Android ‘M’ krijgt standaard ondersteuning voor vingerafdrukherkenning


Eind deze maand vindt het Google I/O plaats en dan verwachten we een demonstratie van de opvolger van Android Lollipop. Volgens bronnen krijgt de nog naamloze Android-opvolger ingebouwde ondersteuning voor vingerafdrukherkenning.

Google speelt al langer met het idee om Android van vingerafdrukherkenning te voorzien. Van de Nexus 6 werd verwacht dat hij over een dergelijke scanner zou beschikken. Toen het toestel uiteindelijk werd aangekondigd ontbrak die echter maar bewijs voor de scanner zou wel in de software gevonden zijn. Google wil door het inbouwen van authenticatie middels vingerafdruk ontwikkelaars helpen om de vingerafdrukscanner breder te kunnen inzetten.

Android fingerprint

Momenteel beschikken al enkele Android-telefoons over een dergelijke scanner. De Samsung Galaxy S6 bijvoorbeeld. Momenteel kunnen alleen Samsung-apps hiervan gebruik maken in tegenstelling tot bijvoorbeeld op de iPhone 6 waarbij ontwikkelaars hun apps gebruik kunnen laten maken van de Touch ID-sensor. Wanneer Android M uitkomt of hoe de versie uiteindelijk gaat heten is nog onbekend. Mogelijk horen we daar 28 mei meer over. Dan start Google I/O waar traditiegetrouw de volgende versie van Android wordt aangekondigd.

Bron: Buzzfeed.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel