Alcatel OneTouch komt met Hero 2+ onder Cyanogen OS


Niet alleen OnePlus brengt smartphone met het Cyanogen-besturingssysteem uit. Ook Alcatel gaat dat doen, of sterker nog doet dat met de Hero 2+. Naast een alternatief OS krijgt het toestel een 6 inch groot beeldscherm mee en een zacht prijskaartje.

Laten we met die prijs beginnen. De Alcatel OneTouch Hero 2+ krijgt een adviesprijs mee van 299 dollar, omgerekend zo'n 270 euro. Geen gek bedrag voor een 6 inch grote phablet met octa-core processor en 4G. De Hero 2+ krijgt verder nog een 13 megapixel camera, een 3.100 mAh grote batterij en een behuizing van aluminium.

Alcatel One Touch Hero 2+
De Alcatel OneTouch Hero 2+

Toch moet de grootste blikvanger het Cyanogen besturingssysteem zijn. Dat is weliswaar gebaseerd op Android maar wordt uitgegeven door iemand anders dan Google. Het is daardoor ook iets opener dan Android en daarmee beter geschikt voor de hobbyist. Het bedrijf lijkt de Hero 2+ eerst in de Verenigde Staten uit te willen brengen. Of het ook plannen heeft het model naar Europa of Nederland te brengen is nog onduidelijk. We zullen het uiteraard voor je in de gaten houden.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel