Samsung sleept miljardenopdracht van Apple binnen


Het ziet er niet naar uit dat Apple en Samsung voorlopig van elkaar af zijn. De klassieke haat/liefde-verhouding gaat ook in 2016 gewoon door. Het is Apple niet gelukt om een alternatieve processor-fabrikant te vinden.

En daarom mag Samsung ook in 2016 nog het overgrote deel van de processors voor de iPhone en iPad maken. Het gaat om 80% van de totale vraag. De overige wordt voor rekening genomen door het Taiwanese TSMC. Apple ontwerpt wel zelf de processors, alleen de fabricage ervan komt voor rekening van Samsung.

Samsung SoC
Enkele processors van Samsung

Het gaat vermoedelijk om processors die gebaseerd zijn op een 14nm procedé en van het type FinFET. Ook zou Samsung voor Sony, Qualcomm en NVIDIA processors maken. Samsung werkt hierbij trouwens samen met Global Foundries. De deal met Apple alleen al zou "miljarden dollars" waard zijn.

Alternatieven

Apple zoekt al langer mogelijkheden om alternatieve leveranciers voor diverse componenten te vinden. Het wil alleen maar niet lukken om volledig afscheid te nemen van Samsung. De Zuid-Koreanen zijn wereldwijd nou eenmaal een grote speler. Niet alleen op het gebied van consumenten electronica maar ook bij de fabricage van onderdelen. Onderdelen die deel uit maken van de producten van Apple.

Bron: Korea Times


Prijsvergelijker Apple iPhone 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
16 GB Gold Refurbished
€ 119,00 € 119,00   Bekijk
Partly
16 GB Gold Refurbished
€ 139,00 € 139,00   Bekijk
Azerty
64 GB Grey Refurbished
€ 604,40 € 604,40   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel