Nexus 6 heeft geen vingerafdrukscanner vanwege Apple


Lange tijd ging het gerucht dat de Nexus 6 over een vingerafdrukscanner zou beschikken. Deze zou achterop komen waar nu de indruk met het Motorola-logo zit. Toch kwam het toestel zonder vingerafdrukherkenning uit en wel vanwege een bijzondere reden.

Motorola maakte voorheen gebruik van de diensten van Authentec om vingerafdrukken te herkennen. Zo bracht het in 2011 al de Atrix 4G uit met achterop een vingerafdrukscanner van Authentec. En ook de Nexus 6 zou vingerafdrukherkkening moeten krijgen die net zo goed zou werken als Authentec. Probleem alleen; het bedrijf is inmiddels overgenomen door Apple. Motorola heeft lange tijd gezocht naar alternatieve scanners maar zo goed als die van Authentec heeft het niet gevonden.

Authentec fingerloc
Vroeg prototype van Touch ID in Apple's iPhone

En dus werd op het laatste moment de functie geschrapt. Zelfs in de code van Android Lollipop zouden nog resten van vingerafdrukherkenning te vinden zijn. Of Motorola hier verstandig aan gedaan heeft is nog maar de vraag. Ook de Samsung Galaxy S5, Huawei Ascend Mate 7 en HTC One Max beschikken over de functie. Weliswaar met een verschillende werking maar echt lekker werkt het niet. Vooral niet als je het vergelijkt met Touch ID op de iPhone 6. Dat rechtvaardigt misschien ook waarom Apple 356 miljoen dollar voor Authentec heeft neergelegd.

Foto: AppleInsider.com
Bron: Telegraph.co.uk


Prijsvergelijker Google Nexus 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
32 GB White
€ 677,37 € 677,37   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Google Nexus 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel