Sony Xperia Z1

7,5 / 10 op basis van 1 review
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Sony Xperia Z1 (C6903)
Sony Xperia Z1 voorkant schuin wit
Sony Xperia Z1 voorkant schuin
Sony Xperia Z1 voorkant schuin 2
Sony Xperia Z1 linkerzijkant
Sony Xperia Z1 achterkant zwart
Sony Xperia Z1 achterkant paars
Sony Xperia Z1 achterkant wit
Sony Xperia Z1 rechterzijkant

Reviews over de Sony Xperia Z1

7,5
1 review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
1 review
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“Bol van de Sony-techniek”

·

 • Luxe uiterlijk
 • Waterdicht
 • Uithoudingsvermogen
 • Camera
 • Afmetingen
 • Beeldscherm
 • Toetsenbord

Sony Xperia Z1 review: bol van de Sony-techniek Aan het begin van de herfst presenteerde Sony haar nieuwe vlaggenschip in de vorm van de waterdichte Xperia Z1. Het toestel is opgetrokken uit twee lagen van gehard glas dat bij elkaar wordt gehouden door een aluminium frame. Binnenin draait een Snapdragon 800 processor op 2,2 GHz, een 3.000 mAh grote batterij met STAMINA-modus en is er ondersteuning voor LTE (4G). Verder is de Z1 uitgerust met een 20.7 megapixel camera die beschikt over een groothoeklens van 27mm met een F2.0 aperture. Deze vangt beelden op een 1/2,3 inch grote CMOS-sensor met Exmor RS for Mobile-techniek die verwerkt worden door een BIONZ for Mobile engine.


Alle Sony Xperia Z1 reviews


Beschrijving van de Sony Xperia Z1

De Sony Xperia Z1 is de opvolger van de populaire en allereerste Xperia Z. Nog steeds hebben we het over een premium smartphone met waterdichte behuizing en hoogwaardige camera.

Behuizing is bestand tegen water

Sony heeft de Xperia Z1 opgetrokken uit één stuk aluminium met aan de voor- en achterkant getemperd glas. Niet alleen zijn dat hoogwaardige materialen maar Sony heeft de Z1 zo in elkaar gezet dat het naadloos op elkaar aansluit. Zo naadloos zelfs dat de behuizing bestendig is tegen stof en water. Door deze IP55/IP58-certificering kun je de Z1 moeiteloos meenemen naar het strand of het zwembad. Duiken tot een diepte van 1,5 meter behoort daarmee tot de mogelijkheden. Voorwaarde is wel dat de klepjes voor de geheugenkaartslot en simkaart goed dicht zitten.

Belangrijkste Sony Xperia Z1 specificaties

 • 16 GB aan opslaggeheugen maar uitbreidbaar dankzij microSD-kaartjes
 • 4G-ondersteuning voor snel mobiel internet
 • Stof- en waterdicht (IP55/58-certificering)
 • 20,7-megapixelcamera aan de achterkant met Full HD-video
 • Quad-core-processor (Snapdragon 800) op 2,2 GHz met 2 GB RAM-werkgeheugen
 • Display van 5.0 inch met veel detail

Nieuwe hoge resolutie camera

Deze Xperia Z1 heeft een nieuwe 20,7 megapixel camerasensor meegekregen die een oppervlakte kent van 1/2,3 inch. Dat is groter dan traditionele smartphone en daardoor kan er meer licht op vallen en schiet het toestel ook in situaties met weinig licht betere foto's. Deze sensor is van het type Exmor RS met daarvoor een G-lens bestaande uit zes delen. Om het maximale uit de camera te halen heeft Sony de Xperia Z1 geleverd met diverse camera-apps. Hiermee kun je allerlei creatieve foto's of video's maken. Hoeft het allemaal niet zo uitgebreid dan helpt de Superior auto-modus met het kiezen van de beste instellingen.

Sony-technieken

Sony heeft de Xperia Z1 voorzien van hetzelfde beeldscherm en schermtechniek als die ze in de Bravia TV's toepassen. Dit zogenaamde Triluminos-paneel is 5 inch groot en heeft een Full HD resolutie meegekregen. Hier overheen gebruikt Sony haar eigen X-Reality for mobile filter waardoor beelden nog scherper worden en de contrast verbeterd wordt. Daar merk je in de praktijk echter niet heel erg veel van behalve als je de Z1 naast een toestel van de concurrentie legt. Sony heeft deze Xperia Z1 verder voorzien van een behoorlijk grote 3.000 mAh batterij. Een groot verschil met z'n voorganger en dat maakt het mogelijk om twee dagen aan gebruik te halen.


De Sony Xperia Z1 in het nieuws

ts Xperia Theme Tri liggend

Sony brengt oude vertrouwde thema’s terug naar Xperia-telefoons

Telecomnieuws ·

Sony is één van die bedrijven die een vrij uitgesproken Android-skin heeft. Sommigen zijn er groot fan van, anderen iets minder. Behoor jij tot die laatste groep of wil je wel eens iets anders voor je Xperia-telefoon? Dan is er nu Xperia Themes.

Met Xperia Themes kun je de Android-skin geheel personaliseren. Er zijn een paar standaard thema's beschikbaar van waaruit je vervolgens tot 280 zaken kunt personaliseren waaronder icoontjes, mappen en de navigatiebalk. Sony heeft een filmpje samengesteld waarin alles wordt uitgelegd.

Voorwaarde van dit alles is dat je een Sony Xperia-telefoon hebt draaiend onder Android 4.3 Jelly Bean. De Xperia Z1 bijvoorbeeld maar ook de Xperia T en V behoren tot de gelukkigen. Je treft de Xperia Theme's aan op je toestel zelf in de Android 4.3-update.

 • Tags:
 • sony
 • xperia
 • xperiathemes

ts Sirius 02

Nieuwe foto toont Sony Xperia Z2 (Sirius) naast z’n voorgangers

Geruchten ·

We krijgen een steeds beter beeld van de opvolger van de Xperia Z1. Voorlopig staat dit toestel alleen nog bekend als Sirius, maar grote kans dat hij als de Xperia Z2 aangekondigd zal worden. In nieuwe foto's zien we de Z2 gebroederlijk naast de Z1 en Z.

Wie hier eerder al gelezen had dat de opvolger van de Xperia Z1 over een 5,2 inch beeldscherm beschikt zal niet vreemd opkijken dat de Z2 een fractie groter is. Dat is jammer, wat de Z1 was al een forse telefoon.

Sony Xperia Z2 Sirius, Z1 and Z
De Xperia Z2, Xperia Z1 en Xperia Z

Eerdere afbeeldingen van een Sony-telefoon zonder noemenswaardige schermrand zijn dus overduidelijk niet van de Xperia Z2. Misschien is dit pas weggelegd voor de Z3. Volgens de allerlaatste geruchten kondigt Sony de Xperia Z2 aan tijdens het MWC. Zij hebben voor maandag 24 februari een persevent gepland staan, hopelijk weten we dan meer.

Bron: Digi-wo.com

 • Tags:
 • d6503
 • sirius
 • sony
 • xperiaz2

ts Sony Xperia Z2 Video

Video laat onaangekondigde Sony Xperia D6503 Sirius zien

Geruchten ·

Benieuwd hoe snel het volgende vlaggenschip van Sony zal zijn? Dan moet je deze video eens bekijken. Hierop is de opvolger van de Xperia Z1 te zien en krijgen we onder meer een demonstratie van de nieuwe interface.

"Nieuw" is misschien niet het juiste woord, "verbeterd" komt eerder in de buurt. Er zijn namelijk kleine aanpassingen en wijzigingen. Verwacht dus geen radicaal nieuwe UI in vergelijking met de Xperia Z1.

Zo zijn er wat wijzigingen aangebracht aan het lockscreen en er zijn enkele nieuwe thema's bijgekomen. Eerder lekte al uit dat de vermoedelijke Xperia Z2 video in 4K-resolutie kan opnemen. Qua foto's zal de maximale resolutie uitkomen op 15,5 megapixel. De sensor is 20,7 megapixel groot maar die worden vooral ingezet om extra scherpte te leveren en om losless digitaal in te kunnen zoomen. Mogelijk kondigt Sony de D6503 'Sirius' al tijdens het komende MWC aan.

 • Tags:
 • d6503
 • sirius
 • sony
 • xperiaz2

ts Record 4k

Camera-interface Sony Xperia Sirius D6503 verklapt 4K-modus

Geruchten ·

Wat we tot nu toe weten van de opvolger van de Xperia Z1 is dat hij een 5,2 inch groot beeldscherm heeft en een 20,7 megapixel camera. Dat lijkt op het eerste gezicht gelijk aan de Xperia Z1 maar er is wel degelijk verschil.

Zo kan de opvolger van de Xperia Z1 vermoedelijk video opnemen in 4K-kwaliteit. Het is overigens ook mogelijk om video in 1080p op te nemen met maximaal 60 fps. Het lijkt er verder op dat de screenshots van de bron genomen zijn met Android 4.4 KitKat. De Sirius moet ook standaard uitkomen met die Android-versie.

Sony Xperia Sirius 4K
Speciale 4K-knop

Ook zijn er screenshots met daarop duidelijk de Timeshift en Creative Effect-apps. Hiermee zijn diverse bewerkingen mogelijk. Timeshift was tot nu toe nog niet beschikbaar in de video-modus. De Sirius D6503 moet de opvolger worden van de Xperia Z1 en krijgt vermoedelijk een Snapdragon 800-processor en een vernieuwde interface.

Bron: XperiaGuide.com

 • Tags:
 • 4k
 • d6503
 • sirius
 • sony
 • xperia

ts Sony Xperia Thin Bezel

Sony Xperia-telefoon met dunne schermrand gespot

Geruchten ·

Als we één punt van kritiek van hedendaagse Xperia-telefoons hebben dan is het wel de behoorlijke schermrand. We hebben deze vergelijking vaak gemaakt; maar de Xperia Z1 is bijna even groot als de Note 3

We hebben deze vergelijking vaak gemaakt; maar de Xperia Z1 is bijna even groot als de Note 3. En dat terwijl in de eerste een beeldscherm van 5 inch zit en in de laatste een scherm van 5,7 inch. En omdat we niet allemaal een phablet-achtige telefoon in de broekzak willen hebben mag er best wel iets gedaan worden aan de enorme schermrand. Natuurlijk kun je kiezen voor de Xperia Z1 Compact, maar tegelijkertijd willen we niet allemaal een telefoon van 4,3 inch groot.

Sony Xperia phone thin bezel
I Want to Believe

Blijkbaar hebben ze bij Sony eindelijk geluisterd naar deze kritiek en gaan ze er binnenkort iets aan doen. Denk echter niet dat dit al vanaf de Xperia Z2 zal gebeuren, die is volgens de allerlaatste geruchten zelfs nog groter dan de Xperia Z1. Wanneer dan wel is nog afwachten. Bovendien is het nog maar de vraag of deze onscherpe foto's echt zijn.

Bron: Digi-wo.com

 • Tags:
 • schermrand
 • sony
 • xperia

ts Sony Timeshift Burst

Sony geeft Timeshift burst-app uit voor select aantal Xperia-telefoons

Telefoonnieuws ·

De Timeshift burst-app die Sony mee installeerde op de Xperia Z1 komt ook naar andere Xperia-telefoons toe. De app schiet 61 beelden in 2 seconden zodat je altijd het juiste shot vastlegt. De app staat sinds kort in de Play Store.

Volgens Sony is de app bedoeld voor het vastleggen van bewegende objecten. Foto's van dergelijke situaties zijn nu vaak onbedoeld bewogen of onscherp. Iets wat met Timeshift burst verleden tijd moet zijn. Nog voordat je de cameraknop hebt ingedrukt wordt er opgenomen en daarmee voorkom je dat je te laat een foto schiet.

De app zag voor het eerst het daglicht op de Xperia Z1, maar is nu ook voor andere Xperia-telefoon beschikbaar. Downloaden kan in de Google Play Store maar alleen als je een Xperia Z, Xperia ZL of Xperia Z Ultra hebt.

Bron: Play.google.com

 • Tags:
 • playstore
 • sony
 • timeshiftburst

ts Antutu Block

Sony gaat benchmark-apps blokkeren voor onaangekondigde Xperia’s

Telecomnieuws ·

Sony is het helemaal zat dat alles van haar nog niet officieel aangekondigde telefoons uitlekt. Om maar ergens te beginnen gaan ze bekende benchmark-applicaties blokkeren op prototype-telefoons. Zodoende weten we niet meer de specificaties.

Het blokkeren van apps zoals AnTuTu zal slechts beperkt helpen om niet informatie te lekken over toekomstige telefoons. Ze moeten veel meer uit de kast trekken willen ze alles binnenskamers houden. Maar het is natuurlijk een begin.

Sony AnTuTu block
Mag niet!

Zo wisten we voortijdig alles van de Xperia Z1 dankzij die benchmark-apps. Hetzelfde lot onderging de nog aan te kondigen Xperia Z2. Testers van die Z2 krijgen bovenstaande melding te zien als ze AnTuTu willen starten. Het schijnt niet louter een melding te zijn, klikken op 'Yes' zorgt voor het sluiten van de app. Tot nu toe hebben ze bij Sony weinig aan de blokkade aangehad, misschien hebben ze meer geluk bij de Xperia Z3.

Bron: XperiaBlog.net

 • Tags:
 • antutu
 • benchmark
 • sony
 • xperiaz2

ts Sony Sirius Z1 Comparison

Nieuwere Xperia Z2 met Sony Xperia Z1 vergeleken

Geruchten ·

Het internet wordt de laatste dagen overspoelt met afbeeldingen en screenshots van de Xperia Z2 van Sony. Iemand is zo verstandig geweest er een bestaande Xperia Z1 naast te leggen ter vergelijking.

Erg blij worden we echter niet van de beelden. Dat komt omdat de Xperia Z2 zelfs nòg groter is dan de Z1. Op zich niet verwonderlijk als je bedenkt dat de Z2 over een groter 5,2 inch scherm beschikt, maar zoals we al eerder schreven; de Z1 beschikt over zulke grote schermranden dat er met gemak een scherm van 5,5 inch in gepast had. Veel liever hadden we gezien dat Sony daar wat aan gedaan had.

Sony Xperia Z2 and Z1 comparison
De Sony Xperia Z2 links en Z1 rechts

Wel lijkt de Sony Xperia Z2 een fractie dunner te zijn. Mogelijk zit er ook een stereo luidspreker op het toestel. Nogmaals, allemaal leuk en aardig; wij hadden liever een iets compacter toestel gezien.

Bron: XperiaBlog.net

 • Tags:
 • d6503
 • sirius
 • sony
 • xperiaz2

ts Xperia Z2 Screenshots

Screenshots Sony Xperia Z2 lekken uit

Geruchten ·

We weten dankzij diverse informatie alvast hoe de Xperia Z2 van Sony eruit komt te zien. Dankzij deze nieuwe afbeeldingen weten we nu ook hoe hij eruit ziet als je hem aan zet. Bovendien krijgen we bevestiging van enkele specs.

Te beginnen met die specificaties. Zo zien we dat de opvolger van de Xperia Z1 een Snapdragon 800 processor meekrijgt. Nu draait de Z1 óók een Snapdragon 800, maar de Z2 zou de nieuwere MSM9874AB variant krijgen. Bovendien draait hij een factie sneller; 2.3 GHz. Deze chipset krijgt de beschikking over 3 GB aan RAM-geheugen.

Sony Xperia Z2 UI

De screenshots verklappen verder weinig verandering in de interface. Hooguit hier en daar een kleine aanpassing. De bron weet tot slot te melden dat ondanks dat in deze screenshots de Z2 draaide onder Android 4.3 Jelly Bean de uiteindelijke release zal gebeuren met 4.4 KitKat. Iets waar we erg naar uit kijken.

Bron: XperiaBlog.net en xda-developers.com

 • Tags:
 • sirius
 • sony
 • ui
 • xperiaz2

ts Sony Xperia Z2 Xda Dev

Mogelijke Sony Xperia Z2 laat zich fotograferen

Geruchten ·

We hebben heel misschien beelden van de opvolger van de Sony Xperia Z1. De Z2 zou grotendeels op z'n voorganger lijken, met uitzondering van de enorme schermrand.

Wie vandaag naar een Xperia Z1 zou kijken zou wellicht zeggen dat het een mooie telefoon is, maar wel eentje met een enorme schermrand. Het apparaat is qua omvang bijna even groot met de Note 3 terwijl het beeldscherm erin maar liefst 0,7 inch in diameter kleiner is. Sony lijkt zich die kritiek aan te trekken en daar met de Z2 wat aan willen doen.

Sony Xperia Z2 leak
Is dit de Sony Xperia Z2?

Of hiermee de Xperia Z2 ook kleiner zal zijn dan de Z1 valt te bezien. Gesproken wordt over een groter beeldscherm van 5,2 inch. Verder wijkt de Xperia Z2 niet veel af van z'n voorganger, op wat cosmetische zaken na. Van de Sony Xperia Z2 wordt gezegd dat hij mogelijk al tijdens het MWC volgende maand wordt aangekondigd.

Bron: Xda-developers

 • Tags:
 • d6503
 • sirius
 • sony
 • xperiaz2

ts Xperia Z2 achterkant Digi Wo

Achterkantje Sony Xperia Z2 'Sirius' uitgelekt

Geruchten ·

Iemand heeft een afbeelding geplaatst van wat hij claimt de achterkant is van de nieuwe Xperia Z2 van Sony. Grootste verschil met z'n voorganger? Geen glazen achterzijde meer.

Dat zegt natuurlijk helemaal niets want wie zegt dat deze afbeeldingen niet fake zijn. We zouden een andere materiaalkeuze echter wel kunnen waarderen, al was het maar omdat die glazen achterkant van de Z1 ontzettend snel vies wordt en ook wel eens de nijging heeft te krassen. Ja, ook Gragontrail-glas kan krassen.

Sony Xperia Z2 Sirius back

Uit wat voor materiaal de achterkant dan bestaat wordt uit de afbeelding niet duidelijk. Het lijkt wel wat op metaal. De bron voorziet ook direct van enkele specs van de Z2. Een 5,3 inch beeldscherm en 23 megapixel camera. Het model zou daarnaast in 5 verschillende kleuren uitkomen. De Xperia Z1 wordt nog in drie kleuren aangeboden; paars, wit en zwart. Van de Sony Xperia Z2 wordt gezegd dat hij mogelijk al tijdens het komende MWC eind volgende maand aangekondigd wordt.

Bron: Digi-wo.com

 • Tags:
 • sirius
 • sony
 • xperiaz2

ts Sony Xperia T2 Ultra Dof

Eerste informatie over Sony Xperia Z2 binnen

Geruchten ·

Er komt steeds meer informatie naar buiten over de in september vorig jaar aangekondigde Xperia Z1. Zo moet de Xperia Z2 met codenaam 'Sirius' over een 5,2 inch groot beeldscherm beschikken en een belachelijk grote batterij.

Eerste informatie over Sony Xperia Z2 binnen

De opvolger van de Xperia Z1 moet volgens de bron van het gerucht al tijdens het MWC aangekondigd worden. Dat event vindt al volgende maand plaats. Verder zal er een 3.700 mAh grote batterij in de Z2 zitten. We hebben grote vraagtekens bij dit gerucht. Ten eerste werd de Z1 nog maar vier maanden geleden aangekondigd. Ten tweede is een 3.700 mAh grote batterij in een 5,2 inch grote telefoon erg onwaarschijnlijk. Zelfs de 6,4 inch grote Xperia Z Ultra moet het doet met 'slechts' 3.000 mAh. Sony zou met de Z2 de diepte in moeten gaan om op 3.700 mAh uit te komen en niemand houdt rekening met een telefoon van dik 13 millimeter dik. Daarnaast dacht de bron eerder nog dat de opvolger van de Xperia Z1 codenaam Avatar meekreeg, inmiddels is dat bijgesteld naar 'Sirius'. Niet erg betrouwbaar wat ons betreft. Al houden we voor de Xperia Z2 wel rekening met een 5,2 inch toestel met QHD-resolutie en Snapdragon 800-processor.

Bron: Androidsas.com

 • Tags:
 • mwc14
 • sirius
 • sony
 • xperiaz2

20145ts Sony Z1s Evleaks

Nieuwe persafbeelding Sony Xperia Z1s binnen

Geruchten ·

Sony kan informatie over de binnenkort aan te kondigen Xperia Z1s maar moeilijk binnenkamers houden. De Z1s moet de mini-versie van de Xperia Z1 zijn en werd eerder al als Z1f aangekondigd in Japan.

Naar alle waarschijnlijkheid gaat Sony tijdens deze CES het toestel officieel aankondigen. Dat zal tijd worden want in Japan is het toestel al aangekondigd. Bovendien is het toestel onofficieel al maandenlang bekend. Het is nog even onduidelijk hoe het toestel gaat heten. Het lijkt 'Xperia Z1s' te worden maar 'Z1 mini' is ook een mogelijkheid.

Sony Xperia Z1s

Interessant aan de Z1s is dat hij nagenoeg over dezelfde high-end specificaties als de Xperia Z1 beschikt. Alleen het scherm en de batterij zijn kleiner. Er ligt dus in een telefoon van 4,3 inch een Snapdragon 800 processor en een 20,7 megapixel camera. Houdt zoals gezegd rekening met een spoedige aankondiging van deze Sony Xperia Z1s.

Bron: @evleaks

 • Tags:
 • sony
 • xperiaz1s
 • z1mini

ts Xperia Z1s Xperia blog

Onaangekondigde Xperia Z1s staat alvast op Sony website

Geruchten ·

Volgens XperiaBlog heeft Sony per ongeluk enige tijd melding gemaakt van de nog onaangekondigde Xperia Z1s op haar website. Bewijs is er in de vorm van een screenshot.

Helaas konden we het niet checken, Sony haalde het toestel snel weer van haar website. Een screenshot moet het bewijs zijn van het foutje, al is zo'n dergelijke afbeelding natuurlijk eenvoudig te vervalsen.

Sony Xperia Z1s
De Xperia Z1s stond alvast tussen de grote jongens

De Xperia Z1s is het internationale model van de Z1 mini. Sony gaat de naam 'mini' niet voeren omdat het geen recht aan het toestel doet. De Z1s heeft namelijk bijna dezelfde specificaties als de grotere Z1, maar is iets kleiner. De vermoedelijke afmetingen gedragen 127 bij 65 en 9,4 millimeter. De Xperia Z1s zou 140 gram wegen, 30 gram minder dan z'n groter broer. Dat Sony achter de schermen bezig lijkt te zijn met z'n aankondiging doet een snelle lancering vermoeden. We hopen het.

Bron: Xperia Blog

 • Tags:
 • sony
 • xperiaz1s
 • z1mini

ts Sony Kitkat Wallpaper

Sony: Android 4.4 KitKat alleen voor high-end Xperia’s

Telefoonnieuws ·

Sony heeft informatie prijsgegeven over haar Android update-plannen. Zoals het er nu naar uit ziet krijgen alleen de duurdere Xperia-telefoons uit 2013 een upgrade naar Android 4.4 KitKat.

Voordat dat gebeurd krijgen enkele toestellen eerst nog Android 4.3 voorgeschoteld. We hebben het over de Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia SP en de Xperia Z1. Ook de Xperia T en Xperia V krijgen Android 4.3 Jelly Bean en slaan daarbij een hele versie over. Verwacht de eerste updates pas over een maand.

Android KitKat mascotte

Select gezelschap

Android 4.4 KitKat zal alleen zijn weggelegd voor de Xperia Z, Xperia ZL, Xperia Z Ultra en de Xperia Z1 al maakte het bedrijf niet bekend wanneer dit moet gebeuren. Oudere en minder uitgebreide modellen blijven dan steken op maximaal Jelly Bean 4.3. Op zich niets mis mee maar KitKat zou juist ook voor minder uitgebreide telefoons erg geschikt zijn.

 • Tags:
 • kitkat
 • sony

ts Xperia Z1s Evleaks

Sony Xperia Z1S lekt uit; internationale Z1 mini

Geruchten ·

De Japanse operator NTT Docomo kondigde begin oktober de Sony Xperia Z1 f aan; oftewel de Xperia Z1 mini. Een internationaal model bleef echter uit, maar lekt nu uit als de Xperia Z1S.

Het gaat hier om een telefoon die qua specificaties over nagenoeg dezelfde specificaties beschikt als de Xperia Z1. Behalve een andere naam beschikt de Z1S over een 4,3 inch beeldscherm. De processor, de camera en de waterdichte behuizing zijn hetzelfde gebleven.

Sony Xperia Z1S

Informatie en een afbeelding van het toestel werd beschikbaar gesteld door Twitter-account @evleaks dat al eerder onaangekondigde telefoons lekte. Het is onduidelijk wanneer Sony besluit de Xperia Z1S officieel aan te kondigen. Het is niet ondenkbaar dat het wacht op de CES-beurs begin volgend jaar.

Bron: @evleaks

 • Tags:
 • sony
 • xperiaz1mini
 • xperiaz1s

ts Sony Xperia Z1 F Specs

Mini-versie Sony Xperia Z1 heet mogelijk Xperia Z1 f

Geruchten ·

Opgedoken persmateriaal doet vermoeden dat de Xperia Z1 mini toch niet zo gaat heten, maar mogelijk als Z1 f door het leven zal gaan. Veel maakt dat niet uit, het gaat nog steeds om hetzelfde toestel met 4,3 inch display en 20,7 megapixel schieter.

Want naast de nieuwe naam, een nieuwe persafbeelding en de volledige lijst met specificaties lijken we niet veel meer te weten te zijn gekomen over dit toestel. We hebben het nog steeds over een Snapdragon 800 op 2,2 GHz, 2 GB aan RAM-geheugen en een 20,7 megapixel camera. Hetzelfde dus als de grotere Xperia Z1.

Sony Xperia Z1 f

Alleen het scherm en de resolutie lijken te zijn gekrompen; 4,3 inch met een 720p HD-resolutie. Van binnen is het vrije geheugen gehalveerd; van 32 GB naar 16 GB. Het toestel behoort met 9,4 millimeter niet tot de állerdunste, maar de behuizing is dan wel water- en stofbestendig (IP55/IP58). Gelet op de vele geruchten de laatste tijd over deze Z1 f lijkt een aankondiging aanstaande.

Bron: Xperiablog.net

 • Tags:
 • honamimini
 • sony
 • xperiaz1mini
 • z1f

ts Sony Xperia Z1 Hero

Sony’s nieuwe vlaggenschip de Xperia Z1 met 20,7 MP camera aangekondigd

Telefoonnieuws ·

Sony Mobile heeft voorafgaand aan de IFA haar nieuwe vlaggenschip aangekondigd; de Xperia Z1. De Xperia Z1 is volgens Sony een premium smartphone die waterbestendig is en het beste van Sony combineert in een mobiele telefoon.

Dat zien we met name terug in de camera-eigenschappen van de Z1. De groothoeklens van 27mm heeft een F2.0 aperture en vangt beelden op een 1/2,3 inch grote CMOS-sensor met Exmor RS for Mobile techniek die verwerkt worden door een BIONZ for Mobile engine. Het aantal megapixels komt uit op 20,7. Al deze techniek moet ervoor zorgen dat je beelden kunt schieten in compactcamera-kwaliteit, oftewel scherpe en heldere foto's zelfs in situaties met weinig licht en/of veel beweging.

Sony Xperia Z1 water

Bovendien levert Sony enkele camera-apps mee met de Xperia Z1 waaronder Social Live waarmee je live beelden kunt streamen naar Facebook en Info-eye dat net als Google Goggles informatie geeft van wat je in beeld hebt. Verder aanwezig zijn Timeshift burst dat in twee seconden 61 foto's schiet om het perfecte moment te kiezen en AR effect dat animaties over de werkelijkheid projecteert om grappige effecten te krijgen.

De Sony Xperia Z1 zelf is een waterdichte telefoon (IP55 & IP58) en gemaakt uit twee lagen van gehard glas dat bij elkaar wordt gehouden door een aluminium frame. Binnenin draait een Snapdragon 800 processor op 2,2 GHz, een 3.000 grote batterij met STAMINA-modus en is er ondersteuning voor 4G LTE. Blikvanger is het 5 inch grote Full HD beeldscherm met Triluminos-techniek. Het moet voor een grotere kijkhoek zorgen, iets waar het Sony telefoons in het verleden nogal eens aan ontbrak. Ook op het gebied van geluid moet er dankzij ClearAudio+ niet te klagen zijn.

De Sony Xperia Z1 moet nog vanaf september in de winkel liggen in de kleuren wit, zwart en paars. De adviesprijs komt op een stevige 649 euro uit.

 • Tags:
 • sony
 • xperiaz1

Beknopte specificaties van de Sony Xperia Z1

Afmetingen 144 x 74 x 8,5 mm
Gewicht 170 gram
Artikelcode C6903
Codenaam Sony Honami
EAN codes 9856321478965, 9856321478964, 8712421515842, 7311271498261, 7311271498254, 7311271446132, 7311271441472, 7311271438335, 7311271438328, 7311271438045, 7311271438038, 7311271438021, 7311271437598, 7311271437581, 7311271437574, 7311271437482, 7311271436447, 7311271436430, 7311271436416, 7311271435891, 7311271435884, 7311271434986, 7311271434979, 7311271434962, 7311271434948, 4043972160798, 1985632147896 Toon nog 13 anderen, 7311271437581, 7311271437574, 7311271437482, 7311271436447, 7311271436430, 7311271436416, 7311271435891, 7311271435884, 7311271434986, 7311271434979, 7311271434962, 7311271434948, 4043972160798, 1985632147896
Platform
Android 4.2
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 5.0 inch, TFT
Hardware
Camera 20.7 MP
Processor 2.2 GHz, Qualcomm Snapdragon 800, quad core
Selfiecamera 2 MP
Materialen
Stof-/waterdicht
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 16 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 3000 mAh

Alle Sony Xperia Z1 specificaties


Alternatieven van de Sony Xperia Z1

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Sony Xperia Z1 (C6903)
Cat S61
Samsung Galaxy S7 (G930F)
Samsung Galaxy A5 (2017) (A520)
Sonim XP8
 Huidig product    
Android4.28.0 (Oreo)7.0 (Nougat)6.0 (Marshmallow)7.0 (Nougat)
Kleurenbeeldscherm5.0 inch, TFT5.2 inch, IPS5.1 inch, Quad HD Super AMOLED5.2 inch, Full HD Super AMOLED5.0 inch
Camera20.7 MP16 MP12.2 MP16 MP12 MP
Processor2.2 GHz, Qualcomm Snapdragon 800, quad core2.2 GHz, Qualcomm Snapdragon 630, octa coreSamsung Exynos 8890, octa core1.9 GHz, octa core2.2 GHz, Qualcomm Snapdragon 630, octa core
Selfiecamera2 MP8 MP5 MP16 MP8 MP
Stof-/waterdicht
4G (LTE)
Intern geheugen16 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))32 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))32 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))
Batterij3000 mAh4500 mAh3000 mAh3000 mAh4900 mAh, verwisselbaar

Volledige vergelijking Sony Xperia Z1 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Sony Z1