BlackBerry Classic review

Retro, niche of allebei?


BlackBerry Classic review

Begin dit jaar waren we een beetje in een nostalgische bui toen de Blackberry Classic verkrijgbaar werd en we besloten hem te testen.

De Classic beschikt over BlackBerry's klassieke fysieke QWERTY-toetsenbord maar is ook uitgerust met een touchscreen. Qua specificaties moet je verder denken aan een 3,5 inch scherm met 720 x 720 pixels resolutie, een dual-core Snapdragon S4 Plus op 1,5 GHz en een 8 megapixel camera. Dat zijn vandaag de dag geen spectaculaire specificaties maar het levert hem dan ook geen uiterst hoog prijskaartje op.

Het aanwijzen van concurrentie voor de BlackBerry Classic is vanwege zijn eigenzinnige kenmerken niet eenvoudig. Het is tegelijkertijd ook maar de vraag of de Classic het andere smartphones in bijvoorbeeld het Android-segment lastig kan maken. Misschien is zijn grootste tegenstrever wel een andere BlackBerry. Bijvoorbeeld de Q10 of de Passport. Dit reviewexemplaar van de BlackBerry Classic werd beschikbaar gesteld door Belsimpel.

Wat zit er bij het toestel?

In het uiterst compacte, zwarte doosje zit direct onder het toestel een prikker geklemd die nodig is om de SIM-kaart en microSD-kaart te plaatsen. Na nog een deksel open te klappen vinden we een microUSB-kabel met adapter voor het stopcontact en in een speciaal doosje een erg nette in-ear headset met platte kabels en rubberen sleeves in verschillende maten. Tot slot ligt helemaal onderop nog de noodzakelijke documentatie. In ons geval in het Engels, Roemeens en Russisch. А благодаря!


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel