Render van high-end Samsung Galaxy Tab S2 opgedoken

Ook toekomstige Samsung-tablets van metaal


Het Twitter-account @onleaks heeft een render online gezet van de Samsung Galaxy Tab S2. Deze tablet moet de Tab S opvolgen die is uitgerust met een AMOLED-scherm en voorzien is van flinke specificaties. De Tab S2 moet een metalen behuizing krijgen.

Dat maken we tenminste op uit de online gezette renders. Samsung past sinds kort ook metaal toe in haar smartphone om de dalende verkopen een halt toe te roepen. Dat lijkt z'n vruchten af te werpen. Diezelfde strategie lijkt het nu dus toe te passen op de tablet-markt. Misschien maar goed ook want terwijl de Galaxy Tab S goede recensies kreeg werd juist de plastic behuizing als grootste minpunt genoemd.

Samsung Galaxy Tab S2

Volgens de bron krijgt de Tab S2 een nieuw schermformaat van 9,7 inch, diens voorganger was nog 10,5 inch in diameter. Dit nieuwe formaat komt overeen met Apple's iPad Air 2. Qua dikte zou de Galaxy Tab S2 uitkomen op 5,9 millimeter. De eerste generatie Samsung Galaxy Tab S werd in juni van 2014 aangekondigd. Mogelijk ligt de release van de Tab S2 dus op de loer en zullen we weten of hij inderdaad een metalen behuizing krijgt.

Bron: @OnLeaks


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel