Google belooft langere accuduur met Android M

· 1 reactie


Google heeft tijdens het I/O-event de volgende generatie Android toegelicht. Een officiële naam heeft het besturingssysteem voor telefoons en tablets nog niet maar een preview van Android M is al wel te downloaden voor een aantal Nexus-apparaten.

Google legt de focus bij Android M vooral bij het verfijnen en verbeteren van bestaande functies. Dat wil niet zeggen dat er geen nieuwe mogelijkheden zijn bijgekomen. Daar komen we straks nog even op terug. Eén van de belangrijkste verbeteringen is de manier hoe je apps toestemming geeft voor bepaalde zaken. Momenteel is het zo dat je tijdens het installeren of updaten van apps toestemming moet geven om bijvoorbeeld gebruik te mogen maken van de camera, locatie opvragen en dat soort dingen. Straks zal dat pas gebeuren wanneer de app het daadwerkelijk nodig heeft. Een soortgelijke manier past Apple al sinds jaar en dag toe. Het zal er voor zorgen dat gebruikers zich bewuster worden van app-permissies en toestemming voor bepaalde zaken kunnen weigeren. Nu is het alles of niets.

Android M doze

Verbeterde batterijduur

Ook de batterijduur wordt verbeterd. Dankzij een nieuwe techniek genaamd ‘Doze’ kan Android M apps tijdelijk stilleggen. Dit alles werkt op basis van bewegingsherkenning. Alarmen en belangrijke berichtjes zouden wel gewoon ontvangen kunnen worden. Google claimde op de Nexus 9 tablet een indrukwekkende verbetering van de accu met een factor 2.

Android M features

Verder zijn er tal van kleine verbeteringen zoals volume control, knippen/plakken en ondersteuning voor het nieuwe USB type C.

Android Pay

Google lijkt haar Wallet-dienst gedag te zeggen en introduceert Android Pay. De dienst maakt gebruik van NFC en moet een open platform worden. Bedrijven als MasterCard, Visa en American Express zouden al aan boord zijn. De dienst zal ook ingebouwd worden in KitKat en Lollipop en kan zelfs gebruikt worden om in-app aankopen te doen. Apple koppelde haar betaaldienst aan de ingebouwde vingerafdrukscanner. Sommige Android-telefoons beschikken daar ook over en Google maakt het met Android M mogelijk om die als ontwikkelaar te gebruiken. Dat betekent dat apps straks ook van de vingerafdrukscanner in bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S6 gebruik kunnen maken.

Android M Android Pay

Android M zal in het derde kwartaal van 2015 uitkomen maar is nu al als preview te downloaden voor eigenaren met een Nexus 5, 6, 9 en Player.

Foto's: The Verge


Prijsvergelijker Google Nexus 5

Toon alle aanbiedingen van de Google Nexus 5


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel