Asus overweegt overname HTC


Nu het aandeel van HTC steeds verder wegzakt wordt het steeds meer een overnameprooi. Het eveneens Taiwanese Asus zou een overname nu overwegen. Een mogelijke overname zou intern besproken zijn, iets wat Asus ook openlijk toegeeft.

Van een bod zou echter nog geen sprake zijn. Asus doet het de laatste tijd ook zelf erg goed op telefoongebied. Zo boekte het voor het eerst winst op de smartphonetak. Bovendien verwacht het bedrijf dit jaar 3x zoveel toestellen te verkopen dan het jaar daarvoor. Het bedrijf groeit dus op eigen kracht ook aardig en lijkt HTC daarvoor niet nodig te hebben.

Asus phone
Ook Asus maakt metalen telefoons

Wel zou het inlijven van HTC het bedrijf kunnen helpen om haar markt te vergroten. Asus verkoopt niet overal in de wereld haar telefoons, HTC probeert dat wel. Asus zelf houdt de kaarten intussen tegen de borst. In een officiële verklaring tegen Reuters zegt het bedrijf de mogelijkheid van een overname niet uitsluit. HTC gaf onlangs een omzetwaarschuwing af waarna het aandeel in een vrije val belande. In een paar dagen tijd verloor het 20% van haar beurskoers. Die stond al op een laagste stand in 12 jaar tijd. Hierdoor wordt een vijandige overname steeds reëler. Het lukt HTC niet met de One M9 om verloren marktaandeel terug te winnen.

Bron: Reuters.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel