Voormalig Nokia-topman vertrekt bij Microsoft


Hij wordt gezien als de belangrijkste reden waarom er een einde kwam aan het Nokia-tijdperk en een overname door Microsoft realiteit werd, en nu moet hij zelf het veld ruimen. Voormalig CEO Stephen Elop wordt nu vanwege een reorganisatie buitenspel gezet.

Veel mensen in Finland, en ook daarbuiten, nemen het Elop nog steeds kwalijk dat hij al z'n kaarten op Windows Phone zette. Het platform die het erg moeilijk heeft tussen grootmachten iOS en Android. De Nokia-telefoons werden niet meer zo en masse verkocht als vroeger en daar ging Windows Phone niet mee helpen. Een overstap naar Android werd overwogen en als hofleverancier van Windows Phone zag Microsoft zichzelf genoodzaakt een bod uit te brengen. Onder leiding van de oud Microsoft-topman ging Nokia akkoord.

Stephen Elop on Windows 10
Gelukkig heeft Elop de aankondiging van Windows 10 nog kunnen meemaken

Elop ging mee naar Microsoft en kwam daar aan het hoofd te staan van de Devices & Studios-divisie. Nu moet hij samen met enkele andere hoge managers vanwege een reorganisatie zelf het veld ruimen. Elop's oude afdeling lijkt nu onder Terry Myerson te gaan vallen die ook al de scepter zwaaide over Windows. Wat Stephen Elop nu gaat doen is onbekend. Intussen werkt Microsoft hard aan het klaar krijgen van Windows 10 voor telefoons. Dat moet ergens in september gereed zijn waarna de eerste nieuwe toestellen beschikbaar zullen komen.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel