BlackBerry Passport

Geef je mening en win €50
Niet meer nieuw verkrijgbaar
BlackBerry Passport
BlackBerry Passport rechterzijkant
BlackBerry Passport linkerzijkant
BlackBerry Passport achterkant

32 GB

Plus- en minpunten BlackBerry Passport

 • Opvallend design
 • Brede scherm uitermate geschikt voor lezen tekst en spreadsheets
 • Volledig toetsenbord met aanraakgevoelige functies
 • Lange batterijduur die hele werkdag mee gaat
 • Toestel is wel breed voor broekzak, past beter in binnenzak colbertjasje

Prijs BlackBerry Passport los toestel

Aanbieder Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Proshop
White
€ 140,87 € 147,86   Bekijk

Prijsverloop

Prijsverloop van de BlackBerry Passport

Reviews over de BlackBerry Passport

Schrijf de eerste review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


Beschrijving van de BlackBerry Passport

De BlackBerry Passport laat zien dat een smartphone ook anders kan zijn. Kan opvallen zelfs. BlackBerry veegde alle bestaande ideeën van tafel en gebruikte het formaat van een paspoort om een geheel nieuwe type smartphone te maken. Eén die verrassend handig is.

Extra breed scherm

Het scherm van de BlackBerry Passport meet weliswaar 4,5 inch in diameter, qua oppervlakte is hij groter dan het 4,7 inch scherm van de iPhone 6! Dat komt vooral door het brede scherm. Het voordeel hiervan is dat zinnen langer kunnen zijn en je hoeft dus minder te scrollen met de Passport. Tonen traditionele smartphone slechts 40 tekens per zin, de Passport toont er 60 en is daarmee zelfs geschikt om spreadsheets mee te bekijken.

Belangrijkste BlackBerry Passport specificaties

 • 13 megapixel camera + Full HD video-opname
 • Quad-core Snapdragon 800 processor op 2,2 GHz, 3 GB aan werkgeheugen
 • 32GB aan opslaggeheugen maar uitbreidbaar met microSD-kaartjes
 • Voorzien van snel 4G-internet
 • 4.5 inch scherm met Corning Gorilla-glas

Touch keyboard

Naast het 4,5 inch grote touchscreen bedien je deze BlackBerry Passport ook via het toetsenbord. Deze oogt niet alleen wat anders, hij is ook wat anders. Het gaat hier om een aanraakgevoelig toetsenbord waarmee je bijvoorbeeld ook kunt scrollen of de cursor kunt verplaatsen. Eigenlijk is het toetsenbord dus één grote optische touchpad die we van de oude BlackBerry's kennen.

BlackBerry Passport linkerzijkant

BlackBerry 10 OS

Een telefoon die gemaakt is om werk mee te verzetten moet het ook een beetje lang volhouden. De Passport kan dat, mede dankzij z'n 3.450 mAh grote batterij. In samenwerking met het nieuwe BlackBerry 10 OS perst de Passport tot 30 uur aan arbeid uit de batterij. Hierbij word je geholpen door alle functies die in het BlackBerry 10-besturingssysteem zijn ingebouwd. Nieuw is bijvoorbeeld de persoonlijke assistent die je met spraak en tekst aan het werk kunt zetten. Denk dan aan dingen opzoeken op internet, een vergadering in je agenda zetten of een contactpersoon bellen. De BlackBerry Assistant staat als virtuele secretaresse altijd voor je klaar!


De BlackBerry Passport in het nieuws

ts BlackBerry Loves Android

Update BlackBerry BES12 gaat nog beter met Android om

Telecomnieuws ·

BlackBerry gaat nog nauwer samenwerken met Android. BlackBerry heeft haar beveiligssoftware BES12 geïntegreerd in Android 5.0 Lollipop. Eerder al was er een BES12-client voor Android beschikbaar maar die ging niet zo ver als nu.

Het is dus geen nieuwe samenwerking, maar met het oog op de recentelijke geruchten over een BlackBerry Android-telefoon is dit nieuws wel interessant. BES versie 12.2 krijgt verder ondersteuning voor Samsung KNOX wat ondermeer op de Galaxy S6 te vinden is. Ook is er ondersteuning voor het Apple Device Enrollment Program (DEP) waarmee zakelijke iPhones ondersteund worden. De BlackBerry BES software was voorheen voornamelijk voor het eigen BlackBerry OS beschikbaar.

BES12 Android

Wat BlackBerry feitelijk nu zegt is dat het Android net zo veilig heeft gemaakt als het eigen platform. Eerder nog verklaarde de CEO van BlackBerry dat het Android-telefoons ging maken als het die veilig genoeg kon maken. Dat lijkt nu dus te zijn gebeurd. Het wachten is nu op een Android-telefoon van BlackBerry. Daarover bestaan genoeg geruchten, mogelijk is de 'Venice' de eerste. Dat is mogelijk een slider met gebogen scherm. Ook gaan er geruchten over een Passport-versie onder Android.

 • Tags:
 • android
 • bes
 • bes12
 • blackberry

ts Bb Passport Evleaks

Plaatje toont BlackBerry Passport onder Android

Geruchten ·

Professioneel lekker @evleaks mag dan wel inmiddels gestopt zijn, dan weerhoudt hem er niet van om zo nu en dan een foto te plaatsen van een onaangekondigde telefoon. Ditmaal zien we een BlackBerry Passport-achtig apparaat met Android.

Er gaan al langer geruchten dat BlackBerry bezig is met een telefoon draaiend onder Android. Tot nu toe bracht het bedrijf alleen maar telefoons onder het eigen BlackBerry OS-systeem uit. De toekomstige BlackBerry Android moet een slider worden en dat strookt niet helemaal met onderstaand plaatje. Mogelijk komt er ook een Android-versie van de Passport uit. Mogelijk gaat het om een render van een enthousiaste fan.

Blackberry Passport met Android

Vreemd aan bovenstaande render is dat er een virtueel toetsenbord op het scherm staat. Deze lijkt vrij onnodig als er een fysiek keyboard aanwezig is. Onlangs nog reageerde BlackBerry bij monde van CEO John Chen op de geruchten over een Android-telefoon. Hij ontkende het gerucht niet en sprak de verwachting uit dat als BlackBerry in staat blijkt om een veilige Android-telefoon te maken het precies dat doet. BlackBerry heeft vrijwel al haar marktaandeel verloren aan concurrenten Apple en Samsung. Het heeft met haar eigen besturingssysteem niet kunnen opboksen tegen de rest. Een volledige overschakeling op Android wordt niet verwacht maar mogelijk zal BlackBerry het OS wel gebruiken om haar toesteldivisie weer winstgevend te krijgen.

Bron: @evleaks

 • Tags:
 • android
 • blackberry
 • evleaks
 • passport

ts Bb Oslo N4bb

Onaangekondigde BlackBerry Oslo op foto vastgelegd

Geruchten ·

We hebben eerder al een render gezien van de BlackBerry Oslo; het toestel dat de Passport moet opvolgen. Een foto van het paspoort-achtige toestel hadden we nog niet. Die kunnen we echter vandaag wel afstrepen.

Erg goed doen de toestellen van BlackBerry het niet meer. Dat komt vooral omdat de wereld niet meer zo zit te wachten op telefoons met toetsenborden. We hebben liever een groot scherm. Toch verbaasde BlackBerry met de introductie van de Passport. Dankzij de vierkante verhouding is het scherm zelfs groter dan een iPhone 6. Opvolging moet nu komen van deze Oslo, al lijkt dat niet de definitieve naam te worden.

BlackBerry Oslo

Grote verschillen tussen de Oslo en de Passport zijn er niet. Alleen het uiterlijk wordt er wat vriendelijker op met zacht afgeronde hoeken. Mogelijk ruilt BlackBerry de Snapdragon 800 in voor een 801 maar daar houdt het ook wel op. Wie warmt loopt voor de BlackBerry Oslo raden we aan om op de bronlink te klikken. Daar staan nog meer foto's van het toestel.

Bron: N4bb.com

 • Tags:
 • blackberry
 • oslo
 • passport

ts Oslo Bbcentral

Opvolger BlackBerry Passport openbaart zich mogelijk

Geruchten ·

De BlackBerry Passport was sinds lange tijd weer een opvallende BlackBerry-telefoon. Modern en toch met een volledig toetsenbord. Bovendien leek het toestel op niets wat al eerder verkrijgbaar was. Het toestel krijgt een vervolg, zo lijkt.

Want er zijn plaatjes opgedoken van een BlackBerry-toestel met de codenaam Oslo. Ook dit toestel beschikt over een toetsenbord bestaande uit drie rijen. De spatiebalk zit dus verwerkt tussen de letters V en B. Dat is in het begin even wennen maar zeker bruikbaar, zo heeft de Passport wel bewezen. Nu werd de BlackBerry Passport vorig jaar juni aangekondigd dus het bedrijf heeft nog even om aan z'n opvolging te werken.

BlackBerry Oslo
De nieuwe BlackBerry 'Oslo'

Volgens geruchten krijgt de BlackBerry Oslo een scherm met een resolutie van 1.440 bij 1.440 pixels. Qua processor wordt er gerekend op een Snapdragon 800 en een 13 megapixel camera met optische beeldstabilisatie zal ook van de partij zijn. Dat is een opvallend lijstje want het komt geheel overeen met de huidige Passport. Vernieuwing zal dus van een andere kant moeten komen. Mogelijke lanceerdatum voor deze 'Passport 2' is eind juni.

Bron: BlackBerryCentral.com

 • Tags:
 • blackberry
 • oslo
 • passport
 • passport2

ts BlackBerry Boeing Black

BlackBerry en Boeing gaan self-destruct telefoon maken

Telefoonnieuws ·

Als James Bond een telefoon nodig heeft dan is het deze. BlackBerry en Boeing gaan een samenwerking aan om de veilige Black te maken. Verwacht dan traditionele beveiliging zoals encryptie maar ook zelf vernietigende eigenschappen.

BlackBerry en Boeing gaan self-destruct telefoon maken

BlackBerry specialiseert zich steeds meer op het gebied van veiligheid. In samenwerking met Boeing wordt nu deze Black aangekondigd. Een telefoon met een stel ongewone eigenschappen. Zo is daar de inmiddels wel bekende biometrische sensoren om toegang tot het toestel te krijgen maar ook een paar noviteiten. Zo wist het toestel automatisch alle gegevens wie het toestel open wil breken maken. Een zelfvernietigingsmodus dus. Verder maakt deze Black gebruik van BES 12 en alle daarbij behorende encryptie. Door al deze beveiliging is de Black uitermate geschikt voor overheden en defensie-onderdelen. We gaan er ook vanuit dat de Black de keuze is van James Bond. Voor gewone stervelingen is de Passport en Classic ook al veilig genoeg.

Via: Telegraph.co.uk

 • Tags:
 • black
 • blackberry
 • boeing
 • selfdestruct

ts BlackBerry China

BlackBerry wil niet door Chinezen overgenomen worden

Telecomnieuws ·

De zelf in Hong Kong geboren CEO van BlackBerry John S. Chen waarschuwt Chinese bedrijven dat ze in het Westen niet zitten te wachten op een Chinese overname. Veel van die overheden werken met BlackBerry's en die vrezen Chinese bemoeienis.

Er gaan al langer geruchten over een mogelijke overname van BlackBerry. Het zijn niet eens geruchten meer, het bedrijf zocht voordat het een kapitaalinjectie kreeg naar een overnamepartner. Toch hoeven Chinese bedrijven niet aan te kloppen. Veel Westerse overheden werken met BlackBerry-telefoons en die vrezen dat de veiligheid in het geding komt. Een overname vergelijkbaar met die van Motorola door Lenovo lijkt daarmee uitgesloten.

John S. Chen BlackBerry
CEO John Chen zit niet op de Chinezen te wachten

Daar waarschuwt CEO John Chen voor. Een Chinese overname zou zoveel problemen en vraagtekens oproepen over veiligheid dat het eigenlijk uitgesloten is. De noodzaak voor een overname is ook niet zo dringend als een jaar geleden. Inmiddels krabbelt BlackBerry aardig op boekt het een bescheiden succes met opvallende modellen zoals de Passport en brengt het zelfs weer traditionele telefoons uit met de Classic.

Bron: Bloomberg.com

 • Tags:
 • blackberry
 • chen
 • china
 • overname

ts BlackBerry Passport Hands On

BlackBerry betaalt iPhone-gebruikers tot 550 dollar om over te stappen

Opmerkelijk ·

BlackBerry heeft blijkbaar weer wat geld over. Ze hebben namelijk een bijzondere manier bedacht om iPhone-gebruikers terug te lokken. Nederlanders hoeven voorlopig niet naar de winkel te rennen, het voorlopig alleen om Amerikaanse en Canadese klanten.

Die krijgen van BlackBerry 400 dollar voor een iPhone 6 plus nog 150 dollar om een nieuwe Passport uit te zoeken. Een iPhone 5s moet 240 dollar opbrengen en voor een iPhone 4s krijg je nog maar 100 dollar. Mensen met een iPhone 4 of ouder hoeven niet de moeite te nemen langs te gaan.

BlackBerry Passport

Als een Passport je toch wat te breed is dan kun je ook korting krijgen op een Z30. Zoals gezegd heeft dat voor ons Europeanen toch weinig zin want de actie geldt alleen voor Amerikaanse en Canadese klanten. BlackBerry heeft geleerd van haar fouten uit het verleden en houdt het klein.

 • Tags:
 • blackberry
 • inruil
 • iphone
 • passport

ts BlackBerry Passport wit rood

BlackBerry biedt Passport nu ook in het wit en rood aan

Telefoonnieuws ·

Om de nadere feestdagen te vieren brengt BlackBerry de vierkante Passport nu ook in het wit en rood uit. Het gaat om een Limited Edition dus de voorraden zullen niet al te groot zijn. Onzeker is of ze überhaupt naar Nederland toe komen.

BlackBerry biedt Passport nu ook in het wit en rood aan

BlackBerry schrijft op haar blog dat de nieuwe kleuren van de Passport vanaf 28 november in de verkoop gaan. Mensen in de VS kunnen dat doen via de website of Amazon, allemaal in aanloop naar Black Friday. Het van origine Canadese bedrijf zet de deur om de nieuwe kleuren ook buiten de VS aan te bieden een klein beetje op een kier. Zo schrijft het dat het de beschikbaarheid van het toestel de komende weken duidelijk(er) gaat maken. We hopen hiermee dat het ook gaat overwegen de rode en witte Passport naar Europa en Nederland te brengen. De BlackBerry Passport mag dan een opvallende verschijning zijn het is voor BlackBerry een bescheiden succes na een lange reeks missers.

Bron: BlackBerry

 • Tags:
 • blackberry
 • blackfriday
 • passport
 • rood
 • wit

ts Bb Classic Smartmaniacz

Nieuw fotomateriaal van BlackBerry Classic binnen

Telefoonnieuws ·

BlackBerry wil met de Classic de klassieke BlackBerry uitbrengen, maar dan in een hedendaags jasje. Hij is al diverse keren genoemd maar nog niet officieel voorgesteld. En daarom zijn deze nieuwe beelden direct nieuwswaardig.

In tegenstelling tot de Passport krijgt de Classic een meer traditioneel uiterlijk mee. Denk aan een vier-rijen-toetsenbord, een trackpad en vier vaste toetsen (ophangen, menu, terug en opnemen). Hiermee moet de Classic een waardige opvolger worden van de Q10 en de vroegere Bolds. Zo op het eerste gezicht moet dat wel gaan lukken.

BlackBerry Classic vs PassportBlackBerry Classic vs PassportBlackBerry Classic vs Q10
De BlackBerry Classic naast de Q10

Qua specificaties moet je denken aan een 3,5 inch scherm met 720 x 720 pixels resolutie, een dualcore Snapdragon S4 Plus op 1,5 GHz en een 8 megapixel camera. Allemaal niet heel erg spannend maar dat moet de Classic ook niet worden. Hij moet vooral vertrouwd aanvoelen en als dit je dan te min is dan lijkt de Passport ook de betere keuze. BlackBerry kondigde eerder nog aan dat de Classic in november aangekondigd gaat worden.

Bron: Smartmania.cz

 • Tags:
 • blackberry
 • classic

ts BlackBerry Passport goud

Goudkleurige BlackBerry Passport op komst

Telefoonnieuws ·

Omdat BlackBerry de kleuren wit en zwart wel wat mager vond komt het binnenkort ook met een goudkleurige Passport op de proppen. En omdat opvallen zóó 2013 is pakt BlackBerry het wat subtieler aan.

Goudkleurige BlackBerry Passport op komst

Zo is alleen de rand van de Passport van een goudkleurig materiaal. Hierdoor is het allemaal toch nog een beetje binnen de perken gebleven. We houden nog wel even een slag om de arm, want het is ook niet ondenkbaar dat een apart bedrijf de goudkleurige versie heeft gemaakt. In dat geval zouden we BlackBerry willen aanraden om even op te letten en deze uitvoering alsnog uit te brengen. Wij vinden hem namelijk wel geslaagd. Al hoef je trouwens niet per se een goudkleurige Passport te bezitten om op te vallen. Het toestel is van zichzelf al een bijzondere verschijning.

Bron: Crackberry.com

 • Tags:
 • blackberry
 • goud
 • passport

ts Passport Nl

Opvallende BlackBerry Passport in Nederlandse winkels

Telefoonnieuws ·

Sneller dan verwacht ligt de vierkante Passport in de Nederlandse winkels. Het toestel lijkt kenmerkt voor de nieuwe koers van BlackBerry. Een opvallend design dat helemaal toegespitst is op productiviteit.

In het buitenland lag de Passport al iets eerder in de winkel en daar ging het hard. Relatief gezien dan want BlackBerry verkocht er in korte tijd al 200.000 van. Dat zijn aantallen die ze lange tijd niet meer gezien hebben en dat vraagt om een feestje. De BlackBerry Passport is niet alleen maar een vreemde verschijning, het heeft ook een doel. Het 4,5 inch grote beeldscherm is net zo breed als hoog waardoor spreadsheets en documenten zonder horizontaal scrollen gelezen kunnen worden.

BlackBerry Passport

Terug is het toetsenbord al is die ook enigszins vernieuwend. Naast reguliere knoppen is het toetsenbord ook aanraakgevoelig en daardoor kun je scrollen en de cursor verplaatsen. Toetsenbord en trackpad in één dus. Wie zakelijk flink aan het werk wil kan al een Passport bemachtigen voor los 526 euro en in veel gevallen gratis in combinatie met een abonnement.

 • Tags:
 • blackberry
 • passport

ts Passport

BlackBerry verkoopt 200.000 keer de Passport

Telefoonnieuws ·

BlackBerry lijkt met de opmerkelijke Passport eindelijk weer eens een bescheiden succes te hebben. Het toestel ging al 200.000 keer over de toonbank en was binnen 6 uur uitverkocht op BlackBerry's eigen website.

Ook bij online retailer Amazon ging het hard; daar ging de Passport na 10 uur op "uitverkocht". Hij stond daar zelfs enige tijd bovenaan het lijstje van meest verkopende telefoon! Toch is het nog vroeg om te juichen. Vergeet namelijk niet; Apple verkocht in nagenoeg dezelfde tijd maar liefst 10 miljoen iPhones. Toch is het een mooie opsteker voor BlackBerry.

Blackberry Passport angle
De Passport is met z'n vierkante 4,5 inch scherm een bijzondere verschijning

De Passport wordt door BlackBerry neergezet als een powertool. Vooral zakelijke gebruikers zouden kunnen profiteren van het uitzonderlijk brede beeldscherm. Spreadsheets staan direct en beeld en ook door documenten en e-mailberichten hoeft niet meteen te worden gescrold. Het toestel zal ook in Nederland spoedig verkrijgbaar worden. BlackBerry zelf is in de tussentijd in rustiger vaarwater terechtgekomen. Het aandeel profiteert daar gestaag bij. Het aandeel ging de afgelopen 6 maanden met maar liefst 18% omhoog.

Bron: BusinessWeek.com

 • Tags:
 • blackberry
 • passport
 • succes

ts BlackBerry Passport Trio

BlackBerry geeft officieel startschot voor vierkante Passport

Telefoonnieuws ·

BlackBerry heeft dan eindelijk haar vierkante Passport officieel aangekondigd. Het bestaan ervan was al geen geheim en zelfs z'n opmerkelijke uiterlijk was al bekend. De opmerkelijke Passport moet nog voor het eind van het jaar in Nederland uitkomen.

De Passport is een telefoon bedoeld voor professionals. Mensen die niets geven om games en die niet telkens op Facebook en Instagram kijken. De BlackBerry Passport is bedoeld om werk mee te verrichten. Spreaksheets en documenten, dat soort dingen.

BlackBerry Passport

Daarvoor is het 4,5 inch grote vierkante scherm uitermate geschikt. Met name omdat hij erg breed is. Gevolg is wel dat het hele toestel ook erg breed is: 90,3 millimeter. Dat is anderhalf keer zo breed als Apple's vorige iPhone. De afmetingen komen (niet verrassend) overeen met een standaard paspoort. Ondanks die grote afmetingen telt het toetsenbord slechts drie rijen. De spatiebalk is verwerkt in de onderste rij en dat kan in het begin even wennen zijn.

10.3

De Passport komt met BlackBerry OS 10.3 dat naast verbeteringen ook enkele nieuwe features kent. Belangrijkste daarvan is Assistant. Een spraak gestuurde assistent vergelijkbaar met Siri en Cortana. Ook nieuw is de Amazon Appstore met talloze apps die stuk voor stuk gebaseerd zijn op Android. Toegang tot de Google Play Store heeft de Passport namelijk niet. BlackBerry maakt ook melding van BlackBerry Blend. Hiermee kun je op je PC reageren op berichtjes en mailtjes die je op je telefoon hebt binnengekregen. Het werkt onder Mac OS X 10.7 en hoger en Windows 7 en hoger. Maar wie een Android-tablet of iPad heeft kan ook met Blend aan de slag. Een handige manier die de grens tussen computer en telefoon nog verder doet vervagen.

De BlackBerry Passport ligt vanaf vandaag in 5 landen in de winkel. Nederland krijgt samen met meer dan 30 andere landen ook de beschikking over het toestel nog voor het eind van het jaar. Reken op losse toestelprijzen van 649 euro.

 • Tags:
 • blackberry
 • passport

ts Time Of Flight

Camera BlackBerry Passport kan mogelijk diepte waarnemen

Geruchten ·

De volledige lijst met specificaties van de BlackBerry Passport is gepubliceerd. Naast de gebruikelijke onderdelen een Time-of-Flightsensor. Hiermee kan diepte waargenomen worden. Wat Blackberry er precies mee wil is nog onduidelijk.

In combinatie met de ingebouwde 13 megapixel camera van de Passport zou de Time-of-Flightsensor diepte kunnen toevoegen aan foto's en video's. In theorie kunnen hierdoor 3D-beelden geschoten worden zonder daarvoor een tweede camera te gebruiken. HTC doet dat juist wel, zoals met de Duo Camera in de HTC One M8.

BlackBerry Passport in white

De BlackBerry Passport krijgt verder een LCD-scherm mee met een DPI van 453. Er ligt verder een Qualcomm Snapdragon 800-processor (MSM8974-AA) op 2,2 GHz en een vrij uitgebreide 13 megapixel BSI- camera. Deze is voorzien van optische beeldstabilisatie, een f/2.0 lens bestaande uit 5 elementen, Full HD-video op maximaal 60fps en 6DOF videobeeldstabilisatie (six degrees of freedom). Er is tot slot WiFi-ac, GLONASS en Miracast. Het lijkt er dus op dat BlackBerry alles uit de kast heeft getrokken. De Passport moet in het begin van het vierde kwartaal uitkomen.

Bron: N4bb.com

 • Tags:
 • blackberry
 • diepte
 • passport
 • tof

ts Bb Passport

BlackBerry: vierkant scherm Passport vooral handig voor documenten en spreadsheets

Telefoonnieuws ·

Toen BlackBerry voor het eerst de Passport toonde met z'n 4,5 inch grote vierkante scherm deed dit bij menigeen de wenkbrauwen fronsen. Een opmerkelijk design dat in het verleden weinig succes had. Toch heeft het volgens BlackBerry voordelen!

We weten eigenlijk niet beter dan smartphones hebben een rechthoekig touchscreen. Dat is de favoriete vormgeving sinds 2007 en dat zal het voorlopig ook wel even blijven. Hulde daarom aan bedrijven om met iets anders te komen om de zintuigen te prikkelen en oude ideeën te herevalueren. De Passport heeft een vierkant scherm van 4,5 inch groot.

BlackBerry Passport display

Volgens BlackBerry is uit onderzoek gebleken dat mensen tekst het liefst lezen als er 66 tekens per regel getoond worden. Traditionele smartphones tonen 40 tekens per regel en de Passport kan er 60 tonen. Hierdoor lees je tekst prettiger vanaf de Passport. Bovendien kun je meer kolommen tonen in bijvoorbeeld een spreadsheet waardoor je volgens BlackBerry een stuk productiever bent. Dat mag misschien zo zijn, tot op heden zijn we niet massaal naar de winkel gerend voor vierkante telefoons. Zo was de LG Optimus Vu alleen een matig succes in Zuid-Korea en kreeg ook de eigen Q10 de handen niet massaal op elkaar. Succes voor de Passport is dus niet gegarandeerd maar we juichen het idee wel toe.

Bron: Blogs.blackberry.com

 • Tags:
 • blackberry
 • passport
 • spreadsheet

Beknopte specificaties van de BlackBerry Passport

Afmetingen 128 x 90,3 x 9,3 mm
Gewicht 194,4 gram
Codenaam BlackBerry Windermere
EAN codes 0802975059317, 0802975058983, 0802975058686, 0802975057481, 0802975057467
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 4.5 inch, TFT
Hardware
Camera 13 MP
Processor 2.2 GHz, Qualcomm Snapdragon 800, quad core
Selfiecamera 2 MP
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 32 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 3450 mAh

Alle BlackBerry Passport specificaties


Video’s over de BlackBerry Passport

Voor wie geen genoeg kan krijgen van de BlackBerry Passport Silver Edition hier een uitgebreide bespreking

Een uitvoerige unboxing van de metalen BlackBerry Passport Silver Edition door de mensen van BlackBerry zelf

Nog een sneak peek van de BlackBerry Passport


Vragen en antwoorden over de BlackBerry Passport