Alcatel OneTouch komt met voordelige Idol 3 en Pixi 3 telefoons en tablets


Alcatel One Touch heeft een viertal nieuwe producten meegenomen naar het Mobile World Congress in Barcelona. En bij allen draait het om het getal 2 en 3. Zo zijn van de Idol 3 twee uitvoeringen en dat geldt ook van de Pixi 3.

Van de Alcatel One Touch Idol 3 komen twee verschillende uitvoeringen uit van zowel 4,7 als 5,5 inch groot. Beiden draaien een 64-bits processor met Android 5.0 Lollipop. Terwijl de Idol 3 (4.7) over een Snapdragon 410 beschikt mag de grotere Idol 3 (5.5) het doen met een iets krachtiger Snapdragon 615 op 1,5 GHz. Ook de schermresolutie van de Idol 3 (5.5) is hoger; Full HD tegen HD op de Idol 3 (4.7).

Alcatel One Touch Idol 3 (5.5)
De Alcatel One Touch Idol 3 (5.5)

Beiden beschikken over een 13 megapixel camera aan de achterkant maar voorop verschillen beide. Daar doet de kleinere Idol 3 het met een 5 megapixel variant terwijl de grotere een 8 megapixel versie krijgt. Opmerkelijk aan de Idol 3's is het feit dat het niet uitmaakt hoe je het toestel vast houdt tijdens het bellen. Dat kan op beide manieren. Er zitten aan weerszijden JBL-speakers en microfoons. Op de kop bellen behoort dus tot de mogelijkheden.

Pixi 3

Dan bracht Alcatel One Touch ook nog een tweetal Pixi 3 apparaten mee. De ene is een 5,5 inch grote phablet terwijl de andere een 7 inch tablet is. Het gaat wel in beide gevallen om budgettoestellen. Zo is de 5,5 inch grote phablet uitgerust met een qHD-resolutie scherm en een processor van MediaTek. Netjes is dat Alcatel de Pixi 3 van 5,5 inch groot wel met Android 5.0 Lollipop heeft uitgerust. Er komt daarnaast een 4G-versie van deze Pixi 3 uit met een HD-schermresolutie.

Alcatel One Touch Pixi 3 (7)
Alcatel One Touch Pixi 3 (7)

Tot slot was daar ook nog een 7 inch tablet onder dezelfde naam. Er zijn varianten met alleen WiFi, 3G en 4G. Ook hiervan geldt dat de LTE-variant wat beter in de specificaties zit. Denk dan een een quad-core Snapdragon 200-processor in plaats van een MediaTek-exemplaar. Ook het RAM-geheugen is verdubbeld naar 1 GB. Gelijk is echter het scherm met 1024 x 600 pixels resolutie, de 2 megapixel camera en de batterij van 2.820 mAh groot. De nieuw aangekondigde producten zullen de komende maanden beschikbaar worden.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel