BlackBerry komt met 5 inch grote Leap, toont nieuwe slider


Ook BlackBerry is gearriveerd in Barcelona en toont daar de nieuwe 5 inch grote BlackBerry Leap. Een relatief eenvoudig model die als opvolger van de Z3 geldt. Ook komen er nieuwe kleuren voor de Classic en werd een nog onbekende slider getoond.

Het meest concreet is de BlackBerry Leap; een nieuw 5 inch groot toestel met een redelijk modern uiterlijk maar met gedateerde specificaties. Mogelijk gaan we dat ook terugzien in het prijskaartje. Zo is er bijvoorbeeld voor een Snapdragon S4 gekozen als drijvende kracht. Niet bepaald de meest moderne processor. Wel erg netjes is dan weer de batterij. Die is met 2.800 mAh aan de grote kant.

BlackBerry Leap

BlackBerry voorziet de Leap verder van een 8 megapixel camera met een 2 megapixel selfiecamera. Natuurlijk draait de Leap onder het BlackBerry 10 OS besturingssysteem met daarbij ondersteuning voor Blend zodat je het toestel ook vanaf je computer kunt bedienen. BlackBerry geeft de Leap een prijskaartje mee van 275 dollar, omgerekend zo'n 250 euro. Het toestel zal vanaf april in de winkels liggen.

BlackBerry Classic white
BlackBerry Classic in het wit

Nieuwe kleuren Classic

Dan was er ook nog goed nieuws voor de huidige BlackBerry Classic. Deze tot voor kort alleen nog in het zwart verkrijgbaar maar BlackBerry kondigde op het MWC ook de kleuren wit, brons en blauw aan. Hiermee kan het toestel weer eventjes vooruit. Onlangs nog hebben we Classic getest. Lees onze review er nog eens rustig op na.

BlackBerry Keian
BlackBerry 'Keian'

Het Canadese bedrijf had ook nog een 'one more thing' in petto. Een nog naamloze slider met volledig toetsenbord. Hiermee lijkt het een opvolger te worden van de oude Torch-modellen. Het toestel wordt in samenwerking met Porsche Design gemaakt en krijgt codenaam Keian. Het gaat volgens BlackBerry om een high-end model met nog onbekende specificaties. Net als bij de onlangs aangekondigde Galaxy S6 edge krijgt het toestel een dual curved scherm mee. Al lijkt de ronding iets minder te zijn als bij de S6 edge. Onbekend is nog wanneer het model op de markt komt.


Prijsvergelijker BlackBerry Leap

Toon alle aanbiedingen van de BlackBerry Leap


Prijsvergelijker BlackBerry Classic

Toon alle aanbiedingen van de BlackBerry Classic


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel