Winst Xiaomi komt uit op 56 miljoen dollar


Het Chinese Xiaomi maakte afgelopen jaar volgens Reuters 56,15 miljoen dollar aan winst op een omzet van 4,3 miljard. Dat is flink minder dan de 556 miljoen dollar die de Wall Street Journal eerder nog melde.

De beginnende Chinese Xiaomi wordt vaak als grootste reden genoemd waarom gevestigde telecomfabrikanten het zo moeilijk hebben. Het bedrijf brengt premium telefoons uit voor lage prijzen. Het bedrijf zou ondanks dat het telefoon voornamelijk in China verkoopt één van de grootste telecombedrijven ter wereld zijn. Toch blijkt de winst die het bedrijf maakt lager te zijn dan eerder werd geschetst.

Xiaomi phones
Telefoons van Xiaomi zien er goed uit en zijn scherp geprijsd

Zo becijferde The Wall Street Journal eerder nog een winst van ruim 500 miljoen dollar. Dat blijkt na speurwerk van Reuters toch een flink deel minder te zijn. Zij komen na het uitpluizen van diverse documenten uit op iets meer dan 56 miljoen dollar. Niet gek ook als je bedenkt dat Xiaomi haar telefoons met weinig marge verkoopt. De operationele marge zou zelfs uitkomen op een schamele 2% daar waar Apple op 28,7% zit. En met dergelijke lage marges gaan bedrijven als Samsung, HTC en Sony het ook in 2015 weer heel moeilijk krijgen.Praat mee over dit artikel