HTC verontschuldigt zich voor slechte resultaten, belooft nieuwe telefoon in oktober


HTC is een beursgenoteerd bedrijf en dat betekent dat het verantwoording moet afleggen aan aandeelhouders. En die zijn de laatste tijd niet erg te spreken over het bedrijf. De koers staat namelijk sinds 12 jaar niet zo laag.

En daarom zag CEO Cher Wang zich genoodzaakt haar verontschuldigingen aan te bieden tijdens een aandeelhoudersvergadering. Ze weet de slechte resultaten niet alleen aan tegenvallende efficiencybesparingen maar ook aan de tegenvallende resultaten van de One M9. Dat toestel kwam in maart uit en was een vrij conservatieve upgrade van z'n voorganger.

Cher Wang CEO HTC
Cher Wang, CEO HTC

Om het jaar toch nog goed af te kunnen sluiten beloofde de topvrouw een nieuw "hero" product nog voor oktober van dit jaar. Het ligt niet voor de hand dat dit de 'One M10' zal zijn, die wordt pas op z'n vroegst begin 2016 verwacht. HTC zegt ook afscheid te nemen van Robert Downey Jr. die afgelopen jaar op vrij bijzondere en eigenzinnige manier reclame maakte voor het merk. HTC probeert naast telefoons ook met andere productcategorieën winst te maken. Zo kondigde het bedrijf al een een losse camera aan (Re Camera), een fitness tracker (Re Grip) en ook stapte het bedrijf in Virtual Reality (Re Vive). Die laatste is nog niet verkrijgbaar maar HTC hoopt dat deze nieuwe producten volgend jaar minstens 10% van de omzet uitmaken.

Bron: Taipei Times


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel