Apple iPad Air 2

Geef je mening en win €50
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Apple iPad Air 2

Kies opslag en kleur
16 GB
32 GB
64 GB
128 GB

Prijs Apple iPad Air 2

Aanbieder Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Swoop
16 GB Space Grey Refurbished
€ 149,00 € 149,00   Bekijk
iUsed.nl
16 GB Space Grey Refurbished
€ 149,00 € 149,00   Bekijk

Prijsverloop

Prijsverloop van de Apple iPad Air 2

Reviews over de Apple iPad Air 2

Schrijf de eerste review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Apple iPad Air 2 in het nieuws

ts Apple New iPad

Apple ververst 9.7 inch grote iPad Air 2

Tabletnieuws ·

Apple komt met een nieuwe 9,7 inch grote iPad. In tegenstelling tot de iPad Pro 9.7 krijgt deze iPad een goedkoper prijskaartje mee. Hierdoor is het meer een opvolger van de iPad Air 2 uit 2014.

Apple geeft haar iPad's wel vaker een vreemde naam. Zo hadden we ooit de 'nieuwe iPad'. Nogal een vreemde naam wanneer je er drie jaar later naar kijkt. Deze nieuwe 9,7 inch grote iPad gaat straks mogelijk 'gewoon' als iPad door het leven. We zien namelijk in Apple's persbericht geen andere naam. Mogelijk verandert dat nog. Wij noemen hem voor nu even iPad (2017).

Apple's nieuwe iPad 9.7 inch
Apple's nieuwe 9,7 inch grote iPad

Wat we wel zeker weten is z'n relatief lage instapprijs van 409 euro. Ook nieuw is het 9,7 inch grote Retina-scherm dat nu nog helderder is. Ook heeft er een processorwissel plaatsgevonden. Ditmaal vinden we de A9-chip terug, tegen de A8X in de iPad Air 2. De 64-bits A9-processor deed z'n intrede bij de iPhone 6s, voor nog nieuwere en krachtige chipsets moeten we duidelijk bij de iPad Pro zijn. Apple heeft verder vernieuwingen aangebracht aan de twee camera's die daardoor nog beter in situaties met weinig licht om kunnen gaan. Er komen in eerste instantie drie verschillende kleuren van de nieuwe iPad uit; Zilver, Goud en Spacegrijs. Qua geheugenuitvoeringen valt er te kiezen uit 32 en 128 GB. Die laatste kost 100 euro meer; 509 euro. Naast een variant met alleen WiFi komt er ook een 4G-uitvoering. Prijzen daarvan liggen 150 euro hoger. Bestellen kan vanaf 24 maart.

 • Tags:
 • apple
 • ipad
 • ipad97inch

ts iPad

Apple iPad Air 3 in 1e helft 2016 verwacht, geen 3D Touch verwacht

Geruchten ·

KGI verwacht dat Apple in de 1e helft van volgend jaar de iPad Air 3 zal aankondigen. Opmerkelijkste hieraan is dat de drukgevoelige techniek 3D Touch zal ontbreken. Dit was afgelopen jaar het belangrijkste selling point van de iPhone.

Apple schaalde haar activiteiten rondom de iPad afgelopen jaar al terug. De iPad Air 2 dateert alweer uit oktober 2014 en de verkopen van het apparaat vallen ook tegen. Ze lopen zelfs sterk terug. Alle reden om te denken dat Apple extra gas geeft om het tij te keren. En ondanks de introductie van de iPad Pro wordt niet iedereen warm van een bijna 13 inch grote tablet van ruim duizend euro. De nieuwe iPad Air 3 meet weliswaar een comfortabelere 9,7 inch maar de 3D Touch-techniek waarbij herkend kan worden hoeveel druk iemand zet ontbreekt. Vreemd want bij de iPhone 6s was het nog één van de belangrijkste vernieuwingen.

Lots of Apple iPad Air 2
Met bosjes gingen ze niet over toonbank; de Air 2

Reden hiervoor is overigens omdat het te weinig van die sensoren kan maken. Apple heeft ze nodig voor alle iPhones die het verkoopt. En omdat die nog wel als warme broodjes over de toonbank gaan hebben die prioriteit. Met welke vernieuwingen Apple de nieuwe iPad dan wel aan de man hoopt te brengen blijft onduidelijk. De introductie van de Apple iPad Air 3 wordt trouwens rond dezelfde tijd verwacht als de iPhone 6c en Apple Watch 2. Het belooft een druk voorjaar te worden voor Apple.

Bron: 9to5mac.com

 • Tags:
 • apple
 • ipad
 • ipadair3

ts iPad Apple Sim

Apple SIM vanaf nu in Nederland verkrijgbaar

Telecomnieuws ·

Wie een Apple iPad Air 2 of iPad mini 3 heeft met een simkaartslot kan vanaf nu ook in Nederland een Apple SIM gebruiken. Dat is Apple's eigen simkaart waarmee je flexibel en tijdelijk een contract kunt afsluiten.

Apple SIM vanaf nu in Nederland verkrijgbaar

Dat Apple SIM nu in Nederland beschikbaar is komt door een afspraak die het met GigSky gemaakt heeft. Apple SIM stelt de gebruiker in staat om flexibel van aanbieder te wisselen wat handig is voor wie veel reist. Je hoeft dan geen jaarcontract af te sluiten of telkens van simkaart te wisselen. Je betaalt alleen voor wat je gebruikt. Hoeveel data bijvoorbeeld kost is niet exact bekend maar op de site van GigSky kost 75 MB voor 3 dagen 10 euro, 400 MB voor 7 dagen 25 euro en het duurt is 3 GB voor 30 dagen voor 50 euro. Samen met Nederland is Apple SIM nu in 89 andere landen beschikbaar geworden. De dienst was voorheen al in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk beschikbaar. Apple SIM werkt niet in een iPhone maar alleen in de iPad Air 2 of iPad mini 3. De speciale simkaart is verkrijgbaar in een Apple Retail Store.

 • Tags:
 • apple
 • applesim
 • gigsky

ts iPad Pro Resolution

Schermresolutie grotere iPad Pro mogelijk onthuld

Geruchten ·

Apple zou al een tijdje werken aan een grotere iPad met mogelijk de naam iPad Pro. Deze zou een 12,9 inch scherm krijgen met stereo speakers. Nu leert de iOS versie 9 ons met welke schermresolutie deze iPad gaat werken.

Uit de code is misschien voor de leek niet meteen duidelijk dat het hier om een nieuwe resolutie gaat, er staat immers 1366x1024. Maar dit heeft te maken met hoe Apple hoge resolutie-schermen aanduidt (@2x). Alles vermenigvuldigen met 2 dus. Zo ontdekte een oplettende ontwikkelaar. Apple gaf eerder al een ontwikkelaarsversie uit van iOS 9 waarmee zij alvast bestaande apps kunnen updaten.

iPad Pro screen resolution

Eerder al werd ontdekt dat het ingebouwde toetsenbord keurig opschaalt naar grotere schermen. Aangezien die er nog niet zijn voor iOS-apparaten werd daaruit al een voorzichtige conclusie getrokken dat er een grotere iPad onderweg is. Er zou een extra rij met symbolen zichtbaar worden die bovenaan getoond werd. iOS 9 werd op 8 juni voor het eerst gedemonstreerd en komt komend najaar pas uit. Eén van de nieuwe functies is een split screen waardoor 2 apps gelijktijdig kunnen draaien. Ook dit past bij een grotere iPad.

 • Tags:
 • ios9
 • ipadpro
 • resolutie

ts Stylus iPad

Apple voegt stylus-ondersteuning aan iOS 9 toe

Geruchten ·

De inmiddels door Apple vrijgegeven beta van iOS 9 vertelt ook iets over een toekomstige iPad. Zo is er ondersteuning in de code gevonden voor een stylus. Opvallend want juist Apple is de reden waarom we ze niet meer gebruiken.

De reden waarom iedereen nu met een iPhone rondloopt en iPad heeft is omdat ze capacitieve touchscreen groot gemaakt hebben die je met louter een vinger bedient. Een onhandig, eenvoudig kwijt te raken, lastig te bedienen pennetje was niet meer nodig. Toch kunnen ze handig zijn, bijvoorbeeld om mee te tekenen. Ze zijn namelijk een stuk nauwkeuriger dan een vingertop.

Apple iPad met stylus
Een iPad met stylus

En dat kan precies de reden zijn waarom er ondersteuning voor een stylus-pen is teruggevonden in iOS 9. Die versie is nog niet uit en mogelijk maakt alleen een toekomstige iPad er gebruik van. Mogelijk maakt Apple geen gebruik van een Active Digitizer maar voorspelt het aanrakingen en vermindert het de tijd die het kost voordat een aanraking wordt herkend. Microsoft kiest juist voor een extra Active Digitizer-laag in haar Surface Pro waardoor je met drukgevoelige pennen kunt werken. Voordeel van Apple's aanpak zou zijn dat oudere iPads er ook meteen ondersteuning voor krijgen, mits de hardware dat ondersteunt.

Bron: CultOfMac

 • Tags:
 • apple
 • ios9
 • pen
 • stylus

ts Apple iPad s

Meer details Apple iPad Pro van 12,9 inch groot duiken op

Geruchten ·

Een nog grotere iPad komt er aan. Dat gerucht is niet nieuw. Nu duiken nieuwe details op van die 12,9 inch grote iPad zoals welke functies hij precies krijgt. Opvallende en tegelijkertijd herkenbare functies.

Ergens is het wel grappig dat Apple een iPad wil uitbrengen die groter is dan de onlangs geïntroduceerde 12 inch MacBook. Een aanraakgevoelige tablet die groter is dan een volwaardige computer. Schijnbaar is er vraag naar. Het 12,9 inch grote apparaat krijgt dan ook enkele functies mee die we ook op diezelfde 12 inch MacBook zien. Te weten een USB Type-C aansluiting.

Apple iPad Pro render
Eerder opgedoken render van de iPad Pro

Dat is een nieuw type USB-poort waarbij het niet uitmaakt hoe de stekker erin gaat. Hierin heeft het wat weg van Apple's eigen Lightning-poort en het is niet helemaal duidelijk of deze nieuwe poort ook in toekomstige iPhones en iPads terecht zal komen. Ook aanwezig is NFC en Force Touch. Met die eerste zullen betalingen via Apple Pay kunnen worden gedaan al lijkt ons dat wat onhandig met zo'n groot apparaat. De tweede herkennen we van de Apple Watch. Dit zit verwerkt in het beeldscherm en herkent hoe hard iemand drukt. Geruchten dat de volgende iPhone dit krijgt gingen al langer. Een ander gerucht is nóg opmerkelijker; een stylus. Apple verklaarde met de introductie van de iPhone de oorlog aan de stylus en nu lijkt uitgerekend Apple hem weer te omarmen. Deze stylus zou werken via Bluetooth al is nog niet helemaal duidelijk hoe precies. De door Apple gebruikte processor zou de A9-chip zijn, mogelijk ook de processor in de iPhone 6s. Voorheen gebruikte Apple licht aangepaste chips voor haar iPads.

Foto: @OnLeaks
Bron: Apple Insider

 • Tags:
 • apple
 • ipadpro

ts iPad s Martin Hajek

Gerucht: Apple iPad Pro komt nu pas in september

Geruchten ·

Ergens is het wel wat ironisch om het te hebben over een toekomstig en hypothetisch product waarvan de hypothetische aankondigingsdatum toch op een ander, later hypothetisch tijdstip aangekondigd wordt. Desalniettemin, heb nog even geduld.

De iPad Pro moet de grootste iPad worden die Apple gaat voeren. Het aanraakgevoelig apparaat krijgt een vermoedelijk beeldscherm mee van 12,9 inch en zou al diverse malen zijn uitgesteld. Al bestaat natuurlijk ook gewoon de mogelijkheid dat Apple het allemaal zo bedoeld heeft. We zullen het nooit weten. Feit lijkt wel dat de grotere iPad nog even op zich laat wachten.

iPad Pro, Air and mini
De iPad Pro, Air en mini

Het uitstel zou vermoedelijk te maken hebben met problemen met de levering van grote beeldschermen. Intussen zou Apple nadenken over nieuwe functies voor de grote iPad. Mogelijk zelfs andere componenten. Zo zou de Apple iPad Pro wellicht een USB 3 aansluiting krijgen in plaats van een Lightning-kabel. Intussen gaan er ook geruchten over een 12 inch MacBook Air met Retina-scherm. Apple heeft 9 maart een event aangekondigd dat naar alle waarschijnlijkheid in het teken staat van de nieuwe Apple Watch. Ondenkbaar is het niet dat Apple daar de 12 inch MacBook Air Retina aankondigt maar voor de hand ligt het niet.

Foto: Martin Hajek
Bron: Bloomberg.com

 • Tags:
 • apple
 • ipadpro
 • september
 • uitstel

ts Huge iPad

“Grotere iPad Air Plus wordt 12,2 inch groot”

Geruchten ·

We hebben het hier al een tijdje over het gerucht dat Apple met een grotere iPad bezig is. Deze 'iPad Pro' of 'iPad Air Plus' wordt volgens een nieuw gerucht maar liefst 12,2 inch groot. Naast deze afmeting hebben we ook de bouwtekeningen binnen.

Eerder nog ging het hardnekkige gerucht dat de grotere iPad een scherm had van 12,9 inch groot. Dat is fors maar het scheelt maar weinig met de nu genoemde 12,2 inch. Mocht Apple deze grotere iPad willen uitbrengen dan komt het erg dicht in de buurt van de huidige MacBook Air-laptops.

iPad Air Plus
Schetsen van de 'iPad Air Plus'

Ook mogen we afstappen van de naam 'iPad Pro'. Volgens de berichten heeft Apple gekozen voor 'iPad Air Plus'. En dat past binnen de huidige strategie van de tevens grotere iPhone 6 Plus. Het tevens opgedoken schema bevestigt trouwens een eerder gerucht over stereo luidsprekers aan de uiteinden. Nieuw is het gerucht dat de iPad Air Plus een nieuwe A9-processor meekrijgt. Omdat Apple daar nog niet mee klaar is hoeven we de iPad Air Plus ook niet voor het tweede kwartaal van 2015 te verwachten.

Bron: Macotakara.jp

 • Tags:
 • a9
 • apple
 • ipadairplus
 • ipadpro

ts iPad pro

Apple's iPad Pro van 12,2 inch heeft mogelijk stereo speakers

Geruchten ·

Apple zou achter de schermen druk bezig zijn met een nog grotere iPad. Al langer wordt gegokt dat deze een scherm van 12,2 inch meekrijgt. Nu is ook een andere eigenschap naar voren gekomen; stereo luidsprekers.

Apple zou deze speakers aan de voorzijde willen monteren waarbij wij meteen moeten denken aan de Nexus 9 van HTC. Ook zou Apple de iPad Pro willen voorzien van meerdere microfoons, mogelijk om stereo geluid ook op te kunnen nemen. Hier verschilt de iPad Pro dus duidelijk van de iPad Air 2.

iPad Pro
iPad Pro render

Naast een 12,2 inch groot scherm en stereo speakers wordt de iPad Pro mogelijk erg dun. Dunner dan een iPhone 6. Die is 6,9 millimeter dik. Hiermee wordt de iPad Pro niet zo dun als de 6,1 millimeter van de iPad Air 2 maar dun wordt hij zeker. Apple brengt de grotere iPad Pro niet meer dit jaar uit. Hij staat waarschijnlijk voor begin volgend jaar op de agenda.

Bron: Macotakara.jp

 • Tags:
 • apple
 • ipadpro

Beknopte specificaties van de Apple iPad Air 2

Afmetingen 240 x 169,5 x 6,1 mm
Gewicht 444 gram
EAN codes 8719743776449, 8719743772076, 8719743772069, 8719743772052, 8719743772014, 8719743772007, 8719743771963, 8719743771956, 8719743771949, 8719743771932, 8719743771901, 8719743771895, 8719481707316, 8719481707309, 8719481707095, 8719481707071, 8719481705398, 8719481705107, 8719481705084, 8719481704896, 8719481703936, 8719481703929, 8719481703486, 8719481703448, 8719481703370, 8719481703271, 8719481703264, 8719481703233, 8719481703202, 8719481701628, 8719481701611, 8719481700607, 8719244277117, 8719244277100, 8719244277087, 8719244277070, 8719244277056, 8719244277049, 8719244276998, 8438474418618, 6013757135110, 6013702988983, 6013700219225, 0888462058636, 0888462058513, 0888462058179, 0888462058148, 0888462057967, 0888462057868, 0888462057837, 0888462057721, 0888462057554, 0888462057523, 0888462037105, 0888462036368, 0888462027939, 0888462027908, 0888462027625, 0888462027595, 0888462025737, 0888462025478, 0888462024983, 0888462007139, 0888462007108, 0888462006910, 0888462006811, 0888462006781, 0888462003896, 0888462003865, 0888462003636, 0888462003537, 0888462003506, 0643907578977, 0643907578199, 0604714513957, 0604714513940, 0604714513933, 0604714513926, 0604714513919, 0190198246325, 0190198246318, 0190198163868, 0190198163837, 0190198163806, 0190198163523, 0190198163516, 0190198163226, 0190198163219, 0190198162922, 0190198162915, 0190198048622, 0190198048592 Toon nog 78 anderen, 8719481707309, 8719481707095, 8719481707071, 8719481705398, 8719481705107, 8719481705084, 8719481704896, 8719481703936, 8719481703929, 8719481703486, 8719481703448, 8719481703370, 8719481703271, 8719481703264, 8719481703233, 8719481703202, 8719481701628, 8719481701611, 8719481700607, 8719244277117, 8719244277100, 8719244277087, 8719244277070, 8719244277056, 8719244277049, 8719244276998, 8438474418618, 6013757135110, 6013702988983, 6013700219225, 0888462058636, 0888462058513, 0888462058179, 0888462058148, 0888462057967, 0888462057868, 0888462057837, 0888462057721, 0888462057554, 0888462057523, 0888462037105, 0888462036368, 0888462027939, 0888462027908, 0888462027625, 0888462027595, 0888462025737, 0888462025478, 0888462024983, 0888462007139, 0888462007108, 0888462006910, 0888462006811, 0888462006781, 0888462003896, 0888462003865, 0888462003636, 0888462003537, 0888462003506, 0643907578977, 0643907578199, 0604714513957, 0604714513940, 0604714513933, 0604714513926, 0604714513919, 0190198246325, 0190198246318, 0190198163868, 0190198163837, 0190198163806, 0190198163523, 0190198163516, 0190198163226, 0190198163219, 0190198162922, 0190198162915, 0190198048622, 0190198048592
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
iOS
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 9.7 inch, TFT
Hardware
Camera 8 MP
Processor 1.5 GHz, Apple A8X, tri core
Selfiecamera 1.2 MP
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 128 GB (Opslaggeheugen), 16 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen)
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij

Alle Apple iPad Air 2 specificaties


Alternatieven van de Apple iPad Air 2

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
 
Apple iPad Air 2
Samsung Galaxy Tab Active Pro (T545)
 
 Huidig product 
Vingerafdruk-herkenning
iOS
Kleurenbeeldscherm9.7 inch, TFT10.1 inch, TFT
Camera8 MP13 MP
Processor1.5 GHz, Apple A8X, tri core1.7 GHz, 2.0 GHz, Qualcomm Snapdragon 670, octa core
Selfiecamera1.2 MP8 MP
4G (LTE)
Intern geheugen128 GB (Opslaggeheugen), 16 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen)64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij
7600 mAh

Volledige vergelijking Apple iPad Air 2 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Apple Air 2