BlackBerry Q10

8,7 / 10 op basis van 2 reviews
Niet meer nieuw verkrijgbaar
BlackBerry Q10
BlackBerry Q10 black voorkant
BlackBerry Q10 black zijkant b
BlackBerry Q10 black rechterzijkant schuin
BlackBerry Q10 black bovenkant schuin
BlackBerry Q10 wit achterkant
BlackBerry Q10 black linkerzijkant schuin
BlackBerry Q10 black zijkant a
BlackBerry Q10 wit voorkant
BlackBerry Q10 black achterkant

Vergelijkbaar met de Q10 en wel verkrijgbaarReviews over de BlackBerry Q10

8,7
2 reviews
5 sterren
1 review
4 sterren
1 review
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


·

ik heb de Blackberry q10 nu 3 weken maar ik moet zeggen wat een fijn toestel is dit.
alles werkt supersnel en het toetsenbord is werkelijk fantastisch ik kan hier veel makkelijker berichten mee sturen al op een touchsreen.
bouwkwaliteit is ook perfect toestel ligt prettig in de hand de accu gaat ook gemakkelijk 2 dagen mee.
dus mocht je nog twijfelen niet doen gewoon kopen dit toestel krijg je geen spijt van.wink

2 0

·

Mijn aifeun funf ingeruild op deze. Nog geen minuut spijt gehad. Echt een aanrader!!!

0 0

Alle BlackBerry Q10 reviews


De BlackBerry Q10 in het nieuws

ts Bb Classic Weibo

Foto’s tonen traditionele BlackBerry Classic

Telefoonnieuws ·

Hij is al wel aangekondigd maar vreemd genoeg weten we nog niet goed hoe hij eruit komt te zien. Nieuwe foto's laten hem nu naast z'n voorgangers zien. En het mooie; de foto's zijn in hoge resolutie!

BlackBerry raakte zoals bekend erg veel klanten kwijt doordat het te laat met te weinig vernieuwing kwam. En toen het roer drastisch om ging liepen ook oude klanten weg omdat hun geliefde BlackBerry met toetsenbord niet meer de aandacht kreeg die het ooit ontving. Vandaar dat ze nogmaals met een traditionele BlackBerry komen met trackpad én volledig toetsenbord.

Blackberry Classic
De Blackberry Classic in het echt

We zien hierboven de Classic naast de Q10 en een oud OS 7-apparaat. Goed duidelijk is dat de Classic een stuk groter is. Dat is met een 3,5 inch beeldscherm ook niet zo verwonderlijk. De Bold 9900 had nog een 2,8 inch scherm en de Q10 mocht het doen met een 3,1 inch scherm. BlackBerry brengt naar alle waarschijnlijkheid de Classic samen met de vierkante Passport in november uit.

Bron: Weibo.com

 • Tags:
 • blackberry
 • classic

ts BlackBerry Q30 N4bb

Nieuwe foto’s BlackBerry Q30 Windermere duiken op

Geruchten ·

Er zijn nieuwe foto's opgedoken van de BlackBerry Windermere die vermoedelijk als de Q30 door het leven zal gaan. Het bijzonder hoekige toestel dook eerder al eens op. Ditmaal hebben we ook wat specificaties voor je.

Zo zou de BlackBerry Q30 zijn uitgerust met minimaal een 4 inch beeldscherm met een resolutie van 1.440 bij 1.440 pixels. Alhoewel de schermdiagonaal nog niet helemaal vaststaat lijkt wel zeker dat de PPI op een zeer nette 480 uitkomt. Ook de rest van de specs stelt niet teleur; een quadcore Snapdragon 800, 3 GB aan RAM en een 13 megapixel camera.

BlackBerry Q30 Windermere

De hier geopperde toetsenbordindeling roept wel wat vragen op. Zo is onduidelijk hoe de cijfers te bereiken zijn. Volgens de bron is het toetsenbord aanraakgevoelig. Hoe dit dan precies werkt is nog onduidelijk. Deze Windermere is trouwens niet het enige high-end model dat nog van BlackBerry verwacht wordt. Ook de Ontario en Classic zitten nog in het vat, al is het goed mogelijk dat dit dezelfde toestellen zijn. De Classic moet volgens BlackBerry in november uitkomen en de Q10 opvolgen. Wanneer deze Windermere het daglicht ziet is onbekend.

Bron: N4bb.com

 • Tags:
 • blackberry
 • q30
 • windermere

ts BlackBerry Keypad

CEO BlackBerry: nieuwe Classic komt in november

Geruchten ·

Is iets een gerucht als het afkomstig is van de CEO van het bedrijf zelf? Het antwoord daarop mag je zelf invullen, wij weten in ieder geval dat de traditionele BlackBerry Classic ergens in november uitkomt.

De BlackBerry Classic is het volgende vlaggenschip en werd al eens aangekondigd als de Q20. Deze opvolger van de Q10 krijgt naast een touchscreen en volledig toetsenbord ook het oude vertrouwde trackpad terug. Het model werd al tijdens het MWC samen met de Z3 aangekondigd maar hoe hij eruit ziet en wanneer hij uitkomt bleef onduidelijk.

BlackBerry trackpad keyboard
Dit krijgt de BlackBerry Classic hoe dan ook

Helaas weten we nog steeds niet hoe de Classic eruit komt te zien, wel weten we dat hij in november verkrijgbaar zal zijn. Mogelijk krijgt ook de Classic net als de Q10 een beeldscherm van 3,5 inch in diameter. Groot is dat niet, maar veel groter kan ook niet vanwege het toetsenbord onder het scherm.

Bron: USAtoday.com

 • Tags:
 • blackberry
 • classic
 • keyboard
 • q20
 • trackpad

ts Bb Qwerty Hibbers

Merkwaardig BlackBerry-prototype met toetsenbord opgedoken

Geruchten ·

Sinds BlackBerry, voor consumenten althans, de handdoek in de ring heeft gegooid krijgt het niet meer erg veel aandacht. Toch wekt dit opgedoken prototype onze aandacht.

Dat komt voornamelijk door z'n bijzondere vormgeving. Een hoekig ontwerp met een drie-rijen-toetsenbord. Voorheen maakte BlackBerry vooral van vier rijen gebruik zoals bij de Q10. Ditmaal zit de statiebalk in de onderste rij letters verwerkt. Hierdoor ontstaat wel meer ruimte voor het beeldscherm al is onduidelijk waar die in dit prototype exact begint.

BlackBerry10 prototype Windermere

Ook zien we geen cijfers op het toetsenbord. Normaliter staan die boven de letters afgebeeld en kunnen ze via een alt-toets bereikt worden. Volgens een andere bron zou dit toestel de Windermere zijn waarvan het bestaan eerder al was uitgelekt. Vermoedelijk gaat het niet om een high-end model, mogelijk is het zelfs een model dat alleen in opkomende markten verkocht zal worden.

Bron: Hibbers.com
Via: Crackberry.com

 • Tags:
 • blackberry
 • prototype
 • qwerty
 • windermere

ts achterkant button BlackBerry

BlackBerry brengt terug-knop terug via “Floating Action Bar"

Telecomnieuws ·

Gebruikers van een BlackBerry 10-telefoon raken soms in de war omdat ze niet weten hoe ze terugmoeten. Hiervoor moet over het scherm geveegd worden maar dat vinden sommige gebruikers toch verwarrend. Een oplossing is echter in de maak.

De oplossing komt wellicht al met versie 10.2.1 van het BlackBerry 10-besturingssysteem. Door een "Floating Action Bar" onder in het scherm maar boven het toetsenbord weer te geven komt de terug-knop terug. Vooral gebruikers van een Q10 zouden niet gewend zijn aan vele de 'touch gestures'.

BlackBerry Floating Action Bar

De balk bevat trouwens ook andere opties die afhankelijk zijn van het getoonde scherm. Deze Floating Action Bar moet wel eerst via een optie aangezet worden. Versie 10.2.1 krijgt verder nog een verbeterde Android-runtime mee en een nieuw belscherm. Alhoewel er nog niets officieel over gezegd is wordt versie 10.2.1 wel snel verwacht. Mogelijk nog deze maand.

Bron: BlackBerry Italia

 • Tags:
 • blackberry
 • floatingactionbar
 • terugknop

ts BlackBerry Bbry

BlackBerry onderzoekt toekomstperspectief, neemt verkoop in de mond

Telecomnieuws ·

BlackBerry heeft vandaag medegedeeld dat het een speciale commissie heeft samengesteld om "strategische alternatieven" te bekijken. In hetzelfde bericht wordt expliciet de mogelijke verkoop van het bedrijf genoemd.

BlackBerry onderzoekt toekomstperspectief, neemt verkoop in de mond

Hiermee lijkt BlackBerry aandeelhouders niet alleen voor te bereiden om drastische wijzigingen, maar geeft het ook een inkijk in de ernst van de huidige problemen. Publiekelijk praten over een verkoop is immers toegeven dat je het op eigen kracht niet meer lukt. BlackBerry heeft de laatste tijd erg hoog ingezet op BlackBerry 10 en bijbehorende toestellen zoals de Q10 en Z10. We mogen aannemen dat de boost van deze nieuwe producten niet dusdanig groot is geweest om alle problemen het hoofd te bieden. De koers van BlackBerry (BBRY) wint vandaag bijna 5 procent op dit nieuws en staat op moment van schrijven op $10,24. In 2008 stond het aandeel echter nog op z'n hoogtepunt van $144,56 waarmee het hét ultieme bewijs is hoe snel het kan gaan in deze branche.

Bron: BlackBerry via Marketwire

 • Tags:
 • blackberry
 • verkoop

ts Heins Q10

BlackBerry Q10 vanaf 29 mei in de winkels

Telefoonnieuws ·

Telefoons met een volledig toetsenbord zie je (helaas) niet veel meer vandaag de dag, maar daar kan vanaf 29 mei wel eens verandering in komen. Dan moet de BlackBerry Q10 met het BlackBerry 10 OS namelijk in de winkels liggen.

De BlackBerry Q10 is het tweede toestel onder het nieuwe BlackBerry 10 besturingssysteem, na de Z10 die we eerder hier al eens reviewden. Het is echter het eerste BlackBerry-toestel met een volledig toetsenbord, iets waar BlackBerry's om bekend staan.

Blackberry Q10 Black and White
De Blackberry Q10 in het zwart en wit

Toch hoef je niet in alle gevallen uit te wijken naar het toetsenbord. Het toestel beschikt namelijk 'gewoon' over een touchscreen. Bovendien krijg je de voor BlackBerry 10 bekende functies zoals de BlackBerry Hub die alle conversaties voor je op één plek verzamelt en natuurlijk het populaire BBM berichtensysteem. En of dat allemaal nog niet genoeg is is er keuze uit 120.000 apps uit BlackBerry World. De Q10 is al vanaf € 595 verkrijgbaar en moet rond 29 mei verkrijgbaar zijn bij KPN, T-Mobile, Vodafone en geautoriseerde dealers. Alle prijzen vind je hier.

 • Tags:
 • blackberry
 • q10

ts Bb Q10 Rubber

BlackBerry Q10 opgedoken met rubberen achterkant

Geruchten ·

Toen BlackBerry de Q10 samen met de Z10 aankondigde meldde het nog trots dat de met toetsenbord uitgeruste Q10 over een van glas geweven achterzijde beschikt. Nu duikt echter een variant op met een rubberen achterzijde.

De achterzijde met rubber lijkt daardoor erg op de Z10 die van hetzelfde materiaal is gemaakt. Het geeft veel grip maar het ziet er iets minder premium uit. Of het BlackBerry's bedoeling is de materiaalkeuze op het laatste moment aan te passen is overigens onwaarschijnlijk.

BlackBerry Q10 rubber case

Misschien gaat het om een prototype of misschien zelfs om een aparte accessoire. Interessant is dat de bron ook een glimp werpt op de batterij in de Q10. In tegenstelling tot de 1.800 mAh variant in de Z10 beschikt de Q10 over een 2.100 mAh variant. De Z10 gaat al erg goed om met z'n batterijlading en dan te bedenken dat de Q10 een kleiner scherm heeft geeft goede hoop op een nog betere batterijduur.

Bron: Genk.vn

 • Tags:
 • blackberry
 • q10
 • rubber

Beknopte specificaties van de BlackBerry Q10

Afmetingen 119,6 x 66,8 x 10,35 mm
Gewicht 139 gram
Codenaam BlackBerry X10
EAN codes 9901239756660, 8716406027986, 8712421514739, 2724274519775, 0802975666362, 0802975666232, 0802975666126, 0802975666119, 0802975666102, 0802975666096, 0802975666089, 0802975666072, 0802975050536, 0123975666096
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 3.1 inch, Super AMOLED
Hardware
Camera 8 MP
Processor 1.5 GHz, Qualcomm Snapdragon, dual core
Selfiecamera 2 MP
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 16 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 2100 mAh, verwisselbaar

Alle BlackBerry Q10 specificaties


Alternatieven van de BlackBerry Q10

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
BlackBerry Q10
RugGear RG360
 Huidig product 
Kleurenbeeldscherm3.1 inch, Super AMOLED3.0 inch, TFT
Camera8 MP2 MP
Processor1.5 GHz, Qualcomm Snapdragon, dual core1.28 GHz, MediaTek MTK6739, quad core
Selfiecamera2 MP
4G (LTE)
Intern geheugen16 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))8 GB (Opslaggeheugen), 1 GB (Werkgeheugen (RAM))
Batterij2100 mAh, verwisselbaar3000 mAh, verwisselbaar

Volledige vergelijking BlackBerry Q10 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de BlackBerry Q10