Google Nexus 6

Geef je mening en win €50
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Google Nexus 6
Google Nexus 6 wit schuin linkerzijkant
Google Nexus 6 wit schuin rechterzijkant
Google Nexus 6 wit linkerzijkant
Google Nexus 6 wit achterkant
Google Nexus 6 wit rechterzijkant

Reviews over de Google Nexus 6

Schrijf de eerste review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


Beschrijving van de Google Nexus 6

De Google Nexus 6 is de grootste Nexus-telefoon van Google. De Nexus 6 wordt gefabriceerd door Motorola en lijkt in niets op z'n voorganger, die door LG werd gemaakt. Het is een echt vlaggenschip.

6 inch Quad HD-display

De Nexus 6 doet z'n naam wel eer aan. Het scherm meet bijna 6 inch, 5,96 inch om precies te zijn. Hierop is een Quad HD-resolutie toegepast, waardoor de Nexus 6 een ongekend hoge pixeldichtheid kent. Beelden zijn erg scherp. Het grote scherm komt goed van pas in apps, maar vooral tijdens het afspelen films en andere video's. Zelfs het geluid komt je dan tegemoet dankzij de naar voren gerichte stereo speakers.

Snelladen met batterij Nexus 6

Binnenin de Nexus 6 ligt een Snapdragon 805-processor met vier kernen op een ongekend hoge snelheid van 2,7 GHz. De Adreno 420 GPU neemt het grafische geweld voor z'n rekening. Dat alles krijgt stroom van de 3.220 mAh grote batterij. Mocht die immense accu zijn leeggelopen, dan levert slechts 15 minuten opladen weer voor 6 uur aan stroom op.

Android Lollipop

Natuurlijk komt de Google Nexus 6 met de allernieuwste Android-versie. Het was de eerste met Android 5.0 Lollipop. Android heeft dankzij Material Design een fris nieuw uiterlijk gekregen. Het systeem en apps ogen daardoor rustiger en overzichtelijker. Android Lollipop kent ontelbaar veel nieuwe functies waarvan lockscreen notificaties, ondersteuning voor meerdere gebruikers en een nieuwe batterijbespaarmodus er slechts een paar zijn.

Belangrijkste Google Nexus 6 specificaties

 • AMOLED touchscreen van 5.96 inch + stevig Gorilla Glass
 • Verkrijgbaar in 32 of 64 GB aan opslag
 • 13 megapixel camera + 4K video-opname
 • Onderweg snel mobiel internetten via 4G
 • Quad-core-processor (Snapdragon 805) op 2,7 GHz + 3 GB werkgeheugen

Indrukwekkende camera

De camera van de Nexus 6 is de moeite waard om apart te vermelden. Niet alleen vanwege z'n opmerkelijk lage aperture van f/2.0 waardoor het diafragma wijd open kan en er meer licht op de 13 megapixel grote sensor valt. De smartphone huist ook een nieuw type flitser. In plaats van een enkele LED-lamp kent de Nexus 6 een ring rondom de gehele cameramodule. Niet alleen zorgt het voor extra licht, objecten worden ook gelijkmatiger belicht waardoor foto's met flits er niet snel overbelicht uitzien. En met de nieuwe HDR+ techniek is het zelfs mogelijk om die flitser helemaal achterwege te laten.

Google Nexus 6 wit schuin linkerzijkant

De Google Nexus 6 in het nieuws

ts Nexus 6

Google stuurt Nexus 6 met pensioen

Telefoonnieuws ·

Google is gestopt met de verkoop van de Nexus 6 uit oktober 2014 in haar eigen Google Store. Het toestel is inmiddels opgevolgd door de Nexus 6P. Toch is het toestel nog steeds verkrijgbaar via andere kanalen.

Google baarde redelijk veel opzien met het uitbrengen van de Nexus 6. Het toestel was flink groter en tevens flink duurder dan de Nexus 5 die relatief gezien populair was. Als je kijkt naar de opvolger de Nexus 6P is aan die kritieken niet echt gehoor gegeven. Het toestel meet met 5,7 inch nog steeds vrij groot. Ook het prijskaartje blijft hoog. Desalniettemin blijft er voor de Google Nexus 6 dusdanig weinig bestaansrecht over voor Google om hem actief te blijven verkopen.

Nexus 6 cameramodule

De Nexus 6 zal de boeken ingaan als de eerste Nexus met een Quad HD-scherm. Oorspronkelijk had het toestel ook een vingerafdrukscanner moeten hebben. Bewijs daarvoor werd gevonden in de Android-code. Uiteindelijk liet Google die op het laatste moment vallen. Na het uit elkaar schroeven van de 6 bleek ook dat er een niet gebruikt notificatielampje aanwezig was. De directe opvolger, de Nexus 6P, werd in september 2015 uitgebracht. Een uitgebreide review over dat toestel volgt spoedig.

 • Tags:
 • google
 • nexus6

ts Android Lockscreen Bug Utexas

Lockscreen Android 5.x Lollipop via truc te omzeilen

Telecomnieuws ·

Er is weer een ernstig lek gevonden in Android. Ditmaal zit het probleem in het lockscreen waarmee je het toestel kunt beveiligen. Onderzoekers van de universiteit van Texas ontdekten een manier hoe je zonder code toch toegang kunt krijgen.

Het probleem zou zich voordoen bij Android versie 5.0 tot 5.1.1. Onderzoekers verschaften zich toegang door erg veel tekens in te voeren in het wachtwoord-veld na het openen van de camera. Android lijkt zich te verslikken in de hoeveelheid informatie, crasht en geeft vervolgens volledige toegang. Deze methode vereist wel het nodige geduld, in onderstaande video duurt het al gauw 8 minuten voordat toegang wordt verkregen.

Het probleem zou intussen al wel door Google verholpen zijn al moeten de meeste eigenaren van een Nexus 4, 5 of 6 de update nog ontvangen. Onduidelijk is nog of alleen Nexus-telefoons er last van hebben. Wie zich in de tussentijd wil weren tegen deze bug kan overstappen op een pincode of beveiliging via een patroon. Daarbij werkt deze methode niet. Het is het zoveelste ernstige Android-lek de laatste tijd. Zo kwamen onlangs nog Stagefright en Certifi-gate negatief in het nieuws.

Bron: University of Texas

 • Tags:
 • android
 • bug
 • lockscreen
 • lollipop

ts Lg Wish List

Specificaties LG Nexus 2015 vroegtijdig op straat

Geruchten ·

De lijst met specificaties voor LG's Nexus-telefoon voor 2015 zijn onthuld. Dat lijkt er tenminste op want het lijstje klinkt bekend en komt vrijwel overeen met wat we al wisten. Intussen begint zo langzamerhand alles op z'n plek te vallen.

Google kondigt dit jaar samen met Android 6.0 Marshmallow twee verschillende opvolgers aan voor de Nexus 6. Het gaat om de 5,7 inch grote Nexus van Huawei en een 5,2 inch variant van LG. Die laatste moet een soort remake worden van de populaire Nexus 5 die ook al door LG werd gemaakt. Kort samengevat is het een kleinere LG G4 maar dan met een Sony-camera.

LG Nexus 2015 specs
Duidelijke taal

Zo meet het scherm 5,2 inch diagonaal maar krijgt het wel een 2K-resolutie mee. Dat zijn 2.560 bij 1.440 pixels dus. De Snapdragon 808-processor en het werkgeheugen blijven gelijk op 3 GB. Wel krijgt deze LG Nexus een iets andere camera dan de G4, te weten een 13 megapixel afkomstig van Sony. Volgens deze afbeelding is de camera voorzien van een IMX278-sensor. Volgens de Sony-website is dat een BSI CMOS-sensor met RGBW-filter. Sony is één van de grootste leveranciers van cameramodules aan telefoonfabrikanten en we vermoeden dan ook een uitstekende camerakwaliteit. Deze krijgt hoe dan ook hulp van LG's eigen laser autofocus-systeem; iets wat we ook al op de G4 en G3 zagen.

Bron: Weibo.com

 • Tags:
 • bullhead
 • lg
 • lgnexus2015
 • nexus

ts Nexus Huawei Tiesen Fu

Metalen Nexus-telefoon van Huawei gefotografeerd

Geruchten ·

Er lijken foto's binnen van de Huawei Nexus-telefoon voor 2015. Het metalen toestel krijgt aan de achterzijde een opvallende zwarte balk waarin de camera en flitser verwerkt zitten. Ook lijkt het toestel te beschikken over een vingerafdrukscanner.

Deze Nexus-telefoon beschikt over een subtiel Huawei-logo op de achterkant. Daar treffen we ook de vingerafdrukscanner aan die ditmaal als cirkel is verwerkt. Niet het hele toestel is van metaal, er blijft een zwarte balk over die vermoedelijk van plastic is. Hierin heeft Huawei de cameramodule verwerkt. De balk zal mogelijk ook helpen met het verbeteren van het antenne-signaal. Iets waar metalen telefoons nogal last van hebben.

Huawei Nexus 2015

Aan de voorzijde zien we juist een stereo speaker. Boven en het onder het scherm lijkt er op het eerste gezicht behoorlijk wat ruimte te zijn. Als we daarbij optellen dat deze Huawei-telefoon vermoedelijk over een 5,7 inch groot scherm beschikt is het veilig om aan te nemen dat deze Nexus-telefoon gigantisch zal zijn. Mogelijk is het toestel zelfs niet kleiner dan de al immense Nexus 6. Duidelijkheid daarover krijgen we vermoedelijk over twee maanden. Dan wordt Android Marhsmallow officieel gelanceerd samen met 2 nieuwe Nexus-telefoons.

Bron: Google+

 • Tags:
 • google
 • huawei
 • nexus

ts Lg Nexus Not For Sale

Echte foto toont nieuwe Nexus-telefoon van LG

Geruchten ·

Nadat we al diverse renders voorbij hebben zien komen van de LG Nexus 'Bullhead' hebben we nu eindelijk onze eerste echte foto te pakken. Inmiddels is het goed duidelijk wat de bedoeling is van de achterkant.

Op eerder opgedoken schematische afbeelding leek het er nog op dat LG een dubbele camera wou toepassen, inmiddels lijkt duidelijk dat de onderste cirkel bedoeld is voor een vingerafdrukscanner. Hieromheen zit een zilverkleurige ring vermoedelijk bedoeld om de scanner op de tast te voelen. Verder zien we een laserlampje voor de autofocus terug, vergelijkbaar met de LG G4.

LG Nexus Bullhead

Als eerdere geruchten kloppen dan meet het scherm op deze LG Nexus een reguliere 5,2 inch. Qua cameraresolutie zijn er nog wat twijfels. Mogelijk past LG een vrij reguliere 16 megapixel sensor toe maar er zijn ook geruchten die spreken over een hoger 20,7 megapixel. Verwacht verder een Snapdragon 808-processor met zes kernen en een USB Type-C aansluiting. Naast deze LG komt er ook van Huawei een opvolger van de Nexus 6. Deze moet juist 5,7 inch groot worden. Beide toestellen worden vermoedelijk gelijktijdig met Android M gelanceerd.

Bron: Google+

 • Tags:
 • androidm
 • bullhead
 • lg
 • nexus

ts Lg Nexus 2015 Uswitch

Ontwerp LG Nexus 2015 ‘Bullhead’ op video verschenen

Geruchten ·

Iemand heeft het ontwerp van de Nexus-telefoon van LG die dit jaar moet uitkomen in een video gezet. Het gaat niet om een officiële video maar om een render gebaseerd op geruchten en afmetingen waarover hoesjesfabrikanten al beschikken.

Voorheen dachten we nog dat deze LG Nexus over een 3D-camera zou beschikken. De achterkant had namelijk twee gelijke uitsparingen. Inmiddels zijn we daar niet meer zo zeker van. Grote kans dat het bovenste gat voor de camera is en die daaronder voor een vingerafdrukscanner. Ook de versie waaraan Huawei werkt krijgt een dergelijke indeling.

Ook voor het uitkomen van de Nexus 6 werd gedacht dat deze een vingerafdrukscanner op de achterzijde zou krijgen. Die plannen werden op het laatste moment geschrapt al waren er nog wel sporen van terug te vinden in de Android-broncode. Overigens zien we naast de cameramodule nog twee kleine uitsparingen. In één zit de LED-flitser, een dubbele in dit geval met verschillende kleuren. Dat moet meer realistische kleuren opleveren. Die andere uitsparing zal vermoedelijk voor de infraroodsensor zijn die de camera gebruikt bij de autofocus. Ook de LG G4, het model waarop deze Nexus gebaseerd is, beschikt daarover. Verder zien we naar voren gerichte stereo speakers en een USB Type-C aansluiting. Wat wel onduidelijk blijft is wanneer deze LG wordt aangekondigd. Gedacht wordt aan het najaar.

Bron: uSwitch.com

 • Tags:
 • bullhead
 • lg
 • nexus
 • render

ts Huawei Nexus Video

Mogelijke video verschenen met daarin Nexus-telefoon van Huawei

Geruchten ·

Er is een 10 seconden durende video opgedoken met daarin mogelijk de Huawei Nexus-phablet. Het 5,7 inch grote toestel wordt mogelijk samen met een tweede Nexus-telefoon van LG nog dit jaar verwacht.

Het gaat zoals gezegd niet om een lang filmpje. De hoeveelheid informatie die hij geeft is daarom beperkt. Het is lastig te zien of het toestel van metaal of plastic is gemaakt. De Chinese fabrikant past wel steeds vaker metaal toe dus dat zou een hint kunnen zijn. Wel duidelijk is dat de achterkant over een vingerafdrukscanner beschikt. Google heeft hiervoor reeds eerder ondersteuning ingebouwd in Android.

Sommige andere menen een USB Type-C aansluiting te herkennen onderop het toestel. Dit strookt met eerdere berichtgeving. Die sprak eerder over een 5,7 inch AMOLED-scherm met Quad HD-resolutie en een Snapdragon 810-processor. Ergens lijkt dit toestel ook op Huawei's eigen Mate 8-phablet die nog moet uitkomen. Alleen de plaatsing van de flitser wijkt af. Huawei zou mogelijk haar Nexus op deze Mate 8 willen baseren. Naast Huawei is dus ook LG bezig met een nieuwe Nexus-telefoon. Die moet kleiner zijn met een scherm van 5,2 inch. De versie van Huawei wordt gezien als opvolger van de Nexus 6.

Bron: Steve Hemmerstoffer

 • Tags:
 • google
 • huawei
 • nexus

ts 3d Glasses

Volgende Nexus-telefoon krijgt mogelijk 3D-camera

Geruchten ·

De volgende Nexus-telefoon die LG mag maken krijgt mogelijk een tweetal camera's op de achterkant. Er is een hoesje opgedoken waaruit dit blijkt. In het verleden werd deze opstelling gebruikt voor 3D-opnames maar er zijn meer mogelijkheden.

Zo paste HTC deze opstelling al eens toe om scherpte/diepte informatie op te slaan. Hiermee kon later de focus verlegd worden om zodoende onderwerpen van de voor- naar de achtergrond te verplaatsen. Ook zijn er telefoons geweest waarmee de 2 camera's gebruikt werden om een 3D-opname te creëren. De fabrikant van deze nieuwe Nexus-telefoon heeft al eens eerder een dergelijke telefoon uitgebracht; de Optimus 3D.

LG Nexus Bullhead cover

Wat ook opvalt aan deze cover is de relatief grote uitsparing voor wat mogelijk de flitser moet zijn. LG gebruikt vaker laser autofocus en daarvoor kan het gat ook gebruikt worden. De mogelijkheid dat LG een vingerafdrukscanner plaatst moet ook opengelaten worden. Het moge inmiddels duidelijk zijn dat alle opties nog openstaan. Daar waarschuwt de bron ook direct voor; alles kan nog veranderen. Naast LG zou ook Huawei aan een opvolger van de Nexus 6 werken. Deze Huawei Angler zou 5,7 inch groot zijn terwijl de LG-versie (Bullhead) een meer bescheidener 5,2 inch moet worden.

 • Tags:
 • 3d
 • bullhead
 • google
 • lg
 • nexus

ts Huawei Logo klein

Nexus-toestel van Huawei krijgt monsterlijke specificaties

Geruchten ·

Hij zou met pensioen zijn maar Evan Blass kan het niet laten om zo nu en dan nog eens wat informatie over een toekomstige telefoon te lekken. Ditmaal over de volgende Nexus-telefoon die ditmaal van Huawei afkomstig is.

Blass schrijft dat het toestel over vrij indrukwekkende specificaties zal beschikken. Wat te denken van een Snapdragon 820-processor, Qualcomm's volgende generatie mobiele processor. En ook het 5,7 inch grote Quad HD-scherm en de vingerafdrukscanner klinken zeer high-end. Bovendien zal Huawei het toestel is een metalen behuizing gieten. Naast Huawei zou ook LG met een Nexus-telefoon bezig zijn.

Huawei logo

Als dit inderdaad de specificaties van Huawei's Nexus-phablet zijn dan is het voor het eerst dat een Nexus-telefoon een metalen behuizing krijgt. Ook vingerafdrukherkenning is voor de Nexus uniek. Een Quad HD-scherm is daarentegen niet uniek voor de Nexus-reeks, de Nexus 6 beschikte daar ook al over. Wel wordt deze Huawei Nexus met een schermformaat van 5,7 inch een tikkeltje 'kleiner'. Een meer traditioneel schermformaat moet van LG komen die met een opvolger van de Nexus 5 bezig is. Als alles volgens plan verloopt ligt Huawei's Nexus-telefoon ergens in het vierde kwartaal van 2015 in de winkels.

 • Tags:
 • google
 • huawei
 • nexus
 • snapdragon820

ts Android Fingerprint

Android ‘M’ krijgt standaard ondersteuning voor vingerafdrukherkenning

Telecomnieuws ·

Eind deze maand vindt het Google I/O plaats en dan verwachten we een demonstratie van de opvolger van Android Lollipop. Volgens bronnen krijgt de nog naamloze Android-opvolger ingebouwde ondersteuning voor vingerafdrukherkenning.

Google speelt al langer met het idee om Android van vingerafdrukherkenning te voorzien. Van de Nexus 6 werd verwacht dat hij over een dergelijke scanner zou beschikken. Toen het toestel uiteindelijk werd aangekondigd ontbrak die echter maar bewijs voor de scanner zou wel in de software gevonden zijn. Google wil door het inbouwen van authenticatie middels vingerafdruk ontwikkelaars helpen om de vingerafdrukscanner breder te kunnen inzetten.

Android fingerprint

Momenteel beschikken al enkele Android-telefoons over een dergelijke scanner. De Samsung Galaxy S6 bijvoorbeeld. Momenteel kunnen alleen Samsung-apps hiervan gebruik maken in tegenstelling tot bijvoorbeeld op de iPhone 6 waarbij ontwikkelaars hun apps gebruik kunnen laten maken van de Touch ID-sensor. Wanneer Android M uitkomt of hoe de versie uiteindelijk gaat heten is nog onbekend. Mogelijk horen we daar 28 mei meer over. Dan start Google I/O waar traditiegetrouw de volgende versie van Android wordt aangekondigd.

Bron: Buzzfeed.com

 • Tags:
 • android
 • androidm
 • google
 • googleio15
 • vingerafdrukherkenning
 • vingerafdrukscanner

ts Huawei Nexus

Mogelijke specificaties Nexus-telefoon van Huawei genoemd

Geruchten ·

Huawei wordt genoemd als mogelijk fabrikant van de volgende generatie Nexus-telefoons. Korte tijd ging het gerucht dat Google met de serie zou stoppen maar mogelijk komt er toch een vervolg op de Nexus 6.

Volgens een Chinese analist krijgt de opvolger van de Nexus 6 een 5,7 inch groot Quad HD-scherm. Huawei zou hiervoor een AMOLED-exemplaar willen gebruiken. De keuze is opvallend want Huawei heeft helemaal niets met schermen met Quad HD-resolutie. Het vindt Full HD meer dan genoeg. De keuze voor Quad HD lijkt dus te zijn ingegeven door Google.

Google Nexus 6
Wat komt hierna?

Ook opvallend is de processorkeuze. Namelijk de Snapdragon 810 van Qualcomm. Huawei maakt ook eigen processors en het gerucht ging eerder dat deze HiSilicon zou worden toegepast. Het lijkt nog geen gelopen race te zijn dat Huawei de opvolger van de Google Nexus 6 mag maken. Als dat wel zo is dan moeten ze nog wel even nadenken over de naam. Een Nexus 7 bestaat namelijk al en is een tablet. Het zou echter niet voor het eerst zijn dat er een afwijkende Nexus-naam gekozen wordt. We herinneren je graag aan de Galaxy Nexus en de Nexus S.

Bron: Panjiutang (Weibo)

 • Tags:
 • google
 • huawei
 • nexus
 • quadhd

ts Project Fi

Google gaat eigen telecomdiensten aanbieden in de VS

Telecomnieuws ·

Google gaat onder de naam Project Fi haar eigen telecomdiensten aanbieden. Voorlopig alleen in de VS en in samenwerking met Sprint en T-Mobile. Idee is dat een gebruiker kan wisselen tussen netwerken en apparaten om te communiceren.

Het idee achter 'Fi' is eigenlijk wel goed. Zo is thuis je WiFi-netwerk het allersterkst, dus wordt daar mee verbonden. Onderweg is netwerk A het sterkst en op je werk juist netwerk B. Google wil het mogelijk maken om verbinding te maken met het allersterkste netwerk. Maar ook waarmee maakt niet uit. Of dat nu een mobiele telefoon is of een tablet of smart TV. Een gesprek aannemen met je smartphone en overnemen met je TV behoort dus tot de mogelijkheden.

Google heeft een samenwerking gesloten met Sprint en T-Mobile waardoor klanten gebruik kunnen maken van die netwerken. Daarbovenop zijn er miljoenen gratis WiFi-netwerken waarmee Fi haar 'netwerk' uitbreidt. Loop je tijdens een telefoongesprek uit het bereik van dat WiFi-netwerk dan pakt het mobiele netwerk het gesprek naadloos over. Die transparantie moet ook werken op apparaatniveau. Vergeet je je mobiel thuis dan is het mogelijk om dat via je tablet of PC over te nemen. De dienst werkt vooralsnog alleen in de VS op een Nexus 6 en kost 20 dollar per maand + 10 dollar per 1 GB aan data. Interessant is dat ongebruikte data in valuta wordt teruggestort. Stel je hebt een abonnement voor 3 GB en je verbruikt 1,4 GB, dan krijg je 16 dollar terug.

 • Tags:
 • fi
 • google
 • operator
 • projectfi
 • provider
 • telco
 • telecomdiensten

ts Lg Nexus

Bezoek Google aan LG voedt nieuwe geruchten over LG Nexus-telefoon

Geruchten ·

Er zijn wat tegenstrijdige geruchten over wie de volgende Nexus-telefoon mag maken. Nadat Motorola de Nexus 6 voor z'n rekening nam lijkt het nu de beurt aan een Chinees bedrijf. Echter geruchten over een nieuwe LG Nexus-telefoon blijven opduiken.

LG is geen onbekende in het maken van Nexus-telefoons. Het bedrijf maakte eerder al de Nexus 5 en 4. Beiden waren geen onaardige telefoons, relatief compact en bovenal zeer voordelig in aanschaf. Daar bleef bij de lancering van de Nexus 6 weinig van over. Dat toestel kreeg een monsterlijk groot 6 inch scherm en een stevig prijskaartje van 650 euro mee.

LG Nexus 5
Kan LG dan eindelijk een opvolger maken van 'haar' Nexus 5?

Dat LG de volgende Nexus-telefoon mag maken staat nog allerminst vast. Nieuwe geruchten daarover laaiden op nadat Google-medewerkers het LG-kantoor in Zuid-Korea bezochten. Dat hoeft natuurlijk niets te betekenen. Eerder nog dook de naam van Huawei op als mogelijke fabrikant van de 'Nexus 7'. Die naam wordt gebruikt als opvolger van de Nexus 6 maar is al bezet door de Nexus 7-tablet. Ze moeten dus ook een nieuwe naam gaan verzinnen.

Bron: etoday.co.kr

 • Tags:
 • fabrikant
 • google
 • lg
 • nexus
 • nexus7

ts Huawei Boot Screen

Huawei zou volgende Nexus-telefoon mogen maken

Geruchten ·

Google zou Huawei opdracht hebben gegeven de volgende Nexus-telefoon te maken. Eerder al werd bekend dat Google een Aziatisch bedrijf zou willen vragen voor deze ere-taak. Huawei geldt al één van de grootste smartphonefabrikant ter wereld.

Eerder mochten Motorola (Nexus 6), LG (Nexus 5) en Samsung (Galaxy Nexus) al eens een Nexus-telefoon maken. Ook HTC deed eerder al eens mee en bracht onlangs nog de Nexus 9 tablet uit. Nu lijkt dus de eer te zijn gegund aan Huawei.

Huawei phone in hands
Start je volgende Nexus-telefoon zo op?

Mogelijk heeft Google Huawei uitgekozen omdat het bedrijf haar eigen processors maakt. Het bedrijf is eigenaar van chipfabrikant HiSilicon dat onder de merknaam Kirin enkele processors maakt. Die treffen we onder andere in enkele Huawei en Honor-telefoons aan. Hiermee ontstaat het gerucht dat het volgende Nexus-apparaat over een Kirin-processor beschikt. Onduidelijk is nog of Huawei met een smartphone, een phablet of met een tablet komt.

Bron: Gizmochina.com

 • Tags:
 • google
 • huawei
 • kirin
 • nexus

ts Nexus Fingerprint

Nexus 6 heeft geen vingerafdrukscanner vanwege Apple

Telefoonnieuws ·

Lange tijd ging het gerucht dat de Nexus 6 over een vingerafdrukscanner zou beschikken. Deze zou achterop komen waar nu de indruk met het Motorola-logo zit. Toch kwam het toestel zonder vingerafdrukherkenning uit en wel vanwege een bijzondere reden.

Motorola maakte voorheen gebruik van de diensten van Authentec om vingerafdrukken te herkennen. Zo bracht het in 2011 al de Atrix 4G uit met achterop een vingerafdrukscanner van Authentec. En ook de Nexus 6 zou vingerafdrukherkkening moeten krijgen die net zo goed zou werken als Authentec. Probleem alleen; het bedrijf is inmiddels overgenomen door Apple. Motorola heeft lange tijd gezocht naar alternatieve scanners maar zo goed als die van Authentec heeft het niet gevonden.

Authentec fingerloc
Vroeg prototype van Touch ID in Apple's iPhone

En dus werd op het laatste moment de functie geschrapt. Zelfs in de code van Android Lollipop zouden nog resten van vingerafdrukherkenning te vinden zijn. Of Motorola hier verstandig aan gedaan heeft is nog maar de vraag. Ook de Samsung Galaxy S5, Huawei Ascend Mate 7 en HTC One Max beschikken over de functie. Weliswaar met een verschillende werking maar echt lekker werkt het niet. Vooral niet als je het vergelijkt met Touch ID op de iPhone 6. Dat rechtvaardigt misschien ook waarom Apple 356 miljoen dollar voor Authentec heeft neergelegd.

Foto: AppleInsider.com
Bron: Telegraph.co.uk

 • Tags:
 • authentec
 • google
 • motorola
 • nexus6
 • vingerafdrukherkenning

ts Android5dot1

Android 5.1 inclusief stille modus mogelijk al in februari

Geruchten ·

Google zou mogelijk al snel met een significante update van Lollipop komen. Geruchten spreken over een release in februari waarin in ieder geval de stille modus weer wordt teruggebracht. Ook bevat de update diverse kleine verbeteringen.

In voorgaande jaren betekende een dergelijke versienummer ophoging een grote update. Dat lijkt dit keer niet op te gaan. Versie 5.1 zal voornamelijk kleine verbeteringen bevatten en talloze bugfixes. Denk dan aan verbeterde prestaties en geheugenbeheer maar ook oplossingen voor het WiFi spookverbruik.

Nexus 6 with Android Lollipop
Lollipop is qua design de grootste Android-update ooit

Tevens zal Android 5.1 volgens de berichten de verdwenen stille modus terugbrengen. Het viel gebruikers met een Nexus 5 en Android 5.0 op dat de 'Silent Modus' waarbij zowel het geluid als de trilfunctie uit staan verdwenen was. Dit blijkt dus geen functie maar een foutje te zijn. Google kondigde Android 5.0 Lollipop gelijktijdig met de Nexus 6 aan. De nieuwste Nexus werd menigmaal uitgesteld vanwege problemen met Android 5.0 maar lijkt nu eindelijk leverbaar in Nederland.

Bron: AndroidPit.com

 • Tags:
 • android
 • februari
 • lollipop
 • update

ts Nexus Fingerprint

Google Nexus 6 zou vingerafdrukscanner krijgen

Telefoonnieuws ·

Google had plannen om de Nexus 6 van een vingerafdrukscanner te voorzien. Bewijs daarvoor werd in de code van Android Lollipop aangetroffen. Ondersteuning daarvoor werd echter in augustus weer geschrapt.

Het is dus goed mogelijk dat in de oorspronkelijke prototype van de Nexus 6 er ondersteuning was voor vingerafdrukken. Apple voorzag de iPhone al eerder van een dergelijke functie en ook Samsung heeft haar Galaxy's er inmiddels mee uitgerust. Toch is er in Android nog geen standaard ondersteuning voor beveiliging via vingerafdrukken.

Fingerprint scanner

Het is onduidelijk hoe de vingerafdrukscanner in de Nexus 6 had moeten werken. Mogelijk via een veegbeweging vergelijkbaar met de Galaxy Note 4 en Galaxy S5 van Samsung. Er zijn namelijk foutmeldingen gevonden als "fingerprint acquired too fast" en "fingerprint acquired to slow". Een exacte reden waarom de vingerafdrukscanner het niet gehaald heeft in de Google Nexus 6 is moeilijk te geven. Mogelijk was de software niet op tijd af, mogelijk werkte de scanner niet goed genoeg. We zullen het daarom voorlopig zonder moeten stellen bij de Nexus-modellen.

Bron: Arstechnica.com

 • Tags:
 • android
 • google
 • nexus6
 • vingerafdrukherkenning

ts Nexus 6 rood Led

Google Nexus 6 heeft verborgen notificatielampje

Telefoonnieuws ·

LED-notificatielampjes zijn een handige manier om je op de hoogte te brengen van notificaties zonder daarvoor het scherm aan te hoeven zetten. We vonden het daarom jammer dat Google er bij de Nexus 6 geen aandacht aan bestede. Maar niet getreurd!

Want ondanks dat er nooit melding van is gemaakt en dat het lampje ook nergens op plaatjes te zien is, is hij er wel degelijk. Verstopt onder de luidspreker en in staat om meerdere kleuren weer te geven! Reden waarom Google er bij de Nexus 6 geen aandacht aan heeft besteedt is waarschijnlijk vanwege Ambient Display; Lollipop's eigen manier om slim notificaties weer te geven.

Nexus 6 LED notification light

Het is ook niet ondenkbaar dat Google het LED-lampje op het laatste moment heeft uitgeschakeld om verkopen van Android Wear-horloges niet te hinderen. Hoe het ook zij, het lampje is niet in de software te activeren. Om er toch gebruik van te kunnen maken moet root-toegang verleend worden. En er moet vervolgens nog een app gevonden worden die er mee om kan gaan. Een gedoe dus.

Bron: xda-developers

 • Tags:
 • google
 • led
 • motorola
 • nexus6
 • notificatie

ts Silent Mode

'Silent Mode' mysterieus verdwenen uit Android 5.0 Lollipop

Telecomnieuws ·

Gebruikers van een Nexus-telefoon die inmiddels zijn overgestapt op Android 5.0 Lollipop maken melding van het verdwijnen van de zogenaamde 'Silent Mode'. Ook wel bekend als de stille modus.

Voorheen als het volume naar nul werd gebracht kwam je op de trilstand terecht. Drukte je nogmaals op de volume- knop dan kwam je in de stille modus. Zowel geluid als trillen werden dan niet geactiveerd. Handig als je in een vergadering zit of elders waar je even niet gestoord wilt worden. Of het de bedoeling van Google is om de stille modus te verwijderen of dat er sprake is van een bug is nog onbekend.

Nexus Silent Mode
Dit zit er voorlopig niet meer in

Het lijkt overigens alleen om de Nexus-telefoons zoals de Nexus 6 en 5 te gaan. Andere fabrikanten gebruiken een eigen schil waarin deze functionaliteit doorgaans verwerkt zit. Vreemd genoeg zit de stille modus nog wel op de Nexus 9 al lijkt het meer om een bug te gaan. Het volume helemaal naar nul brengen zet het apparaat op trilstand maar één tik op de volume+ knop brengt hem in de stille modus.

Bron: AndroidPolice.com

 • Tags:
 • android
 • lollipop
 • nexus
 • silentmode
 • stillemodus

ts Kitkats

Aandeel Android 4.4 KitKat voor het eerst meer dan 30%

Telecomnieuws ·

Van alle actieve Android-apparaten draait nu 30% Android-versie 4.4 KitKat. Het is voor het eerst dat KitKat op zoveel apparaten draait. De grootste versie blijft nog steeds Jelly Bean dat met versienummers 4.1, 4.2 en 4.3 een aandeel van 50,9% heeft.

Inmiddels heeft Google versie Lollipop van Android aangekondigd. Deze draait echter alleen nog op de Nexus 6 en heeft dus nog te weinig volume om terug te keren in de maandelijkse statistieken. Versie KitKat is met een opmars bezig. In september nog werd een marktaandeel van 25% bereikt en in augustus was het nog 20%. Toch kent KitKat geen vliegende start. In januari stond KitKat nog op een aandeel van 1,4% en in april was dat nog maar gestegen tot 5%.

Android Market Share nov 14

Fabrikanten moeten nog altijd veel testen voordat ze bestaande toestellen kunnen updaten. Dat probleem kent iOS van Apple niet en daarom gaan nieuwe iOS-versies snel richting de 50% na een release. Google levert altijd cijfers aan begin van de maand hoeveel marktaandeel iedere Android-versie precies heeft. Hiermee krijgen ontwikkelaars beter inzicht in welke versies hun app moet ondersteunen.

Bron: Android.com

 • Tags:
 • android
 • kitkat
 • marktaandeel

ts Gmail Outlook

Nieuwe Gmail-app kan straks ook met Outlook en Yahoo overweg

Telecomnieuws ·

Tot op heden kon je alleen Gmail-accounts beheren vanuit de Gmail-app in Android. Maar met de binnenkort uit te komen versie 5 is het ook mogelijk om accounts van Outlook, Yahoo en anderen te gebruiken.

Momenteel hebben de meeste Android-telefoons nog twee e-mailtoepassingen; de standaard e-mailapp én Gmail. Een beetje veel van het goede lijkt ook Google te denken en daarom krijgt de Gmail-app ook ondersteuning voor niet @gmail.com adressen. In de demonstratie wordt gesproken over Outlook, Yahoo "en meer", al is niet duidelijk welke daarmee exact bedoeld worden. Dat Outlook-accounts ondersteund worden betekent hoogstwaarschijnlijk dat ondersteuning voor Exchange ActiveSync is ingebouwd.

De nieuwe Gmail-app (versie 5) moet nog uitkomen en is mogelijk onderdeel van Android 5.0 Lollipop. Google gaf vorige week het officiele startschot voor het nieuwe mobiele besturingssysteem. Diverse Nexus-modellen zoals de Nexus 5 krijgen die update. De Nexus 6 zal standaard met Lollipop geleverd worden. Naast ondersteuning voor meerdere aanbieders krijgt de Gmail-app ook de Material Design layout mee die onderdeel is van Lollipop.

Bron: Android Police

 • Tags:
 • android
 • email
 • gmail
 • lollipop
 • mail
 • outlook
 • yahoo

ts Nexus 6

Google kondigt zeer bescheiden de niet zo bescheiden Nexus 6 aan

Telefoonnieuws ·

Zonder groot event en zonder veel poespas heeft Google de Nexus 6 aangekondigd. Het 6 inch grote toestel werd samen met de Nexus 9 aangekondigd en moet samen met de bestaande Nexus 5 de huidige Nexus-lijn vertegenwoordigen.

Niets geen vervanging dus van de Nexus 5 maar gewoon een grotere uitvoering. Een groter scherm van 5,96 inch met Quad HD-resolutie, meer geluid dankzij een stereo speaker aan de voorzijde en een krachtiger processor. Een Snapdragon 805 om precies te zijn met vier kernen die op maximaal 2,7 GHz draaien.

Google Nexus 6

Google heeft samen met Motorola alles uit de kast getrokken om een powerhouse van een telefoon neer te zetten. Zo schiet de camera van de Nexus 6 maximaal 13 megapixel foto's en kent de lens een aperture van f/2.0. Zelfs de batterij is groot; 3.220 mAh. Google belooft 6 uur gebruik met slechts 15 minuten oplaadtijd. Een volledige lading brengt je 24 uur verder.

Eerste met Lollipop

Maar de Nexus 6 is vooral de eerste telefoon met Android 5.0 Lollipop. Deze versie kent betere multitasking, is dankzij diverse slimme animaties eenvoudiger te begrijpen en is over het algemeen veiliger. Zo is er een speciale gastmodus waar je vrienden gebruik van kunnen maken. Google begint de pre-order van de Nexus 6 eind oktober maar dan wel alleen in de VS. Wanneer het toestel de overstap naar Europa maakt is nog onbekend. De prijs bedraagt $ 649 wat vermoedelijk één-op-één vertaald gaat worden naar Euro's. Daarmee komt een einde aan de goedkope Nexus-modellen.

 • Tags:
 • google
 • motorola
 • nexus6

Beknopte specificaties van de Google Nexus 6

Afmetingen 159,29 x 82,98 x 10,06 mm
Gewicht 184 gram
EAN codes 6947681521971, 6947681521964, 6947681521247, 6947681521230, 3917601521247
Platform
Android 5.0 (Lollipop)
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 5.96 inch, AMOLED
Hardware
Camera 13 MP
Processor 2.7 GHz, Qualcomm Snapdragon 805, quad core
Selfiecamera 2 MP
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 32 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 3220 mAh, verwisselbaar

Alle Google Nexus 6 specificaties


Video’s over de Google Nexus 6

De Nexus 6 is niet 100% waterdicht maar toch ook weer wel

Google plaatst teaser voor wat lijkt op de grote Nexus 6


Alternatieven van de Google Nexus 6

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Google Nexus 6
Apple iPhone X (A1865)
Samsung Galaxy S10 (G973)
Samsung Galaxy A50 (A505)
Apple iPhone 11
 Huidig product    
Android5.0 (Lollipop)
9.0 (Pie)9.0 (Pie)
Kleurenbeeldscherm5.96 inch, AMOLED5.8 inch, OLED, inkeping (notch)6.1 inch, Curved Dynamic AMOLED Quad HD+, schermgat6.4 inch, Infinity U Full HD+6.1 inch, Liquid Retina, inkeping (notch)
Camera13 MP12 MP, dubbele camera-sensor12 MP, 12 MP, 16 MP25 MP, 5 MP, 8 MP12 MP, 12 MP, dubbele camera-sensor
Processor2.7 GHz, Qualcomm Snapdragon 805, quad core2.5 GHz, Apple A11 Bionic, hexa core1.7 GHz, 2.4 GHz, 2.8 GHz, octa core1.7 GHz, 2.3 GHz, Samsung Exynos 9610, octa coreApple A13 Bionic
Selfiecamera2 MP7 MP10 MP25 MP12 MP
4G (LTE)
Intern geheugen32 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij3220 mAh, verwisselbaar2716 mAh3400 mAh4000 mAh3110 mAh

Volledige vergelijking Google Nexus 6 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Google 6