense 6.0 Android 5.0 Lollipop

Vooral het multitasking-overzicht ziet er kenmerkend uit. Dit is de nieuwe stijl van Android Lollipop. Ook het notificatieoverzicht krijgt een flinke make-over. Alhoewel sommige fabrikanten inmiddels al zijn begonnen met de uitrol van Android 5.0 Lollipop wordt de uitrol geplaagd door bugs. Zo zijn er meldingen over vastlopers, onverklaarbare reboots, werken Adobe AIR-apps niet meer en zouden Vodafone-klanten geen sms'jes meer kunnen ontvangen. Er is dus nog genoeg werk aan de winkel voor zowel Google als HTC.

Bron: @LlabTooFeR

 • Tags:
 • android
 • htc
 • lollipop
 • sense
 • sense6

ts HTC Droid

HTC verdwijnt volgend jaar nog verder in de marge

Telecomnieuws ·

Het Taiwanese HTC mag dan wel weer sinds kort een bescheiden winst boeken, het marktaandeel van het bedrijf is nog nooit zo laag geweest. Het bedrijf moet genoegen nemen met 2% en voor volgend jaar wordt 1,4% verwacht.

HTC heeft niet alleen last van grote concurrenten zoals Samsung en Apple, maar ook nieuwkomers als Xiaomi en OnePlus blijken grote bedreigingen. Hoe anders zag dat er drie jaar geleden uit? Toen stond het marktaandeel van HTC nog boven de 10%. Het lijkt er niet op dat die tijden ooit nog terugkeren. Het roept vragen op over de toekomst van HTC, of beter gezegd; de zelfstandige toekomst.

HTC One phones
Mooie toestellen, iets minder mooie verkoopcijfers

Er gaan al langer geruchten dat er vanuit de markt interesse is in HTC. Het is beursgenoteerd en daarmee een overnamekandidaat. HTC ontkent alle overname geruchten en liet eerder al weten zelfstandig door te willen gaan. Tot die tijd zal HTC genoegen moeten nemen met een rol in de marge. Jaarlijks 1,5 miljoen One en Desire-telefoons verkopen klinkt veel maar het is niets in vergelijking met het openingsweekend van de iPhone van maar liefst 10 miljoen exemplaren(!).

Bron: Forbes.com

 • Tags:
 • htc
 • marktaandeel

ts Qualcomm Quick Charge

Nieuwe Rapid Charger 2.0 laadt HTC-telefoon 40% sneller op

Telecomnieuws ·

We zeggen altijd maar zo; van een batterij kun je nooit genoeg hebben. En als hij dan al eens leeg is dan is het prettig dat hij snel weer helemaal opgeladen is. De Rapid Charger 2.0 van HTC doet precies dat, voor geschikte modellen dan.

De Rapid Charger 2.0 oplader werkt met HTC-toestellen die beschikken over Qualcomm's Quick Charge 2.0-techniek. Hiermee kun je iets meer dan de helft van je batterij opladen in slechts 30 minuten. HTC-telefoons die hierover beschikken zijn de One (M8), One (E8) en de Desire Eye.

HTC Rapid Charger 2.0

De oudere HTC One beschikt over versie 1.0 van de Quick Charge-techniek en kan ook sneller dan gemiddeld worden opgeladen maar hij maakt niet optimaal gebruik van deze nieuwe oplader van HTC. De Rapid Charger 2.0 wordt al vermeld op HTC's website maar is nog niet verkrijgbaar. Fabrikanten komen steeds vaker met technieken om producten sneller op te laden. Zo kondigde Motorola onlangs nog de Droid Turbo aan met een snellader waarmee je 8 uur batterijduur verkrijgt met slechts 15 minuten opladen.

 • Tags:
 • htc
 • quickcharge
 • rapidcharger2

ts HTC One M8 Flagship

HTC schrijft dankzij Desire-modellen net zwarte cijfers

Telecomnieuws ·

Nadat het kwartalen op rij verlies schreef is het altijd leuk om eens zwarte cijfers te kunnen schrijven. HTC verdiende afgelopen kwartaal weer eens meer geld dan dat het uitgaf. Erg veel was het alleen niet.

HTC schrijft dankzij Desire-modellen net zwarte cijfers

In totaal verdiende HTC vorig kwartaal 19 miljoen dollar. Dezelfde periode vorig jaar verloor het nog geld dus zullen ze daar in Taiwan meer dan genoegen mee nemen. Gelukkig bracht de One (M8) het nodige geld in het laatje. Maar in Europa heeft het ook veel aan de Desire 610 en 510, zo schrijft het in haar kwartaalverslag. Van de onlangs aangekondigde Desire 820 verwacht het ook veel. Voor het vierde kwartaal verwacht HTC licht hogere omzetten. Dat is met het oog op de feestdagen wel erg voorzichtig maar misschien wel realistisch.

 • Tags:
 • desire
 • htc
 • omzet
 • winst

ts HTC Metal

HTC One (M9) heet hoogstwaarschijnlijk geen M9

Geruchten ·

Volgens insiders stapt HTC af van haar naamgeving-beleid voor het One-vlaggenschip. Heette de eerste HTC One nog M7, de tweede kreeg de naam One (M8) maar van een M9 zal het niet komen. Dat wil niet zeggen dat er geen opvolger komt.

Die gaat alleen anders heten. Hoe we de opvolger van de One (M8) dan wel moeten noemen is nog onduidelijk. We hopen echter van harte dat ze niet beginnen met de "nieuwe One", iets wat Motorola momenteel doet met de 'nieuwe' Moto X en Apple ooit kort probeerde met de iPad.

HTC One M8 rear handson
Wel een opvolger, geen One M9

Eerlijkheid gebied te zeggen dat we het M8-typenummer ook wel wat verwarrend vonden. En dat lijkt HTC nu met ons eens te zijn. Van de nieuwe(re) One weten we nog niet veel. Grote kans dat hij net als de HTC One (M8) grotendeels van metaal zal zijn en over een Duo Camera beschikt, mogelijk met hogere resolutie. Plaatjes van het toestel zijn voor zover wij weten nog niet opgedoken.

Bron: @upleaks

 • Tags:
 • htc
 • m9
 • onem9

ts HTC Sense7 Youmobile

Screenshots tonen mogelijk versie 7 van HTC Sense

Geruchten ·

Nu Android 5.0 Lollipop uit is en strak staat van het Material Design-ontwerp is HTC inmiddels druk bezig om haar eigen Sense UI hierop aan te passen. De eerste screenshots daarvan laten de voortgang daarvan zien.

En het is duidelijk dat HTC zich door het Material Design-principe laten inspireren. Vooral de kleuren en het nieuwe lettertype vallen in eerste instantie op. De bron zegt dat de kleur van de achtergrondkleur van de virtuele bedieningsknoppen meekleuren met die van de app. Momenteel zijn ze nog voornamelijk zwart.

HTC Sense 7 UIHTC Sense 7 UI

De screenshots zouden afkomstig zijn van de One M8; het huidige vlaggenschip van HTC. Het bedrijf heeft de update naar Android 5.0 Lollipop voor dit model al bevestigd. Normaliter brengt HTC binnen 90 dagen na uitbrengen van nieuwe Android-updates een update uit. Dat is een harde belofte aan Amerikaanse klanten. Europese en Nederlandse gebruikers moeten meestal iets langer wachter.

Bron: Youmobile.org

 • Tags:
 • android
 • htc
 • lollipop
 • materialdesign
 • sense
 • senseui

ts Firmwareupdatefriday

Firmware Update Friday - Week 41

Telefoonnieuws ·

Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week een update voor de HTC One M8.

HTC One (M8) - Android 4.4.4 + Eye Experience

HTC kondigde nog van de week de Eye Experience-software aan en nu al rolt de update binnen voor de One (M8). Het gaat om een flinke update van toch al gauw 250 MB. De Android-versie komt uit op 4.4.4 maar het belangrijkste is natuurlijk de Eye-software. Deze suite bevat een aantal nieuwigheden op het gebied van fotografie.

HTC Eye Split Capture
Een demo van de Split Capture-functie

Eén daarvan is Split Capture waarbij je het beeld van de front-facing camera combineert met die aan de achterzijde. Ook nieuw is Face Tracking, dat de gezichten van maximaal 4 personen centreert voor tijdens het videobellen. Iets minder functioneel is Face Fusion waarbij je twee gezichten kunt laten versmelten. Maar er is meer zoals Voice Selfie, Live Makeup en Photo Booth. Updaten gaat via het toestel zelf en brengt je toestel naar versie 3.28.401.6.

 • Tags:
 • firmware update friday
 • onem8

ts HTC One M8 Eye

HTC lanceert licht aangepaste One (M8) Eye in China

Telefoonnieuws ·

Gisteravond kondigde HTC de Desire Eye aan en de Eye Experience-software update voor bestaande modellen. Maar het had nog een toestel in de binnenzak die het vandaag vrij stilletjes heeft uitgebracht in China; de One (M8) Eye.

Eigenlijk is de One (M8) Eye geen onbekende telefoon voor ons. Het is namelijk een gewone HTC One (M8) maar dan is de 4 megapixel UltraPixel camera ingeruild voor een reguliere 13 megapixel variant. Opmerkelijk want de UltraPixel-camera is juist één van de unique selling points van de One M8. En dat verklaart misschien ook waarom HTC er niet veel ruchtbaarheid aan geeft.

HTC One M8 Eye videochat
De One (M8) Eye herkent automatisch gezichten en centreert ze tijdens een videochat

Er zijn namelijk wel wat klachten over de UltraPixel-camera. Hij levert soms wat weinig detail op en ook qua marketing is het lastig te verkopen. Wie wil er nou slechts 4 megapixel?! China krijgt dus als eerste en voorlopig als enige de HTC One (M8) Eye met z'n 13 megapixel camera. Daarbovenop is de Eye Experience-update al geïnstalleerd. Die stelt je in staat om te videochatten waarbij tot 4 gezichten gecentreerd in beeld komen te staan. Maar de update kent ook enkele geinige features zoals Live Makeup en Face Fusion effects waarbij je twee gezichten in één kunt omtoveren. Handig om te zien hoe je toekomstige kinderen eruit komen te zien.

 • Tags:
 • eye
 • htc
 • onem8
 • onem8eye

ts HTC One M8 Eye Selfie

Selfie van HTC One (M8 Eye) duikt op

Geruchten ·

Er is een foto opgedoken waarop de HTC One (M8 Eye) te zien is. De codenaam 'Eye' duikt al langer op en er lijken in totaal twee versies mee te worden aangeduid. Welke variant hier bedoeld wordt is nog niet helemaal onduidelijk.

We hebben de HTC One M8, we hebben de One M8 Eye en we hebben de HTC Eye. De eerste is aangekondigd en daar weten we inmiddels alles van. Verder hebben we over een toestel met een 13 megapixel camera en een toestel met een 13 megapixel front-facing camera met dual flitser. Maar welke is nou welke?

HTC One M8 Eye leak

Als we deze foto mogen geloven dat zou dit wel eens de variant kunnen zijn met een 13 megapixel front-facing camera. Maar waarom zou je zoveel pixels aan de voorzijde willen hebben? Dan is 5 in principe genoeg. Ook zien we hier geen twee flitsers aan de voorkant. Je begrijpt het al; verwarring alom. Erg veel verschillen zien we trouwens sowieso niet met de bestaande One M8 dus we zijn benieuwd waar alle heisa voor is. Mogelijk wordt het 8 oktober duidelijk, dan houdt HTC een persevent waar het in ieder geval een GoPro-concurrent gaat uitbrengen.

Bron: GSMdome.com

 • Tags:
 • 13mp
 • htc
 • onem8eye

ts HTC Duocamera

Opvolger HTC One (M8) krijgt megapixel-bump naar 13 megapixel

Geruchten ·

HTC werkt achter de schermen hard aan een opvolger van de One (M8). Het was de eerste One met twee camera's aan de achterzijde en alweer de tweede die gebruik maakte van een UltraPixel-camera. Volgend jaar gaat die echter van 4 naar 13 megapixel.

De UltraPixel-camera van de One M8 schiet geen onaardige plaatjes. Vooral in situaties met weinig licht. Alleen op het gebied van detail wil het toestel nog wel eens een steekje laten vallen. Veel verwijten dat aan de 4 megapixels. Tijd dus om daar wat aan te doen en het aantal pixels te verhogen naar 13 megapixel!

HTC One M8 UltraPixel
Binnenkort een 13 megapixel exemplaar

Niet alleen gaat bij de One M8 Eye de hoofdcamera naar 13 megapixels, ook de tweede camera krijgt een dergelijk hoge resolutie. De camera aan de voorzijde blijft gewoon op 5 megapixel staan waardoor hij uitermate geschikt is voor het nemen van selfies. Overige specs zijn vermoedelijk een 5,2 inch Full HD-scherm, een Snapdragon 801-processor en een batterij van 2.600 mAh groot. HTC kondigde afgelopen jaar haar nieuwe vlaggenschip in maart aan, dus het is aannemelijk dat we volgend jaar maart de opvolger mogen verwachten. De bron denkt echter al aan volgende maand. We gaan zien wie er gelijk heeft.

Bron: @LlabTooFeR

 • Tags:
 • 13mp
 • htc
 • m8eye
 • onem8eye

ts HTC Eye

HTC komt spoedig met ‘Eye’ selfie-telefoon

Geruchten ·

HTC zou over een paar weken een nieuw 5,2 inch Android-toestel presenteren met een Full HD-beeldscherm en Snapdragon 801-processor. De Eye moet een ware selfie-telefoon worden. Een opvolger van de M8 is de 'Eye' niet, dat moet de 'M8 Eye' worden.

De Eye zal de nadruk leggen op selfies en uitkomen in het wit, blauw en rood. HTC zal zelfs met een aparte Selfie Stand Case-accessoire komen. Veel specificaties van de Eye zijn er nog niet behalve een 5,2 inch Full HD-display met Snapdragon 801-processor. Die zou op 2,5 GHz draaien en over vier cores beschikken.

HTC One M8 Zoe
Binnenkort nieuwe HTC's?

Mogelijk introduceert HTC tijdens hetzelfde event ook een eigen GoPro-achtige action camera. Deze buisvormige camera heeft vermoedelijk een 16 megapixel sensor en een groothoeklens. Foto's van beide apparaten zijn er nog niet, daarvoor zullen we vermoedelijk tot woensdag 8 oktober moeten wachten. Dan houdt HTC in New York het 'Double Exposure'-event.

Opvolger One (M8)

Over een opvolger van de One M8 wordt ook al gesproken en dat moet volgens de geruchten de 'M8 Eye' worden. Het toestel moet zijn uitgerust met een 13 megapixel Duo-camera en qua hardware verder erg op de M8 lijken. Het modelnummer bedraagt 0P6B. Ten tijde van het uitkomen van de One M8 kreeg HTC kritiek omdat het vasthield aan de 4 megapixel UltraPixel-camera. Volgens velen zou vier te weinig zijn. HTC lijkt daar nu wat aan te doen.

Bron: @upleaks

 • Tags:
 • doubleexposure
 • eye
 • htc
 • selfie

ts HTC Windowsph One One M8

HTC brengt Windows Phone-versie One M8 uit

Telefoonnieuws ·

HTC heeft een One (M8) uitgebracht die onder Windows Phone 8.1 draait. Dat was het goede nieuws. Het slechte nieuws is dat het toestel voorlopig alleen in de VS verkrijgbaar is.

HTC brengt de 'One (M8) for Windows' vooralsnog alleen uit bij het Amerikaanse Verizon. Wat verwarrend is is dat HTC het heeft over 'Windows' terwijl 'Windows Phone', waar het toestel onder draait, toch echt een apart besturingssysteem is. Over het toestel zelf kunnen we kort zijn; dit is nagenoeg dezelfde One (M8) die in maart onder Android werd aangekondigd. Mensen krijgen BoomSound, de Duo Camera en zelfs BlinkFeed is als Live Tile omgebouwd.

HTC One (M8) for Windows
De One (M8) for Windows

Klanten van Verizon kunnen een One (M8) for Windows voor 99,99 dollar met een 2-jarig contract aanschaffen. Zoals gezegd is het niet mogelijk om het toestel hier in Europa te gebruiken, hij ondersteunt simpelweg niet onze netwerken. HTC zou eerst een aparte versie moeten maken. Gelet op de exclusiviteit met Verizon vermoeden we dat dat nog wel even kan duren. Al is er altijd nog een mogelijkheid dat de Windows Phone-uitvoering van de One (M8) hier helemaal niet uitgebracht gaat worden. Dat zou jammer zijn, de vorige Windows Phone van HTC die hier uitkwam was de Windows Phone 8X uit september 2012.

 • Tags:
 • htc
 • onem8forwindows
 • verizon
 • windowsphone

ts HTC Windows Ph One

HTC legt laatste hand aan Windows Phone 8.1 versie van One (M8)

Geruchten ·

Stel je eens voor; een metalen One (M8) maar dan in plaats van Android met Windows Phone? Dit scenario zou wel eens sneller werkelijkheid kunnen zijn dan eerder gedacht.

Momenteel ben je genoodzaakt een Nokia-telefoon aan te schaffen als je een Windows Phone wilt, veel andere keus is er niet. Maar volgens The Verge zou HTC momenteel een eigen Windows Phone aan het testen zijn. Het toestel zou grotendeels gebaseerd zijn op de One (M8). HTC bracht al wel eens enkele Windows Phone-modellen uit maar die kregen niet regelmatig een verversing zoals het dat wel met Android-modellen doet.

HTC One M8 achterkant
Dít maar dan met Windows Phone!

Dat een grote fabrikant anders dan Nokia met een Windows Phone uitkomt zou wel eens het nodige zetje in de rug kunnen betekenen voor Microsoft. Dat zag met Windows Phone al wel de derde plek in nemen qua mobiele platforms, erg succesvol is het nog niet gebleken. Een eerste update voor Windows Phone 8.1 zou tevens enkele nieuwe accessoires kunnen brengen. Zo zou in GDR1 voor Windows Phone 8.1 ondersteuning zitten voor een smart case vergelijkbaar met de Dot View Case.

Bron: The Verge

 • Tags:
 • htc
 • onem8
 • windowsphone
 • windowsphone81

ts Firmwareupdatefriday

Firmware Update Friday - Week 30

Telefoonnieuws ·

Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Deze week een update voor de HTC One (M8), de Samsung Galaxy S5 en de Galaxy S4 LTE+.

HTC One M8 - Android 4.4.3

De eerste update die we deze week gaan bespreken is voor de One (M8). Het is een beetje een vreemde update, want alhoewel de Android-versie op 4.4.3 uitkomt zitten er ook beveiligsfixes uit 4.4.4 in. Je krijgt dus twee versies voor de prijs van één! Voorlopig geldt update 2.22.1530.3 alleen voor simlockvrije varianten. Onduidelijk is nog of Nederlandse gebruikers de update hebben ontvangen, wij hebben ze nog niet gespot. De update is tegen de 600 MB groot dus downloaden via een snel (en gratis) WiFi-netwerk is zeker aan te raden!

Samsung Galaxy S5 - XXU1ANG2

Ook een update voor het huidige vlaggenschip van Samsung; de Galaxy S5. Deze update staat vooral in het teken om de snelheid van het toestel te verbeteren. De update zou gewoon Over-The-Air aangeboden worden en zou rond de 200 MB groot zijn. Direct na de update zou nog een kleinere update van rond de 1 MB volgen. De Android-versie van 4.4.2 blijft gewoon gelijk.

Samsung Galaxy S4 LTE+ i9506 - KitKat

Ook een update voor het vorige vlaggenschip van Samsung. Alhoewel de Galaxy S4 LTE+ wel een variant daarop is met sneller 4G-internet. Het gaat dan om categorie 4 LTE dat momenteel in Nederland getest wordt door diverse operators. Eindelijk krijgt ook dit toestel de KitKat-update. Iets wat tijd zou worden in onze beleving. Enkele Scandinavische landen zouden nu build XXUCNG3 hebben ontvangen, er zijn nog geen meldingen over updates uit Nederland.

 • Tags:
 • firmware update friday
 • galaxys4ltea
 • galaxys5
 • onem8

ts HTC One M8 Pink

HTC brengt rode en roze One (M8) uit

Telefoonnieuws ·

De HTC One (M8) krijgt er twee kleuren bij. Naast Gun Grey, Silver en Gold kun je straks ook kiezen uit rood en roze. Onduidelijk is nog wanneer beide kleuren naar Nederland komen.

HTC brengt rode en roze One (M8) uit

Afbeeldingen van een rode HTC One (M8) lekten trouwens in april al uit. Het heeft dus nog redelijk lang geduurd voordat HTC de nieuwe uitvoering klaar had. Ook de roze uitvoering onderging eenzelfde lot. De blauwe uitvoering kondigde HTC al eerder aan, al lijkt dat voorlopig wel alleen een Amerikaanse aangelegenheid te zijn.

HTC One M8 red

We durven je nog niet te zeggen wanneer je de One M8 in deze uit het oog springende kleuren hier in Nederland kunt krijgen. HTC geeft Nederland doorgaans niet echt prioriteit als het gaat om nieuwe kleur-uitvoeringen. Mogelijk moeten we er dus nog even op wachten. Ach, geduld is een schone zaak.

 • Tags:
 • htc
 • onem8
 • rood
 • roze

ts Dotview case

HTC maakt Dot View-case stuk functioneler

Telecomnieuws ·

Samen met de HTC One (M8) kondigde HTC de bijbehorende Dot View-case aan. Een bijpassend beschermhoesje voor je M8 dat geperforeerd is en daardoor dankzij het scherm informatie kan doorgeven. Een update maakt die nu nog handiger.

Met de Dot View-case kon je al weersinformatie, de tijd en notificaties bekijken. Handig want je hoeft het toestel er niet apart voor aan te zetten of uit de case te halen. Met de nieuwe update kun je nu ook thema's toepassen zodat je hem nog persoonlijker kunt maken.

Dot View case settings

Er zijn in totaal 18 verschillende thema's maar je kunt ook een foto uit je eigen collectie gebruiken om een eigen unieke wallpaper samen te stellen. Je kunt terwijl je One (M8) in de Dot View-case zit ook door je e-mail en berichten navigeren. En door naar boven te vegen activeer je de 'redail'-functie waarmee je een overzicht krijgt van de 3 laatst gebelde telefoonnummers. Dit alles is mogelijk zonder je M8 van de beveiliging te halen. Download gewoon de update uit de Play Store en je kunt beginnen met personaliseren.

 • Tags:
 • dotviewcase
 • htc
 • onem8

ts HTC Logo Ph One

Diverse topmannen verlaten HTC

Telecomnieuws ·

HTC zou volgens Bloomberg in korte tijd twee topmannen verloren hebben. HTC verkeerd al langer in problemen en leidinggevende posities worden maar kort vervuld. Nu geven de Chief Marketing Officer en President of Engineering and Operations het op.

Diverse topmannen verlaten HTC

De positie van CMO (Chief Marketing Officer) werd tot voor kort vervuld door Ben Ho. Hij is onder meer bekend van de Here's To Change-campagne met Robert Downey Jr in de hoofdrol. Deze 1 miljard dollar kostende reclamecampagne werd hevig bekritiseerd en werd door velen als uiterst vaag betiteld. Ben Ho blijft overigens nog tot eind dit jaar in dienst bij HTC, vermoedelijk vanwege lopende contracten. Zijn positie wordt in de tussentijd waargenomen door bestuursvoorzitter Cher Wang. Zij nam eerder al een deel van de verantwoordelijkheden over van CEO Peter Chou. Ook President of Engineering and Operations Fred Liu geeft er na 16 jaar de brui aan. Hij gaat met pensioen. Tot op heden lukt het HTC niet om de rust in het bedrijf wederom te laten keren. Het boekte dankzij de One (M8) weliswaar een bescheiden succes, het lijkt vooralsnog niet genoeg om alle problemen het hoofd te bieden.

Bron: Bloomberg.com

 • Tags:
 • benho
 • cmo
 • fredliu
 • htc

ts HTC gedraaid

HTC ziet teruglopende verkoop vlaggenschip One (M8)

Telefoonnieuws ·

Volgens analist Michael Walkley zouden de verkopen van de One M8 van HTC langzaam maar zeker teruglopen. HTC heeft vooral last van de grote marketingbudgetten van sommige bedrijven en van opkomende Chinese fabrikanten.

HTC heeft met de One (M8) misschien wel één van de mooiste high-end Android-telefoons in het assortiment, het heeft daarmee wel een segment uitgekozen met moordende concurrentie. Vooral de marketingbudgetten van bijvoorbeeld Apple en vooral Samsung speelt de verkoop van de One M8 nu parten. Bovendien hebben de Taiwanezen last van opkomende Chinese fabrikanten.

HTC One M8 in hands

En het tweede kwartaal ziet er waarschijnlijk niet veel beter uit voor HTC, zo verwacht Michael Walkley van Canaccord Genuity. Er lijkt een ware oorlog op punt van uitbreken te staan. Niet alleen heeft Apple de iPhone 6 klaar staan, ook Samsung lijkt met een antwoord bezig te zijn. Bovendien hebben we daar nog de LG G3 en wordt tevens de Sony Xperia Z3 verwacht. HTC zou zelf wel met de One M8 Prime bezig zijn maar die wordt niet dit jaar verwacht.

Via: Cnet.com

 • Tags:
 • htc
 • onem8

ts HTC One Mini 2 Jeans

HTC meldt eerste kwartaalwinst van het jaar

Telecomnieuws ·

HTC heeft over het tweede kwartaal van dit jaar een winst geboekt die nog maar net aan de verwachtingen voldeed. Het is voor het eerst dat het kwakkelende bedrijf winst boekt in 2014.

HTC meldt eerste kwartaalwinst van het jaar

De winst na belasting kwam uit op 55,6 miljoen euro. Dat is de grootste winst sinds het derde kwartaal van 2012. Daartussen werd ook twee maal een verlies geschreven. Het ziet er dus wat beter uit voor HTC dat met modellen als de One (M8) het tij wil keren. Toch zijn de problemen nog niet voorbij. Vorig jaar juli ging de omzet onderuit en de hoop is dat dit nu niet weer gaat gebeuren. Inmiddels heeft het bedrijf de One mini 2 en Desire 816 in het assortiment om dat te voorkomen. Vorig jaar ontbrak het bij HTC vooral aan goedkopere modellen om de omzet te stuwen. Daar is dit jaar dus wat aan gedaan.

 • Tags:
 • htc
 • kwartaal
 • winst

ts One M8 zwart Evleaks

Volledig zwarte HTC One (M8) opgedoken

Geruchten ·

Mogelijk komt er binnenkort een zwarte HTC One M8 uit. Het toestel is al in het Silver, Gun Metal en Gold verkrijgbaar. Het is trouwens niet de eerste keer dat de M8 in andere kleuren opduikt.

Overigens komt de achterkant overeen met de eerder aangekondigde Harman Kardon-uitvoering die exclusief voor het Amerikaanse Sprint werd aangekondigd. Enige uitzondering is het ontbreken van het Harman Kardon-logo onderop. Die uitvoering heeft trouwens ook een champagne-kleurige voorkant. Deze beschikt volgens het gerucht over een volledig zwarte voorkant.

HTC One M8 black

Er zijn geen aanwijzingen dat de zwarte One M8 over andere specs beschikt. Alleen een nieuwe kleur dus. Fabrikanten brengen vaker op den duur nieuwe kleuren uit van telefoons. Dit om de verkoop een nieuwe impuls te geven. De HTC One M8 werd in maart aangekondigd en ligt alweer een tijdje in de winkel. Eerder dook het toestel al in de kleuren blauw, rood en roze op. Ook die hebben de Nederlandse winkel nog niet bereikt.

Bron: @evleaks

 • Tags:
 • htc
 • onem8
 • zwart

ts HTC Android L

HTC One M7 en M8 krijgen Android L binnen 90 dagen na release

Telefoonnieuws ·

Binnen 90 dagen na het uitkomen van Android L brengt HTC een update uit voor de oude One (M7) en nieuwe One M8. De snelle update is onderdeel van het HTC Advantage-programma dat slechts deels

Het wachten is nog wel op Google dat Android L vrij moet geven aan fabrikanten zoals HTC. Dat moet ergens in het najaar gebeuren, een exact tijdschema werd niet gegeven. Toch doet HTC een behoorlijke belofte voor haar M8-vlaggenschip en de oudere One (M7).

HTC Android Response Advantage

Toch zijn ze bij HTC al bezig met Android L, ze zitten zoals ze het zelf zeggen in de Pre-Evaluation fase. HTC heeft vermoedelijk al wel wat Android-software om mee te werken, definitief is het niet. Het Advantage-programma is trouwens niet overal in de wereld gelijk. Als je HTC-telefoon binnen een half jaar een gebroken scherm heeft dan wordt hij gratis gerepareerd. Maar alleen voor Amerikaanse klanten. Voor de software-update gaan we er gemakshalve vanuit dat ook Europese en Nederlandse modellen die binnen 90 dagen krijgen.

Bron: HTC

 • Tags:
 • androidl
 • htc
 • onem7
 • onem8
 • update

ts HTC One M8 Ace Ifanr

Persafbeelding van plastic gemaakte HTC M8 Ace binnen

Geruchten ·

We hebben het hier al een tijdje over een van plastic gemaakte One met de naam M8 Ace. Eerst waren er geruchten, toen een blurry plaatje en toen een render van de achterkant. Ditmaal pakken we het echter groter aan met de mogelijke persrender.

Deze geeft ook goed beeld van de voorzijde. En wat zien we? De gelijkenis met de One M8 is groot. Dat is waarschijnlijk geen toeval, deze M8 Ace moet het goedkopere broertje van de One (M8) worden. De kosten worden met name door de behuizing gedrukt. In plaats van metaal is de Ace van plastic gemaakt. Mogelijk is het scherm ook iets kleiner; 4,7 inch wordt momenteel veel genoemd.

HTC One M8 Ace

Dat is nog steeds groot en bovendien zitten er zowel boven als onder het scherm de voor HTC bekende BoomSound-luidsprekers. Achterop zien we weliswaar twee uitsparingen waardoor de suggestie gewekt wordt dat ook de Ace over een Duo Camera beschikt. Maar helaas, waarschijnlijk is het bovenste gat voor de flitser bedoeld. De camera zou een resolutie meekrijgen van 13 megapixel. Een mogelijke datum waarop HTC de M8 Ace aankondigt is er ook al; 3 juni.

Bron: iFanr.com

 • Tags:
 • htc
 • m8ace
 • plastic

ts HTC One M8 Prime Evleaks

High-end HTC One M8 Prime laat zich van alle kanten zien

Geruchten ·

HTC heeft het lek duidelijk nog niet boven. Ditmaal lekt de One M8 Prime is alle volledigheid uit dankzij de beruchte @evleaks. Zijn fittie met HTC is duidelijk nog niet over en daarom gooit hij olie op het vuur met een 360 render.

Naast dat de HTC One M8 Prime er zeer gelikt uitziet vallen nog wat andere dingen op. Zo steekt de camera wat uit. Mogelijk komt dit omdat HTC voor een hogere resolutie heeft gekozen dan de 4 megapixel in de One M8. Eerder zei een HTC-medewerker dat je "niet meer dan 8 megapixel nodig hebt". Mogelijk is dit dus een 8 megapixel UltraPixel-camera. Een andere mogelijkheid is dat de M8 Prime optische zoom heeft.

HTC One M8 Prime
De HTC One M8 Prime

Iets anders is de nieuwe kleur van het materiaal. Volgens een eerder bericht van @evleaks gaat HTC een composiet van aluminium en siliciumcarbide (AlSiC). Dit lichtgewicht materiaal staat bekend vanwege haar hittebestendigheid en wordt daarom veel in de luchtvaart gebruikt. Naast high-tech materialen beschikt de Prime-versie van de One over een 5,5 inch QHD-resolutie beeldscherm, een Snapdragon 805-processor op 2,5 GHz met 3 GB aan RAM en Categorie 6 aan LTE (4G). Daarnaast zou net als de Samsung Galaxy S5 en Xperia Z2 de behuizing waterbestendig zijn. Al met al een flinke telefoon met flinke specs. Wanneer HTC een aankondiging in petto heeft is onduidelijk.

Bron: Evleaks.at

 • Tags:
 • alsic
 • htc
 • onem8prime
 • ultrapixel

ts HTC M8 Ace Curves Ifanr

Plaatjes HTC M8 Ace met de nodige rondingen duiken op

Geruchten ·

Gister nog plaatste HTC een afbeelding op haar website waarin het haar voorliefde voor rondingen verkondigt. Vandaag lekken plaatjes uit van een toestel met de nodige natuurlijke rondingen? En 1 + 1 is nog altijd 2. Ziehier, de M8 Ace.

Zoals we begrepen hebben is deze M8 Ace van HTC een op de One geïnspireerde telefoon maar dan van plastic. Ondanks die materiaalkeuze ziet hij er toch stijlvol uit. Het beeld van de achterkant verklapt dat de M8 Ace niet is uitgerust met een Duo Camera. Heel erg vinden we dat niet, vooral omdat de overige specificaties niet teleurstellen.

HTC M8 Ace

Wat te denken van een 5 inch Full HD-beeldscherm, een Snapdragon 801-processor met 2 GB aan RAM-geheugen en ondersteuning voor 4G. Net als de One M8 dus, maar dan goedkoper. Althans dat vermoeden we. En hiermee zou HTC wel eens een gelijkwaardige concurrent voor de Galaxy S5 kunnen uitbrengen.

Foto: ifanr.com
Bron: UnwiredView.com

 • Tags:
 • htc
 • m8ace
 • plastic

ts HTC One M8 achterkant

HTC uit top 10 best verkopende smartphonefabrikanten

Telecomnieuws ·

HTC is verstoten uit de lijst met 10 best verkopende internationale smartphonefabrikanten. Het stond vorig kwartaal nog op plek 10 maar door nieuwkomer Xiaomi (plek 6) zijn ze nu uit de lijst verdwenen.

In het eerste kwartaal van 2014 gingen er volgens Canalys 279,4 miljoen smartphones over de toonbank. Op 31% van die smartphones stond het Samsung-logo. Zij hebben dan ook met ruime afstand de nummer één positie in bezit. Apple volgt met 16% van de verkopen.

Xiaomi wall

De Chinese merken doen het trouwens opvallend goed in de top 10; de helft is Chinees. Huawei staat op 3, Lenovo op 4, Xiaomi op 6, Coolpad op 8 en ZTE op 9. HTC, die vorig jaar nog op plek 10 stond, is door nieuwkomer Xiaomi uit de lijst verdwenen. Xiaomi doet het vooral in thuisland China erg goed al heeft het bedrijf grootste plannen om ook buiten China telefoons te verkopen.

Een derde is 5" of groter

Voor Apple is er ook reden voor bezorgdheid; een derde van alle verkochte smartphones had een beeldscherm van minstens 5 inch. Apple heeft momenteel geen enkele iPhone in het assortiment wat over een dergelijk groot beeldscherm beschikt. Ze zullen snel met een grotere iPhone moeten komen willen ze de boot niet missen. Geruchten zijn ook dat Apple met een grotere iPhone komt dus dat komt hopelijk wel goed.

Bron: Canalys.com

 • Tags:
 • htc
 • xiaomi

ts HTC blauw One M8 Evleaks

Blauwe HTC One (M8) in aantocht

Geruchten ·

De huidige One (M8) is momenteel in drie kleuren verkrijgbaar; Silver, Gun Metal en Gold. Maar mogelijk kun je hem op korte termijn ook in het blauw krijgen. Een render hiervan dook onlangs op.

We houden eigenlijk rekening met nog minstens twee extra kleuren waarin de One (M8) uitkomt. Blauw en rood. Dezelfde twee extra kleuren waarin je originele One kunt bestellen. Nu is er weliswaar ook een zwarte One, maar het lijkt dat de Gun Metal uitvoering van de One M8 die vervangen heeft.

HTC One M8 Vivid Blue

De blauwe One (M7) heet Vivid Blue en omdat bovenstaande kleur daar erg op lijkt gaan we er vanuit dat de blauwe HTC One M8 ook zo heet. Afbeeldingen van een rode en roze One M8 hebben ons inmiddels al bereikt. HTC lijkt dus met nieuwe kleurtjes de verkopen van het toestel omhoog te krikken. Nu is het wachten wanneer deze kleuren in de winkel liggen.

Bron: Evleaks.at

 • Tags:
 • blauw
 • htc
 • onem8
 • vividblue

ts HTC One M8 Ace Teaser

HTC plaatst teaser voor nieuwe One-variant

Geruchten ·

HTC lijkt op punt te staan om de One-serie uit te breiden. Het bedrijf plaatste op het Chinese Weibo een teaser waaruit die suggestie gewekt wordt. Vooral de verwijzing naar het woord "One" doet vermoeden dat er een nieuwe telg aan komt.

“To Win a War You Have to Start One”, staat op de meeste afbeeldingen te lezen. Het zijn flinke woorden dus we hopen dat HTC kan leveren. Verwacht wordt dat HTC een eenvoudiger One gaat aankondigen die momenteel bekend staat als "One Ace". Een eenvoudiger One, mogelijk van plastic.

HTC One Ace weibo

Op veel andere plaatjes is Chinese tekst te lezen die veelal verwijzen naar "mode" en "boom". Hieruit zou je kunnen concluderen dat het om een stijlvolle nieuwe telefoon gaat met BoomSound. Die laatste zien we veel bij de One-modellen zoals de One M8 en One Max bijvoorbeeld. Een toestel wat ook nog aangekondigd moet worden is de One mini 2, maar omdat HTC ervoor kiest om deze uiting met name op China te richten denken wijzelf aan de goedkopere One.

Bron: Weibo.com

 • Tags:
 • htc
 • oneace
 • teaser

ts HTC One Shirt

HTC verkocht minstens 500.000 exemplaren One (M8)

Telefoonnieuws ·

Tot nu toe heeft HTC nog niets gezegd over de verkoopaantallen van het nieuwe vlaggenschip de One M8. Behalve dan dat die er goed uitzagen. Maar er is toch een manier om ongeveer te achterhalen hoeveel ervan verkocht zijn.

HTC gaf namelijk samen met de One M8 een aantal apps uit die exclusief voor het toestel bedoeld waren. En laat de Play Store nu ruwweg het aantal downloads bijhouden. De heren van Android Central zagen dit aantal onlangs verschuiven van "100K - 500K" naar "500K - 1M". Nu is het aantal downloads natuurlijk geen één-op-één-vertaling naar verkopen maar het houdt natuurlijk wel verband.

HTC One M8 in hand

Alhoewel dit aantal ver achter blijft bij bijvoorbeeld de Galaxy S5 is HTC er voorlopig tevreden mee. Bovendien zijn ze beter dan de eerste One zo liet HTC eerder weten. Bovendien presenteerde het bedrijf vandaag kwartaalcijfers. Het verwacht nog dit kwartaal eindelijk weer zwarte cijfers te schrijven. Of dat door de One (M8) komt of grotendeels door de goedkopere Desire-modellen is onduidelijk.

Bron: Android Central

 • Tags:
 • htc
 • onem8
 • verkoopaantallen

ts One M8 Mini

Dit zijn mogelijk de eerste beelden van de HTC One M8 mini

Geruchten ·

We hebben mogelijk de allereerste beelden binnen van de One M8 mini van HTC. Ze zijn vermoedelijk afkomstig van een hoesjesfabrikant dus we moeten het bijkomstige hoesje even voor lief nemen.

En direct krijgen we uitsluitsel of de One M8 mini net als de One M8 over een Duo Camera beschikt. Het antwoord daarop is nee. Mogelijk is de camera niet eens van het type UltraPixel maar een traditionele 13 megapixel schieter. Dat HTC met een mini-uitvoering van de M8 bezig is was al eerder bekend.

HTC One M8 mini
De HTC One M8 mini?

Eerder al werden enkele specificaties van de opvolger van de One mini bekend waaronder een 4,5 inch qHD-scherm, een Snapdragon 400-processor op 1,4 GHz en de front facing camera schiet maximaal 5 megapixel. Uiteraard draait de M8 mini Android 4.4 KitKat met Sense 6.0. De dubbele LED-flitser lijkt wel overgenomen van de One M8. Wanneer de M8 mini uitkomt is nog onduidelijk.

Bron: Weibo.com

 • Tags:
 • htc
 • onem8mini

ts HTC One M8 In Hand

“Techwereld moet uitkijken naar HTC One M8 Prime”

Geruchten ·

Professioneel lekker @evleaks zegt dat we moeten uitkijken naar de One M8 Prime van HTC. De naam doet vermoeden dat het een premium One M8 is. Maar de One M8 is toch al premium? We zochten het uit.

De melding van @evleaks is niet uitgebreid, hij laat dus veel te wensen over. Bovendien is het wat verwarrend want de One M8 is toch al premium? Toch zijn er aanknopingspunten. Zo gaat het gerucht dat Samsung ook van de Galaxy S5 een Prime-versie wil uitbrengen. Die moet dan voorzien zijn van een QHD-beeldscherm, ook wel 2K genoemd. Mogelijk zal het model ook gehuld zijn in een metalen behuizing.

One M8 prime?

Nu komt de HTC One M8 al in een zeer strakke metalen behuizing dus dat valt af. Wel mogelijk is dat HTC halverwege het jaar de One M8 wil verversen met een QHD-scherm. Het zou dan wel voor het eerst zijn dat HTC afstapt van haar jaarlijkse releaseplanning. Onduidelijk is ook waar het dan de One M8 gaat positioneren.

Positionering

Feit is dat zowel HTC met de One M8 en Samsung met de Galaxy S5 het dit hele jaar nog moeten opnemen tegen concurrenten die later dit jaar worden aangekondigd. We staan op het punt om over te stappen naar hoge resolutie QHD-beeldschermen en nog snellere processors zoals de Snapdragon 805. Die waren nog niet op tijd klaar voor de lancering van de One M8 en Galaxy S5. Een update ligt dus voor de hand, al is het de vraag wat die zullen betekenen voor de huidige vlaggenschepen.

Bron: @evleaks

 • Tags:
 • htc
 • onem8prime
 • premium
 • qhd
 • snapdragon805

ts Videocomparison One M8 S5

Videovergelijking HTC One M8 en Samsung Galaxy S5

Telefoonnieuws ·

HTC- en Samsung-gebruikers zijn vaak tegenpolen van elkaar. Ze lachen elkaar uit vanwege hun mobiel en vinden hun eigen telefoon veruit de beste van het moment. Maar welke is eigenlijk de beste? We bekeken de videokwaliteit van beide vlaggenschepen.

Nadat we eerder al een cameravergelijking hadden gemaakt tussen de One M8 en Galaxy S5 wordt het nu tijd om de videokwaliteit te testen. Net als bij de foto-vergelijking plakten we beide toestellen aan elkaar en schoten een filmpje. En na wat knip-en-plak-werk krijgen we onderstaand filmpje.

We willen wel even eerlijk zijn; de HTC One M8 staat op de automatische stand. Hierin wordt automatisch de HDR-stand geactiveerd. Bij de Galaxy S5 hebben we die uitgeschakeld. Bovendien schiet de S5 in Full HD, terwijl de hoogste opnamekwaliteit het veel hogere 4K is. Het is dus hier en daar lastig vergelijken, maar niet onmogelijk. De Galaxy S5 filmt veel meer detail maar de kleuren van de One M8 komen weer beter uit. We hebben trouwens ook een filmpje van de Samsung Galaxy S5 met de hoogste videoresolutie van 4K (UHD). Hier hebben we de HDR-modus wél aan.


Zet voor een demo hem op de hoogste kwaliteit van 4K

Mensen die we het filmpje eerder al lieten zien waren verdeeld. Een soortgelijke reactie zagen we ook bij de fotocamera-vergelijking tussen beide modellen. De één vindt de One (M8) beduidend beter, terwijl de andere de voorkeur geeft aan de Galaxy S5. Voor welke je ook gaat, slecht is hij in ieder geval niet maar op sommige vlakken gewoon anders.

 • Tags:
 • galaxys5
 • htc
 • onem8
 • samsung
 • vergelijking
 • video
 • videokwaliteit

ts HTC One M8 Harman Kardon

HTC na Beats-avontuur met Harman Kardon in zee

Telefoonnieuws ·

HTC en het Amerikaanse Sprint hebben een speciale uitvoering van de One M8 aangekondigd; de One Harman/Kardon. We kennen die laatste als Amerikaans audiomerk. Opvallend want voorheen deed het bedrijf nog zaken met concurrent Beats.

HTC na Beats-avontuur met Harman Kardon in zee

Maar Beats Electronics en HTC hebben het samen niet gered. En daarom probeert HTC het nu met Harman/Kardon. Deze speciale uitvoering beschikt over een hoge audiokwaliteit via 24 bit/192kHz DAC. Om dat in perspectief te plaatsen; dat is ongeveer 6x meer informatie dan een CD en 60x meer informatie dan een MP3-bestand. Wie niet van het geluid van de BoomSound wil genieten kan altijd nog de meegeleverde Harman Kardon AE-S koptelefoon inpluggen. Klanten krijgen er bovendien zes maanden gratis Spotify Premium bij. Dat is alleen erg jammer voor Nederlandse klanten, want deze uitvoering komt hier niet uit. Het is nog onduidelijk of dit een eenmalige samenwerking is of dat we meer producten van beide bedrijven mogen verwachten.

 • Tags:
 • harmankardon
 • htc
 • onem8

ts HTC One M8 Ace Evleaks

Van plastic gemaakte HTC One M8 Ace moet Galaxy S5 beconcurreren

Geruchten ·

“Wat Samsung kan, dat kunnen wij ook!” Dat moeten ze bij HTC gezegd hebben. Een telefoon van plastic met high-end specificaties. Werd eerder nog gedacht dat de One M8 Ace een mid-range telefoon moest worden, nu ligt dat heel anders.

Van plastic gemaakte HTC One M8 Ace moet Galaxy S5 beconcurreren

Want volgens Engadget moet de van plastic gemaakt One M8 het qua specificaties makkelijk kunnen opnemen tegen bijvoorbeeld de Galaxy S5 van Samsung. Denk dan aan een 5 inch Full HD-scherm en een quadcore Snapdragon 801-processor op 2,5 GHz. Het enige verschil met de One (M8) is, afgezien van de materiaalkeuze natuurlijk, z'n flink lagere prijs. Hierdoor zouden vooral klanten bij Samsung worden weggesnoept die anders voor een S5 zouden kiezen. Prijzen zouden kunnen liggen rond de 350 euro. Of HTC deze One M8 Ace, of hoe hij ook gaat heten, gaat uitrusten met een UltraPixel-camera of mogelijk de Duo Camera is onbekend.

Foto: @evleaks
Bron: Engadget.com

 • Tags:
 • htc
 • m8ace
 • onem8ace
 • plastic

ts HTC One M8 rood Evleaks

Binnenkort HTC One (M8) ook in het rood

Geruchten ·

Echt als verrassing mag dit niet komen, maar HTC heeft ook plannen om de nieuwe One (M8) in het rood te leveren. Diens voorganger was ook al in die kleur verkrijgbaar.

Het bestaan van de rode One M8 is geleverd door professioneel 'lekker' @evleaks die beelden ervan op z'n Twitter plaatste. Hij tart het Taiwanese merk al langer met lekken van nog onaangekondigde producten en nu dus ook uitvoeringen. Tot nu toe is HTC er niet in geslaagd om de informatie binnenskamers te houden.

HTC One M8 red
Staat hem goed

Wanneer de rode HTC One (M8) in de winkel ligt is nog onduidelijk. Als we uitgaan van de vorige rode One dan kan dat nog wel even duren. Die kwam namelijk pas eind oktober uit. In onderstaande gelekte afbeelding staat overigens wel prominent het Verizon-logo. Dat wil niet zeggen dat hij alleen in de VS uitkomt. Ook de rode One is hier gewoon verkrijgbaar geworden.

Bron: @evleaks

 • Tags:
 • htc
 • onem8
 • rood

ts HTC Samsung Tiny

Samsung verkocht vorig jaar 4x meer Galaxy S4’s dan HTC One’s

Telefoonnieuws ·

Tijdens de eerste 2 maanden nadat hij uitkwam verkocht Samsung maar liefst 20 miljoen exemplaren van de Galaxy S4. HTC verkocht in de eerste 2 maanden na z'n lancering maar 5 miljoen keer een One. Een verschil van 4 op 1.

We wisten natuurlijk al dat HTC minder van de One verkocht dan Samsung van de Galaxy S4. Deze nieuwe cijfers stellen één en ander wel in perspectief. Trouwens, waar HTC 2 maanden over deed lukte Apple in slechts 3 dagen. Nadat de iPhone 5s uitkwam duurde het 3 dagen voordat er 5 miljoen exemplaren van verkocht werden.

HTC Samsung phones

Bij HTC is het besef inmiddels doorgedrongen dat ze wat aan hun marketing moeten doen. Aan de telefoon ligt het namelijk niet, die winnen prijs op prijs. Het is voor HTC te hopen dat het dit jaar anders gaat. De nieuwe One (M8) krijgt het echter niet makkelijk met tegenstanders als de Galaxy S5 en de Xperia Z2. Later dit worden dan ook nog de LG G3 en iPhone 6 verwacht.

Bron: Bloomberg.com

 • Tags:
 • galaxys4
 • htcone
 • onem7
 • samsung

ts Cameratest One M8 Galaxys5

Cameravergelijking Samsung Galaxy S5 en de nieuwe HTC One (M8)

Artikelen ·

Velen schrijven de camera van de nieuwe HTC One bij voorbaat al af. Vier megapixel kan nooit genoeg zijn. Maar is dat wel zo? Wij namen de proef op de som en vergeleken de camera van de One (M8) met de 16 megapixel camera van de Galaxy S5.

Als je naar de ruwe specificaties kijkt dan deze wedstrijd eenvoudig in het voordeel van de Galaxy S5 beslecht worden. Een 16 megapixel ISOCELL-camera met optische beeldstabilisatie en Phase Detection-autofocus. Bovendien is er een vrij geavanceerde HDR-functie. De UltraPixel-camera op de nieuwe One telt 'maar' 4 megapixel al zijn de individuele pixels groter en vangen daardoor meer licht. Ook hier is optische beeldstabilisatie en er is bovendien een tweede camera die de diepte vastlegt.

Praktijktest

Dat was de theorie, nu de praktijk. We bonden de Samsung Galaxy S5 en de HTC One M8 aan elkaar vast en schoten tegelijkertijd een foto. Allebei op de automatische stand en met de HDR zoveel als mogelijk uit. Welke schoot de mooiste foto? Dat laten we aan jou over. Eerst maar eens wat voorbeelden.

Camera sample HTC One M8
HTC One (M8)
Camera sample Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5
Camera sample HTC One M8
HTC One (M8)
Camera sample Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5
Camera sample HTC One M8
HTC One (M8)
Camera sample Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Wat opvalt is dat de HTC One M8 een groothoeklens heeft waardoor je meer in beeld krijgt. Met de Galaxy S5 zit je meteen wat 'dichter' op het onderwerp. Daarnaast valt op dat de kleuren van de Galaxy S5 veel meer uitspringen, die van de One zijn wat vlak.

Camera sample HTC One M8
HTC One (M8)
Camera sample Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5
Camera sample HTC One M8
HTC One (M8)
Camera sample Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5
Camera sample HTC One M8
HTC One (M8)
Camera sample Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Vooral als het wat donker wordt dan lijkt de HTC One M8 een voordeel te hebben. De Galaxy S5 heeft dan wat langer nodig en dat wil nog wel eens resulteren in een onscherpe foto. Daar heeft de S5 sowieso nog wel eens last van. De One M8 schoot in onze praktijktest vrijwel altijd een scherpe foto.

Camera sample HTC One M8
HTC One (M8)
Camera sample Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5
Camera sample HTC One M8
HTC One (M8)
Camera sample Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5
Camera sample HTC One M8
HTC One (M8)
Camera sample Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Waar de One meer licht op lijkt te vangen daar schiet de Galaxy S5 wel meer detail in lichte vlakken. Maar er zijn duidelijk voorbeelden waar het niet meteen duidelijk is wie de winnaar is. De One M8 schiet realistischer zo lijkt, de Galaxy S5 heeft nogal eens de neiging te overdrijven qua kleuren.

Camera sample HTC One M8
HTC One (M8)
Camera sample Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5
Camera sample HTC One M8
HTC One (M8)
Camera sample Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5
Camera sample HTC One M8
HTC One (M8)
Camera sample Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Waar de HTC One (M8) alleen echt niet goed in is zijn situaties met tegenlicht. Contrastrijke foto's noemen we dat. De automatische modus waarin we gefotografeerd heeft zou deze situaties moeten herkennen en op de HDR-modus moeten schieten. Wij hebben er weinig van gemerkt. Op de Galaxy S5 zit echter een briljante HDR-modus, die we zelfs in deze serie helemaal niet gebruikt hebben. Op dat gebied is het verschil dus immens.

Camera sample HTC One M8
HTC One (M8)
Camera sample Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5
Camera sample HTC One M8
HTC One (M8)
Camera sample Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5
Camera sample HTC One M8
HTC One (M8)
Camera sample Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5

Beide camera's hebben plus- en minpunten. Er zijn situaties waarin nauwelijks verschil is en situaties waarin de één het verschil kan maken. En uiteindelijk gaat het ook om smaak welke je het mooist vindt. Schrijf de HTC One (M8) dus niet op voorhand af omdat hij 'slechts' 4 megapixel heeft. Lees trouwens de volledige One M8-review en de Galaxy S5-review er gerust nog eens op na als je één van beiden overweegt aan te schaffen. De HTC One M8 schaf je bijvoorbeeld aan bij Belsimpel.nl en alle aanbiedingen van de Galaxy S5 staan hier.

 • Tags:
 • camerakwaliteit
 • cameratest
 • galaxys5
 • htc
 • onem8
 • samsung
 • test
 • vergelijking

ts HTC Camera Icon

HTC hint op One met optische zoom voor 2015

Geruchten ·

De HTC One van 2015 zou heel best optische zoom kunnen hebben. In een interview met Vodafone praat HTC over de volgende generatie One-telefoons en over welke camera-eigenschappen die kan beschikken.

De eerste One bracht de UltraPixel en de nieuwe One brengt de Duo Camera. UltraPixel zorgt voor een goede foto's in weinig licht situaties en de Duo Camera legt scherptediepte-informatie vast om diverse effecten mee te creeëren. HTC lijkt hiermee aan te geven niet mee te willen doen met de megapixel-race. Sterker nog, het bedrijf zegt in een interview met Vodafone dat het intussen al 4K-telefoons had kunnen hebben. Ze roeien hiermee tegen de stroom in en niet zonder reden.

HTC One M8 Duo Camera
De Duo Camera achterop de One (M8)

Want het gaat niet om megapixels maar om andere zaken. Symon Whitehorn zegt in hetzelfde interview dat je toch niet meer dan 8 megapixel nodig hebt. Mogelijk groeit de UltraPixel-camera dus door van 4 naar 8 megapixel. Symon gaat verder dat HTC graag de professionele DSLR-markt om zeep wil hebben. Cameratelefoons hebben al zo'n beetje het einde betekend van de point-and-shoot-cameramarkt en over 18 maanden tot 2 jaar zullen ook de spiegelreflexcamera's eraan moeten geloven. Optisch zoomen moet hiervoor zorgen en volgens Symon is HTC niet ver verwijderd van een telefoon met optische zoom. Mogelijk krijgt dus de volgende One, of die daarna optische zoom net als de S4 zoom. Hopelijk zit er dan niet zo'n grote toeter aan de achterkant.

Bron: Vodafone

 • Tags:
 • duocamera
 • htc
 • one
 • ultrapixel

ts HTC Banner

HTC neemt voormalig marketing-topman over van Samsung

Telecomnieuws ·

HTC maakt misschien wel de mooiste Android-telefoons van iedereen en toch verkopen ze niet zo goed. Het wordt wel eens gewijd aan een gebrek aan marketing. Wie kun je dus beter overnemen dan de man verantwoordelijk voor de marketing van Samsung?

En dus heeft HTC Paul Golden een baan aangeboden. Golden werkte van 2008 tot en met 2012 bij Samsung waar hij zich met name met de Galaxy-producten bezig hield. Je kent Paul vooral als de bedenker van "The Next Big Thing"-campagne. Inmiddels werkt Golden als marketing consultant.

The Next Big Thing

HTC probeert al langer wat aan haar marketing te doen. Pogingen met Robert Downey Jr en Gary Oldman om de HTC-producten aan de man te brengen werden met gemengde gevoelens ontvangen. Zo werd HTC One uitgeroepen tot beste smartphone en ontving het positieve recensies maar extreem goed verkocht het toestel niet. De eerste tekenen van de nieuwe One gaan diezelfde kant op. Mogelijk weet Golden dat te voorkomen.

Bron: Bloomberg.com

 • Tags:
 • golden
 • htc
 • marketing

ts HTC Plastic Bag

“HTC bezig met goedkopere One M8 van plastic”

Geruchten ·

De nieuwe HTC One ziet er dankzij z'n metalen uiterlijk werkelijk prachtig uit. Helaas zie je dat ook terug in de prijs. Dit is namelijk nogal aan de hoge kant. En HTC wil nu ook mensen met een iets minder grote portemonnee aanspreken.

En daarom lijken ze te de One (M8) ook in een behuizing van plastic uit te willen brengen. Wat er dan nog overblijft van het prachtige ontwerp moet nog maar blijken. Naast het uiterlijk zou HTC niet veel willen veranderen aan het toestel. Met uitzondering van de Duo camera. In plaats van een UltraPixel met een tweede camera zou HTC voor de plastic variant kiezen voor een meer traditionele 13 megapixel camera.

HTC One M8 rear in hands
Doe ons de metalen One (M8) maar

Er bestaat trouwens een reële kans dat HTC dit model specifiek voor de Chinese markt in gedachten heeft. Zo zou het model prima in de Butterfly-serie passen. De HTC Butterfly heeft uiteindelijk weliswaar Nederland bereikt maar dan wel buiten HTC om. Diens opvolger de Butterfly S bereikte zelfs nooit Europa.

Bron: Gforgames.com

 • Tags:
 • htc
 • onem8
 • plastic

ts HTC One M8 Versus Samsung Galaxy S5

HTC traint verkopers waarom de HTC One (M8) beter is dan de Samsung Galaxy S5

Telefoonnieuws ·

Vorig jaar won HTC verschillende prijzen voor haar One-vlaggenschip. Toch werden er meer exemplaren verkocht van het concurrerende Samsung. Hoe kan dat toch? En hoe kunnen ze dat dit jaar voorkomen. HTC traint alvast het verkooppersoneel.

Het is een battle tussen titanen. Met aan de ene kant de HTC One (M8) en aan de andere kant de Samsung Galaxy S5. Beiden vlaggenschepen en beiden liggen in de winkel. Wat moet de verkoper dan volgens HTC weten om toch die klant met een One M8 te laten vertrekken?

HTC One M8 versus Samsung Galaxy S5

De 5 redenen die HTC daarvoor in een uitgelekte trainingshandleiding geeft liggen erg voor de hand. Maar dat wil niet zeggen dat ze te onbelangrijk zijn om te negeren. Op nummer 1; metaal verslaat plastic. Dat hoeft niet altijd, maar qua gevoel en beleving heeft HTC zeker een punt. Op nummer 2; twee krachtige naar voren gerichte luidsprekers. BoomSound maakt inderdaad een hels kabaal en toch komt het kwalitatief over. Op nummer drie; eenvoudige en snelle bediening met één hand. De One M8 is weliswaar langer dan z'n voorganger, dankzij Motion Launch moet je toch alles snel met één hand kunnen bedienen.

HTC One M8 versus Samsung Galaxy S5
Maar er is meer!

Op nummer 4; 's wereld eerste Duo camera met grafische effecten. Later scherpstellen op iets anders of te gekke effecten toevoegen is een fluitje van een cent. En tot slot op nummer 5; meer waar voor je geld dankzij HTC Advantage. Die laatste gaat hier in Nederland grotendeels niet op omdat de schermvervanging bij scheuren alleen voor Amerikaanse klanten is. Al met al, heeft HTC een punt? Ja, maar... Enkele genoemde punten kunnen ook met de Galaxy S5, van anderen kun je je afvragen of ze echt de belangrijkste reden moeten zijn om voor een One M8 te kiezen. Alleen over de materiaalkeuze valt niet te twisten, daar heeft HTC zeker een streepje voor.

Bron: HTCsource.com

 • Tags:
 • galaxys5
 • htc
 • onem8
 • salespitch
 • samsung

ts HTC M8 Ace

Blurry afbeelding van HTC One M8 Ace lekt uit

Geruchten ·

We zijn altijd een beetje huiverig voor onduidelijk afbeeldingen. Echter, ditmaal komen ze wel van een zeer betrouwbare bron. Toch weten we nog steeds niet wat we van deze One M8 Ace moeten maken.

HTC kent een One (M8), daarvan komt vermoedelijk nog een mini en een Max-uitvoering uit maar waar valt deze Ace dan tussen? Moet het een goedkopere One worden? Of is het toch de One M8 mini? Eerder nog werd gedacht dat de M8 Ace een tablet zou zijn.

HTC One M8 Ace

Aan de afbeelding zelf hebben we ook al niet zoveel. Zo weten we niet hoe groot het beeldscherm is en het Sense-homescreen is om onduidelijke redenen geblurd. Wel zien we zowel boven als onder een luidsprekergril. BoomSound lijkt dus aanwezig. Ook een rode uitvoering lijkt een gegeven. Totdat HTC het toestel officieel aankondigt of er meer informatie naar boven drijft blijft dit toestel een mysterie.

Bron: @evleaks

 • Tags:
 • htc
 • m8ace
 • onem8ace

ts HTC One M8 In Hands2

HTC schrijft voor derde kwartaal op rij rode cijfers

Telecomnieuws ·

HTC maakt één van de mooiste telefoons van het moment, maar toch weet het bedrijf dat niet te verzilveren in winst. Sterker nog, voor het derde kwartaal op rij moet het bedrijf een verlies incasseren.

HTC schrijft voor derde kwartaal op rij rode cijfers

Het operationeel verlies over het eerste kwartaal van 2014 kwam uit op ongeveer 62 miljoen dollar. Ernstiger, de inkomsten daalden ruim 20 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Met alle ogen wordt gekeken naar het tweede kwartaal. Hierin kan HTC profiteren van de verkopen van het nieuwe vlaggenschip de One (M8). Het toestel ligt sinds kort in de winkel en de eerste geluiden zijn wisselend. De verkopen zijn redelijk maar een groot succes is het nog niet. HTC gaat het ook moeilijk krijgen van Samsung dat binnenkort start met de verkoop van de Galaxy S5. HTC probeert daarom ook met goedkopere modellen zoals de Desire 601, 500 en 300 marktaandeel vast te houden.

 • Tags:
 • 2014q1
 • htc
 • verlies
 • winst

ts HTC One M8 Inhands

Nieuwe HTC One M8 bereikt Nederlandse winkels

Telefoonnieuws ·

Het nieuwe vlaggenschip van HTC heeft de Nederlandse winkels bereikt. De One (M8) is een doorontwikkelde One met twee camera's aan de achterzijde waarmee geheel nieuwe mogelijkheden ontstaan.

De HTC One M8 is de opvolger van de One die vorig jaar tot mooiste telefoon werd uitgeroepen. Mooi was hij zeker maar het kon volgens HTC nog beter en daarom kent de One M8 enkele mooie verbeteringen. De unibody heeft een nieuwe finish en is op punten ronder dan z'n voorganger. Ook is de onderzijde nu niet meer van plastic. Het geeft de One M8 niet alleen een stevige uitstraling hij doet het ook erg goed in de valtest.

HTC One M8 launch

De One (M8) krijgt daarnaast een tweede camera mee om scherptediepte-effecten mee te creëren en natuurlijk is er weer BoomSound dat nu zelfs een tikkeltje harder is dan voorheen. De HTC One (M8) ligt vanaf vandaag in de winkels voor een losse prijs van 630 euro, in combinatie met een abonnement is hij er al vanaf 42 euro per maand. Bekijk echter alle prijzen op de HTC One M8-prijzenpagina.

 • Tags:
 • htc
 • onem8

ts HTC Windowsph One

HTC maakt mogelijk Windows Phone-versie van One (M8)

Geruchten ·

Het is alweer een tijdje geleden dat HTC ons verblijde met een Windows Phone. En alhoewel het gerucht ook voor z'n voorganger opging bereikt ons weer het gerucht dat HTC van haar laatste vlaggenschip een Windows Phone wil maken.

Een HTC One M8 draaiend onder Windows Phone, dat zien vermoedelijk enkele WP-fans wel zitten. Volgens een nieuw gerucht zou HTC met precies dat bezig zijn. Het toestel moet bovendien dezelfde ontwerp-aspecten meekrijgen als de One (M8). Denk dan bijvoorbeeld aan een aluminium unibody.

HTC One M8 running Windows Phone 8.1
Misschien binnenkort

Of voor dat nieuwe toestel ook ruimte is voor twee camera'a aan de achterzijde valt te betwijfelen. HTC zou dan wellicht toegang moeten krijgen tot API's die niet voor fabrikanten toegankelijk zijn. Maar misschien vinden ze daar een oplossing voor. Volgende week wordt naar alle waarschijnlijkheid Windows Phone 8.1 gedemonstreerd. De eerste WP8.1-toestellen worden niet lang daarna verwacht dus wie weet.

Bron: Wpdang.com

 • Tags:
 • htc
 • onem8
 • windowsphone
 • wp81

ts HTC Blinkfeed

BlinkFeed binnenkort ook beschikbaar voor niet HTC-telefoons

Telecomnieuws ·

HTC gaat enkele Sense 6-apps zoals BlinkFeed binnenkort via de Play Store aanbieden. Grote voordeel hiervan is dat updates niet meer via de grote systeemupdates uitgerold hoeven te worden én dat ook andere Android-telefoons ze kunnen draaien.

BlinkFeed binnenkort ook beschikbaar voor niet HTC-telefoons

BlinkFeed, Zoe en Sense TV staan al in de Play Store maar ze zijn vooralsnog alleen compatible met de HTC One (M8). Binnenkort zal HTC de schakelaar omzetten zodat de apps ook voor niet HTC-telefoons te installeren zijn. Goed nieuws voor wie fan is van de apps. Naast BlinkFeed komt ook Sense TV naar de Play Store. Hiermee kun je emuleer je een afstandsbediening, mits je telefoon over infrarood beschikt. Naast de afstandsbedieningfunctie is er een elektronische programma gids en achtergrondinformatie. Gooi de tv-gids dus maar alvast weg. Wanneer de apps open gaan voor andere telefoons is nog onbekend, maar erg lang zou het volgens de bron niet meer duren.

Bron: AndroidCentral.com

 • Tags:
 • blinkfeed
 • htc
 • playstore
 • sense6
 • sensetv

ts HTC One M8 Mini

“HTC One M8 mini komt later dit jaar”

Geruchten ·

Wie de HTC One (M8) een tikkeltje te groot vindt moet even geduld hebben. Er komt namelijk net als van de One (M7) een kleinere versie van uit. Geen verrassing maar nu zelfs professioneel 'lekker' @evleaks het zegt lijkt het waarheid.

Bovendien meldt hij dat er ook een HTC One M8 Ace in de maak is. Vermoedelijk is dit een tablet dus daar zullen we het hier op NieuweMobiel.NL niet verder over hebben. De komst van een mini-uitvoering van de One (M8) is zoals gezegd geen grote verrassing. De HTC One M8 is al een fractie groter dan de oorspronkelijke One dus dat geeft nog een extra reden voor een kleinere variant.

HTC One mini
Een opvolger zou in de maak zijn...

De One mini werd vorig jaar juli aangekondigd, 5 maanden na de introductie van de One. Een soortgelijk schema valt ook nu te verwachten. Zelfs nu de One (M8) iets later aangekondigd werd. De One mini kreeg een 4,3 inch HD-display mee en een UltraPixel-camera. Mogelijk krijgt de nieuwe One M8 mini een iets groter beeldscherm van 4,5 inch mee. De UltraPixel-camera lijkt te zijn ingeruild voor een 13 megapixel exemplaar.

Bron: @evleaks

 • Tags:
 • htc
 • onem8mini

ts HTC One M8 Disassembled

Aziatische versie van HTC One (M8) stukken krachtiger dan Europese

Telefoonnieuws ·

Soms heeft het voordelen om niet in Nederland te wonen. Zo hebben mensen uit Azië naast het warmere weer de beschikking over een stukken krachtiger HTC One (M8). Dit komt door een verschillende processor.

De HTC One (M8) werd aangekondigd met een Qualcomm Snapdragon 801-processor op 2,3 GHz. En alhoewel de Aziatische variant ook over een Snapdragon 801 beschikt is het toch een andere. Zo krijgt de Europese One M8 een MSM8974-AB mee, dezelfde chipset als in de Xperia Z2.

HTC One (M8) in hands

De Aziatische versie beschikt echter over de MSM8974-AC die op 2,5 GHz geklokt is. Qua specificaties lijkt er tussen beide chipsets weinig verschil te zitten, behalve dan de hogere snelheid. Maar een benchmark laat toch een groot verschil zien. In Antutu scoort de Europese versie een score van 29.431, net onder de LG G2. De Aziatische verplettert echter alles en iedereen met een score van 35.964. Toch al bijna 20% sneller. Een hogere benchmark hoeft op zich niet direct een voelbaarder sneller toestel te betekenen, het staat wel mooi. Dan toch maar een exemplaar tijdens de zomervakantie ophalen? Trouwens drie keer raden over welke variant de Galaxy S5 van Samsung beschikt? De snellere MSM8974-AC ja.

Via: Eprice.com.tw

 • Tags:
 • htc
 • onem8
 • snapdragon801

ts Ifixit HTC One M8

Nieuwe HTC One (M8) bijna onmogelijk te repareren

Telefoonnieuws ·

Het zou bij de meeste van ons niet opgekomen zijn, na het aanschaffen van een fonkelnieuwe One (M8) hem direct uit elkaar halen. Toch doen ze precies dat bij iFixit. Het levert mooie plaatjes op en leert ons hoe makkelijk we hem kunnen repareren.

