BlackBerry ziet smartphone-verkopen nog verder dalen


Uit door BlackBerry gepubliceerde cijfers blijkt dat het bedrijf vorig kwartaal slechts 1,1 miljoen telefoons heeft verkocht. Vooral in vergelijking met vorige kwartalen en dezelfde periode vorig jaar een flinke daling. Maar er was ook goed nieuws.

Maar eerst terug naar de cijfers. 1,1 miljoen telefoon tegen een gemiddelde prijs van 215 euro. Een kwartaal daarvoor verscheepte BlackBerry nog 1,6 miljoen en in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar nog 2,6 miljoen. De verkopen gaan dus nog altijd naar beneden. Dat lijkt desastreus maar BlackBerry heeft zich inmiddels meer gericht op software, services en licenties. En dat onderdeel deed het juist 150% beter.

BlackBerry on the streets
Je ziet ze steeds minder vaak in het straatbeeld; BlackBerry's

Het totale verlies kwam uit op 28 miljoen tegen een omzet van 658 miljoen. Verlies schrijven is nooit leuk maar deze cijfers vallen eigenlijk nog wel mee. Ondanks de tegenvallende verkoopaantallen blijft BlackBerry telefoons maken. Er gaan inmiddels ook steeds meer geruchten dat BlackBerry naast telefoons met haar eigen BlackBerry OS 10 ook met Android wil uitrusten. Smartphones met een volledig toetsenbord zijn inmiddels een rariteit geworden al is er best nog wel vraag naar.


Prijsvergelijker BlackBerry Classic

Toon alle aanbiedingen van de BlackBerry Classic


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel