Samsung brengt homescreen-vervanger Terrain uit


Samsung telefoons met Android krijgen van oudsher de TouchWiz-interface mee. Er zijn liefhebbers voor maar er zijn ook genoeg mensen die er niet mee overweg kunnen. Onder leiding van Samsung is er nu een eenvoudiger alternatief beschikbaar.

Terrain is een vervanger voor je homescreen dat z'n informatie weergeeft door middel van verschillende kaarten. Het laat zich nog het beste vergelijken met Google Now dat op een soortgelijke manier informatie weergeeft. Er zijn kaarten voor verschillende instellingen, de weersverwachtingen, agendapunten en favoriete contacten. De gebruiker kan zelf instellen welke kaarten er getoond moeten worden. Bovendien zijn er kaarten beschikbaar voor Facebook en Instagram.

Terrain
Terrain in drie stappen

Een andere eigenschap is het doorzoeken van je telefoon en er is een app drawer waar alle geïnstalleerde apps te vinden zijn. Ergens heeft het wel wat weg van Facebook Home en HTC BlinkFeed. Een vervanger voor je lockscreen wil Terrain niet zijn, daarvoor zijn volgens het bedrijf betere alternatieven voor. Een eerste beta is te downloaden in de Play Store.

Samsung Accelerator

De app is niet door Samsung zelf gemaakt maar komt voort uit het Samsung Accelerator-programma. Hierbij voorziet Samsung verschillende start-ups van de know how en financiële middelen om hun killer-app te realiseren. Terrain is daar één van de eerste resultaten van.

Via: Recode.net



Praat mee over dit artikel