Nieuwe HTC One (M8) bijna onmogelijk te repareren

En wat blijkt? De HTC One (M8) is een drama om te moeten repareren. Op zich is dat geen verrassing, alle componenten zit namelijk strak ingesloten in een unibody. HTC gebruikt schroeven, tape en lijm om de One M8 bij elkaar te houden. Het moet een waarschuwing zijn voor toekomstige eigenaren om extra voorzichtig te zijn. Nu heeft HTC voor de Amerikaanse markt het 'HTC Advantage'-programma dat binnen een half jaar na aanschaf gratis een gebroken scherm repareert. Helaas gaat deze service buiten Amerika niet op. Het laten stuiteren is dus op eigen risico. iFixit geeft de HTC One (M8) trouwens een 2 op de schaal van 'repareerbaarheid'. Dat is laag maar niet zo laag als de 1 die de originele One destijds kreeg.

Bron: iFixit.com

 • Tags:
 • htc
 • ifixit
 • onem8

ts HTC Dot View

HTC One (M8) krijgt bijbehorende Dot View-accessoire

Telefoonnieuws ·

Niet alleen de One (M8) werd vandaag aangekondigd, ook een bijbehorende accessoire werd aangekondigd. De Dot View Case is een beschermhoesje voor je toestel maar met een 'twist'.

Tijdens de presentatie van de One (M8) werd de Galaxy S5 belachelijk gemaakt vanwege de stipjes op de achterkant. Maar blijkbaar heeft ook HTC een voorliefde voor de polkadot. Het nieuwe Dot View beschermhoesje klik je op je HTC One M8 en laat een deel van het scherm door om bijvoorbeeld notificaties, het weer en de tijd weer te geven. Werd eerder nog gedacht dat het hoesje zelf over LED-lampjes zou beschikken, nu blijkt dat gewoon het scherm van de One M8 gebruikt wordt.

HTC Dot View case

Om informatie te tonen moet wel even twee maal op de voorkant getikt worden. Als je gebeld wordt dan is dat niet nodig, je ziet dan direct wie je probeert lastig te vallen. Het beantwoorden kan door het hoesje heen, je hoeft hem dus niet te openen. Het is een grappige accessoire die de HTC One M8 wel uniek maakt. Of het een reden is om een One (M8) aan te schaffen wagen we te betwijfelen. De Dot View is in de kleuren 'Baton Rouge', 'Imperial Blue', 'Orange Popsicle', 'Warm Black' en Atlantis verkrijgbaar. De prijs bedraagt 49,99 dollar. We vermoeden een 1-op-1-vertaling naar de euro.

 • Tags:
 • case
 • dotview
 • htc
 • onem8
 • polkadot

ts HTC Sense6

HTC toont samen met One M8 het nieuwe Sense 6

Telecomnieuws ·

Naast de gloednieuwe One M8 kondigde HTC vandaag ook de zesde versie van het eigen Sense aan. Dit is de skin die HTC bovenop Android toepast. Volgens HTC denkt Sense 6 zo goed met je mee dat ze het gekscherend “The Sixth Sense” noemen.

Die verwijzing is niet zonder reden gekozen. Zo neem je gesprekken aan door de One M8 simpelweg tegen het oor te leggen. Het aanraken van het scherm is dan niet meer nodig. Handig bij vieze handen. Ook de cameramodus is eenvoudig te bereiken. Hou het toestel in landscape en druk op de volumeknop. Het toestel gaat aan en met nog een druk op de volumetoets wordt een foto geschoten.

HTC Sense 6
HTC Sense 6

Dat zijn enkele voorbeelden van het nieuwe Sense 6. Ook weer van de partij is BlinkFeed. Hiermee toon je informatie uit diverse bronnen waaronder social media en nieuwsfeeds op één overzicht. Je kunt nu custom feeds samenstellen. Ook nieuw is de ondersteuning voor Foursquare en je Fitbit-accessoire.

HTC content partners
Alle content partners voor BlinkFeed

Heb je die laatste niet? Geen probleem want Sense 6 houdt dezelfde informatie voor je bij zoals stappen en verbrande calorieën. HTC stelt daarnaast BlinkFeed open voor ontwikkelaars via een aparte SDK. Hierdoor is in de toekomst wellicht nog veel meer mogelijk.

HTC Sense TV

Sense TV

Ook de nieuwe One heeft een ingebouwde infraroodzender. Hiermee kun je als vanouds je TV bedienen. Bovendien zit in het nieuwe Sense een interactieve programmagids. Hiermee kun je snel het juiste televisieprogramma zoeken. Eenmaal in bedrijf geeft Sense TV zelfs aanbevelingen voor programma's die aansluiten bij jouw voorkeur. Er is verder extra aandacht besteedt aan sport. Je krijgt een seintje op welk kanaal de wedstrijd wordt uitgezonden en je krijgt bovendien standen en statistieken.

Sense 6 komt standaard met de HTC One M8 maar ook de oude One, de One Max en de One mini krijgen uiteindelijk een update. Een exacte datum werd niet gegeven, dat moet de komende maanden duidelijk worden. Het is bovendien mogelijk dat niet alle functies van Sense 6 de 2013 line-up bereikt, denk dan vooral aan de beweging gestuurde handelingen.

 • Tags:
 • htc
 • sense6
 • sensetv
 • sensetvsports

ts HTC One M7 M8 Comparison

Oude met nieuwe HTC One vergeleken

Geruchten ·

Blijkbaar zijn er al mensen met een nieuwe HTC One in bezit. Dat is goed nieuws want het geeft ze de mogelijkheid om hem te vergelijken met de oude HTC One. Zo kunnen we goed het verschil tussen beiden uitlichten.

Zo is de nieuwe(re) HTC One een stukje langer dan de oude One. Geen verrassing want de nieuwe One 2014 heeft een groter beeldscherm van 5 inch groot. Ook de metalen look is totaal anders. Krijgt de oude One een matte licht aluminium look mee, de nieuwe heeft een meer gepolijste donkere kleur. Hierdoor lijkt hij wel wat gevoeliger voor vingerafdrukken.

Overige specificaties van de nieuwe One zijn een 2,3 GHz Snapdragon 801-processor, 2 GB aan RAM, Android 4.4.2 KitKat, HTC Sense 6.0, Adreno 330 GPU, 2.600 mAh batterij, NFC en 4G. Om 16:00 Nederlandse tijd zal HTC de nieuwe One officieel aankondigen. We blijven alles op de voet voor je volgen.

 • Tags:
 • htc
 • m8
 • one
 • one2014

ts HTC One M8 Kitkat

HTC verklapt zelf komst Google Play-uitvoering nieuwe One (M8)

Geruchten ·

HTC zal wel gedacht hebben dat het allemaal toch niet meer zoveel zin heeft, de nieuwe One geheim te houden. Het toestel is lang en breed uitgelekt en inmiddels doen ze bij HTC ook maar mee. Zo is deze nieuwe informatie afkomstig van HTC zelf.

En die luidt dat er van de nieuwe One (M8) ook een Google Play Edition komt. Ook de oorspronkelijke HTC One kreeg een dergelijke uitvoering met een kale Android-versie. Een verwijzing naar het nog aan te kondigden toestel is te vinden in de HTC's eigen galerij-app.

HTC One Google Play Edition
De Google Play Edition van de 'oude' HTC One

Daar staat in de omschrijving dat de Google Play Edition van de One (M8) alleen foto's kan bewerken. Ook met diens voorganger kon je veel van de unieke functies niet gebruiken. Qua uiterlijk zullen overigens beide toestellen vermoedelijk gelijk zijn. Hou dus rekening met een 5 inch Full HD-telefoon met Qualcomm Snapdragon 801 processor en twee camera's.

Via: Tweakers.net

 • Tags:
 • googleplay
 • htc
 • m8
 • one
 • one2014
 • playedition

ts HTC One M8 Videoreview

Video review HTC One (M8) verschijnt vroegtijdig online

Geruchten ·

Er is een Duitse video review online gezet van de nog aan te kondigen nieuwe HTC One. We zien goed z'n nieuwe uiterlijk en krijgen ook een kijkje in de nieuwe software van de One.

Morgen wordt de officiële lancering van de nieuwe HTC One verwacht maar nu al verschijnt dus een uitgebreide review online. HTC heeft sowieso erg veel moeite gehad om informatie over dit toestel binnenskamers te houden. Er lijkt intussen niets meer geheim over de opvolger van de HTC One.

We zien in de video goed hoe het vernieuwde uiterlijk van de nieuwe One eruit komt te zien. Een iets meer glimmende, gepolijste en afgeronde behuizing. Ook de bovenkant vertoont weinig overeenkomsten met de huidige One. Nieuw is verder de microSD-slot zodat je eenvoudig zelf geheugen kunt bijprikken. De software kent ook enkele nieuwigheden, zo heeft HTC het mogelijk gemaakt hem via twee tikken op het scherm te laten ontwaken. Iets wat Nokia en LG al langer kunnen. Maar er zijn meer gestures bijgekomen. Vanuit slaapstand omhoog vegen brengt bijvoorbeeld de laatst geopende app tevoorschijn. Naar links vegen brengt juist het homescreen naar voren. Interessant is verder dat er een demonstratie wordt gegeven van de dual camera-functie op het toestel.

Zoals gezegd wordt de nieuwe HTC One morgen verwacht en mogelijk zal het toestel al vrij snel daarna in de winkels liggen. Blijf ons in de gaten houden voor meer nieuws.

Video: Hans Meyer

 • Tags:
 • htc
 • m8
 • newhtcone
 • newone
 • one2014

ts HTC One M8 Tenaa

Nieuwe HTC One schiet foto's in maximaal 16 megapixel

Geruchten ·

HTC heeft na de introductie van de One met z'n UltraPixel-camera vaak moeten uitleggen waar alle megapixels zijn gebleven. Hij beschikt namelijk over 'maar' 4(!). HTC lijkt terug te slaan met de nieuwe nog aan te kondigen One.

Informatie over de nieuwe camera duikt op met dank aan het Tenaa, de Chinese telecomwaakhond. Zij noemen een maximale resolutie van 16 megapixel voor de opvolger van de One. Dat wil trouwens niet zeggen dat HTC afstapt van de UltraPixel-camera. Die blijft waarschijnlijk exact hetzelfde, en met dezelfde 4 megapixel resolutie. Alleen de tweede camera weet de resolutie dusdanig op te schroeven dat je op 16 uitkomt. Of hiermee de tweede camera 12 megapixel groot is is op dit moment nog niet met zekerheid te zeggen.

HTC New One

Verder weten de Chinezen te melden dat de nieuwe One een 5 inch Full HD-scherm, 2 GB aan RAM en een quadcore Snapdragon 801-processor heeft. Maar dat wisten we eigenlijk al. HTC kondigt de nieuwe One dinsdag 25 maart aan.

Bron: Tenaa.com.cn

 • Tags:
 • 16mp
 • allnewone
 • htc
 • m8

ts HTC New One M8 Evleaks

HTC's nieuwe One direct na aankondiging in de winkel

Geruchten ·

De nieuwe(re) HTC One ligt mogelijk al volgende week in de winkel. Dat is dus direct na z'n officiële aankondiging. Hiermee verslaat HTC haar grote rivaal Samsung. Diens vlaggenschip moet nog uitkomen.

HTC's nieuwe One direct na aankondiging in de winkel

Al een paar jaar lang had HTC een wat ongelukkige release van haar nieuwe vlaggenschip. Tegenslag in de productie en wat ongelukkige marketing zorgden ervoor dat mensen in plaats van een HTC toch een telefoon van de concurrentie kochten. Dat zal HTC niet nog een keer overkomen want de beoogde opvolger van de One moet al direct na z'n lancering in de winkels liggen. In ieder geval bij het Engelse Carphone Warehouse. Hetzelfde bedrijf heeft in Nederland winkels onder de naam The Phonehouse. Of ook daar op 25 maart de nieuwe One direct verkrijgbaar is is nog onbekend. Laten we het hopen.

Foto: @evleaks

 • Tags:
 • carphonewarehouse
 • htc
 • m8
 • newone

ts HTC New One Box Verizon Ebay

Nieuwe(re) HTC One nu al verkrijgbaar via eBay

Geruchten ·

Officieel is hij nog niet, maar hij is al wel te koop. Dat lijkt althans zo als we deze eBay-advertentie bekijken. Daar wordt hij namelijk voor $499,99 aangeboden. Het is natuurlijk wel de vraag of hij ook daadwerkelijk in de doos zit.

Dit soort advertenties moet je namelijk altijd wantrouwen. Toch leren we genoeg dankzij deze aanbieding. De gehele doos is namelijk gefotografeerd en daarmee lijken we de definitieve specs te zijn bevestigd.

HTC One 2014

Zo wisten we al dat er twee camera's zijn, iets wat HTC 'Duo Camera' noemt. Die krijgt een BSI-sensor mee en is van het type UltraPixel. Weinig pixels dus, maar wel groter van formaat. Net als de One zijn ze 2 µm groot en met een f-getal van f/2.0. Er zit een eigen ImageChip 2 in om alle beelden te verwerken. De frontcamera is trouwens 5 megapixel groot. Het beeldscherm is 5 inch groot en kent een Full HD-resolutie. De processor tot slot is een quadcore Qualcomm Snapdragon 801 die op 2,3 GHz geklokt is. Dinsdag 25 maart kondigt HTC de nieuwe One officieel aan en dan weten we wanneer hij verkrijgbaar zal zijn.

Update: En hij is al verkocht...

Bron: eBay.com

 • Tags:
 • ebay
 • htcone
 • m8
 • one2014
 • theallnewone

ts Battery Level

Nieuwe HTC One kan wellicht draadloos opgeladen worden

Geruchten ·

Draadloos opladen is al bijna zo oud als de weg naar Rome. Toch wordt het zo nu en dan weer eens uit de kast gehaald door mobiele telefoon fabrikanten waaronder Palm en Nokia. Nu lijkt ook HTC het weer toe te passen in de nieuwe HTC One.

De opvolger van de One, hoe hij ook genoemd mag worden, staat de laatste tijd bijna non-stop in de spotlights. Deze nieuwe One, mogelijk One Up of One 2014, beschikt over twee camera's aan de achterzijde voor vermoedelijk nog betere foto's en nieuwe mogelijkheden. Tot op heden werd er nog niet melding gemaakt van draadloos opladen, maar bewijs daarvoor lekt nu uit.

Wireless Charging Cover
Een cover om draadloos opladen mogelijk te maken

Het bewijs is afkomstig van een dump van de achtergrondplaatjes en geluiden die je standaard bij de nieuwe One krijgt. Hierbij zit een geluidsbestand genaamd "WirelessChargingStarted.ogg" die weinig aan de verbeelding overlaat. En zo lijkt de nieuwe HTC One weer iets minder geheimen voor ons te hebben. HTC kondigt hem naar alle verwachting op 25 maart aan. Probeer dan toch erg verbaasd te kijken als HTC deze 'unieke' eigenschap opnoemt.

Via: Phonearena.com

 • Tags:
 • htc
 • m8
 • one2014
 • oneup
 • wirelesscharging

ts New HTC One Weibo

The All New HTC One leent zich weer voor nieuwe fotoshoot

Geruchten ·

Welke naam HTC er precies aan gaat geven is nog niet helemaal duidelijk. Het kan gewoon 'One' zijn, hij kan ook de nieuwe 'One' of 'One Up' heten. Welke naam hij ook krijgt hij poseert vandaag wederom uitgebreid voor de camera.

En zo kent de opvolger van de HTC One nagenoeg geen geheimen meer voor ons. Hoezeer HTC ook probeert interesse te blijven wekken in z'n nieuwe functies via het eigenhandig uitbrengen van allerlei teasers. Zo zijn de twee camera's, de nieuwe speaker grill en de rondere hoeken ons inmiddels bekend.

HTC One Up or One 2014

Wat dat betreft is er meer nieuwswaarde in een afbeelding die @evleaks van het weekend plaatste. Hierop is een speciale case voor de nieuwe One te zien met aan de voorzijde wat lijkt op een LED-scherm. Hierop is de tijd en de weersverwachting te zien.

HTC One Up M8 case

Of het daadwerkelijk een apart scherm is of dat het licht doorlaat van de nieuwe One zelf is nog onduidelijk. Erg waarschijnlijk is dat laatste scenario niet als HTC een LCD-scherm toepast. De nieuwe HTC One wordt 25 maart verwacht tijdens een speciaal event. Mogelijk ligt het toestel vlak daarna al in de winkels.

Bron: Weibo.com en @evleaks

 • Tags:
 • htc
 • m8
 • one2014
 • oneup

ts The All New HTC One Hardforum

‘The All New HTC One’ lekt nogmaals uit

Geruchten ·

We hebben wederom verse plaatjes van de nieuwe HTC One. Grotendeels komen deze overeen met eerdere afbeeldingen, behalve een cirkel rondom de camera. Bovendien lijken we bevestiging over de naam van de opvolger van de One.

‘The All New HTC One’ lekt nogmaals uit

Zo meldt @evleaks dat HTC inderdaad de opvolger van de One "The All New HTC One" wil gaan noemen. Wijzelf zouden het HTC ontraden want het levert een enorm probleem op. Bijvoorbeeld, hoe wil HTC de opvolger van 'The All New One' noemen? Ook 'The All New One'? En hoe herken je dan het verschil met die twee? Niet op naam. En is het niet wat gek dat als de opvolger van 'The All New One' uit is, je die nog steeds 'The All New One' noemt terwijl hij niet meer nieuw is? Apple probeerde het ook eens met de derde generatie iPad die "The New iPad" genoemd werd. Zij zagen op den duur in dat dat niet handig was en noemden de vierde generatie iPad helemaal anders. Hopelijk komt HTC tot die conclusie voordat ze deze naam gaan toepassen.

Terug naar de opgedoken plaatjes. Waarom de cameramodule hier afwijkt van eerdere beelden is ons nog onduidelijk. Mogelijk gaat het hier om een vroeg prototype, misschien is het wel een knock off. Gelukkig zien we op alle afbeeldingen wel een tweede camera terug dus dat lijkt voorlopig een zekerheid. De bron heeft de post met daarin de plaatjes inmiddels offline gehaald.

Bron: Hardforum.com, @evleaks

 • Tags:
 • htc
 • m8
 • theallnewone

ts Corephotonics

Toekomstige camera in opvolger HTC One alvast gedemonstreerd

Telecomnieuws ·

Tijdens het MWC werd een bedrijf gespot dat een dualcamera-systeem levert, mogelijk vergelijkbaar met de nieuwe HTC One. De mogelijkheid bestaat ook dat het ook dezelfde module gaat. Een demonstratie toont alvast z'n mogelijkheden.

Plaatjes van de opvolger van de HTC One circuleren al langer op internet. Hierop is goed te zien dat er twee camera's op de achterzijde zitten. Waar HTC deze exact voor wil inzetten was tot op heden nog onduidelijk.

Dual Camera system from Corephotonics

Het bedrijf dat de module levert is een joint venture tussen Qualcomm en Corephotonics. De twee camera's worden gebruikt voor een zoom-techniek genaamd 'Computational Photography Zoom'. De beelden van de twee camera's worden gebruikt om tot 5 maal in te zoomen met de kwaliteit van optische zoom. De Nokia Lumia 1020 gebruikt juist een extra grote beeldsensor om digitaal losless in te zoomen. De ene camera zou een standaard 4 megapixel modules kunnen zijn, de andere een 2 megapixel zoomlens.

Depth of Field

Een andere toepassing is dat de informatie die beide camera's opleveren gebruikt kan worden om later scherp te stellen op een nieuw onderwerp. Ook de Lumia's van Nokia kunnen dit middels een apart app en ook de Galaxy S5 van Samsung beschikt er ook over.

Bron: Pocket-lint.com

 • Tags:
 • computationalzoom
 • corephotonics
 • dualcamera
 • htc
 • m8

ts The All New One Evleaks

HTC ‘The All New One’ laat zich in het goud zien

Geruchten ·

We hebben verse plaatjes voor je van de opvolger van de HTC One. Hoe hij gaat heten is onbekend, hoe hij er in het goud uitziet is na vandaag wel een stuk duidelijker.

Het lijkt hier te gaan om persrender. En het zou zomaar eens om een officieel exemplaar kunnen gaan. Niet alleen kloppen veel details met eerder uitgelekte informatie, de kwaliteit van de afbeelding is ook uitermate hoog. Al zijn we natuurlijk wel eens eerder voor de gek gehouden.

HTC One Plus Two All New M8

Zo zien we twee camera's, een dual LED-flitser die bovendien van kleur verschillen net als de True Tone-flitser van Apple's iPhone en de bedieningsknoppen op het scherm. We zijn nog steeds erg benieuwd met wat voor bedoelingen HTC een extra camera op de achterzijde heeft geplaatst. Op 25 maart krijgen we vermoedelijk het verlossende antwoord. Dan houdt HTC een persconferentie.

Bron: @evleaks

 • Tags:
 • htc
 • m8

Beknopte specificaties van de HTC One M8

Afmetingen 146,36 x 70,6 x 9,35 mm
Gewicht 160 gram
EAN codes 4718487655786, 4718487655779, 4718487651054, 4718487651047, 4718487650866, 4718487650354, 4718487650194, 4718487649471, 4718487648733, 4718487648467, 4718487646456, 4718487646432, 4718487646425, 4718487646418, 4718487646401, 4021114186943, 4021114185342, 0000000452021 Toon nog 4 anderen, 4718487646418, 4718487646401, 4021114186943, 4021114185342, 0000000452021
Platform
Android 4.4 (KitKat)
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 5.0 inch, TFT
Hardware
Camera 4 MP
Processor 2.3 GHz, Qualcomm Snapdragon 801, quad core
Selfiecamera 5 MP
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 32 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 2600 mAh

Alle HTC One M8 specificaties


Video’s over de HTC One M8

Real life benchmark Galaxy S5, iPhone 6 en One M8. Zo zie je maar weer, specs zeggen *niets*

Will it Bend? iPhone 6, new Moto X, HTC One M8, NL1020 en 5S in de bend-test

Videovergelijking HTC One (M8) vs Samsung Galaxy S5: via @YouTube

HTC vertelt je graag wat meer over het maken van de One (M8)

De Samsung Galaxy S5 is waterdicht, maar hoe zit het met de HTC One (M8)?


Alternatieven van de HTC One M8

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
HTC One M8
Samsung Galaxy S7 (G930F)
Sony Xperia XA1 (G3121)
Samsung Galaxy XCover 5 (G525)
Motorola Moto G5 (XT1676)
 Huidig product    
Android4.4 (KitKat)7.0 (Nougat)7.0 (Nougat)117.0 (Nougat)
Kleurenbeeldscherm5.0 inch, TFT5.1 inch, Quad HD Super AMOLED5.0 inch, IPS5.3 inch, TFT5.0 inch, TFT
Camera4 MP12.2 MP23 MP16 MP13 MP
Processor2.3 GHz, Qualcomm Snapdragon 801, quad coreSamsung Exynos 8890, octa core1.6 GHz, 2.3 GHz, MediaTek helio P20, octa core2.0 GHz, Samsung Exynos 850, octa core1.4 GHz, Qualcomm Snapdragon 430, octa core
Selfiecamera5 MP5 MP8 MP5 MP5 MP
4G (LTE)
Intern geheugen32 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))32 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))32 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))16 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))
Batterij2600 mAh3000 mAh2300 mAh3000 mAh, verwisselbaar2800 mAh, verwisselbaar

Volledige vergelijking HTC One M8 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de HTC M8