BlackBerry zou werken aan Android-slider met toetsenbord


BlackBerry brengt komende herfst een Android-telefoon uit aldus Re/code. Van een volledige overstap naar Android zou geen sprake zijn. Op de laatste versie van BlackBerry OS is het al mogelijk om Android-apps te draaien.

Van het BlackBerry van vroeger is weinig meer over. Diverse verkeerd uitgepakte strategische beslissingen hebben het bedrijf vrijwel volledig van de kaart geveegd. Het bedrijf zette alle kaarten in op het nieuwe BlackBerry OS 10 maar de consument koos toch liever voor een iPhone of Android-telefoon. Onder leiding van een nieuwe topman krabbelde het bedrijf langzaam weer op maar het zal moeten schikken met ene plaats in de marge.

BlackBerry Keian
Eerder getoonde BlackBerry 'Keian'

Interessant is dat we de eerste Android-telefoon van het bedrijf mogelijk al gezien hebben. Afgelopen MWC toonde het bedrijf in Barcelona een slider met volledig toetsenbord. Volgens bronnen bij Re/code draait juist dit toestel onder Android. Daar leek nog geen sprake van toen het toestel kort getoond werd, mogelijk is dus later besloten om van besturingssysteem te wisselen. Dat BlackBerry met Android wil werken is ergens niet zo gek. De software die het bedrijf maakt is inmiddels geschikt gemaakt voor het besturingssysteem zoals BBM en BES12. Bovendien is er flink meer vraag naar Android-telefoons dan naar BlackBerry OS-telefoons. Smartphones met een volledig toetsenbord zijn vrijwel volledig verdwenen, de meeste beschikken alleen over een groot touchscreen. BlackBerry zou zich met een QWERTY-slider onder Android dus prima kunnen onderscheiden. Het toestel zou dit najaar moeten uitkomen.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel