Samsung Galaxy S5

8,5 / 10 op basis van 1 review
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Samsung Galaxy S5 (G900F)
Samsung Galaxy S5 charcoal zwart schuin linkerzijkant
Samsung Galaxy S5 charcoal zwart schuin rechterzijkant
Samsung Galaxy S5 charcoal zwart linkerzijkant
Samsung Galaxy S5 charcoal zwart achterkant schuin
Samsung Galaxy S5 charcoal zwart achterkant schuin 2
Samsung Galaxy S5 charcoal zwart achterkant schuin 3
Samsung Galaxy S5 charcoal zwart achterkant gedraaid
Samsung Galaxy S5 charcoal zwart achterkant gedraaid 2
Samsung Galaxy S5 charcoal zwart achterkant
Samsung Galaxy S5 charcoal zwart rechterzijkant
Samsung Galaxy S5 koper goud voorkant linkerzijkant
Samsung Galaxy S5 koper goud achterkant
Samsung Galaxy S5 koper goud rechterzijkant
Samsung Galaxy S5 electric blauw voorkant rechterzijkant
Samsung Galaxy S5 electric blauw achterkant
Samsung Galaxy S5 electric blauw rechterzijkant
Samsung Galaxy S5 shimmery wit voorkant linkerzijkant
Samsung Galaxy S5 shimmery wit linkerzijkant
Samsung Galaxy S5 shimmery wit achterkant

Reviews over de Samsung Galaxy S5

8,5
1 review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
1 review
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“Zijn de tal van verbeteringen de overstap waard?”

·

 • Beeldscherm
 • Nu waterdicht
 • Razendsnelle bediening
 • Soms wisselvallige camera
 • USB 2.0 i.p.v. 3.0 kabel meegeleverd
 • Flink groter dan voorganger

Samsung Galaxy S5 review: zijn de tal van verbeteringen de overstap waard? Samsung greep het Mobile World Congress maar weer eens aan om de volgende Galaxy S-telefoon aan te kondigden. Jarenlang had de Zuid-Koreaanse telecomgigant een eigen tijdstip en locatie uitgezocht om verzekerd te zijn van alle aandacht. Dit jaar deden ze het anders en misschien heeft dat wel te maken met hoe we naar de Galaxy S5 moeten kijken. Is het geen revolutionaire update maar meer een evolutionaire? Schakelt Samsung een versnelling terug? Zijn ze over het hoogtepunt heen? Als je naar de ruwe lijst met specificaties kijkt zou je denken van niet. En ook als we het toestel even vasthouden zijn we niet direct teleurgesteld.


Alle Samsung Galaxy S5 reviews


Beschrijving van de Samsung Galaxy S5

Samsung's ultieme vlaggenschip heet de Galaxy S5 en zit bomvol features en gimmicks. Wat te denken van een hartslagsensor om je gezondheid mee te monitoren? Maar het zijn niet alleen maar geinige functies, de ingebouwde vingerafdrukherkenning bijvoorbeeld kan best handig zijn.

Waterdicht

Het scherm van de Galaxy S5 is een tikkeltje groter dan z'n voorganger en ook de cameraresolutie ging omhoog van 13 naar 16 megapixel. Het grootste verschil met de Galaxy S4 zit hem echter in de behuizing; deze is nu waterdicht. Een ongevallen glas drinken, een regenbui of een baantje zwemmen zijn vanaf nu geen enkel probleem meer.

Sneller, groter en beter

Samsung heeft op vrijwel alle vlakken geprobeerd de S5 te verbeteren. Zo is de processor nu nog sneller, de batterij nog groter en de bediening nog vlotter. Stuk voor stuk kleine verbeteringen die bij elkaar opgeteld wel groot zijn. Een nadeel zou kunnen zijn dat de S5 qua omvang wel beduidend groter is dan z'n voorganger.

Phase autofocus detection

Op het gebied van de camera valt de autofocus met fasedetectie positief op. Hierdoor stel je het beeld nog sneller scherp, Samsung belooft zelfs binnen 0,3 seconde. Dankzij Selective Focus kun je later alsnog de focus verleggen van de voorgrond naar de achtergrond. Hierdoor ontstaan extra nieuwe spannende mogelijkheden.

Samsung Galaxy S5 charcoal zwart schuin linkerzijkant

Belangrijkste Samsung Galaxy S5 specificaties

 • Ondersteuning voor 4G-internet LTE
 • Verkrijgbaar in 16 en 32GB aan opslagruimte + een geheugenkaartslot
 • Full HD Super AMOLED scherm van 5.1 inch beschermd door stevig Gorilla Glass
 • Quadcore processor (Snapdragon 801) op 2,5 GHz met 2 GB aan RAM-werkgeheugen
 • Stof- en waterbestendig met IP67-certificaat
 • 16 megapixel hoofdcamera + 4K video-opname

De Samsung Galaxy S5 in het nieuws

ts Samsung Galaxy S5 Suspect

Bekeuringen voortaan via Samsung Galaxy S5 uitgeschreven

Opmerkelijk ·

De nationale politie heeft 10.000 dienders uitgerust met een Samsung Galaxy S5. Hiermee kunnen ze naast persoonsgegevens ook bekeuringen uitschrijven. Voorheen maakte de politie nog weinig gebruik van moderne smartphones.

De bedoeling is dat halverwege 2016 in totaal 33.000 dienders met een Samsung Galaxy S5 rondlopen. Daarmee kunnen ze dan iemand's ID-gegevens controleren en bonnen uitschrijven. Om de privacy te waarborgen wordt ieder verzoek geregistreerd en agenten krijgen ook instructies over hoe om te gaan met het systeem.

Samsung Galaxy S5 graffiti
Graffiti?? Bekeuring!

Voordeel, of nadeel hoe je het bekijkt, is dat bekeuringen sneller op de deurmat vallen. Duurt dat nu soms nog weken, in de nieuwe situatie is dat gemiddeld 6 dagen. Het moet in de nabije toekomst ook mogelijk worden om aangifte te doen via de Galaxy S5. Deze nieuwe manier van aangifte doen is papierloos en sneller. Het moet bovendien het aantal procedurefouten verminderen. Zo kan een agent bij het doen van een woninginbraak via z'n mobiel de aangifte doen, foto's als bewijs toevoegen en een bevestiging via mail versturen.

Via: AD

 • Tags:
 • bekeuring
 • galaxys5
 • nationalepolitie
 • politie

ts Vodafone Placeholder Galaxy S6

“Gebogen Samsung Galaxy S6 Edge heet Galaxy S Edge”

Geruchten ·

De variant van de Galaxy S6 waarbij het beeldscherm tot over de randen van het toestel gebogen zijn gaat mogelijk niet S6 Edge heten maar gewoon 'S Edge'. Dat zou blijken uit een website die Vodafone alvast opgetuigd heeft.

Hierin zou in de broncode een verwijzing staan naar de Samsung Galaxy S Edge. Natuurlijk kan het om een onschuldige tikfout gaan of worden namen door elkaar gehaald door een ontwikkelaar die ergens een klok heeft horen luiden maar niet weet waar de klepel hangt. Een geheel andere mogelijkheid is dat de S Edge de allereerste in een geheel nieuwe lijn gaat worden. De allereerste Galaxy S heette immers ook gewoon zo.

Vodafone placeholder sourcecode Galaxy S Edge

Bovendien heet de samen met de Note 4 aangekondigde Note Edge ook niet Note 4 Edge. De pagina die Vodafone al heeft aangemaakt is ter promotie van de ophanden zijnde Galaxy S6; de opvolger van de S5. Hierop is echter nog geen informatie te vinden, het gaat voorlopig om een placeholder.

Nog geen event

Samsung presenteert naar alle waarschijnlijkheid de Samsung Galaxy S6 tijdens het Mobile World Congress in Barcelona begin maart. Het bedrijf heeft echter nog geen uitnodiging gestuurd. HTC en Huawei hebben dat al wel gedaan en dus lijkt de tijd te gaan dringen. Als mogelijke datum wordt maandag 2 maart genoemd maar definitief is dat nog niet. Vorig jaar nog greep Samsung het MWC aan om de Galaxy S5 aan te kondigen. De jaren daarvoor organiseerde het een eigen event.

Via: GalaxyClub.nl

 • Tags:
 • galaxysedge
 • s6edge
 • samsung

ts Samsung Galaxy Battery

Mogelijke speclijst Samsung Galaxy S6 laat kleinere batterij zien

Geruchten ·

Hoe dichterbij we komen bij de lancering van de Galaxy S6, hoe meer er gepubliceerd wordt over het toestel. Ditmaal is het de volledige lijst met specificaties zijn die openbaar wordt. Als het klopt tenminste. Wat het meeste opvalt? De batterij.

Enkele van die eigenschappen werden al genoemd, zoals een eigen processor die 50% sneller is en een beeldscherm met hoge Quad HD-resolutie. Ditmaal lijken ook de details te worden ingevuld. Zo meet het scherm 5,1 inch. Het is trouwens niet voor het eerst dat Samsung een dergelijk paneel uitbrengt, ook de alleen in Korea verkrijgbare Galaxy S5 LTE-A heeft zoveel pixels op een 5,1 inch scherm.

Samsung Galaxy S5 battery
De batterij in de Galaxy S5

Ook al bekend was de 20 en 5 megapixel camera. Nu weten we dat die eerste beschikt over optische beeldstabilisatie, en de laatste over een aperture beschikt van f/1.8 met real-time HDR. Selfies kunnen dus straks ook in het donker en met tegenlicht geschoten worden. Qua geheugen valt de keuze op 32/64 en 128 GB uitvoeringen. Ook komt er een vorm van mobiel betalen dat werkt middels NFC. Qua 4G is de keuze gevallen op het snellere categorie 6 waarmee ondersteuning voor het snellere 4G+ een zekerheid lijkt.

Kleinere batterij voor S6?

Stuk voor stuk verbeteringen. Opvallend is daarom de batterijcapciteit. Die valt met 2.550 mAh lager uit dan de 2.800 mAh in de Galaxy S5. Het lijkt misschien niet veel maar het is toch al gauw 10% minder. Het is nu te hopen dat de efficiëntere processor genoeg stroom bespaart om de hogere vraag van de extra pixels te compenseren. Mogelijk heeft Samsung daar wat op bedacht. Zo zegt de bron tevens dat 10 minuten opladen genoeg moet zijn voor 4 uur gebruik.

Bron: BGR

 • Tags:
 • batterij
 • galaxys6
 • samsung
 • specs

ts Samsung Mwc Booth

2 maart genoemd als mogelijke aankondigingsdatum Samsung Galaxy S6

Geruchten ·

Een officiële uitnodiging is er nog niet maar volgens Koreaanse media kondigt Samsung op 2 maart dan toch eindelijk de Galaxy S6 aan. Hiermee zou Samsung het Mobile World Congress aftrappen.

Vooropgesteld; er is nog geen officiële datum, nog geen officieel tijdstip. Alleen het gerucht dat Samsung rond het Mobile World Congress de opvolger van de Galaxy S5 zou presenteren. En nu HTC de eerste van maart geclaimd heeft valt mogelijk de keuze op 2 maart. Niet geheel toevallig het begin van het Mobile World Congress. Niet het meest handige tijdstip, veel bedrijven willen de beurs starten met veel PR en dus zal er veel ruis zijn.

Mobile World Congress

Dat Samsung voor maandag 2 maart lijkt te gaan is trouwens afkomstig van een Koreaanse publicatie die een niet nader genoemde loslippige Samsung-manager citeert. Wie de bron trouwens bekijkt zou ook kunnen concluderen dat de datum van 2 maart eerder lijkt te gaan over de MWC zelf in plaats van de datum van de aankondiging.

Vingerafdrukscanner Galaxy S6

Net als de huidige Galaxy S5 krijgt de S6 vermoedelijk een vingerafdrukscanner. Hierbij hoeft de vinger niet over de homeknop geveegd te worden, maar volstaat een eenvoudige aanraking. Qua functionaliteit lijkt het hiermee op de iPhone 6 van Apple. Alhoewel wij in onze S5-test prima overweg konden met de functie luistert hij wel nogal secuur. Mogelijk is dat de reden waarom Samsung overstapt op een nieuwe vorm. Of hierdoor de homeknop ook groter zal worden is onduidelijk. Misschien heeft Samsung de scanner ook wel ergens anders in verwerkt.

Bron: Chosun.com

 • Tags:
 • 2maart
 • galaxys6
 • mwc15
 • s6
 • samsung

ts Samsung S5 Active Pool

Samsung Galaxy S6 verliest mogelijk waterdichtheid

Geruchten ·

Samsung voorzag de Galaxy S5 nog als eerste vlaggenschip van een waterdichte behuizing. Opmerkelijk want voorheen brachten de Koreanen altijd nog een aparte waterdichte uitvoering uit. Dit jaar grijpt men mogelijk terug op deze strategie.

Misschien zijn er mensen die het jammer vinden want een waterdichte Galaxy S5 was in sommige gevallen wel handig. Toch zijn er maar weinig mensen die hem juist vanwege die eigenschap hebben aangeschaft. Het is tenminste niet in de verkoopaantallen terug te zien. En omdat een water- en stofbestendige behuizing extra kosten met zich meebrengt stapt Samsung mogelijk af van deze strategie.

Samsung Galaxy S5 Active
De Galaxy S5 Active is net zo water- en stofbestendig als de S5

Dat is althans de voorspelling van een Italiaanse bron. Ook denkt hij dat de S6 Edge met het scherm tot over beide randen gebogen ook niet waterdicht zal zijn. Het klinkt aannemelijk en de kans is groot. Zelfs van de Galaxy S5 bracht Samsung nog een 'Active'-variant uit die qua IP-certificering niets verschilt. Qua marketing hoeft er dus niet veel veranderd te worden.

Materiaalkeuze Galaxy S6

Aan de toekomstige materiaalkeuze van de Galaxy S6 zal het in ieder geval niet liggen. Volgens de laatste geruchten zullen die bestaan uit zowel metaal als glas. Ook Sony lukt het om van die twee materialen waterdichte telefoons te maken. Toch raden we je aan om nog even te wachten met conclusies trekken totdat Samsung de Galaxy S6 uit de hoge hoed tovert. Naar alle waarschijnlijkheid gebeurt dit tijdens het MWC komende maart in Barcelona.

Bron: Webtrek.it

 • Tags:
 • galaxys6
 • ip
 • samsung
 • waterdicht

ts Samsung Glass klein

Ontwerp Samsung Galaxy S6 combinatie van glas en metaal

Geruchten ·

Samsung is de afgelopen maanden druk bezig met een nieuwe design-filosofie waarbij telefoons opgetrokken worden uit een combinatie van metaal en plastic. De Galaxy Alpha en nieuwe A-serie zijn hier goede voorbeelden van. De S6 krijgt echter iets anders.

Eerder al hebben we berichten voorbij zien komen dat Samsung de ontwikkeling van de Galaxy S6 intern omschrijft als 'Project Zero'. Alle bestaande ideeën gaan collectief de prullenbak in en niets is te gek. Het ultieme doel is een opvolger van de Galaxy S5 neer te zetten met een hoog wow-gehalte. Samsung denkt dat te bereiken met een combinatie van metaal en glas.

Samsung Glass
Samsung stapt 'in het glas'

Beide materialen worden als prettig en premium ervaren. De randen zullen van metaal zijn en de achterzijde van glas. Andere fabrikanten zijn met deze combinatie in het verleden in de problemen geraakt. Glas heeft de vervelende neiging te breken. Misschien is dit wel de exacte reden waarom Apple er na de iPhone 4s mee gestopt is. Ook de Sony Xperia Z3 heeft een glazen achterkant en ook daar zijn veelvuldige berichten over gebroken panelen. Soms zelf spontaan. Hopelijk weet Samsung een goede oplossing te hebben gevonden voor dit probleem want anders weten we al waar wij het in 2015 veelvuldig over gaan hebben.

Nadelen van glas

Een ander nadeel van glas is dat het snel vies wordt. De huidige Galaxy S5 beschikt nog over een zacht aanvoelend plastic met een soort rubberachtige coating. Het geeft veel meer grip dan glas maar bovenal; het vlekt niet zo snel. Hopelijk heeft Samsung ook hier op voorhand al een oplossing voor. Anders wordt het dagelijks poetsen geblazen. De laatste geruchten spreken over een lancering begin maart. We hopen daar meer antwoorden te krijgen.

Bron: D Daily

 • Tags:
 • galaxys6
 • glas
 • metaal
 • samsung

ts Uaf Galaxy s6

Configuratiebestand ‘verraadt’ 2K-scherm en 64-bits processor voor Samsung Galaxy S6

Geruchten ·

De User Profile is uitgelekt van de Samsung Galaxy S6. Zo'n bestand is niet alleszeggend, het kan nog veranderen en is niet altijd 100% betrouwbaar. Toch bevestigt het eerdere geruchten en tellen al die enkele 'bewijsjes' samen op.

Voor wat het waard is vertelt dit User Agent Profile-bestand ons dat de opvolger van de Galaxy S5 is uitgerust met een Quad HD-scherm en een 64-bits processor. Nu hebben we soortgelijke geruchten al eerder voorbijzien komen. Ondanks dat dit bericht het ons niet vertelt wordt er vanuit gegaan dat het schermformaat van de S6 uitkomt op 5,5 inch. Samsung's nieuwe vlaggenschip wordt dus geen kleine jongen. Qua processor ook weinig verrassingen. Een 64-bits processor lag in de vooruitzichten en daarmee valt de keuze óf op een Snapdragon 810 óf een eigen Exynos-chip.

Samsung Galaxy S6 User Agent Profile

Een recent bericht vertelt ons dat Samsung tussen de 80 en 90% van de Galaxy S6 wil uitrusten met een eigen Exynos-processor, mogelijk de Exynos 7420. De rest zal van de Snapdragon 810 voorzien zijn. Op dit moment liggen de verhouding bij de S5 precies andersom. Samsung zou zich zorgen maken over de levering van de Qualcomm-chip. Die zou oververhittingsproblemen hebben bij intensieve taken. Samsung zou het zekere voor het onzekere willen nemen en dan toch gaan voor haar eigen processor. Qua camera's komen we bij de Galaxy S6 mogelijk uit op een 16 + 5 megapixel camera. Mogelijk kiest Samsung weer voor een camerasensor van Sony, mogelijk de IM240 net als in de Galaxy Note 4. We verwachten de lancering van de Galaxy S6 begin maart van dit jaar.

Bron: Techtastic.nl

 • Tags:
 • g920
 • galaxys6
 • samsung
 • useragentprofile

ts Lee Don Tae

Nieuw hoofd design Samsung komt uit stal van Apple-ontwerper

Telecomnieuws ·

Samsung heeft een nieuwe topdesigner; Lee Don-tae. De man is straks verantwoordelijk voor het design van veel nieuwe Samsung-producten. Opvallend is dat hij de co-CEO was van Tangerine; het voormalige bedrijf van Apple's Jony Ive.

En daarmee zit Samsung ook Apple op de hielen als het gaat om design. Of Lee Don-tae ook verantwoordelijk zal zijn voor het design van de Galaxy S6 is nog maar de vraag. Mogelijk komt hij daarvoor te laat al vermoeden we wel dat hij z'n stempel wil drukken op het prestige-project. Lee Don-tae was trouwens in z'n vorige baan verantwoordelijk voor het herontwerp van de business class van British Airways. Het leverde hem in 2001 een IDEA Grand Prix op.

Samsung Galaxy S5 design sketch

Samsung's huidige vlaggenschip de Galaxy S5 werd qua design zeer lauw ontvangen. Het gewaagde uiterlijk werd vaak vergeleken met een pleister. Samsung heeft de laatste tijd veel vaker metaal toegepast in haar telefoondesign waardoor een meer premium design ontstaat. Van de Galaxy S6 wordt gezegd dat Samsung helemaal opnieuw is begonnen. Het nieuwe ontwerp, wat bekend staat als Project Zero, zal mogelijk een helemaal nieuwe telefoon opleveren. Samsung kondigt de Galaxy S6 naar alle waarschijnlijkheid aan tijdens het MWC-event begin maart in Barcelona.

Bron: Korea Joongang Daily

 • Tags:
 • design
 • leedontae
 • samsung
 • tangerine

ts Exynos Processor

Samsung ruilt voor Galaxy S6 Qualcomm mogelijk in voor eigen Exynos-processor

Geruchten ·

Er gaan al enige tijd geruchten dat de nieuwe Qualcomm Snapdragon 810-processor oververhit kan raken. Ook zou de chip niet op tijd klaar zijn voor massaproductie. Geruchten die door Qualcomm ontkent worden maar Samsung maakt zich wel degelijk zorgen.

En daarom wordt het overgrote merendeel van de Galaxy S6 niet uitgerust met een Snapdragon 810, maar met een eigen Exynos-processor gebaseerd op een 14nm procédé. Pas wanneer alle problemen met de Snapdragon 810 zijn opgelost zou Samsung het S6-aandeel met een Qualcomm willen vergroten.

Samsung Exynos 5 octa

Samsung brengt haar vlaggenschip momenteel ook al uit met zowel een Qualcomm-processor als met een eigen Exynos-variant. Het overgrote merendeel is echter met een Snapdragon uitgerust, zo ook de Nederlandse modellen. De eigen varianten worden veelal in Azië verkocht. Voor de opvolger van de Galaxy S5 gaat het misschien precies andersom. Overigens wordt de Galaxy Alpha al overal met een Exynos-chip aangeboden.

Problemen

Ondanks dat Qualcomm het blijft ontkennen lijken er toch wat opstartproblemen te zijn bij de ontwikkeling van de Snapdragon 810. Het nieuwe topmodel dat in veel vlaggenschepen terecht moet komen lijkt te kampen met oververhittingsproblemen wanneer hij zwaar aan het werk wordt gezet. Qualcomm gebruikt momenteel een 20nm procédé voor de Snapdragon 810 maar het wil in juli overstappen op de energiezuiniger en theoretisch snellere 14nm FinFET-techniek. Juist dat gegeven zou ook door Samsung gebruikt kunnen worden om te wachten. Naar alle waarschijnlijkheid presenteert Samsung de Galaxy S6 tijdens het MWC begin maart in Barcelona.

Bron: Digitimes.com

 • Tags:
 • exynos
 • processor
 • qualcomm
 • samsung
 • snapdragon810


20154ts Coque Samsung Galaxy S6

Geruchten over volledig metalen Samsung Galaxy S6 laaien op

Geruchten ·

Samsung past al een tijdje metaal toe in haar nieuwe Galaxy-telefoons de Alpha en A-serie maar die hadden tot op heden nog wel een achterkantje van plastic. Mogelijk past Samsung voor de Galaxy S6 een volledig metalen uiterlijk toe.

Want er is een foto opgedoken van een metalen behuizing. Onduidelijk is of deze daadwerkelijk voor de opvolger van de Galaxy S5 bestemd is, de bron lijkt er vrij zeker over. Enig probleem lijkt de verklaring van de grote hoeveelheid uitsparingen. Natuurlijk is daar één voor de camera en bijbehorende flitser en mogelijk is er nog een extra uitsparing voor de diverse antennes.

Samsung Galaxy S6 metal

Samsung heeft weinig ervaring met metalen Galaxy-telefoons. Momenteel loopt het ook tegen diverse problemen aan bij de fabricage van de Galaxy A5 en A3; één van de eerste metalen Galaxy's. Hierdoor zijn beide modellen al diverse malen uitgesteld en slechts in beperkte hoeveelheden beschikbaar. Toch ziet Samsung de metalen Galaxy's als antwoord op haar teruglopende marktaandeel. Afgelopen jaar ging veel daarvan naar nieuwkomer Xiaomi die momenteel met betaalbare premium telefoons hoge ogen gooit.

Bron: NoWhereElse.fr

 • Tags:
 • galaxys6
 • metaal
 • samsung

20151ts Pionierspakket

Tele2 vraagt hoofdprijs voor abonnement op haar eigen netwerk

Telecomnieuws ·

Tele2 heeft het eerste abonnement op haar eigen netwerk gepresenteerd en dat is meteen een opvallende. Je krijgt naast onbeperkt bellen en sms'en een gigantische internetbundel van 20 GB voor niet minder dan 113 euro per maand.

Daarbij moet je wel een gouden Samsung Galaxy S5 aanschaffen ter waarde van 599 euro. Bijkomend nadeel is dat het Tele2-netwerk momenteel alleen nog in de Randstad actief is. Een voordeel is dat het Tele2 een 4G-only netwerk bouwt met de snellere LTE Advanced (4G+) techniek. Tele2 noemt het pakket dan ook het 'Pionierspakket' en het is vanaf maart verkrijgbaar.

Tele2 4G Pionierspakket
Flink betalen voor wie de eerste wil zijn

Tele2 maakte begin december 2014 bekend een met een eigen 4G-netwerk te komen. Duizend van haar eigen medewerkers gaan het netwerk testen voordat het opengesteld wordt voor consumenten. Dat gebeurt maart 2015. De steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht zouden het als eerste krijgen vanwaar het tot over Nederland zou moeten uitgroeien. Tele2 hoopt vanaf het tweede kwartaal van 2016 landelijke dekking te kunnen bieden.

 • Tags:
 • 4g
 • 4gplus
 • lteadvanced
 • pionierspakket
 • tele2

ts Kpn Calling

KPN sleept Samsung in de VS voor de rechter

Telecomnieuws ·

Als je dacht dat alleen buitenlandse telefoonmakers elkaar met rechtszaken bezighielden dan heb je het mis. Ook onze eigen KPN ligt overhoop met een fabrikant en dat allemaal vanwege patenten.

De rechtszaak werd opgemerkt door Bloomberg. Op basis van rechtbankdocumenten zou blijken dat KPN moeite heeft met de Galaxy S4 en Galaxy S5 van Samsung. Beide toestellen zouden patenten schenden die in bezit zijn van KPN. Onduidelijk is welke patenten dit precies zijn, maar het zou gaan om een manier voor gegevensoverdracht. Onderhandelingen tussen beide bedrijven zouden op niets uitgelopen zijn.

KPN Samsung
Voorlopig verkoopt KPN nog gewoon Samsung-telefoons, waaronder de gewraakte S5

Naast een verbod op de gepatenteerde techniek zou KPN uit zijn op een schadevergoeding. Waarom de rechtszaak juist in de VS gevoerd wordt is onbekend. KPN verkoopt voorlopig nog gewoon Samsung-telefoons op haar eigen website en niets wijst er op dat dat gaat stoppen. Vreemd genoeg bevindt zich hieronder ook de S5 die juist onderwerp is van de rechtszaak. Samsung is trouwens met meerdere telecompartijen verwikkeld in diverse rechtszaken. Meest bekende is die met Apple.

Bron: Bloomberg

 • Tags:
 • kpn
 • patent
 • rechtszaak
 • samsung

ts Samsung Galaxy S6 Leak Toranji

Eerste plaatjes Samsung Galaxy S6 laten groter en geel toestel zien

Geruchten ·

De allereerste plaatjes van de Galaxy S6 lijken binnen. In vergelijking met de Galaxy S5 en S4 is de S6 nog een fractie groter. Bovendien lijken er flink meer kleuruitvoeringen van Samsung's nieuwe vlaggenschip uit te komen.

Het nu opgedoken beeldmateriaal laat renders alsmede enkele echte foto's zien. Uit de render kunnen we opmaken dat de Galaxy S6 een tikkeltje groter is dan de al grote Galaxy S5. Mogelijk past Samsung dan toch het grotere 5,5 inch scherm toe. Een tweetal foto's laat de Galaxy S6 in een nieuw kleurtje zien; geel. Nog niet eerder bracht Samsung een vlaggenschip in het geel uit.

Samsung Galaxy S6Samsung Galaxy S6 yellow

Dat de Samsung Galaxy S6 flink groter wordt komt niet alleen door het grotere scherm. Ook onder en boven het scherm lijkt flink meer ruimte te zijn gekomen. En de schermrand is ook niet echt klein te noemen. Wel lijkt Samsung ook bij de opvolger van de Galaxy S5 gekozen te hebben voor een metalen frame. Overigens is de bron niet erg betrouwbaar. Vlak voor de lancering van de Note 4 brachten ze plaatjes die achteraf onzin bleken te zijn. Je bent dus gewaarschuwd!

Bron: Toranji.ir

 • Tags:
 • galaxys6
 • projectzero
 • s6
 • samsung

ts Galaxy S5 Metal Nowhereelse

Dit zou het metalen frame van de Samsung Galaxy S6 zijn

Geruchten ·

Zijn dit dan de eerste plaatjes van de Galaxy S6? Erg veel wijzer worden we er trouwens niet van want ze tonen een component die straks grotendeels verhuld zal worden.

Hulde voor Samsung. Tot nu toe is er maar bar weinig fotomateriaal van de Galaxy S6 naar buiten gekomen. Ook van diens voorganger de S5 lekte vooraf maar weinig beeldmateriaal uit. Nu moeten we wel zeggen dat dezelfde bron een jaar geleden ook het metalen frame van de Galaxy S5 dacht te hebben. Uiteindelijk bleek de Galaxy S5 volledig van plastic te zijn gemaakt. We houden dus een slag om de arm.

Samsung Galaxy S6 metal frame

Toch gaan we er vanuit dat Samsung een metalen frame gaat gebruiken bij de Galaxy S5. De onlangs geïntroduceerde Galaxy A-serie en de nog aan te kondigen E-serie hebben dat ook. Dit lek wekt trouwens de suggestie dat de achterkant ook van metaal is. Tot nu toe zijn alle metalen Galaxy-telefoons slechts voorzien van een metalen rand; de achterkant is nog steeds van plastic. Handig want daardoor is zelf de batterij te vervangen.

Bron: Nowhereelse.fr

 • Tags:
 • frame
 • galaxys6
 • s6
 • samsung

ts Samsung Wallpaper

Samsung Galaxy S6 bevindt zich momenteel in India

Geruchten ·

Hij is nog niet aangekondigd, niemand weet hoe hij eruit ziet en onduidelijk is wanneer hij in de winkel ligt. Duidelijk is wel dat iemand in India er al over beschikt, het nieuwe Samsung vlaggenschip is namelijk geïmporteerd.

India kent een nogal transparant systeem als het gaat om dingen die het land worden geïmporteerd. Het is vrij opvraagbaar en er staan dus zelfs producten in die nog niet officieel zijn aangekondigd. De opvolger van de Galaxy S5 bijvoorbeeld komt er sinds kort in voor. Met wat voor bedoelingen de Galaxy S6 zich in India bevindt is onbekend. Mogelijk gaat het om testdoeleinden.

Zauba Samsung Galaxy S6
Meer dan deze informatie is er ook niet

Echt met 100% zekerheid dat het hier om de Galaxy S6 hebben we niet. Algemeen aangenomen wordt dat de Samsung SM-G920F toebehoort aan de S6. Aan losse onderdelen heeft de S6 een waarde van 300 dollar. Dat klinkt niet veel maar het gaat hier om de kostprijs en dus niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Helaas melden de Indiërs niet de specificaties van het nieuwe vlaggenschip. Mogelijk gaat het om een 5,5 inch telefoon met Snapdragon 810-processor. Duidelijkheid daarover is er nog niet.

Bron: Zauba.com

 • Tags:
 • galaxys6
 • india
 • s6
 • samsung
 • zauba

ts Samsung Mobile Payment

Samsung werkt aan concurrent voor Apple Pay

Telecomnieuws ·

Samsung werkt aan een eigen manier van mobiel betalen vergelijkbaar met Apple Pay en Google Wallet. De Zuid-Koreaanse fabrikant van mobiele telefoons is overigens geen onbekende met mobiel betalen. Het sloot al eerder een deal met PayPal.

Samsung werkt aan concurrent voor Apple Pay

Betalen met je mobiel, het kan al met de Galaxy S5 met ingebouwde vingerafdrukherkenning en de PayPal-app. Het gaat Samsung blijkbaar niet ver genoeg, voor niet nu Apple een relatief maar bescheiden succes boekt met Apple Pay. In dit nieuwe bericht zou Samsung samenwerken met LoopPay. De huidige methode van LoopPay vereist een aparte accessoire die in de vorm van een hoesje om een telefoon geplaatst kan worden. Toekomstige Samsung-modellen moeten worden uitgerust met een extra component voordat de methode van LoopPay werkt. Het grote verschil met LoopPay en Apple Pay zou zijn dat ook oude(re) terminals met de techniek werken. Hierdoor zou het aantal winkels waar de methode werkt vele malen groter zijn dan Apple's concurrent.

Via: Recode.net

 • Tags:
 • applepay
 • looppay
 • mobielbetalen
 • samsung

ts Samsung Ces

Geruchten spreken over lancering Samsung Galaxy S6 in januari 2015

Geruchten ·

Samsung wil mogelijk de Galaxy S6 al volgende maand aankondigen tijdens de CES in Las Vegas. De telecomfabrikant gebruikte de beurs niet eerder voor een grote aankondiging en eigenlijk ligt het ook nu niet in de verwachting.

Het bericht is afkomstig vanuit Zuid-Korea waar Samsung's hoofdkantoor gevestigd is. Diezelfde bron spreekt over een reguliere Galaxy S6 die als opvolger van de Galaxy S5 gezien kan worden alsmede een variant waarbij het scherm aan beide kanten tot over de rand gevouwen is. Eerder nog leek dat gerucht ontkracht te zijn.

Samsung unpacked
Onthult Samsung de Galaxy S6 al vroeg in 2015?

Volgens bronnen tegenover de Zuid-Koreaanse publicatie zou Samsung mikken op 45 miljoen verkochte exemplaren. Hiervan zouden 10 miljoen bestaan uit de variant met gevouwen scherm. Ook spreekt de bron over enkele specificaties waaronder de Snapdragon 810 of de eigen Exynos 7 Octa. Die eerste is nog niet beschikbaar en blijft dat voorlopig voor enkele maanden. Mocht Samsung dus de Galaxy S6 wel in januari aankondigen dan zou de lancering ervan direct zijn uitgesteld. En juist daarom klinkt het hele gerucht niet erg geloofwaardig. We wachten af.

Bron: News.naver.com

 • Tags:
 • ces15
 • galaxys6
 • s6
 • samsung

ts Samsung Galaxy

Nieuwe benchmark ‘bevestigt’ specificaties Samsung Galaxy S6

Geruchten ·

Er is wederom een benchmark van de vermeende Samsung Galaxy S6 opgedoken. De S6 is nog niet officieel dus z'n specificaties staan nog niet in steen geschreven. Toch zien we gelijkenissen met een voorgaande benchmark.

Gelijk lijkt in ieder geval het 5,5 inch Quad HD-scherm. Een redelijk fors beeldscherm dus met een resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels. We hopen van harte dat Samsung de schermranden klein heeft weten te houden want anders is de opvolger van de Galaxy S5 een wel heel erg grote telefoon. Een verschil met de voorgaande benchmark is er echter ook.

Samsung Galaxy S6 AnTuTu

En dat is de cameraresolutie. Deze nieuwe benchmark spreekt over een camera van 16 megapixel groot. De vorige benchmark van vorige week had het nog over een camera van 20 megapixel. Nu moeten we niet in paniek raken; 16 megapixel is nog steeds meer dan genoeg om hoge resolutie kiekjes te schieten. Mocht Samsung dezelfde camerasensor als in de Note 4 gebruiken dan zijn wij al meer dan tevreden. Op het gebied van de processor is in deze benchmark gebruik gemaakt van een Exynos 7 Octa. Dat is een 64-bits processor met acht cores op maximaal 1,8 GHz. Interessant is dat deze chip gebaseerd is op een 20 nm HKMG-procédé en is daardoor energiezuiniger.

Lancering

Onduidelijk is wanneer Samsung de Galaxy S6 officieel gaat aankondigen. Bij de S5 heeft Samsung nog gebruik gemaakt van het Mobile World Congress dat dit jaar in maart begint. De jaren daarvoor organiseerde Samsung een speciaal event dat op meerdere plekken in de wereld werd gehouden. Voor welke strategie Samsung dit jaar kiest is nog afwachten.

Bron: Mobifo.nl

 • Tags:
 • antutu
 • benchmark
 • galaxys6
 • s6
 • samsung

ts Exynos Speed

Samsung werkt aan Cat. 10 LTE-processor voor sneller mobiel internet

Geruchten ·

Samsung zou haar eigen Exynos-processor mogelijk willen uitrusten met een LTE-modem die snelheden tot 450 Mbit/s haalt (Cat. 10). Ter vergelijking; de huidige Galaxy S5 ondersteunt maximaal Cat. 4 LTE tot 150 Mbit/s.

Natuurlijk moeten de netwerken daar wel geschikt voor zijn maar dan belanden we al snel in een kip-ei-discussie. Als er geen telefoons zijn die het ondersteunen is er ook geen reden om dergelijke netwerken aan te leggen. Samsung lijkt nu in ieder geval de stap te zetten naar sneller mobiel internet voor haar telefoons. Ook Qualcomm zou werken aan een dergelijke 4G-modem in haar Snapdragon-processors.

Samsung phone speed
Toekomstige Samsung-telefoons straks veel sneller?

Dat Samsung aan een eigen categorie 10 LTE-modem werkt voedt de geruchten dat deze Exynos-processor wel eens in de Galaxy S6 terecht komt; de beoogde opvolger van de S5. Zo op het eerste gezicht lijkt het daar iets te vroeg voor. De snellere 4G-modem van Qualcomm is nog niet klaar en wordt pas ergens in 2015 verwacht. De Galaxy S6 staat echter in de startblokken en wordt naar alle waarschijnlijkheid over enkele maanden verwacht. Problemen met de fabricage van die processor zou vertraging kunnen betekenen voor het nieuwste vlaggenschip en mogelijk wil Samsung dat risico niet lopen. Al is het natuurlijk altijd mogelijk dat Samsung later alsnog een variant op de S6 aankondigt waar de nieuwe chip wel in is verwerkt.

Bron: Naver.com

 • Tags:
 • 4g
 • cat10
 • exynos
 • lte
 • modem
 • samsung

ts Firmwareupdatefriday

Firmware Update Friday - Week 49

Telefoonnieuws ·

Het is weer tijd om oude vervelende bugs gedag te zeggen. Wederom gaat het deze week om Lollipop-updates waaronder die voor de Samsung Galaxy S5 en de Google Play-uitvoeringen van de HTC One, HTC One M8 en Sony Xperia Z Ultra.

Samsung Galaxy S5 - Android 5.0 Lollipop

Samsung is in Europa begonnen met de uitrol van Lollipop voor haar laatste vlaggenschip. Hiermee is de Galaxy S5 de eerste Samsung-telefoon die de nieuwste versie van Android krijgt. Het is mogelijk ook de laatste, althans dit jaar. Lollipop-updates voor andere Samsung-modellen worden pas op z'n vroegst volgend jaar verwacht. Dat klinkt misschien ver weg, maar het is al enige tijd december geweest dus laten we niet overdrijven.

Er zijn nog geen meldingen uit Nederland van mensen die de update binnen hebben dus dat kan nog even duren. Verwacht met deze update enkele Material Design-elementen die zijn doorgevoerd in TouchWiz, maar veel zijn het niet. Verder zijn er lockscreen notificaties en multi-user ondersteuning.

HTC One en One (M8) Google Play Edition - Android 5.0 Lollipop

Ruim twee later dan verwacht heeft HTC dan toch eindelijk Android 5.0 Lollipop uitgebracht voor de eerste One en One M8. Het gaat hier dan wel om de Google Play-uitvoeringen van het toestel zonder Sense UI. De update zou eigenlijk al in week 47 uitgerold worden maar HTC liep tegen enkele problemen aan waarna de update werd stil gelegd. Deze is vandaag 5 december dan eindelijk weer hervat.

Sony Xperia Z Ultra Google Play Edition - Android 5.0 Lollipop

En ook de Google Play-uitvoering van de grote Sony Xperia Z Ultra krijgt deze week z'n Lollipop-update. Naast de update die van zichzelf al fantastisch is heeft Sony de source code gepubliceerd zodat ROM-ontwikkelaars hun eigen AOSP-versie kunnen bouwen. Dat is dan weer handig voor andere Xperia Z Ultra eigenaren die een unlocked bootloader hebben. De update wordt trouwens Over-The-Air uitgerold waarmee je hem dus via je toestel binnenkrijgt.

 • Tags:
 • firmware update friday
 • galaxys5
 • one
 • onem8
 • xperiazultra

ts Antutu Galaxy S6

Eerste benchmark van Samsung Galaxy S6 duikt op

Geruchten ·

Het duurt nog wel even voordat Samsung de Galaxy S6 officieel aankondigt, maar een eerste benchmark van het vermeende vlaggenschip is al opgedoken. Hieruit krijgen we tevens een glimp van z'n toekomstige specificaties te zien.

Laten we maar beginnen met die specs, want erg verrassend zijn die niet. Namelijk een Quad HD-scherm van 5,5 inch groot, een 20 megapixel camera met een 5 megapixel selfiecamera en natuurlijk Android Lollipop. Samsung lijkt voor dit exemplaar de eigen Exynos 7420 te hebben gebruikt. Dit is een octacore processor met een Mali-T760 GPU van ARM. Eerder nog gingen geruchten dat Samsung aan een eigen GPU zou werken.

Samsung Galaxy S6 AnTuTu benchmark

Mocht Samsung inderdaad voor een display van 5,5 inch kiezen dan is de opvolger van de Galaxy S5 hiermee groter dan Samsung's eerste phablet; de Galaxy Note. Die voelde destijds met 5,3 inch gigantisch aan. Mocht de Galaxy S6 echter meer op de Galaxy Alpha lijken dan valt het uiteindelijk wel mee met die grootte. Overigens wordt de Samsung Galaxy S6 niet voor maart 2015 verwacht.

Bron: Cnmo.com

 • Tags:
 • benchmark
 • g925f
 • galaxys6
 • s6
 • samsung

ts Samsung Curved Display Phone

Samsung Galaxy S6 krijgt gebogen ‘Edge’ variant

Geruchten ·

Net zoals de Galaxy Note 4 van Samsung vergezeld werd door de Note Edge, zo zal de Galaxy S6 een S6 Edge krijgen. Zo luidt althans een nieuw gerucht over het nieuwe vlaggenschip van Samsung. Ook de naam S6 lijkt nu te zijn 'bevestigd'.

Wij gingen er hier al vanuit dat de opvolger van de Galaxy S5 gewoon als de 'S6' door het leven zal gaan. Daar hebben wij geen bevestiging voor nodig. Al is het natuurlijk altijd leuk om die te krijgen. Wat dat betreft vinden wij het interessanter dat de S6 samen met een S6 Edge wordt uitgebracht. Ook de Note 4 zag een soortgelijk broertje in de vorm van de Note Edge.

Samsung Galaxy Note Edge
De Note Edge krijgt mogelijk gezelschap van de S6 Edge

Die Edge slurpte eigenlijk meer aandacht op als de Note 4 helemaal dankzij z'n gebogen scherm. Doordat het scherm tot over de rechterzijkant gebogen is kunnen daar notificaties en een toolbar getoond en bediend worden. Een geinige feature waarvan nog maar moet blijken of het geen gimmick is. Feit is wel dat Samsung één van de weinige fabrikanten is die dergelijke schermen kan produceren en daarmee kunnen ze unieke telefoons maken. Telefoons die mensen willen kopen. En daarmee zou Samsung marktaandeel kunnen terugwinnen.

Bron: Sammobile.com

 • Tags:
 • galaxys6
 • s6
 • s6edge
 • samsung

ts Jk Shin Presentation

Samsung-top blijft voorlopig aan na teleurstellende resultaten

Telecomnieuws ·

Even leek het er op dat de topman van Samsung Mobile J.K. Shin het veld moest ruimen nadat de winst- en omzetcijfers dramatisch waren gedaald. Maar voorlopig mag hij gewoon de telefoondivisie blijven leiden.

Samsung laatste vlaggenschip de Galaxy S5 deed het niet zo goed. Niet in vergelijking met z'n voorganger de Galaxy S4 en niet in vergelijking met concurrenten. Dat besef is inmiddels volledig doorgedrongen bij Samsung en inmiddels zijn ze zelfs overgestapt op een metalen ontwerp waarvan de Note 4 één van de meest recente voorbeelden is. Ging eerder nog het gerucht dat de topman van de telefoonafdeling ontslagen werd, inmiddels is bekend geworden dat hij gewoon aan mag blijven. Wel moest J.K. Shin eerder al een flink deel van z'n salaris inleveren.

JK Shin Samsung
J.K. Shin mag voorlopig gewoon nog de productpresentaties voor Samsung doen

Voorlopig zoekt Samsung dus de oplossing binnenshuis met een flinke kostenbesparing, inkrimping van haar productportfolio en met nieuwe frisse ontwerpen. Mocht dat allemaal niet genoeg zijn dan zou J.K. Shin alsnog op zoek kunnen naar een nieuwe baan, maar voorlopig ontloopt hij de dans.

Bron: WSJ

 • Tags:
 • ceo
 • samsung
 • shin
 • topman

ts Samsung Ceiling Logo

Samsung overweegt wijzigingen in de top na tegenvallende resultaten

Telecomnieuws ·

Samsung's huidige topman van de mobiele divisie J.K. Shin moet vrezen voor z'n baan. Er gaan geluiden om de topman te vervangen. Hiermee zou Shin ook z'n co-CEO positie moeten opgeven.

Het zit Shin niet mee. Eerst helpt hij Samsung aan gigantische winsten en maakt hij van Samsung Mobile de grootste telecomfabrikant ter wereld, het andere moment lijkt hij zomaar op zij te worden gezet. Het ligt allemaal aan de laatste cijfers. Niet alleen verloor Samsung wereldwijd marktaandeel, de inkomsten waren 60% lager dan dezelfde periode vorig jaar.

JK Shin Samsung
Wordt J.K. Shin bedankt voor z'n inspanningen?

En om het helemaal erg te maken; het bedrijf verkocht 40% minder exemplaren van de Galaxy S5 dan verwacht. Gerekend werd juist op een toename van 20% ten opzichte van de Galaxy S4. Hierdoor verkocht Samsung 4 miljoen exemplaren minder van de S5 dan van de S4. Binnen Samsung gaan nu geluiden op om J.K. Shin te vervangen door B.K. Yoon die momenteel gaat over de TV's en andere huishoudelijke apparaten.

Bron: WSJ

 • Tags:
 • jkshin
 • samsung
 • shin

ts Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 krijgt mogelijk razendsnel geheugen

Geruchten ·

Dankzij een nieuwe techniek geheugen is het straks mogelijk om nog sneller geheugen te maken. En het mooie is dat Samsung zou overwegen dit toe te passen in haar volgende vlaggenship; de Galaxy S6.

Momenteel maakt Samsung, samen met veel andere smartphonefabrikanten, gebruik van eMMC NAND-geheugen. Hiermee kan tot 400 MB/s aan gegevens verzet worden. Met het nieuwere UFS 2.0 NAND wordt dat opgeschroefd naar 720 MB per seconde en uiteindelijk zelfs naar 1,2 GB per seconde, 3x zo snel dus! Bovendien zou het nieuwe type geheugen een keer zo zuinig zijn als het traditionele eMMC.

Toshiba UFS NAND
Ook Toshiba heeft al UFS-geheugen klaar

Samsung zou niet de enige zijn die z'n zinnen op het nieuwe type geheugen heeft gezet, ook het Chinese Xiaomi wil ermee aan de slag. Uiteindelijk is het zelfs mogelijk dat MicroSD-geheugenkaartjes op het UFS-principe gebaseerd zijn waarmee ze flink sneller worden. Maar eerst gaan we het nieuwe geheugen in smartphones aantreffen. Samsung liet alvast weten het geheugen al volgend jaar in een vlaggenschip te willen toepassen. Dan denken wij natuurlijk direct aan de Galaxy S6, de beoogd opvolger van de S5. Specificaties daarvan zijn nog niet definitief.

Bron: etnews.com

 • Tags:
 • emmc
 • flash
 • galaxys6
 • geheugen
 • nand
 • samsung
 • ufs

ts S5 On Ear

Eerste duidelijke specificaties Samsung Galaxy S6 druppelen binnen

Geruchten ·

Gisteren nog leerden we dat Samsung bij de totstandkoming van de Galaxy S6 met een schone lei wil beginnen. Project Zero, zoals het project intern heet, moet iets heel anders opleveren dan de huidige S5. Vandaag leren we enkele specs van de Galaxy S6.

De informatie is afkomstig van dezelfde bron die ons vertelde over Project Zero. Die zei er gisteren direct bij dat de ontwikkeling van de S6 zich in een vroeg stadium bevindt en dat er dus nog van alles kan veranderen. En met die waarschuwing willen we beginnen voordat we de lijst met specificaties gaan opsommen.

Samsung Galaxy S5 woman
De huidige Galaxy S5 gaat niet de geschiedenisboeken in als de meeste 'sexy' telefoon

Uiteraard gaat Samsung voor een Quad HD-resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels. LG past het al toe in haar vlaggenschip en ook Samsung heeft deze resolutie voor de Note 4 gebruikt. Onduidelijk is nog hoe groot het beeldscherm moet worden. We hopen niet dat Samsung teveel afwijkt van de bestaande 5,2 in de Galaxy S5. Anders wordt het wel heel erg groot. Qua camera zit Samsung nog te twijfelen tussen een 16 en een 20 megapixel exemplaar. Mogelijk wil Samsung toch optische beeldstabilisatie toepassen en dan zou de 16 mp variant geschikter zijn.

Volledig 64-bits

De Samsung Galaxy S6 wordt zoals het er nu naar uitziet een 64-bits telefoon. Hiervoor gaat Samsung óf een Qualcomm Snapdragon 810 gebruiken óf een eigen Exynos 7420. Beiden zijn 64-bits en beiden bestaan uit 8 cores. Alleen als Samsung gebruikt maakt van Android 5.0 Lollipop dan kunnen de 64-bits functies gebruikt worden. Dat ligt overigens wel erg voor de hand. Ander voordeel is dat een 64-bits telefoon van meer dan 3 GB aan RAM-geheugen zou kunnen gebruiken. Toch blijft Samsung bij 3 GB omdat dat voor deze opstelling meer dan genoeg zou zijn.

Bron: Sammobile.com

 • Tags:
 • g925
 • galaxys6
 • projectzero
 • s6
 • samsung

ts Here For Android Beta

Nokia geeft HERE-navigatie vrij voor alle Android 4.1+ apparaten

Telecomnieuws ·

Nokia, en dan niet het door Microsoft overgenomen onderdeel, heeft haar navigatiesoftware HERE inmiddels vrijgegeven voor alle Android-apparaten die Jelly Bean of hoger draaien. Eerder al kwam de software uit voor enkele Samsung-telefoons.

Eind augustus kondigde Nokia en Samsung aan dat de HERE softwaresuite beschikbaar kwam voor enkele Samsung Galaxy-telefoons waaronder de Galaxy S5. Vervolgens lekte het installatiebestand eind september uit waardoor ook niet Samsung-telefoons de gratis navigatiesoftware konden installeren. Dit heeft Nokia blijkbaar geïnspireerd om de software dan maar aan iedereen officieel vrij te geven.

HERE navigation

Je vindt de software trouwens niet in de Play Store. Het is alleen mogelijk om HERE te installeren via een los APK-bestand, sideloaden heet dat. De software verkeerd officieel nog in beta-modus maar bevat wel functies zoals offline navigatie, gesproken instructies, navigatie voor openbaar vervoer en verkeersinformatie. Voorwaarde is dus wel dat je Android-telefoon over minimaal Jelly Bean beschikt (versie 4.1 of hoger).

Bron: Here.com

 • Tags:
 • here
 • navigatie
 • nokia

ts Galaxy S5 Play

Google maakt wederom melding van Galaxy S5 Play Edition

Telefoonnieuws ·

Dit blijft een beetje een mysterie; de Google Play Edition van de Samsung Galaxy S5. Samsung kondigde de S5 alweer een hele tijd geleden aan maar er kwam nooit een Play Edition van uit. Toch maakt Google er geregeld melding van. Nu weer.

Want op haar nieuwe Android Lollipop-pagina troffen we onderstaande afbeelding aan. En wie zien we daar? De Galaxy S5 maar dan met een stock versie van Android. Toch heeft Samsung nooit een Google Play Edition van de S5 aangekondigd. Moet dat dan nog gebeuren? Of heeft Google de memo dat dit nooit meer gaat gebeuren nooit gekregen? We zijn immers dichterbij de lancering van de Galaxy S6 dan bij de S5.

Samsung Galaxy S5 Google Play Edition
De Galaxy S5 Google Play Edition

De laatste keer dat we plaatjes van de Galaxy S5 Google Play Edition zagen dateren alweer van juli. En Google zelf maakte er eind april nog melding van op haar eigen website. En ondanks dat Samsung van de Galaxy S4 vlak na z'n lancering een Google Play-uitvoering van aankondigde gebeurde dat bij de Galaxy S5 tot nu toe nog niet. Misschien gaat het nog gebeuren, misschien is bovenstaande afbeelding een foutje. De tijd zal het leren.

 • Tags:
 • galaxys5
 • googleplayedition
 • samsung

ts Lte A

Snellere Samsung Galaxy S5 LTE-A mogelijk nog deze maand naar Europa

Geruchten ·

Niet dat we er hier in Nederland wat aan hebben maar mogelijk komt de snellere Galaxy S5 LTE-A nog deze maand naar Europa. En helaas gaat het ook niet om dezelfde variant met Quad HD-variant die Samsung in Zuid Korea aanbiedt.

En daarmee kun je je afvragen wat we hier in Nederland hebben aan de Galaxy S5 LTE-A (SM-G901F). Het snellere LTE-Advanced netwerk is hier nog niet commercieel verkrijgbaar en dat is nu juist net wat de G901F onderscheidt van de reguliere Galaxy S5.

Samsung SM-G901F
Handleiding van de snellere Galaxy S5 LTE-A

Het enige voordeel wat je er van zou kunnen hebben is dat de S5 LTE-A is uitgerust met de licht nieuwere Qualcomm Snapdragon 805-processor op 2,5 GHz en met de Adreno 420 GPU. De Galaxy S5 is uitgerust met een Snapdragon 801 op dezelfde kloksnelheid maar met een Adreno 330. Ondanks dat verschil betwijfelen we of je dat verschil in de praktijk zult merken. De Zuid Koreaanse versie van het toestel (typenummer SM-G906) heeft naast ondersteuning voor sneller 4G trouwens een Quad HD-scherm en 3 GB aan RAM-geheugen.

Bron: Techtastic.nl

 • Tags:
 • g901f
 • galaxys5ltea
 • ltea
 • s5ltea
 • samsung
 • snapdragon805

ts Samsung Money

Samsung heeft last van teruglopende smartphone-verkopen

Telecomnieuws ·

Lange tijd leken de bomen van Samsung tot aan de hemel te groeien. Jaar op jaar werden hogere winsten en omzetten geboekt. Dit kwartaal komt daar voor het eerst in jaren verandering in. Een daling in de winst en in de omzet is het gevolg.

Samsung deed eerder al een winstwaarschuwing uitgaan. De verkopen van met name smartphone vielen tegen en inmiddels zijn er ook diverse berichten dat de Galaxy S5 het toch minder goed blijkt te doen dan verwacht. Toch hoeven we geen medelijden te hebben, de winst kwam vorig kwartaal uit op 6,1 miljard dollar. Vorig jaar bedroeg die nog bijna 7 miljard dollar.

Samsung sign

Samsung lijkt vooral last te hebben van de tegenvallende verkopen van de S5. Alhoewel het toestel een goede start beleefde liep de verkoop toch vrij snel weer terug. Samsung heeft daarbij nog steeds last van aartsrivaal Apple dat de verkoop van de iPhone ondanks z'n aanstaande verversing nog steeds goed ziet verkopen. Ook Chinese merken zijn een luis in de pels van het bedrijf. Bedrijven als Xiaomi en Meizu doen het vooral in China goed. Samsung kan het jaar trouwens nog goedmaken als de introductie van de grote Note 4 goed uitpakt.

 • Tags:
 • samsung
 • winst

ts Galaxy Alpha Sammobile

Samsung Galaxy Alpha mogelijk op 4 augustus aangekondigd

Geruchten ·

We hebben een mogelijke datum waarop Samsung de Galaxy Alpha aankondigt. Volgens de laatste geruchten gaat dat maandag 4 augustus gebeuren. Dat lijkt erg vroeg, vooral omdat Samsung nog geen uitnodiging de wereld in heeft gestuurd.

Opgesomd hebben we het over een 4,8 inch groot toestel met een HD-resolutie (720p), 32 GB aan niet uitbreidbaar geheugen en met een vingerafdrukscanner. En alhoewel de Galaxy Alpha het moet gaan opnemen tegen de iPhone 6 hebben we het niet over dezelfde killer Prime die we voorheen als de Galaxy F aanduidde. Dat toestel moest helemaal van metaal zijn, met een Quad HD-scherm zijn uitgerust en onder een Snapdragon 805 draaien. De Alpha beschikt slechts over een metalen rand, de achterzijde is nog steeds van plastic.

Samsung Galaxy Alpha
De vermeende Samsung Galaxy Alpha

Nu hebben we wel de Galaxy S5 LTE-A (een variant op de Galaxy S5), maar die is dan weer niet van metaal. Er lijkt dus nog een toestel in het vat te zitten, al is even onduidelijk welke en wanneer die uitkomt. Mocht Samsung de Alpha uitbrengen om het op te nemen tegen het nieuwe vlaggenschip van Apple dan lijkt het toestel op voorhand al wat matig. We hebben dus vooralsnog geen enkel idee wat Samsung in gedachten heeft met de Galaxy Alpha. Mogelijk komt daar begin volgende week dus verandering in.

Bron: Sammobile.com

 • Tags:
 • 720p
 • g850
 • galaxyalpha
 • samsung

ts Samsung Galaxy S5 Vs Alpha Sammobile

Eerste duidelijke foto’s van 4,7 inch grote Samsung Galaxy Alpha binnen

Geruchten ·

Samsung legt momenteel de laatste hand aan een geschikte tegenstander voor de iPhone 6 die in het najaar verwacht wordt. De eerste duidelijke plaatjes van deze Galaxy Alpha komen vandaag naar boven.

We zien plaatjes van de Galaxy Alpha naast de Galaxy S5. Hierdoor krijgen we een goede indruk hoeveel kleiner de Alpha moet gaan worden. En voordat we hem dankzij z'n 4,7 inch grote beeldscherm vergelijken met de nog aan te kondigden iPhone 6, willen wij z'n gelijkenis met een andere Galaxy-telefoon benadrukken. De Alpha lijkt heel erg veel op de Galaxy S II. Samsung paste het ontwerp van de S2 (jammerlijk genoeg) maar één generatie toe.

Samsung Galaxy Alpha
De Samsung Galaxy Alpha

De Galaxy Alpha (SM-G850) lijkt een metalen rand te krijgen met een batterijcover van plastic. Ook het 'putjespatroon' van de S5 lijkt terug te komen. Er zit alleen geen klepje voor de USB-aansluiting waardoor we vermoeden dat de Alpha niet waterbestendig is. Verder spreekt de bron over een vingerafdrukscanner en andere high-end specs. Dit maakt de Galaxy Alpha misschien wel een betere Galaxy S5 mini dan de daadwerkelijke S5 mini. Mogelijk kondigt Samsung de Alpha volgende maand al aan.

Bron: Sammobile.com

 • Tags:
 • g850
 • galaxyalpha
 • samsung

ts Samsung Galaxy S5 And S4

Samsung Galaxy S5 zou het slechter doen dan de Galaxy S4

Telefoonnieuws ·

Samsung zou de verkopen van de Galaxy S5 zien teruglopen, sterker dan bij diens voorganger. Opmerkelijk, de inmiddels 10 maanden verkrijgbare iPhone 5s doet het daarbij beter dan Samsung's huidige vlaggenschip.

Reuters citeert uit een onderzoek van onderzoeksbureau Counterpoint dat 35 markten wereldwijd onderzocht. In mei zou Apple nog 7 miljoen exemplaren van de iPhone 5s verkocht hebben. De Samsung Galaxy S5 bleef steken op 'slechts' 5 miljoen.

Samsung Galaxy S4 vs S5
De Galaxy S4 deed het eigenlijk beter

Opmerkelijk want de Galaxy S5 kwam enkele maanden later uit dan de iPhone 5s. Van de Galaxy S4 verkocht Samsung er lange tijd nog 7 miljoen per maand. Daarmee doet de Galaxy S5 het nu al flink slechter dan de S4 en dat terwijl de iPhone 6 eraan zit te komen. Niet verwonderlijk dus dat Samsung mogelijk al volgende maand een tegenstander wil presenteren. Deze moet wel van metaal worden en beschikken over het hogere resolutiescherm wat juist vooraf de S5 verwacht werd.

Bron: Reuters.com

 • Tags:
 • galaxys5
 • samsung
 • tegenvaller

ts Samsung Copier

“Samsung’s alternatief voor iPhone 6 krijgt identieke specs”

Geruchten ·

Samsung zou het alternatief op de iPhone 6 van Apple met nagenoeg dezelfde specificaties willen uitrusten. In tegenstelling tot eerdere berichten zou de Galaxy Alpha nu met een 4,7 inch scherm zijn uitgerust en 6 millimeter dik zijn. Net als, juist ja.

Samsung wordt wel vaker van kopieergedrag beticht. Mocht dit nieuwe gerucht waar blijken te zijn dan wordt dat alleen maar bevestigd. Het lijkt ons eerlijk gezegd sterk, maar uit te sluiten is het natuurlijk niet. Eerder werd nog gezegd dat de Galaxy Alpha, voorheen onder Galaxy F bekend, zou zijn uitgerust met een 5,1 inch Quad HD AMOLED-scherm.

Samsung and Apple
Catfight!

Naast het kleinere scherm van 4,7 inch groot zou Samsung de Galaxy Alpha willen uitrusten met een eigen Exynos processor met niet minder dan acht kernen. De metalen behuizing zou slechts 6 millimeter dik zijn, net als Apple wil met de iPhone 6. Samsung zou dit antwoord op de iPhone 6 al volgende maand willen aankondigen, een maand eerder dan Apple zo lijkt. We hoeven dus gelukkig niet lang te wachten om te zien of dit bizarre gerucht waar blijkt te zijn.

Bron: Korea Herald

 • Tags:
 • galaxyalpha
 • galaxyf
 • iphone6
 • samsung

ts Samsung Metal Wallpaper

Metalen Samsung-telefoon heet mogelijk ‘Galaxy Alpha’

Geruchten ·

Tot nu toe hebben we de metalen Galaxy-telefoon van Samsung altijd de 'Galaxy F' genoemd. Mogelijk hebben ze bij Samsung nu toch een pakkender naam gekozen; Galaxy Alpha. De Alpha mag het volgende maand opnemen tegen de iPhone 6.

Het verhaal is afkomstig van Etnews en is dus bij voorbaat al niet erg betrouwbaar. Al zouden wij er ook niet van opkijken als de metalen Galaxy inderdaad de Galaxy Alpha gaat heten. Samsung zou de Alpha al volgende maand willen aankondigen om daarmee de lancering van de iPhone 6 voor te zijn. Verwacht wordt dat Apple de iPhone 6 in september aan zal kondigen.

Samsung metal
Een Samsung van metaal

Het is nog even onduidelijk of deze Galaxy Alpha de Galaxy S5 gaat opvolgen of dat het een aparte serie naast de Galaxy S gaat worden. Specificaties zijn ook niet bekend al wordt al langer gesproken over een Quad HD-scherm, LTE-A-ondersteuning en een krachtiger processor.

Bron: Etnews.com

 • Tags:
 • galaxyalpha
 • galaxyf
 • metaal
 • samsung

ts Wqhd Fullhd

Samsung kraakt eigen Galaxy S5 met 1080p-scherm af

Telefoonnieuws ·

Samsung staat bekend om haar agressieve marketingmethoden. Zelden spaart het bedrijf iemand om de superioriteit van haar eigen producten kenbaar te maken. Maar dat het bedrijf zichzelf ook op de hak neemt is nieuw.

Het lijdend voorwerp is de eigen Galaxy S5. Opmerkelijk genoeg is dit het huidige vlaggenschip van het bedrijf, althans in een groot deel van de wereld. Samsung kondigde namelijk onlangs ook de verbeterde Galaxy S5 LTE-A aan met sneller 4G-internet en een hoger resolutie-scherm. Juist dat laatste is de reden waarom de S5 het moet ontgelden. Het nieuwe Quad HD-scherm is namelijk vele malen beter dan dat ouderwetse Full HD, aldus Samsung.

Samsung Full HD vs WQHD
Full HD boven en WQHD onder

Samsung schrijft op haar blog dat je "niet tevreden moet zijn met wat je tot op heden gewend bent". Hiermee doelent op Full HD. Volgens Samsung is het nieuwe Quad HD, of WQHD, 187% scherper. Niet gek als je bedenkt dat Quad HD maar liefst 1,6 miljoen meer pixels kan tonen op precies hetzelfde oppervlakte. Helaas wordt de S5 LTE-A niet buiten Korea verkocht, wij zullen waarschijnlijk moeten wachten op de nieuwe Galaxy F.

Bron: Samsung Tomorrow

 • Tags:
 • 2k
 • galaxys5
 • quadhd
 • samsung
 • wqhd

ts Samsung Galaxy f Evleaks

Zwarte uitvoering van de metalen Samsung Galaxy F op foto vastgelegd

Geruchten ·

We hebben weer een nieuwe foto van de metalen Galaxy F. Samsung zou het toestel als iPhone 6-killer willen presenteren zo ongeveer rond dezelfde tijd wanneer Apple haar nieuwe vlaggenschip aankondigt.

Het toestel op deze foto lijkt overduidelijk op een Samsung Galaxy-telefoon. Hij lijkt ook sterk op de bestaande Galaxy S5, maar dat zou de Galaxy F sowieso doen. We kunnen door de lage resolutie en de afstand niet goed inschatten of de rand van de bezel schuin is afgesneden. Hier zou de Galaxy F om bekend staan. De S5 heeft een omhoog stekend randje, net als de Galaxy S4 trouwens.

Samsung Galaxy F
De Samsung Galaxy F?

Ook op eerder gelekte renders van de Galaxy F zou dit te zien zijn. We hebben daarom onze twijfels over de echtheid van de getoonde informatie. Maar het is ook goed mogelijk dat het gezichtsbedrog is. Waar iedereen het echter wel over eens is zijn de specificaties. Een 5,2 inch Quad HD-scherm, Snapdragon 805-processor met ondersteuning voor LTE-A, 3 GB aan RAM-geheugen en een 16 megapixel ISOCELL-camera.

Bron: @evleaks

 • Tags:
 • galaxyf
 • samsung

ts Samsung Galaxy F Gsmarena

Foto toont mogelijk luxe metalen Samsung Galaxy F

Geruchten ·

Er is een foto naar boven gekomen waarop mogelijk een deel van de metalen Galaxy F van Samsung te zien is. Dit moet het nieuwe vlaggenschip van Samsung worden die mogelijk rond dezelfde tijd als de iPhone 6 wordt aangekondigd.

De Galaxy F moet de luxe uitvoering van de Galaxy S5 worden. Nu kreeg de S5 onlangs al een kleine update in de vorm van de S5 LTE-A met een Quad HD-scherm en een Snapdragon 805-processor. Toch heeft Samsung nog genoeg achter de hand om ons te verrassen. Namelijk deze metalen Galaxy F.

Metal Samsung Galaxy F
De metalen Galaxy F

Nu moeten we wel bekennen dat we deze foto niet vinden lijken op eerder uitgelekte renders van de Galaxy F. Het kan dus nog alle kanten opgaan. Trouwens zegt de bron dat niet alles aan de Galaxy F van metaal is. Zo zou de achterkant nog steeds van plastic zijn. Jammer maar hierdoor kun je wel bij de batterij komen. Wij verwachten de aankondiging van deze Galaxy F zo rond dezelfde tijd als de aankondiging van de iPhone 6. Denk dus ergens halverwege September.

Bron: GSMArena.com

 • Tags:
 • galaxyf
 • metaal
 • samsung

ts SgS5gpe Evleaks

Dit zou de Samsung Galaxy S5 Google Play Edition zijn

Geruchten ·

Nu Waylon alweer een tijdje gevonden is kan de zoektocht naar de Galaxy S5 Google Play Edition verder gaan. Bij @Evleaks dook weer een vers plaatje op die bovendiensterke gelijkenissen vertoont met de metalen Galaxy F.

Een Samsung Galaxy S5 maar dan zonder TouchWiz. Sommige mensen verlangen daar intens naar. We kunnen ons daar wel het een en ander bij voorstellen. TouchWiz is ook niet onze meest favoriete Android-schil, alhoewel het er de afgelopen jaren wel enorm op vooruit is gegaan. Los daarvan hadden wij een Google Play-uitvoering van de S5 inmiddels allang verwacht.

Samsung Galaxy S5 GPE

Even terug in de tijd; februari 2014. De gemiddelde temperatuur bedroeg 6,5 graden en we schreeuwden massaal onze Nederlandse sporters naar Olympisch goud. Samsung schreef ook geschiedenis en bracht de Galaxy S5 uit. Meestal worden Google Edition Play-varianten niet lang daarna aangekondigd maar niet bij de S5. Die bleef tot op heden uit. Het patroon op de S5 lijkt trouwens sterk op die van de eerder uitgelekte metalen Galaxy F. Mogelijk worden beiden gelijktijdig aangekondigd, mogelijk ook niet. Wachten dus. Erg lang wachten.

Bron: Evleaks.at

 • Tags:
 • galaxys5
 • googleplayedition
 • samsung

ts Galaxy S5 Ltea Kt

Snellere Samsung Galaxy S5 LTE-A krijgt vernieuwd achterkantje

Telefoonnieuws ·

De onlangs uitgebrachte Galaxy S5 LTE-A met ondersteuning voor het snellere 4G+ krijgt een speciale uitvoering met een nieuw achterkantje. In plaats van het stippeltjespatroon krijg je nu een diamandpatroon.

Of het een verbetering is laten we graag aan jou over. Wij moeten in ieder geval direct aan een Chesterfield-bank denken als we deze achterkant bekijken. Hoe je hem er ook uit vind zien, een ongelukkig vergelijking met een pleister kun je niet meer maken.

Samsung Galaxy S5 LTE-A from KT

Los van het nieuwe diamanten-achterkantje krijg je er een Galaxy S5 voor terug die over een Quad HD-scherm beschikt, Snapdragon 805 huisvest en die tot mobiel internetsnelheden tot 225 Mbit/s in staat is. Hoe aantrekkelijk dat ook moge klinken, wij zullen deze speciale uitvoering nooit te zien krijgen. Wij zullen moeten wachten op een Europese versie van de Galaxy S5 LTE-A.

Via: Android Authority

 • Tags:
 • 4gplus
 • galaxys5ltea
 • ltea
 • lteadvanced
 • samsung

ts Galaxy S5 Ltea

Samsung kondigt Galaxy S5 LTE-A aan voor Korea met QHD-scherm en Snapdragon 805

Telefoonnieuws ·

De Galaxy S5 heeft er een nieuwe variant bij, en wat voor ééntje. De Galaxy S5 LTE-A beschikt niet alleen over een Snapdragon 805 en dus het snellere LTE Advanced maar krijgt ook een hoger resolutie Quad HD-scherm mee.

Om de gemoederen wat te temperen; de S5 LTE-A komt voorlopig alleen in thuisland Korea uit. Daar hebben ze in de praktijk ook wat aan het snellere 4G met snelheden tot maximaal 225 Mbit/s. Opvallend is dat Samsung deze Galaxy S5 LTE-A met een compleet ander beeldscherm heeft uitgerust. Of dit daarom hetzelfde model is als gisteren tijdens een KPN-presentatie werd getoond, de SM-G901F, is nog onduidelijk. Het lijkt om een ander model te gaan dat gisteren werd getoond.

Samsung Galaxy S5 LTE-A
De Galaxy S5 LTE-A

Het scherm doet nu aan een Quad HD-resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels en dat op een schermformaat van 5,1 inch. Dat is iets kleiner dan de 5,2 inch in de Galaxy S5. Eigenlijk wordt met de komst van deze Galaxy S5 LTE-A meer onduidelijkheid geschept. Is dit namelijk de S5 Prime of is dit toch een nieuw toestel? We proberen het voor je te achterhalen.

Update: Volgens @arnoudwokke van Tweakers.net beschikte het LTE-A model van de S5 die gisteren tijdens een KPN-presentatie werd getoond gewoon over een Full HD-resolutie.

 • Tags:
 • 4gplus
 • g901f
 • galaxys5ltea
 • lteadvanced
 • s5prime
 • samsung
 • ss5ltea

ts Samsung 4g Icon

Samsung Galaxy S5 Prime met LTE-A mogelijk binnenkort aangekondigd

Geruchten ·

Tot voor kort was er geen reden voor telefoonfabrikanten om hier telefoons met ondersteuning voor LTE Advanced naartoe te brengen. Er waren simpel nog geen delen waar het snellere 4G beschikbaar was. Nu daar verandering in komt is de weg vrij.

En Samsung zou wel eens één van de eerste kunnen zijn met een dergelijke telefoon. Het gaat om de Samsung Galaxy S5 Prime met typenummer G901F. Arnoud Wokke van Tweakers spotte hem tijdens een persconferentie van KPN waar de uitrol van LTE Advanced werd toegelicht. Foto's mochten niet gemaakt worden maar uit de systeeminstellingen werd duidelijk dat het daadwerkelijk om de S5 Prime ging.

Snapdragon-processor
Een nieuwe processor voor de S5?

Lange tijd werd gedacht dat de Galaxy S5 Prime een high-end variant van de inmiddels verkrijgbare Galaxy S5 was met een metalen achterkant. Intussen is daar geen sprake meer van. Ook het hogere Quad HD-resolutie scherm ontbreekt. Algemeen aangenomen wordt dat de S5 Prime een opgewaardeerde S5 is met een Snapdragon 805-processor die daarmee direct ondersteuning biedt voor het snellere LTE Advanced. En nu zelfs het Nederlandse KPN in bezit is van een S5 Prime lijkt de weg vrij voor een spoedige lancering.

Bron: Tweakers.net

 • Tags:
 • g901f
 • galaxys5prime
 • lteadvanced
 • s5prime
 • samsung
 • snapdragon805

ts Samsung Galaxy s

Samsung bracht al meer dan 100 verschillende Android-telefoons uit

Telefoonnieuws ·

Bij Samsung mag de vlag uit; het bedrijf bracht namelijk al meer dan 100 Android-telefoons uit. Nu zal de vlag bij Samsung waarschijnlijk al langer wapperen, het bedrijf is namelijk marktleider op het gebied van Android-telefoons.

Onze database telt 99 verschillende Android-modellen van Samsung, maar dat komt omdat er ook verscheidende modellen hier niet zijn uitgebracht. Opvallend ook; een meerderheid van 61 telefoons is nog steeds gewoon verkrijgbaar. Dat maar aan hoe gewild en relatief jong deze productcategorie is. Samsung's eerste Android-telefoon, de i7500 (ook wel 'Galaxy') kwam in april 2009 uit.

Doutzen with Samsung Galaxy phone
Ook Doutzen heeft één van de 100 verschillende Galaxy's

Erg bijzonder was dat model trouwens niet, hij was relatief traag en hij werd geplaagd door diverse softwarebugs. Toch heeft Samsung in dik 5 jaar behoorlijk wat Android-telefoons kunnen verkopen. Van het meest recente vlaggenschip, de Galaxy S5, zijn er in de eerste maand maar liefst 11 miljoen van verkocht. Het kan raar lopen in relatief korte tijd. Op naar de volgende 100!

Bron: Phone Arena.com

 • Tags:
 • android
 • galaxy
 • mijlpaal
 • samsung

ts Galaxy f Evleaks

Opgedoken goudkleurige Samsung Galaxy F roept nieuwe vragen op

Geruchten ·

Er is een nieuwe render opgedoken van de metalen Galaxy F, ditmaal in de 'Perfect Golden' uitvoering. Leuk en aardig maar het plaatje roept meer vragen op dan dat hij beantwoord.

Allereerst, de afbeelding strookt met eerdere plaatjes van de Galaxy F. Een toestel dat het best gezien kan worden als de metalen uitvoering van de Galaxy S5 maar dan met iets betere specs waaronder een Quad HD-scherm en Snapdragon 805-processor. Los van dat de foto er wel erg 'gephotoshopt' uitziet is er iets anders vreemds aan de hand.

Samsung Galaxy F Perfect Golden

De datum op het scherm leest namelijk woensdag 12 september. Natuurlijk zou dit een verwijzing kunnen zijn naar de mogelijke datum van introductie. Behalve dan dat 12 september op een vrijdag valt. De optimisten onder ons zouden kunnen zeggen dat het een truc van Samsung is om verwarring te zaaien. De pessimisten denk eerder aan een slecht uitgedachte fotosoep. Wij zijn er nog niet helemaal uit en blijven het nieuws omtrent de metalen Galaxy F gewoon in de gaten houden.

Bron: @evleaks

 • Tags:
 • galaxyf
 • goud
 • metaal
 • perfectgolden
 • samsung

ts Galaxy f Vs Galaxy S5

Metalen Samsung Galaxy F laat zich naast Galaxy S5 fotograferen

Geruchten ·

De opvolger van de Galaxy S5 is dichterbij dan menigeen denkt. De S5 werd weliswaar nog geen half jaar geleden uitgebracht maar er is een nieuw toestel dat z'n plek wil overnemen; de Galaxy F. Een metalen telefoon die zich vandaag naast de S5 laat zien.

En er zijn diverse redenen om erg enthousiast te worden. Te weten; de Galaxy F beschikt volgens de geruchten over een groter 5,3 inch scherm. Dat is groter dan de Galaxy S5 maar toch lijkt de Galaxy F op de foto kleiner. Dat komt vooral omdat er op de schermranden is ingeleverd. Wat ons betreft kon dit bij de Galaxy S5 ook geen kwaad.

Samsung Galaxy F vs Galaxy S5

Of er alleen op de schermranden is ingeleverd moet nog blijken. De bron spreekt de vrees uit dat het toestel wellicht niet water- en stofbestendig is. Iets wat wij op zich prima kunnen missen als we daar een dunne(re) schermrand voor terugkrijgen. Eerder werd al bekend dat de Galaxy F over een Quad HD-scherm met een resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels beschikt en een Snapdragon 805-processor meekrijgt. Datum van aankondiging? Denk aan september.

Bron: Phone Arena

 • Tags:
 • galaxyf
 • metaal
 • s5prime
 • samsung

ts S5 Mini Sammobile

Verse foto’s van de Samsung Galaxy S5 mini binnen

Geruchten ·

Het wordt zo langzamerhand hoog tijd dat Samsung de Galaxy S5 mini onthuld. Niet alleen is het meer dan een jaar geleden dat de S4 mini werd aangekondigd, er duikt ook steeds meer beeldmateriaal van het toestel op.

De S5 mini moet het kleinere, minder krachtiger, broertje van de Galaxy S5 worden. En waar de S4 mini uiteindelijk ook een uitgeklede versie van de S4 is, zo zal dat bij de S5 mini niet veel anders worden. Toch is er wat om naar uit te kijken.

Samsung Galaxy S5 mini

Zo zal de S5 mini met een 4,5 inch groot HD-scherm zijn uitgerust en een Exynos 3 Quad-processor meekrijgen op 1,4 GHz. Al bestaat ook de kans dat de Europese versie met een Snapdragon-processor is uitgerust. Er is verder een 8 megapixel camera, 4G en een infrarood-zender. Ook van de partij is een vingerafdrukscanner en een hartslagsensor. Zelfs de behuizing heeft dezelfde IP67-certificering als z'n grotere broer. Hiermee lijkt de S5 mini wel iets meer waar voor je geld te bieden. Meer foto's in de bronlink.

Bron: Sammobile.com

 • Tags:
 • galaxys5mini
 • s5mini
 • samsung

ts Galaxy F Phonearena

Metalen Samsung Galaxy F laat zich opnieuw zien

Geruchten ·

Denk aan een Galaxy S5 maar dan van metaal, met een snellere processor en een hogere resolutie beeldscherm. Volgens de geruchten is dat de Galaxy F. Het toestel dat voorheen als de S5 Prime bekend stond geeft zich nu helemaal bloot.

De plaatjes die nu opduiken laten een typische Galaxy-telefoon zien maar dan met een metalen body. Iets wat we niet gewend zijn van Samsung. Deze Galaxy F lijkt wel wat op de Galaxy S5, zo lijkt er een vingerafdrukscanner aan de achterkant te zitten. Ook de behuizing is IP67-gecertificeerd waarmee hij tegen water en stof kan.

Samsung Galaxy F leak

Het scherm bevat ook meer pixels. Ditmaal is een Quad HD-resolutie toegepast waarmee 2.560 x 1.440 pixels op een schermdiagonaal van 5,3 inch geplaatst zijn. De processor is ingeruild voor een Snapdragon 805-exemplaar. Weliswaar bevat deze dezelfde vier cores als de Galaxy S5 maar hij is wel krachtiger. Mogelijk is Samsung van plan om de Galaxy F ergens in september aan te kondigen.

Bron: Phonearena.com

 • Tags:
 • fserie
 • galaxyf
 • s5prime
 • samsung

ts S Galaxy S5

Samsung zou voor Q3 kwart minder Galaxy S5’s bestellen

Geruchten ·

Samsung zou zoveel vertrouwen hebben in de iPhone 6 dat het volgens berichten het aantal orders van de eigen Galaxy S5 met 25% gaat verminderen. Misschien is de tijd wel rijp voor de metalen Galaxy F?

Samsung zou bang zijn dat veel klanten uiteindelijk toch voor de nieuwe grotere iPhone zullen kiezen in plaats van de 3/4 jaar oude Galaxy S5. Dat lijkt ook voor de hand te liggen, beide vlaggenschepen zijn aan elkaar gewaagd. En nu Apple op punt staat het scherm te vergroten zou dat een aantal overstappers weer kunnen overhalen terug over te stappen.

Samsung wall

Samsung zou trouwens het tweede kwartaal van dit jaar 21 miljoen exemplaren van de S5 hebben laten maken. Het derde kwartaal zou uitkomen op 15 miljoen. Het is trouwens niet de eerste keer dat Samsung het aantal bestellingen van haar vlaggenschip verlaagd in aanloop naar het derde kwartaal. Ook van de Galaxy S4 werden in het derde kwartaal minder besteld, al was het verschil met het tweede kwartaal niet zo groot. Dit alles kan echter ook een afleidingsmanoeuvre zijn om in het derde kwartaal met de metalen high-end Galaxy F te komen. Deze zou het dan niet alleen kunnen opnemen tegen de iPhone 6 maar ook tegen de LG G3 die onlangs werd aangekondigd.

Bron: Udn.com

 • Tags:
 • galaxys5
 • iphone
 • samsung

ts Galaxy F Evleaks

Mogelijke render metalen Samsung Galaxy F duikt op

Geruchten ·

Samsung zou bezig zijn met een metalen Galaxy-telefoon waarvan de specificaties door het dak gaan. Deze Galaxy F, ook wel bekend als S5 Prime, wordt wel gezien als de waardige opvolger van de Galaxy S4 en lekt intussen steeds vaker uit.

Zo hebben we nu wat lijkt op een persafbeelding binnen van het toestel. We plaatsen wel wat vraagtekens bij het plaatje. Zo lijkt het perspectief van het scherm niet helemaal te kloppen, bovendien is het stippeltjes-patroon wat merkwaardig. Los daarvan komt het plaatje wel overeen met een eerder uitgelekte blurry-afbeelding.

Samsung Galaxy F

Maar juist door dat gegeven gaan er extra alarmbellen bij ons af. Het maken van een render is voor een beetje ervaren Photoshopper extra handig als je voorbeelden hebt. Los van het feit dat we niet weten of deze plaatjes echt zijn of niet, Samsung is wel degelijk bezig met een metalen Galaxy-telefoon. Of hij nou Galaxy F heet of niet, de kans is groot dat hij er uiteindelijk komt. Sommigen beweren zelfs dat deze Galaxy F de Galaxy S5 gaat opvolgen en daarmee een einde komt aan de Galaxy S-vlaggenschepen.

Bron: @evleaks en Evleaks.at

 • Tags:
 • fserie
 • galaxyf
 • metaal
 • s5prime
 • samsung

ts Galaxy S5 Active

Samsung brengt robuuste Galaxy S5 Active uit in de VS

Telefoonnieuws ·

Nadat de persafbeeldingen ervan waren uitgelekt brengt Samsung de verstevigde Galaxy S5 Active nu officieel uit. Maar wel alleen in de VS. Klanten van AT&T krijgen als eerste de beschikking over het robuuste toestel.

Het lijkt er op dat qua specificaties de Galaxy S5 Active gelijk is aan de hier verkrijgbare Galaxy S5. Er zijn alleen wat verstevigingen aangebracht waarmee het toestel wel wat op een American Football-speler lijkt. Misschien dat dat ook wel de reden is waarom Samsung het toestel voorlopig alleen in de VS uitbrengt.

Samsung Galaxy S5 Active Camo Green
De Galaxy S5 Active 'Camo Green'

Z'n nieuwe behuizing levert hem wel een MIL-STD-810G certificaat op waarmee hij bestand is tegen stof, vuil en vocht. Nu was de Galaxy S5 ook al bestand tegen een beetje vuil en water maar de S5 Active kan dus wel iets meer hebben. Handig voor wie een stevige telefoon nodig heeft en toch met een high-end Android-telefoon wil rondlopen. Of Samsung de S5 Active ook naar Europa brengt en hiermee de Galaxy S4 Active een officiële opvolger krijgt is nog onbekend.

Via: Att.com

 • Tags:
 • galaxys5active
 • samsung

ts S5 Prime Phonearena

Foto’s van aluminium gemaakte Samsung Galaxy S5 Prime mogelijk binnen

Geruchten ·

Er zijn diverse foto's binnen van de vermeende Galaxy S5 Prime van Samsung. Het toestel met z'n 5,2 inch grote QHD-scherm en Snapdragon 805-processor houdt zich al langer in het geruchtencircuit op maar laat zich nu volledig zien.

Op het eerste gezicht lijkt het een gewone Galaxy S5, maar schijn bedriegt. Volgens de bron gaat het toch om de S5 Prime met een aluminium behuizing. Een ander verschil is de locatie van de luidspreker. Bij deze S5 Prime zit hij aan de onderkant. Gelijk is echter de vingerafdrukscanner. Die zit ook hier in de homeknop.

Samsung Galaxy S5 Prime frontSamsung Galaxy S5 Prime rear

Ook voor de USB-aansluiting zit een klepje. Hierdoor wordt de suggestie gewekt dat de S5 Prime water- en stofbestendig is. Net als de Galaxy S5 dus. Los van de aluminium behuizing wordt gezegd dat de S5 Prime een QHD-scherm heeft van 2.560 bij 1.440 pixels, een Snapdragon 805-processor en 3 GB aan RAM. Samsung krijgt momenteel veel de kritiek dat dit de S5 had moeten zijn. Laten we een aankondiging eerst afwachten voordat we die conclusies trekken.

Bron: PhoneArena.com

 • Tags:
 • galaxys5prime
 • s5prime
 • samsung

ts Galaxy S5 Sweet Pink

Samsung toont roze Galaxy S5

Telefoonnieuws ·

Mooi roze is niet lelijk. Samsung heeft de Galaxy S5 in de roze nagellak gedoopt en biedt hem nu aan aan Japanse kopers. Het lijkt er daarmee voorlopig op dat de uitvoering exclusief voor Japan is maar alles is mogelijk bij Samsung.

Het uitbrengen van roze telefoons is helemaal in vandaag de dag. En alhoewel je de Galaxy S5 momenteel al in het wit, zwart, blauw en goud kunt krijgen is het hebben van meer kleuropties altijd welkom. Van diens voorganger, de Galaxy S4, werd weliswaar een roze uitvoering aangekondigd maar wij hebben die hier nooit aangetroffen.

Samsung Galaxy S5 pink
Roze Galaxy S5

En juist dat gegeven doet ons vermoeden dat we deze 'Sweet Pink'-uitvoering hier ook niet snel zullen zien. Misschien is fel roze dit wel wat te heftig voor ons Europeanen? Naast een nieuw kleurtje kent de Japanse Galaxy S5 ook nog enkele andere functies waaronder VoLTE, Xi LTE, NOTTV en One-Seg. Termen die ons hier in Nederland weinig zeggen maar waar ze in Japan van smullen.

 • Tags:
 • galaxys5
 • pink
 • roze
 • samsung
 • sc-04f
 • sweetpink

ts Samsung Light Sign

Samsung Galaxy S5 Prime met 2K-beeldscherm komt mogelijk halverwege juni

Geruchten ·

Samsung zou mogelijk de Galaxy S5 Prime, een toestel met een 2K (QHD) scherm, al over een maand kunnen aankondigen. Net op tijd om het op te nemen tegen de G3 van LG die over luttele weken verwacht wordt.

Het duurt niet lang meer of het tijdperk van telefoons met QHD-schermen breekt aan. Telefoons met een 2K-resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels. Critici beweren dat je het verschil toch niet kunt zien. En toch zien wij het verschil tussen de Retina-schermen en de huidige generatie Full HD-panelen van 5 inch groot. Laat maar komen dus die QHD-telefoons.

Samsung sign

LG heeft haar eerste in de planning staan en dus reden voor Samsung om haast te maken met de Galaxy S5 Prime. Vermoedelijk slechts een variant van de huidige Galaxy S5 met 5,2 inch QHD-scherm en Snapdragon 805-processor. Samsung zou de S5 Prime al halverwege juni in thuisland Zuid-Korea willen uitbrengen. Nu rijst wel de vraag of we dit toestel ook daarbuiten in de winkels zullen aantreffen. Op den duur vast en zeker, maar in het begin vermoedelijk niet.

Bron: Naver.com

 • Tags:
 • 2k
 • galaxys5prime
 • qhd
 • s5prime
 • samsung

ts Samsung Galaxy S5 onderkant Part

Samsung Galaxy S5 binnen 25 dagen op 10 miljoen verkochte exemplaren

Telefoonnieuws ·

Het is ongelofelijk maar de Galaxy S5 is nog populairder dan de S4. Samsung deed er slechts 25 dagen over om 10 miljoen van te verkopen. De Galaxy S4 had twee dagen langer nodig om dit aantal te bereiken. De S3 moest zelfs 50 dagen wachten.

Hiermee lijkt Samsung ook met de Galaxy S5 een succesnummer in handen te hebben. Het blijft knap om te zien hoe een opvolger, die ook ditmaal weer veel kritiek te verduren kreeg, toch succesvoller blijkt te zijn. De S5 is hiermee de nieuwe titelhouder "populairste smartphone ooit" van Samsung.

Samsung Galaxy S5 vs Galaxy s4
De Galaxy S5 gaat nu al beter dan de S4

De groei is er trouwens wel een beetje uit. De Galaxy S4 deed er namelijk 27 dagen over om de grens van 10 miljoen te bereiken. De S3 kwam van 50 dagen en de Galaxy S2 deed er zelfs 7 maanden over. Al vlak na het openingsweekend ging het goed met de verkopen van de Samsung Galaxy S5. Mensen bleken nog steeds bereid om lang in de rij te moeten wachten voor een exemplaar. Benieuwd wat wij vonden van de Galaxy S5? Lees onze uitgebreide S5-review er nog eens op na.

 • Tags:
 • 10miljoen
 • galaxys5
 • record
 • samsung

ts Hospital Monitor

CEO van Samsung opgenomen vanwege hartaanval

Telecomnieuws ·

De CEO van Samsung, Lee Kun-hee (72), is gisteren opgenomen vanwege een hartaanval. Zijn toestand zou inmiddels stabiel zijn. Lee kwakkelt al langer met z'n gezondheid. Hierdoor laaien de geruchten over opvolging weer op.

CEO van Samsung opgenomen vanwege hartaanval

Lee heeft een lange geschiedenis van medische problemen, vorig jaar nog werd hij geveld door een longontsteking en eind jaren '90 moest Lee het gevecht aangaan met longkanker. Hij nam in 1987 het roer over bij Samsung toen zijn vader op 77-jarige leeftijd overleed. Met de hartaanval van Lee lijkt de tijd rijp om de leiding over het bedrijf over te dragen. Zijn zoon, Jay Y. Lee (42), zou een geschikte kandidaat zijn. Jay Y. Lee is al werkzaam bij Samsung, spreekt meerdere talen en heeft een internationale opleiding genoten. Ironisch genoeg kondigde Samsung onlangs de Galaxy S5 aan met een ingebouwde hartslagmonitor. Lee Kun-hee ligt momenteel nog in het ziekenhuis en komt bij van z'n operatie. Wanneer Lee weer naar huis mag is onduidelijk.

Foto: m anima (cc)
Bron: Wall Street Journal

 • Tags:
 • hartaanval
 • lee
 • leekunhee
 • samsung

ts Samsung Screens Gsmarena

Info over de Samsung Galaxy S5 Prime, S5 mini en mogelijk nieuwe Mega duikt op

Geruchten ·

Er is een lijstje binnengekomen bij GSMArena waarop informatie over de beeldschermen van enkele nieuwe Samsung-telefoons staat. Het lijkt te gaan om de S5 Prime, S5 mini en mogelijk een nieuw Mega-toestel.

Even voor de duidelijkheid, er staan vier telefoons op dit lijstje. De G900 is echter de inmiddels al verkrijgbare Galaxy S5 zelf. Die beschikt inderdaad over een 5,1 Full HD-beeldscherm. De S5 stond intern bij Samsung bekend als 'K' en 'Pacific'. Het meest interessant is echter de 'KQ' die we de laatste tijd vooral als de Galaxy S5 Prime zijn gaan leren kennen.

Samsung Galaxy S5 prime

Deze heeft typenummer G906, een schermdiagonaal van 5,2 inch en een WQHD-resolutie. Die komt overeen met 2K of QHD. Op zich was deze informatie al bekend maar een beetje bevestiging kan geen kwaad. Bovendien staat de K Mini op het lijstje met een schermformaat van 4,5 inch en een 720p resolutie. Grote kans dat die de Galaxy S5 mini is. De K Mega is waarschijnlijk een opvolger van de Galaxy Mega-reeks. Dit toestel met typenummer G750 moet het doen met een 6 inch groot HD-paneel. Helaas vermeldt de bron er niet bij wanneer we deze nieuwe telefoons mogen verwachten. Wordt dus vervolgd!

Bron: Gsmarena.com

 • Tags:
 • atlantic
 • galaxys5prime
 • kmega
 • kmini
 • kq
 • lentis
 • pacific
 • s5mega
 • s5mini
 • s5prime
 • samsung
 • vasta

ts Galaxy S5 Advanced Lte Plus

Variant van Samsung Galaxy S5 duikt op met Quad HD-scherm en Snapdragon 805-processor

Geruchten ·

Er is een nog onbekende Samsung-telefoon opgedoken op een website uit Hong Kong. De SM-G906S is echter niet zomaar een telefoon, het lijkt een variant op de Galaxy S5 te zijn met een HD-display en Snapdragon 805-processor.

Dit zijn specificaties die tot op heden toebehoorden aan de Galaxy S5 Prime. Gedacht wordt dan ook dat dit een variant erop is. De S5 Prime zal volgens de geruchten een premium uitvoering van de Galaxy S5 zijn. Mogelijk met een behuizing van metaal en met een hoge resolutie QHD-scherm (2.560 bij 1.440 pixels) en met een nieuwe Snapdragon 805-processor.

Samsung Galaxy S5 LTE-A

De website spreekt verder van LTE-A, Android 4.4.3, 3 GB aan RAM en een 16 megapixel camera. Vooral die eerste doet vermoeden dat wij hier in Nederland niet snel kennis zullen maken met de G906S. LTE Advanced is hier nog niet voor consumenten uitgerold. Het zou dus zinloos zijn dit toestel hier te verkopen. Dat gebeurde ook niet toen er van de Galaxy S4 een LTE Advanced-uitvoering uitkwam. Al heeft inmiddels wel een enkele webshop die op voorraad.

Bron: Price.com.hk

 • Tags:
 • g906
 • galaxys5prime
 • qhd
 • s5prime
 • samsung
 • snapdragon805

ts Galaxy S5 koper goud

Samsung’s belangrijkste telefoonontwerper vervangen

Telecomnieuws ·

De belangrijkste man verantwoordelijk voor het ontwerp van de Galaxy-telefoons in onlangs vervangen. Mogelijk als gevolg van de kritiek die het bedrijf te verduren kreeg op het uiterlijk van de Galaxy S5.

Wijzelf zijn trouwens wel redelijk te spreken over het ontwerp van de Galaxy S5. De achterkant mag er dan uitzien als een pleister, het is altijd nog beter dan het gladde achterwerk van de S4. Chang Dong-hoon vertrekt trouwens niet bij Samsung, hij krijgt een nieuwe functie in de rol van hoofd strategisch design. Zijn baan wordt opgevuld door z'n meerdere Lee Min-hyouk.

Samsung Galaxy S5 gold
Vooral deze uitvoering kreeg veel kritiek

De overplaatsing zou vorige week al hebben plaatsgevonden maar werd nu bekend door een bericht van Reuters. Lee is geen onbekende voor de Galaxy-telefoons van Samsung. Hij zou al sinds 2010 sterk betrokken zijn bij het ontwerp van de succesvolle telefoons van Samsung. Hij verwierf binnen Samsung de bijnaam 'Midas' naar de gelijknamige Griekse mythe die alles wat hij aanraakte in goud veranderde. Dat komt dus vast goed.

Via: Engadget.com

 • Tags:
 • changdonghoon
 • ontwerper
 • samsung

ts S5 Play Edition

Google Play Edition van Samsung Galaxy S5 lijkt onderweg

Geruchten ·

De Samsung Galaxy S4 werd na z'n aankondiging ook in een Google Play-uitvoering aangekondigd. Inmiddels heeft zelfs HTC de nieuwe One M8 als Play Edition uitgebracht. Waar blijft dan de Galaxy S5 Google Play Edition? Lang kan het niet meer duren.

Want Google zelf plaatste onderstaande afbeelding op haar website. In eerste instantie lijkt er niets aan de hand te zijn maar de afbeelding van de S4 is toch echt van een Galaxy S5. Wie erop klikt krijgt zelfs een levensgrote Photoshop te zien van een Galaxy S5 waarop stock Android draait.

Google Play Editions

Echt goed gelukt is deze Photoshop niet want de on-screen bedieningsknoppen zijn nog zichtbaar. Mogelijk is er een stagiair aan het werk of moest er even snel een afbeelding gemaakt worden voor een aanstaande release.

Samsung Galaxy S5 Google Play Edition

Verwacht dus binnenkort een Galaxy S5 met standaard Android en geen Samsung TouchWiz en bloatware. Al valt dat laatste bij de S5 overigens reuze mee omdat de meeste apps los te downloaden en verwijderen zijn.

Via: Droid-life.com

 • Tags:
 • android
 • galaxys5
 • google
 • googleplayedition
 • playedition
 • samsung

ts Samsung Matrix Neo

Samsung SM-G750 met 5,1 inch display duikt op, mogelijk Galaxy S5 Neo

Geruchten ·

We wisten al langer dat Samsung mogelijk bezig is met de Galaxy S5 Neo; een eenvoudiger Galaxy S5. We wisten ook al dat dit toestel mogelijk typenummer SM-G750 had, maar nu krijgen we wat meer informatie over dit mysterieuze toestel.

Eigenlijk is het geen verrassing; Samsung heeft vermoedelijk heel veel varianten klaar staan van de Galaxy S5. Iets soortgelijks deed het ook met de Galaxy S4. Er zijn wel geruchten dat Samsung het bij de S5 anders gaat doen en varianten onder een eigen naam gaat uitbrengen. Denk aan de Galaxy K in plaats van de S5 zoom. Eéntje die echter dolgraag bij de S5 wil blijven en telkens weer opduikt is deze S5 Neo.

Samsung SM-G750

Dit toestel is onlangs India geïmporteerd. Een website die geïmporteerde goederen bijhoudt maakt er nu melding van en geeft ons tevens wat nieuwe specificaties. Wat te denken van een 5,1 inch HD-scherm. Die resolutie was ons al langer bekend, maar nu weten we ook op welk schermformaat die geprojecteerd wordt. Wanneer Samsung de Galaxy S5 Neo officieel gaat aankondigen is onduidelijk. Maar mogelijk duurt het ook nog wel even voordat Samsung een goedkoper alternatief van de S5 uitbrengt.

Bron: Zauba.com

 • Tags:
 • g750
 • galaxys5neo
 • s5neo
 • samsung

ts Samsung Pixels

“Samsung Galaxy S5 Prime komt in juni uit”

Geruchten ·

De premium versie van de Galaxy S5 komt mogelijk in juni uit. Het toestel zou één van de eerste telefoons zijn dat met een hoge resolutie QHD (2K) scherm is uitgerust. Over de exacte naam van het toestel is nog veel onduidelijk.

Geruchten over een twee versie van de Galaxy S5 gaan al langer. Vast staat dat het toestel een QHD-resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels krijgt. Onduidelijk is of het toestel ook een metalen behuizing krijgt. Een andere eigenschap waar veel over gesproken wordt is een nieuwe octacore-processor; de Exynos 5430. Hiervan zouden de krachtige Cortex-A15 cores op 2,1 GHz draaien terwijl de energiezuinige Cortex-A7 cores op een lagere 1,5 GHz draaien.

Samsung Phone closeup
Nieuwe Samsung's aan de horizon

Mogelijk lukt het Samsung niet om alle exemplaren met een Exynos uit te rusten, het zou daarom voor een groot deel uitwijken naar de Snapdragon 805 van Qualcomm. Qua RAM-geheugen wordt gegokt op 2 GB wat in onze beleving wat aan de lage kant is. De camera komt net als de S5 uit op 16 megapixel met een 2,1 megapixel camera aan de voorzijde. Volgens een nieuwe bron moet de 'S5 Prime' ergens in juni uitkomen. Een definitieve naam is er nog niet.

Bron: Asiatoday.co.kr

 • Tags:
 • galaxys5prime
 • projectkq
 • s5prime
 • samsung

ts Weekend Sales S5 Iphone5s

Openingsweekend Samsung Galaxy S5 beter dan Apple iPhone 5s in VS

Telefoonnieuws ·

Samsung doet het volgens een nieuwe infographic schijnbaar erg goed in de Verenigde Staten, het thuisland van aartsrivaal Apple. Daaruit blijkt dat het openingsweekend van de S5 beter verliep dan de iPhone 5s. Vooral de zuidelijke staten zijn Samsung-fan.

Openingsweekend Samsung Galaxy S5 beter dan Apple iPhone 5s in VS

Onderzoeksbureau iQmetrix heeft gegevens van ruim 12 duizend retailers bijgehouden en komt tot deze conclusie. Let wel, de vergelijking gaat over hoeveel aandeel de Galaxy S5 en iPhone 5s hadden op het totaal aantal verkochte telefoons in die periode. Daaruit blijkt dat 25% van de verkochte telefoons in het openingsweekend een Galaxy S5 betrof. Bij de iPhone 5s bedroeg dat aantal 18%. Als we het over ruwe aantallen hebben dan kan er een andere winnaar uit de bus rollen. Opvallend is verder dat de zuidelijke staten meer interesse toonden in een S5 dan bijvoorbeeld de oostkust. In staten zoals Texas was van 11 tot en met 13 april zelfs 41% van alle verkochte telefoons een Galaxy S5.

Bron: iQmetrix.com

 • Tags:
 • galaxys5
 • iphone5s
 • openingsweekend

ts Crystal Collection Galaxy S5

Samsung en Swarovski slaan handen ineen voor Galaxy S5 Crystal Edition

Telefoonnieuws ·

Samsung en Swarovski kunnen het al langer goed vinden. Al eerder hebben beide bedrijven de handen ineen geslagen om een telefoon van de nodige Swarovski-steentjes te voorzien. Ditmaal is die eer weggelegd voor de Galaxy S5.

Het gaat (uiteraard) om een gelimiteerde editie van de Galaxy S5. Deze S5 Crystal Collection zal in eerste instantie in thuisland Zuid-Korea uitgebracht worden. Dat moet ergens in mei het geval zijn. Of er ook plannen zijn om de rest van de wereld te voorzien van de opzichtige Galaxy S5 is nog onduidelijk.

Uit bovenstaande video is goed op te maken dat je redelijk van wat glittering moet houden. Begin dit jaar nog kondigden beide bedrijven een Swarovski-uitvoering van de Note 3 aan. Ook de Galaxy S4 ontkwam overigens niet aan een soortgelijke uitvoering.

Bron: SammyHub.com

 • Tags:
 • crystalcollection
 • galaxys5
 • samsung
 • swarovski

ts Samsung Metal Logo

Samsung ‘KQ’ met 2K-beeldscherm is mogelijk premium Galaxy S5

Geruchten ·

We wisten eigenlijk niet beter of Samsung zou met twee versies van de Galaxy S5 naar buiten komen. De variant die inmiddels in de winkels ligt en een premium versie met een 2K-scherm. Bewijs voor die laatste stapelt zich nu op.

Het toestel zou intern bij Samsung bekend staan onder de naam 'KQ'. Dit toestel is de premium uitvoering van de Galaxy S5 met onder andere een 2K-beeldscherm en mogelijk een metalen behuizing. Al spreekt de bron van dit gerucht niet over dat laatste.

Samsung KQ 2K QHD
Veel meer 'bewijs' dan dit is er ook niet

Samsung zou verder gebruik willen maken van een Exynos 5430. Dit is een octacore-processor bestaande uit vier Cortex-A15 en vier Cortex-A7 cores. Net als bij voorgaande modellen wordt het ene deel van het aanbod voorzien van een eigen Exynos-processor, en het andere deel van een Snapdragon-processor. In dit geval de nog uit te komen Snapdragon 805.

Naamgeving

Over de naamgeving van deze telefoon bestaat wat onduidelijkheid. Veel media hebben het over de S5 Prime, maar het lijkt ondenkbaar dat Samsung een telefoon gaat promoten die qua naamgeving doet vermoeden dat het een betere uitvoering is dan het huidige vlaggenschip; de S5. Het lijkt ons aannemelijker dat Samsung hiervoor een aparte serie gaat verzinnen. Mogelijk de F-serie waar al enige tijd over gesproken wordt.

Bron: SamMobile.com

 • Tags:
 • fserie
 • galaxys5prime
 • kq
 • samsung

ts Apple Galaxy S5

Vooral iPhone-gebruikers stappen over op de Samsung Galaxy S5

Telefoonnieuws ·

Apple heeft een nieuwe reden om zich zorgen te maken. Het ziet er namelijk naar uit dat vooral iPhone-gebruikers overstappen naar de nieuwe Galaxy S5 van Samsung. Volgens een inruilsite komt een derde van de S5 kopers van een iPhone.

Die kwamen trouwens vooral van een iPhone 4S. In vergelijking daarmee is de Galaxy S5 niet alleen veel nieuwer, maar ook stukken groter. Na de Apple iPhone 4S volgt trouwens de Samsung Galaxy S3 als meest ingeruild toestel.

Apple vs Samsung Galaxy S5

Op de derde plek staat verrassend de relatief jonge iPhone 5s. Dat is Apple's huidige vlaggenschip maar is blijkbaar voor velen toch te klein. Deze top-3 doet suggereren dat gebruikers van een Galaxy S4 nog even blijven zitten waar ze zitten. Dat komt mogelijk ook omdat de S4 sterk in prijs gezakt is. Je hebt los al een Galaxy S4 voor 344 euro. Een fractie van de adviesprijs van 699 euro toen hij in maart 2013 aangekondigd werd. Verwacht wordt dat Apple in het najaar met grotere iPhones komt. Hopelijk is dat snel genoeg om niet teveel marktaandeel kwijt te raken. Ook benieuwd naar de Galaxy S5? Lees dan onze uitgebreide Galaxy S5-review.

Bron: Telegraph

 • Tags:
 • apple
 • galaxys5
 • inruil
 • iphone4s
 • samsung

ts Samsung Galaxy S5 Fingerprint Scanner

Ook vingerafdrukscanner Samsung Galaxy S5 te spoofen

Telefoonnieuws ·

Een hoge resolutieafbeelding van een geautoriseerde vingerafdruk en wat houtlijm, meer is er blijkbaar niet nodig om de vingerafdrukscanner van de Galaxy S5 voor de gek te houden. Zo ontdekte een Duitse onderzoeker.

Voordat we Samsung massaal uitlachen voor het spoofen van de vingerafdrukscanner in de Galaxy S5 moet je weten dat via eenzelfde methode het TouchID-systeem van Apple op de iPhone 5s te foppen was. Bij de iPhone 5s leek dat echter minder erg, je kreeg namelijk alleen toegang tot de telefoon en zou eventueel aankopen kun doen in de App Store, bij de Galaxy S5 kún je ook toegang krijgen tot iemands PayPal-account. De mogelijke gevolgen zijn dus groter.

Toch is er weinig reden voor paniek. Toegang via een vingerafdruk is ter vervanging van een eenvoudige vier-cijferige code. Bovendien is het sowieso verstandig om gevoelige informatie of toegang tot financiële apps extra te beveiligen, bijvoorbeeld via een extra wachtwoord.

Bron: SRLabs.de

 • Tags:
 • galaxys5
 • hack
 • samsung
 • spoof
 • vingerafdrukscanner

ts Galaxy S5 Kevin Lee

Samsung Galaxy S5 beleeft uitstekend openingsweekend

Telefoonnieuws ·

Volgens een Zuid-Koreaanse publicatie heeft Samsung op de eerste dag dat de Galaxy S5 in de verkoop kwam een recordaantal exemplaren verkocht. De eerste verkopen waren zelfs 30 to 100% beter dan diens voorganger; de Galaxy S4.

Officiële cijfers van Samsung zelf zijn er nog niet, dus het is nog even wachten op de definitieve getallen. Feit lijkt wel dat Samsung met de Galaxy S5 wederom een succes in handen heeft. Het nieuwe vlaggenschip ging wereldwijd op 11 april in de verkoop, al lag hij in Zuid-Korea, tot ongenoegen van Samsung, iets eerder in de winkels.

Samsung Galaxy S5 launch rotterdam
In de rij voor de Galaxy S5

In eerste instantie ligt de Samsung Galaxy S5 in 125 verschillende landen in de winkels. Op korte termijn moet dat zijn uitgebreid naar 150. Op de eerste verkoopdag stonden er op veel plekken al lange rijen met kopers. Zo ook op de Lijnbaan in Rotterdam waar president van Samsung Benelux Kevin Lee de eerste klant een S5 hoogstpersoonlijk overhandigde. Ook een Galaxy S5 bemachtigen? Bekijk alle aanbiedingen hieronder.

Bron: Zdnet.co.kr

 • Tags:
 • galaxys5
 • openingsweekend
 • record
 • samsung

ts Samsung Galaxy S5 Handson

Bekijk hoe Samsung de Galaxy S5 getest heeft

Telefoonnieuws ·

De Samsung Galaxy S5 ligt inmiddels wereldwijd in de winkels. Hoe zorgt Samsung er nu voor dat iedereen hem ook in alle omstandigheden die we op deze planeet aantreffen normaal kan gebruiken? We namen een kijkje bij het testproces.

Samsung gaat overduidelijk niet over één nacht ijs als het gaat om nieuwe mobiele telefoons. Ze onderwerpen hun telefoons aan een uitvoerige test voordat een consument er één in een winkel kan kopen. Hij moet niet alleen zelf veilig zijn, hij mag ook geen gevaar voor anderen opleveren. Bovendien moet hij precies doen zoals beloofd, dus hoog tijd om de Galaxy S5 op de pijnbank te leggen.

Samsung gebruikt deze ruimte om de antenne's van de telefoon te testen. Het schuim absorbeert de meeste straling zodat een open ruimte zonder muren wordt gesimuleerd
In deze ruimte worden de verschillende antenne's getest
Samsung gebruikt deze antenne's om de invloed van de straling op andere apparaten te testen
Ook mogen andere apparaten niet beïnvloed worden
Hier wordt het stralingsniveau getest. Omdat ieder land met verschillende maximale stralingen werkt moeten de waarden lager zijn om te mogen verkopen
Bakken simuleren het menselijk lichaam om schadelijke straling te meten
In deze kamer wordt de stofdichtheid van de Galaxy S5 getest
Een testopstelling waarbij de stofdichtheid wordt getest
Samsung maakt gebruik van warmtecamera's om te zien hoeveel warmte de telefoon afgeeft. De telefoon mag niet te warm worden om vast te kunnen houden
Een warmtecamera bekijkt of de Galaxy S5 niet te heet wordt
Statische elektriciteit kan een telefoon vernielen. Hier wordt een telefoon onderworpen aan een statische schok
Statische elektriciteit mag geen probleem zijn
Deze machine drukt keer op keer op de homeknop om hem op duurzaamheid te testen
Een machine test hoe vaak de knoppen ingedrukt kunnen worden
In deze opstelling wordt een valproef gedaan die met hogesnelheidscamera terug bekeken worden. Een technicus beoordeelt later welke onderdelen meer gevoelig zijn voor valschade dan andere
En er worden valproeven gedaan
De Galaxy S5 werd ook onderworpen aan verschillende geluidstesten. In deze geluidsstudio konden technici de geluidskwaliteit in verschillende omstandigheden controleren
De geluidskwaliteit wordt in een studio gecontroleerd

Zoals je ziet is Samsung nauwkeurig te werk gegaan bij het testen van de Galaxy S5. Dit zodat hij precies doet zoals verwacht en beloofd. En dat je S5 nog jaren meegaat. Wel de bedoeling als je er vandaag één hebt opgehaald. Heb je dat nog niet? Bekijk dan alle Galaxy S5-aanbiedingen van dit moment.

Bron: Business Insider

 • Tags:
 • galaxys5
 • samsung
 • test

ts Galaxy S5 On Sale

Samsung start met verkoop waterdichte Galaxy S5

Telefoonnieuws ·

Vanaf vandaag ligt de Galaxy S5 van Samsung in de winkels. Samsung verwacht dat het nieuwe vlaggenschip een nóg groter succes gaat worden dan de Galaxy S4 en dus ligt een verkooprecord in het verschiet.

De Galaxy S5 lijkt een licht verbeterde versie van de S4. Dat klopt in zekere zin, als je tenminste kijkt naar de individuele verbeteringen. Tel je ze allemaal bij elkaar op dan krijg je toch weer een behoorlijk verschil met z'n voorganger.

Galaxy S5
De Galaxy S5

Zo is de S5 waterdicht, is de toegang te beveiligen met een vingerafdrukscanner, stelt de camera dankzij Phase Detection autofocus binnen 0,3 seconde scherp en is er een nieuwe Ultra Power Saving Mode om zelfs met een bijna lege batterij de dag te halen. Ook de nieuwe S Health-suite kent enkele nieuwe functies waaronder het meten van de hartslag dankzij de sensor op de achterzijde van het apparaat. De Galaxy S5 krijgt een adviesprijs mee van los 699 euro maar we hebben al diverse goedkopere aanbiedingen gevonden. Bovendien is de Samsung Galaxy S5 in vele gevallen gratis met een abonnement.

 • Tags:
 • galaxys5
 • samsung
 • verkoop

ts Samsung Galaxy S5 Dualsim

China krijgt Dual SIM-uitvoering van Samsung Galaxy S5

Telefoonnieuws ·

Het leven is niet altijd eerlijk. Zo komt Samsung met een Dual SIM-uitvoering van de Galaxy S5, maar die zal dan alleen in China verkocht worden. En dat terwijl er ook hier mensen met twee simkaarten rondlopen.

De speciale uitvoering van de Galaxy S5 draagt typenummer G9009D en is exclusief voor klanten van China Mobile. Naast de mogelijkheid om gelijktijdig twee simkaarten te gebruiken krijg je er wel hetzelfde toestel voor terug. Dus hetzelfde 5,2 inch beeldscherm, dezelfde Snapdragon 801-processor en dezelfde 16 megapixel camera.

Samsung Galaxy S5 G9009D

Het heeft ook niet veel zin om het model te laten importeren. Zo werkt het ene simslot weliswaar met GSM, het andere verzorgt CDMA2000. Dat is weliswaar een 3G-techniek maar niet één die we hier in Nederland aantreffen. Met andere woorden, je hebt er dus niets aan. Jammer, want de Dual SIM-telefoons die Samsung hier aanbiedt zijn doorgaans niet erg uitgebreid.

 • Tags:
 • dualsim
 • g9009d
 • galaxys5
 • samsung

ts Samsung Galaxy f Windyleak

Beelden vermoedelijk metalen Samsung Galaxy F lekken uit

Geruchten ·

Uiteindelijk moet de Galaxy S5 een broertje krijgen. Een broertje van staal. Samsung wil de critici die beweren dat Samsung alleen maar goedkope plastic telefoons maakt voorgoed de mond snoeren met de Galaxy F. En dit zouden de eerste beelden zijn.

Het beeldmateriaal is afkomstig van een nog onbekend Twitter-account waarvan de betrouwbaarheid nog bewezen moet worden. Daarnaast zou het toestel gehuld zijn in een beschermende testbehuizing. Daarin ligt een interessant toestel. Eén met 5,2 inch 2K-beeldscherm en Snapdragon 805-processor.

Samsung Galaxy F

Over het uiterlijk van de premium Galaxy F valt dus nog weinig te zeggen. Volgens eerdere geruchten moet dit model naast de Galaxy S5 bestaan. De F-serie wordt dan een nieuwe premium-lijn bestaande uit duurzame materialen en hoogstaande specificaties. Toch blijft de S5 het vlaggenschip. Het bestaan van het model lekte al eerder uit in diverse benchmarks.

Bron: @WindyLeak

 • Tags:
 • fserie
 • galaxyf
 • premium
 • samsung

ts Samsung Sm G906s

Variant van Samsung Galaxy S5 met QHD-scherm en Snapdragon 805 duikt op

Geruchten ·

Er is een Samsung-toestel opgedoken op benchmarksite GFXBench met typenummer SM-G906S met een paar opmerkelijke specificaties. Daarnaast valt op dat het typenummer nauwelijks afwijkt van de G900 van de Galaxy S5.

Laten we eerst maar eens kijken naar de specs. We hebben het namelijk over een 5,2 inch groot QHD-beeldscherm met een resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels. Hierbij valt de 1920 bij 1080 pixels van de Galaxy S5 in het niet. Daarnaast krijgt het nog onbekende toestel een nog uit te komen Snapdragon 805-processor mee van Qualcomm. Deze zou op een bescheiden 2,5 GHz draaien. Dat is aan de voorzichtige kant, de Snapdragon 805 kan volgens de specificaties op maximaal 2,7 GHz draaien.

Samsung SM-G906S benchmark

Volgens de benchmark is er verder een 15 megapixel camera aanwezig, al denken wij eerder dat dit 16 moet zijn. Tot slot ligt er 3 GB aan geheugen binnenin het toestel. Of dit daadwerkelijk een variant op de Galaxy S5 is of dat we kijken naar een nieuwe lijn is onbekend. Het is ook goed mogelijk dat de entry nep is omdat die waarden vrij eenvoudig aan te passen zijn. Er zit dus niets anders op dan af te wachten.

Bron: GFXBench.com

 • Tags:
 • g906s
 • galaxys5
 • qhd
 • samsung
 • snapdragon805

ts Galaxy S5s

Sterke verkoop Samsung Galaxy S5 in thuisland Korea

Telefoonnieuws ·

De verkopen van de Galaxy S5 gaan in thuisland Zuid-Korea erg goed. En ondanks die positieve signalen en sterke aantallen had Samsung het toch liever anders gezien. Maar dan niet zoals je nu wellicht denkt.

De Samsung Galaxy S5 moet namelijk overal tegelijk uitkomen, en dat is op 11 april. Zo heeft Samsung dat bedacht en gepland. Koreaanse telecomproviders zitten echter met een probleem. Zij hebben voor die periode een verkoopverbod opgelegd gekregen op nieuwe mobiele telefoons. En zij willen een verkoopklapper als de S5 natuurlijk niet missen. Daarom hebben ze besloten de Galaxy S5 eerder in de verkoop te doen.

Samsung Galaxy S5 in the gym
Koreanen hebben al een Galaxy S5 in handen

Samsung heeft ze nog verzocht het niet te doen, maar dat heeft niet mogen baten. Volgens sommige berichten verkopen alle providers gezamenlijk er zo'n 7.000 per dag. Dat is weliswaar minder dan de 8.000 die er destijds dagelijks van de Galaxy S4 verkocht werden, maar dat liep natuurlijk samen met de enorme PR-campagne die Samsung er tegenaan gooide. Het ziet er dus voorlopig goed uit voor Samsung, ook al hadden ze dat liever nu nog niet gezien.

Bron: Globalpost.com

 • Tags:
 • galaxys5
 • samsung
 • verkoopverbod
 • zuidkorea

ts Hamer

Apple eist 2 miljard dollar van Samsung in nieuwe rechtszaak

Telecomnieuws ·

Samsung en Apple vechten hun meningsverschillen weer eens uit in de rechtbank. In een nieuwe rechtszaak die Apple tegen Samsung heeft aangespannen wordt een schadevergoeding geëist van 2 miljard dollar. Dat is 40 dollar per verkochte Samsung-telefoon.

Apple eist 2 miljard dollar van Samsung in nieuwe rechtszaak

Het juridisch getouwtrek tussen beide bedrijven is al enkele jaren oud en begint veel mensen te vervelen. Apple beweert dat Samsung zowel het uiterlijk als enkele functies heeft gekopieerd en eist een flinke schadevergoeding. 2 miljard dollar op precies te zijn. Het haalt hiervoor 5 patenten van stal die Samsung zou schenden. Samsung beweert op zijn beurt dat Apple met de iPhone en iPad twee van haar patenten schendt. En zo belooft het weer een warme zomer te worden. Net als bij de vorige grote rechtszaak mag rechter Lucy Koh zich over de twee kibbelende bedrijven uitspreken. Apple stapte de vorige keer als winnaar uit de rechtbank en kreeg 929 miljoen aan schadevergoeding toegekend.

Bron: The Guardian

 • Tags:
 • apple
 • rechtszaak
 • samsung

ts Galaxy S5 Baby Cry

Geheime functie: Samsung Galaxy S5 heeft babyfoon-functie

Opmerkelijk ·

Stel je koopt binnenkort een Samsung Galaxy S5 en een Gear-smartwatch dan kun je die twee combineren tot een babyfoon. Handig voor jonge hippe ouders die graag high-tech door het leven willen gaan.

Samsung staat er al langer om bekend om haar nieuwe smartphones uit te rusten met zoveel mogelijk functies. Deze bleef lange tijd onontdekt, mogelijk omdat de Galaxy S5 nog niet in de winkels ligt. En ook van deze functie geldt dat het nog maar de vraag is of niet overbodig is.

Galaxy S5 babymonitor

De functie kan handig zijn voor wie de S5 en Gear al van plan waren te halen. Of de functie in de praktijk ook zo handig is moet nog maar blijken. Je dient namelijk de Galaxy S5 bij je baby te laten en niemand neemt graag afstand van z'n mobiele telefoon. Je Gear smartwatch zal trillen als de S5 merkt dat je baby huilt.

Bron: Soyacincau.com

 • Tags:
 • babyfoon
 • galaxygear
 • galaxys5
 • samsung

ts S4 Active achterkant

Samsung vreemd genoeg ook bezig met Galaxy S5 Active

Geruchten ·

Tijdens de aankondiging van de Galaxy S5 werd bekend dat het toestel water- en stofbestendig is. Hiermee volgde het toestel niet alleen de Galaxy S4 op maar ook de S4 Active. Toch ziet Samsung reden voor een Galaxy S5 Active.

Wat de Galaxy S5 Active moet onderscheiden van de Galaxy S5 is ons vooralsnog onduidelijk. Natuurlijk bestaat er een mogelijkheid dat de S5 Active een nóg hogere IP-code krijgt dan de IP67 van de S5 en de S4 Active. Zodoende moet hij nog beter bestand zijn tegen water en stof. Erg aannemelijk is dat niet, maar het is niet onmogelijk.

Samsung Galaxy S4 Active water
De Galaxy S5 heeft eigenlijk al de S4 Active opgevolgd

De Galaxy S5 Active zou typenummer SM-G870x meekrijgen en komt hoe dan ook uit bij de Amerikaanse providers AT&T en Sprint. Eerder nog werd gedacht dat dit typenummer toebehoorde aan de Galaxy S5 mini. Ook die is nog niet officieel aangekondigd maar wordt wel verwacht. Datzelfde gaat op voor de Galaxy S5 Zoom. Nog genoeg om naar uit te kijken dus.

Bron: @evleaks

 • Tags:
 • g870
 • galaxys5active
 • samsung

ts Samsung Neo

Samsung mogelijk bezig met eenvoudiger Galaxy S5 Neo

Geruchten ·

De Galaxy S5 van Samsung ligt nog niet eens in de winkels en varianten er van duiken al op. Zo ook de Galaxy S5 Neo die, zo lijkt het althans, qua specificaties duidelijk onder de Galaxy S5 gaat zitten.

We hebben het over de SM-G750. Een User Agent Profile hiervan dook onlangs op. Bewijs dat dit daadwerkelijk de Galaxy S5 Neo is is er niet, maar het strookt wel met eerdere berichtgeving. Volgens deze zogenaamde UAP krijgt de S5 Neo een scherm mee met HD-resolutie (1280 bij 720 pixels) en een processor die op maximaal 2,3 GHz geklokt is.

UAP Samsung Galaxy S5 Neo

Ook welke Android-versie er draait lijkt bekend; Android 4.3 Jelly Bean. Al deze informatie is weliswaar rechtstreeks afkomstig van Samsung, dat wil nog niet zeggen dat dit het dan ook daadwerkelijk is. Deze UAP is geen garantie op een nieuwe variant op de Galaxy S5. Bovendien zou het om een heel ander model kunnen gaan. Er zit dus weinig op dan af te wachten.

Via: Galaxyclub.nl

 • Tags:
 • g750
 • galaxys5neo
 • samsung

ts Galaxy S5 Camera

Bezorgdheid over complexe optics van Samsung Galaxy S5-camera

Geruchten ·

De camera van de Galaxy S5 is een bijzonder complex exemplaar. Een 16 megapixel ISOCELL-sensor, optische beeldstabilisatie, phase detection autofocus en een lens bestaande uit zes delen. En juist die lens lijkt nu voor problemen te zorgen.

Bezorgdheid over complexe optics van Samsung Galaxy S5-camera

Volgens een nieuw rapport zou Samsung tegen problemen aanlopen om al deze lenzen exact uit te lijnen. Gebeurt dat niet dan bereikt het licht niet de sensor op exact de juiste manier met vreemde foto's tot gevolg. De fabriek waarin de zogenaamde 'optics' voor de Galaxy S5 worden gemaakt zou allang op volle productie moeten draaien, echter steken ze momenteel op 20 tot 30%. Hierdoor komt overigens de S5 releasedatum van 11 april niet in gevaar. Wel kunnen tekorten optreden waardoor het moeilijk wordt om tijdig aan een exemplaar te komen. Dergelijke toestanden zien we wel vaker bij topmodellen van grote telecombedrijven. Mensen die nu al een pre-order plaatsen kunnen dan wel eens beter af zijn. Bekijk alle prijzen op de S5-prijzenpagina.

Bron: Etnews.com

 • Tags:
 • camera
 • galaxys5
 • samsung

ts Ultra Power Saving Mode Galaxy S5

De batterijbesparingmodus op de Samsung Galaxy S5 nader bekeken

Telefoonnieuws ·

Nog een kleine maand en hij ligt in de winkels; de Galaxy S5. Naast een nieuwe camera en de aanwezigheid van een vingerafdrukscanner is er nog een interessante optie die het vermelden waard is. En dat is de batterijbesparingsmodus.

Het lijkt dat de batterijen van vandaag de vooruitgang van mobiele telefoons niet bij kunnen benen. In zekere zin klopt die stelling niet, dat komt voornamelijk omdat beeldschermen groter zijn geworden. En juist die zijn grootverbruiker. Hoe wil Samsung er dan voor zorgen dat je wel een dag plezier kunt beleven met de Galaxy S5?

Ultra Power Saving Mode
Ultra Power Saving Mode op de Galaxy S5

Aan de ene kant wil Samsung dat doen door het toepassen van een grotere batterij. Die in de S5 is 2.800 mAh groot. Dat is slechts een fractie groter dan de 2.600 mAh in de Galaxy S4. Hiermee belooft Samsung 12 uur aan video of 10 uur aan internetten. Naast alle andere besparingsfuncties heeft Samsung iets nieuws genaamd 'Ultra Power Saving Mode'. Deze speciale modus schakelt alle kleuren uit en stapt over op een zwart/wit-weergave. Daarnaast worden andere onnodige batterijvretende functies uitgeschakeld. Volgens Samsung moet je in deze stand met 10% aan batterij nog steeds 24 uur in standby halen.

Gratis S View Cover

Mocht dat allemaal niet genoeg zijn dan is er altijd nog de mogelijkheid om de batterij in de Galaxy S5 te vervangen. Dat is het voordeel van een telefoon waarvan je zelf de batterij kunt verwisselen. De Samsung Galaxy S5 ligt vanaf 11 april in de winkels maar is nu al te pre-orderen. Voordeel daarvan is dat je er van Samsung gratis een S View Cover bij krijgt t.w.v. €49,95. Alle aanbiedingen hebben we voor je opgesomd op onze Galaxy S5 prijzenpagina.

 • Tags:
 • galaxys5
 • samsung
 • ultrapowersavingmode

ts Samsung Galaxy S5 achterkant schuin

Verkoop Samsung Galaxy S5 gehinderd door Koreaans verkoopverbod

Opmerkelijk ·

De Samsung Galaxy S5 zal in thuisland Korea erg moeilijk verkrijgbaar zijn door een tijdelijke ban op de verkoop van smartphones. Het is daarmee nog maar de vraag of het recordhoeveelheid die de Galaxy S4 bereikte kan overtreffen of evenaren.

Verkoop Samsung Galaxy S5 gehinderd door Koreaans verkoopverbod

De drie grote operators in Zuid-Korea hebben van de nationale telecomwaakhond een verkoopverbod opgelegd gekregen op nieuwe mobiele telefoons. Koreaanse operators zijn openlijk met elkaar in gevecht om de gunsten van de consument en hierbij zijn regels overtreden. Een gevolg is een 45 dagen durende verbod op de verkoop van nieuwe mobiele telefoons. En net terwijl Samsung de Galaxy S5 lanceert. Het verbod loopt tot 19 mei. De S5 ligt vanaf 11 april in de winkel, waaronder in Nederland. De verkopen van diens voorganger, de Galaxy S4, bereikte in de eerste drie maanden een record van 20 miljoen exemplaren. Het is nu maar de vraag of de Samsung Galaxy S5 diezelfde aantallen kan halen.

Tegenslag

Het zou slechte publiciteit opleveren als de S5 minder goed verkoopt dan de S4. Ondanks dat daarvoor legitieme redenen zijn. Samsung ondervindt nog meer tegenslag bij de lancering van de Galaxy S5. Zo woedde afgelopen weekend een grote brand in een fabriek die onderdelen maakt voor de S5. Of er als gevolg hiervan wel genoeg exemplaren beschikbaar zijn bij de start van de verkoop is nog maar de vraag.

Bron: Reuters.com

 • Tags:
 • ban
 • galaxys5
 • samsung
 • verkoopverbod

ts Galaxy S5 Fire Anewsa

Brand verwoest onderdelen voor Samsung Galaxy S5

Opmerkelijk ·

Er heeft een grote brand gewoed in een fabriek waar printplaten voor onder andere de Samsung Galaxy S5 gemaakt worden. De brand zou zeven uur gewoed hebben en heeft voor ruim 700 miljoen euro aan onderdelen verwoest.

Brand verwoest onderdelen voor Samsung Galaxy S5

Iedereen lijkt het pand levend te hebben verlaten. Of de brand gevolgen heeft voor de lancering van de Galaxy S5 is nog onduidelijk. Samsung beweert dat het onderdelen van andere fabrikanten kan krijgen maar zei niet of deze op tijd binnen zijn. Het uitstellen van de lancering van de S5 zou wel eens goed nieuws voor de opvolger van de HTC One kunnen zijn. Deze wordt namelijk rond dezelfde tijd in de winkels verwacht. Voorgaande jaren wist Samsung HTC altijd te verslaan als het ging om het naar de winkels brengen van het nieuwe vlaggenschip. De Samsung Galaxy S5 moet 11 april in de winkels liggen.

Bron en foto: Anewsa.com

 • Tags:
 • brand
 • galaxys5
 • samsung

ts Galaxy Gifts

Samsung levert bij Galaxy S5 ruim 400 euro aan apps mee

Telefoonnieuws ·

Wie een Galaxy S5 van Samsung koopt krijgt daar niet alleen een nieuwe smartphone voor, naar nu blijkt geeft Samsung ook apps, proefabonnementen en coupons weg ter waarde van ruim 400 euro. Samsung noemt het Galaxy Gifts.

Onder de proefabonnementen zitten titels zoals RunKeeper (1 jaar gratis), LinkedIn (3 maanden Premium-account), Box (6 maand gratis 50 GB) en Evernote (3 maanden Premium-account). Toch niet de minste apps. Maar er worden niet alleen proefabonnementen weggegeven, zo krijg je bij een Galaxy S5 ook een coupon van Blurp, in-game credits van Cut the Rope 2 en de app EasilyDo Pro cadeau.

Samsung Galaxy Gifts

Nu staat Samsung er al langer om bekend om telefoons uit te rusten met een scala aan apps, veelal probeerversies of niet verwijderbare exemplaren. Ditmaal lijkt er voor iedereen wel wat tussen te zitten. Of de apps voorgeïnstalleerd staan op de S5 is niet bekend.

Bron: Samsung.com

 • Tags:
 • galaxygifts
 • galaxys5
 • samsung

ts Mwc14

Alle tijdens het MWC aangekondigde telefoons opgesomd

Artikelen ·

Het Mobile World Congress in Barcelona is afgelopen. Deze editie van het MWC heeft weer een aantal mooie telefoons opgeleverd waaronder enkele nieuwe vlaggenschepen. We sommen ze hier allemaal voor je op.

Opvallend was dat er tijdens het MWC weer vlaggenschepen werden aangekondigd. Vroeger was dat veel gebruikelijker. Maar de laatste jaren kozen fabrikanten steeds vaker voor een eigen apart event waar ze de aandacht niet hoefden te delen. Dit jaar vond dus een trendbreuk plaats en ging men terug naar de basis. Zowel Samsung als Sony kondigden er hun nieuwe vlaggenschip aan. Maar er passeerden meer telefoons de revue. Hieronder hebben we ze voor je opgesomd.

Acer

Acer Liquid E3
Acer Liquid E3 Duo
Acer Liquid Z4

Archos

Archos 50c Oxygen
Archos 64 Xenon
Archos 40b Titanium

Alcatel One Touch

Alcatel One Touch Idol 2
Alcatel One Touch Idol 2 S
Alcatel One Touch Idol 2 Mini
Alcatel One Touch Idol 2 Mini S
Alcatel One Touch Pop Fit
Alcatel One Touch Pop S3
Alcatel One Touch Pop S7
Alcatel One Touch Pop S9
Alcatel One Touch Fire C
Alcatel One Touch Fire E
Alcatel One Touch Fire S

BlackBerry

BlackBerry Q20
BlackBerry Z3

Huawei

Huawei Ascend G6
Huawei Ascend G630
Huawei Ascend Y330
Huawei Ascend P7 mini (Duitse versie van de Ascend G6 4G)

Lenovo

Lenovo S660
Lenovo S850
Lenovo S860

LG

G2 Mini
G Pro 2
L40
L70
L90
F70
F90

Nokia

Nokia X
Nokia X+
Nokia XL
Nokia 220
Nokia 220 Dual SIM
Nokia Asha 230
Nokia Asha 230 Dual SIM

Samsung

Samsung Galaxy S5

Sony

Sony Xperia Z2
Sony Xperia M2

ZTE

ZTE Grand Memo II LTE

Klik gerust op de telefoon van je dromen om meer te weten te komen. We houden daarnaast alle prijzen bij mocht hij in de winkels belanden of mocht hij als pre-order alvast verkrijgbaar zijn. Schrijf je in de tussentijd gerust in voor onze gratis toestel-reminder. Je krijgt dan een e-mail zodra het toestel in de winkel ligt. Volgend jaar is er weer een nieuwe Mobile World Congress, die vindt van 2 tot en met 5 maart plaats.

 • Tags:
 • g2mini
 • galaxys5
 • mwc14
 • xperiaz2

ts Samsung Galaxy S5 Fingerprint

De vingerafdrukscanner op de Samsung Galaxy S5 van dichtbij bekeken

Telefoonnieuws ·

De nieuwe Galaxy S5 van Samsung is uitgerust met een vingerafdrukscanner in de homeknop. Natuurlijk kun je hiermee de toegang tot je telefoon regelen maar er is meer mee mogelijk. Wij bekeken alle opties.

De homeknop op de Galaxy S5 werkt wezenlijk anders dan die in de iPhone 5s van Apple. Moet je bij de iPhone je vinger enige tijd stil op homebutton leggen, bij de Galaxy S5 moet je hem eroverheen vegen. Dat komt omdat de knop op de S5 minder groot is en daardoor je vinger niet volledig gelezen kan worden. Qua leessnelheid verschillen beide toestellen niet noemenswaardig veel van elkaar.

Samsung Galaxy S5 PayPal

Private Mode

Vingerafdrukken worden opgeslagen op het toestel zelf. Volgens Samsung is deze data versleuteld en wordt het nooit gedeeld met derden. Samsung past vingerafdrukherkenning anders toe dan Apple doet met de iPhone. Bij Samsung kun je er betalingen mee verrichten en het verschaft toegang tot een speciale Private Mode. Hier kun je foto's en documenten opslaan die voor anderen niet zichtbaar mogen zijn.

Samsung Galaxy S5 Private Mode

Daarnaast kun je er dus ook betalingen mee verrichten. Samsung heeft hiervoor samen met PayPal een app ontwikkeld. Betalingen via PayPal zijn hier niet zo gebruikelijk als bijvoorbeeld met iDeal dus het is even de vraag wat je daar als Nederlandse gebruiker aan hebt.

De Galaxy S5 zal vanaf vrijdag 11 april in de winkels verkrijgbaar zijn. Losse toestelprijzen bedragen op dit moment nog rond de 699 euro maar zullen de komende tijd dalen naar mate de verkrijgbaarheid van het toestel omhoog gaat. Blijf ons dus in de gaten houden voor actuele prijzen en aanbiedingen.

 • Tags:
 • galaxys5
 • samsung
 • vingerafdrukscanner

ts Galaxy S5 Metal

“Metalen Samsung Galaxy S5 komt uit in mei onder de naam Galaxy F”

Geruchten ·

Het zal voor sommigen wel als een teleurstelling gekomen zijn dat de Galaxy S5 van plastic gemaakt is. Ondanks eerdere geruchten die spraken over een metalen behuizing. Toch komt er een metalen S5 aan, maar dan onder een andere serienaam.

Eerder werd nog gesproken dat de metalen versie van de Galaxy S5 mogelijk als de 'S5 Prime' of 'S5 Plus' uit zou komen maar daar lijkt geen sprake van. Samsung zal er een nieuwe Galaxy-serie voor optuigen; de Galaxy F-serie. Er waren al geruchten die die kant opgingen.

Samsung Galaxy S5 metal
Een Galaxy S5 maar dan van metaal

Met een volledig metalen telefoon hoopt Samsung weerstand te kunnen bieden tegen telefoons zoals de nieuwe HTC One en de natuurlijk de volgende generatie iPhone. Ook wil het de critici de mond snoeren die het bedrijf verwijten alleen maar goedkoop ogende plastic telefoons te maken. Heel mogelijk gebruikt Samsung dan ook het hogere resolutie QHD-scherm waar eerder over gesproken werd. Toch is dat nog even de vraag, Samsung zou dan een betere telefoon neerzetten dan het vlaggenschip de S5.

Bron: @Ricciolo1

 • Tags:
 • fserie
 • galaxyf
 • galaxys5
 • s5plus
 • s5prime
 • samsung

ts Samsung Galaxy S5 Camera

De camera op de Samsung Galaxy S5 van dichtbij bekeken

Telefoonnieuws ·

Gisteren werd de Galaxy S5 aangekondigd en op papier lijkt dat een lichte update van de S4. Zo kreeg de cameramodule een update van 13 naar 16 megapixel. Maar er is meer aan de hand dat het vermelden waard is.

Wat meer pixels is natuurlijk altijd leuk maar het gaat er vooral om hoe daarmee om gegaan wordt. Bovendien zijn er genoeg andere telefoons verkrijgbaar die over meer megapixels beschikken dan de 16 op de Galaxy S5. Denk dan bijvoorbeeld aan de tevens gisteren aangekondigde Sony Xperia Z2 met 20,7 megapixel en natuurlijk de Lumia 1020 met 41 megapixel.

Samsung Galaxy S5 powerfull camera

De camera op de S5 is anders en daarmee uniek in vergelijking met de concurrentie. En dat alles heeft te maken met de autofocus. Dat is de techniek om scherp te stellen op het onderwerp. Het is belangrijk dat een camera snel scherp stelt want anders is het moment vervlogen. De autofocus van de camera op de Galaxy S5 schiet in 0,3 seconden scherp. Dat is bijzonder snel en komt doordat Samsung als eerste gebruik maakt van phase detection.

Phase detection

Het is de eerste keer dat een bedrijf phase detection (fasedetectie) toepast op een mobiele telefoon. We zien de techniek al wel langer terug bij DSLR en systeemcamera's. Voorheen maakten telefoons gebruik van contrast detection (contrastdetectie) om scherp te stellen. Hierbij wordt het verschil gemeten in contrast tussen verschillende punten van het beeld. Nadeel hiervan is dat er verschillende metingen nodig zijn om maximaal contrast te bereiken en het beeld scherp is. Er moet gescand worden en dat kost tijd.

Samsung Galaxy S5 pdaf

Phase detection is een stuk geavanceerder. Hierbij wordt het binnenkomende licht afgebogen naar verschillende sensoren en via een formule kan direct berekend worden hoe er gefocust moet worden. Het voordeel is dat het veel sneller is en dat zie je terug. Niet alleen kun je hierdoor sneller foto's schieten, maar ook video's zijn vaker scherp omdat de autofocus veel beter met bewegende objecten overweg kan.

4K, Advanced HDR en Selective Focus

Een ander kunstje van de videocamera op de Samsung Galaxy S5 is dat hij overweg kan met 4K. Dat zijn 4.640 × 3.480 pixels en waarschijnlijk veel meer dan je computerscherm of TV kan afspelen. Het is hiermee voorlopig alleen bruikbaar als je thuis een 4K-TV hebt staan. Nuttiger is dan dat de Rich Tone HDR-functie (High Dynamic Range) ook werkt tijdens het schieten van video. Dit moet natuurlijker kleuren en een groter contrast opleveren.

Samsung Galaxy S5 HDR function

Het later inzoomen op een nieuw onderwerp is ook mogelijk dankzij de Selective Focus-optie waarmee je scherptediepte (Depth Of Field) kunt creëeren. Nokia kondigde onlangs een soortgelijke toepassing aan voor haar Lumia-telefoons; de Refocus Lens Camera app.

De Samsung Galaxy S5 ligt vanaf 11 april in de winkels. De adviesprijs bedraagt 699 euro maar we hebben hem nu al gezien voor veel minder. Prijzen in combinatie met een abonnement beginnen vanaf 50 euro per maand. Wie hem echter nu al een pre-order plaatst krijgt van Samsung een gratis S View Cover ter waarde van € 49,99 cadeau.

 • Tags:
 • 16mp
 • 4k
 • advancedhdr
 • dof
 • galaxys5
 • pdaf
 • phasedetection
 • samsung
 • selectivefocus

ts Samsung Galaxy S5 Electric blauw

Eerste variant op Samsung Galaxy S5 een feit

Telefoonnieuws ·

Samsung heeft er een handje van om talloze varianten uit te brengen van de Galaxy S-reeks. Krap een dag nadat de Galaxy S5 officieel werd aangekondigd is er al een officiële variant op aangekondigd.

Het gaat niet om een groot verschil met de gisteren aangekondigde Galaxy S5. Deze nieuwe S5 is er eentje met een eigen Samsung Exynos-processor met acht cores. Deze chipset draait op 2,1 GHz in tegenstelling tot de 2,5 GHz van de quadcore Snapdragon op de Galaxy S5 G900F.

Samsung Galaxy S5 product specifications
De specificaties van de Galaxy S5

De nieuwe variant werd oorspronkelijk gemeld op Samsung's eigen blog maar is intussen weer offline gehaald. Mogelijk werd het nieuws dus iets te vroeg aangekondigd. Overigens werd ook van de Galaxy S4 een Exynos-variant uitgebracht maar die werd hier nooit verkocht. Mogelijk geldt dat ook voor deze variant.

Via: Engadget.com

 • Tags:
 • exynos
 • g900f
 • galaxys5
 • samsung

ts Samsung Gear Fit Lifestyle

Samsung Gear Fit als metgezel van Galaxy S5 aangekondigd

Telecomnieuws ·

Samen met de Galaxy S5 heeft Samsung de Gear Fit aangekondigd. Een smartwatch met een gebogen Super AMOLED-beeldscherm die de eerder aangekondigde Gear 2 en Gear 2 Neo aanvult.

De Gear Fit is een zogenaamde 'wearable' die dankzij de ingebouwde 210 mAh batterij tussen de 3 en 4 dagen meegaat. Het is bovendien de eerste met een 1,84 inch gebogen Super AMOLED-beeldscherm dat gebruikmaakt van een resolutie van 432 bij 128 pixels. Naast een fitness band houdt de Fit je ook op de hoogte van inkomende oproepen, e-mails, sms'jes en notificaties van apps van derden. Het bandje van de Gear Fit is te verwisselen zodat je hem geheel kunt personaliseren.

Samsung Gear Fit
De Samsung Gear Fit

Binnenin zit verder een hartslagmonitor zodat je tijdens het bewegen of sporten je hartslag in de gaten kunt houden. Samsung heeft hier overigens nog niet echte toepassingen voor gedemonstreerd. Net als de Gear 2 en Gear 2 Neo heeft de Gear Fit niet het predicaat 'Galaxy'. Dat betekent dat het apparaat niet draait onder Android maar onder het Tizen besturingssysteem. Tizen is een samenwerkingsverband tussen onder andere Samsung en Intel. De Gear Fit is onder andere compatible met de eerder aangekondigde Galaxy S5.

 • Tags:
 • gearfit
 • samsung
 • wearable

ts Galaxy S5

Waterdichte Samsung Galaxy S5 met verbeterde camera aangekondigd

Artikelen ·

Samsung heeft zojuist de vijfde generatie Galaxy S-telefoons aangekondigd. De nieuwe Galaxy S5 levert volgens Samsung een verfijnde gebruikerservaring op met enkele nieuwe foefjes.

Samsung lijkt met de Galaxy S5 terug naar de basis te willen gaan. Het ontwerp is grotendeels gebaseerd op z'n voorgangers maar er zijn wel enkele subtiele wijzigingen. Samsung heeft met de S5 vooral ingezet op een nieuwe camera en fitness-toepassingen.

Samsung Galaxy S5 back front
De Samsung Galaxy S5

Zo krijgt de Galaxy S5 een 16 megapixel camera mee met een geheel vernieuwde interface. Hierdoor moet het schieten van foto's, het bewerken ervan en het delen nog eenvoudiger worden. Foto's worden razendsnel geschoten, mede dankzij de vernieuwde autofocus die binnen 0,3 seconde is scherp gesteld. Dankzij de Selective Focus kun je bovendien achteraf zoomen op een onderwerp.

Samsung Galaxy S5 camera

De Galaxy S5 is natuurlijk geschikt voor 4G-netwerken (Cat. 4) en om dat te benadrukken heeft Samsung een nieuwe manier van downloaden bedacht. Dankzij een speciale app genaamd Download Booster kun je via zowel het WiFi-netwerk als via het 4G-netwerk gelijktijdig bestanden razendsnel binnenhalen.

Samsung Galaxy S5 lifestyle

Samen met de S5 kondigt Samsung versie 3.0 van de S Health-app aan. Doel is om je nog beter fit te houden en je daarbij te helpen. Kon je voorheen stappen tellen, met de Galaxy S5 kun je zelfs je hartslag monitoren. Dankzij de ingebouwde hartslagmeter achterop het toestel. Zo kan de S5 je realtime coachen.

Samsung Galaxy S5 color range

De S5 is waterbestendig en IP67 gecertificeerd zodat hij eenvoudig tegen water en stof kan. In de homeknop zit een vingerafdrukscanner verwerkt zodat je hem nog beter kunt beschermen. De Samsung Galaxy S5 komt uit in de kleuren Charcoal Black, Shimmery White, Electric Blue en Copper Gold. Verwacht hem in april in de winkels. Adviesprijzen zijn nog niet bekendgemaakt maar denk in de buurt van de Galaxy S4 toen hij werd aangekondigd; rond de 699 euro dus.

 • Tags:
 • galaxys5
 • samsung

ts Samsung Note3 S5

Steeds meer duidelijk over nog aan te kondigen Samsung Galaxy S5

Geruchten ·

Blijkbaar zijn er steeds meer mensen met een Galaxy S5 in hun handen want we leren ieder uur meer over het toestel. De lancering van de S5 staat voor vanavond gepland maar alle geheimen zijn nu al prijsgegeven.

Zo leren we dat de batterij van de Galaxy S5 2.800 mAh groot is. Dat is 200 mAh groter dan de Galaxy S4, maar wel kleiner dan eerdere geruchten. Ook het definitieve oordeel over het beeldscherm lijkt binnen. Samsung kiest 'gewoon' voor een Full HD exemplaar. Mogelijk volgt een QHD exemplaar later als de S5 Prime.

Samsung Galaxy S5 rear leak
Een hartslagmeter achterop de Galaxy S5

Inmiddels zijn er ook vermoedens over de sensor naast de cameraflitser. Dachten we eerder nog dat het om een tweede soort flitser ging, ditmaal gaat het gerucht dat het een hartslagmonitor is. Samsung past een dergelijke sensor ook toe in de nieuwe Gear 2 en Gear 2 Neo smartwatches. Tijdens het bedienen plaats je je wijsvinger erop en wordt diverse informatie gemeten.

Samsung Galaxy S5 USB
Mogelijk multifunctionele microUSB 3.0 aansluiting

Ook is er meer informatie over de waterdichtheid van de Samsung Galaxy S5. Volgens berichten krijgt hij een IP-code mee van IP67 wat betekent dat hij volledig beschermt is tegen stof en dat hij 30 minuten in 1 meter water overleeft. Hij is dus stofbestendiger dan de Xperia Z2, maar minder waterbestendig. Om een en ander te realiseren is er een klepje geplaatst voor de microUSB-aansluiting. Dit zal de terugwaartse compatibiliteit met bestaande Galaxy S-accessoires wel in gevaar kunnen brengen. De USB-aansluiting lijkt stukken breder dan de S4 waarmee het geloofwaardig is dat Samsung gekozen heeft voor USB 3.0 net als de Note 3.

Samsung Galaxy S5 camera
Video in UHD schieten

Het beeldscherm mag dan wel Full HD zijn, de camera van de S5 schiet vermoedelijk video in de hogere 4K-resolutie. De 16 megapixel camera ondersteunt vermoedelijk selective focus waarmee het mogelijk is om achteraf scherp te stellen op onderwerpen. Samsung zal vanavond vermoedelijk alle informatie hierboven bevestigen. Bedenk dan waar je het eerste las.

Via: @saudiandroid

 • Tags:
 • 16mp
 • 2800mah
 • galaxys5
 • ip67
 • samsung

ts Samsung Note3 S5 S4

Samsung Galaxy S5 voorafgaand aan lancering uitgelekt

Geruchten ·

Je kon er op wachten, maar de Galaxy S5 van Samsung is uren voor z'n officiële lancering helemaal te zien in deze nieuwe foto's. Bovendien weten we nu al z'n specificaties!

Zo is de Galaxy S5 een waterdichte telefoon met een vingerafdrukscanner en een 16 megapixel camera. Soortgelijke geruchten gingen al eerder. Op het gebied van het uiterlijk zijn er verschillen met z'n voorganger. Bovendien is de verwachte nep-leren achterkant niet aanwezig. In plaats daarvan is van een soort puntjes-patroon gekozen.

Samsung Galaxy S5 leak
De Samsung Galaxy S5 in volle glorie

Eén van die wijzigingen is dat de optieknop lijkt te zijn vervangen door het multitask-overzicht. Voorheen gebruikte Samsung veelal het optiemenu als hardwareknop, tot frustratie van Google die het al sinds Honeycomb zelf niet meer gebruikt. Verder lijkt de camera te zijn vergezeld door een tweede LED-flitser al lijkt deze wel van een ander type dan de al bestaande.

Samsung Galaxy S5 and S4 rear
De Galaxy S5 naast de S4

Volgens enkele anonieme bronnen schiet de 16 megapixel camera van de Galaxy S5 enorm snel foto's. Helaas is er nog geen uitsluitsel over het type beeldscherm, maar dat volgt later vandaag ongetwijfeld. De opvolger van de Galaxy S4 wordt namelijk vanavond officieel aangekondigd.

Bron: Hardwarezone

 • Tags:
 • galaxys5
 • samsung

ts The Next Galaxy

Nieuwste Samsung Galaxy S5-teaser: waterdicht?

Geruchten ·

Er is weer een nieuwe officiële teaser van Samsung voor het Unpacked-event van morgen. Zonder dat ze het willen toegeven wordt hier vermoedelijk de Galaxy S5 aangekondigd. De teaser toont heel veel, waaronder het woord "wet". Is de S5 waterdicht?

Het gerucht dat de opvolger van de Galaxy S4 wel eens waterdicht zou kunnen zijn gaat al iets langer. Op zich is het niet vreemd, immers Sony doet het al jaren. Daarnaast heeft Samsung zelf ook al lange tijd ervaring met het maken van waterbestendige telefoons.

Unpacked 5 wet

Zo kwam van de Galaxy S4 ook een waterdichte variant uit; de S4 Active. Die deed het niet zo heel erg goed, al lag dat niet zozeer aan het toestel zelf. Volgens berichten zou het toestel slecht neergezet zijn in de markt zodat de vraag achterbleef. Zoals gezegd verwachten we morgen de komst van de Galaxy S5. Samsung heeft het aantal lekken behoorlijk binnen de perken gehouden. Morgen zullen we merken wat er allemaal waar is van de geruchten. We houden het scherp voor je in de gaten.

Bron: Youtube.com

 • Tags:
 • galaxys5
 • samsung
 • waterbestendig
 • waterdicht

ts Samsung Gear groep

Samsung kondigt smartwatch Gear 2 aan met Tizen OS

Telecomnieuws ·

Samsung heeft haar tweede generatie smartwatches aangekondigd; de Gear 2. De serienaam Galaxy is verdwenen en dat betekent dat het apparaat niet onder Android draait zoals z'n voorganger maar onder het eigen Tizen.

Dat heeft een reden. Volgens Samsung houdt de Gear 2 het daardoor langer uit dan z'n voorganger, al noemt het bedrijf geen standbytijden. Ook qua uiterlijk is er het nodige veranderd. Zo is de camera niet in het bandje verwerkt, maar zit hij aan het horloge zelf vast. Ook is er een knop gekomen.

Samsung Gear and Gear neo
De Gear 2 en Gear 2 Neo

Verder is nieuw een infrarood-zender zodat je er ook je TV mee kunt bedienen. Interessant is ook dat er een hartslagmonitor is ingebouwd. Welke toepassingen dit allemaal biedt is nog onduidelijk. Uiteraard gebruik je een Gear 2 in combinatie met een compatible Galaxy-telefoon. Vermoedelijk zal de Galaxy S5 één van de tientallen telefoons zijn die hiervoor geschikt is. De Gear 2 komt uit in de kleuren Charcoal Black, Gold Brown en Wild Orange terwijl je voor de Gear 2 Neo kunt kiezen uit Charcoal Black, Mocha Grey en Wild Orange. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

 • Tags:
 • gear2
 • gear2neo
 • samsung
 • smartwatch
 • tizen
 • wearable

ts Date Mark

Samsung: Galaxy S5 halverwege maart verkrijgbaar

Geruchten ·

Altijd fijn als Samsung-medewerkers ons iets meer vertellen over niet nog officiële telefoons. En vooral als het nieuws zo concreet is als dit. De Galaxy S5 ligt namelijk over drie weken in de winkels!

Het Unpacked-event waar de Galaxy S5 naar alle waarschijnlijkheid aangekondigd gaat worden moet nog beginnen maar nu al weten we wanneer hij in de winkel ligt. Dat is fijn, want hiermee weet je dat het niet echt de moeite meer loont om een Galaxy S4 te kopen. Al was dat al langer niet echt handig om te doen.

Samsung Galaxy S5 launch date
Zet maar alvast in je agenda

In de tussentijd is de verwarring over de specificaties helemaal compleet. Óf het is een Full HD-toestel óf het is een QHD-toestel. We hopen vurig het laatste maar de tijd zal het leren. Om precies te zijn maandag 24 februari rond 20:00. Dan gaan we als het goed is melding maken van de onthulling van de Galaxy S5!

Bron: Gsmarena.com

 • Tags:
 • galaxys5
 • samsung

ts Samsung Fingerprint

Vingerafdrukscanner Samsung Galaxy S5 in homeknop

Geruchten ·

Dat de Galaxy S5 over een soort van vingerafdrukscanner zou beschikken was bekend, waar deze zich precies zou bevinden bleef vaag. Nu blijkt dat deze in de homeknop verwerkt zit, net als juist ja. Er zit alleen wel een nadeel aan.

De homeknop van de Galaxy S5 is net als z'n voorganger de S4 erg smal. Zou je daar je vinger opleggen dan wordt slechts een klein deel van je vinger gelezen. Om dit op te lossen zou je je vinger er overheen moeten vegen. Het doet ons denken aan die ouderwetse lezers die je wel eens op laptops zag. De helft van de tijd werkte het niet en het is bovendien tijdrovend en een secuur klusje. Hopelijk heeft Samsung er toch een werkbare functie van kunnen maken.

Samsung Galaxy Homebutton Finger
Vegen maar!

‘Soort’ van cameraknop

En dan is er nog een last minute gerucht over een cameraknop. Nee, de Galaxy S5 krijgt net als de S4 vermoedelijk geen fysieke cameraknop maar Samsung heeft iets anders in petto. Mogelijk ziet het toestel toch dat je de zijkant van het toestel aanraakt, en die aanraking wordt gebruikt om een foto te schieten. Hoe het precies werkt is afwachten. Mogelijk gebruikt Samsung hiervoor de vernieuwde Air Gesture waar eerder al over gesproken werd.

Bron: SamMobile (1), (2)

 • Tags:
 • galaxys5
 • samsung

ts Display Microscope

Lancering Samsung Galaxy S5 met 1080p scherm, later volgt QHD-versie

Geruchten ·

Er zijn de laatste tijd veel tegenstrijdige geruchten over het beeldscherm van de Galaxy S5. Het ene gerucht houdt het bij een 2K-resolutie, het andere spreekt over Full HD. Mogelijk krijgen beide geruchten nu gelijk.

Het gerucht over een QHD-resolutie beeldscherm van 5,2 inch groot en dus een resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels klinkt haast te mooi om waar te zijn. Vooral als je kijkt naar het resulterende PPI-getal: 565. De vraag is nu of Samsung in staat is om veel van deze panels in een korte tijd te fabriceren. Bedenk dat we van de Galaxy S3 al dachten dat hij over een Full HD-display zou beschikken terwijl Samsung hier technisch toen nog niet in staat bleek. Nu herhaalt de geschiedenis zich mogelijk.

Samsung Mobile blur
Onduidelijkheid over Galaxy S5

Want nieuwe berichten spreken over precies dat. Daarom zou het model dat volgende week aangekondigd gaat worden met hetzelfde paneel uitgerust worden als de Galaxy S4. Een Full HD-display dus. Dat wil niet zeggen dat QHD voor een heel jaar uitgesloten is. Er zou al vrij spoedig een versie van de Galaxy S5 komen met een QHD-beeldscherm. Een ander gerucht is dat het model dat volgende week tijdens het MWC aangekondigd zal worden water- en stofbestendig is. Hiermee zou hij op de Sony Xperia's lijken. Het lijkt ons onwaarschijnlijk maar zeg nooit nooit.

Via: Unwired View

 • Tags:
 • 2k
 • fullhd
 • galaxys5
 • qhd
 • samsung

ts Galaxy S5 Moveplayer

Mogelijke render van de Samsung Galaxy S5 opgedoken

Geruchten ·

Hoe ziet de Galaxy S5 eruit? Dat is een vraag die velen van ons al lange tijd bezighoudt. Maar mogelijk hebben we met deze render eindelijk een idee van hoe het volgende vlaggenschip van Samsung eruit komt te zien.

Je vraagt je bij dit soort afbeeldingen altijd hardop af of het geen namaak is. De getoonde screenshot op het toestel komt wel overeen met eerdere berichten. Het toestel is ook wat hoekiger wat weer overeenkomt met eerdere ontwerpschetsen. Toch zijn er met die laatste ook weer genoeg verschillen waardoor we nog niet overtuigd zijn.

Samsung Galaxy S5 render
Is dit dan de Galaxy S5?

Er lijkt bovendien meer ruimte boven en onder het beeldscherm te zitten. Mocht Samsung inderdaad een 5,2 inch beeldscherm hebben toegepast dan zou dit een vrij lang toestel worden. Mocht het hem echter wel zijn dan lijkt het erop dat de homeknop ditmaal van metaal is gemaakt. De rest is dan vermoedelijk van plastic. 24 februari krijgen we het definitieve antwoord, dan kondigt Samsung naar alle waarschijnlijkheid de opvolger van de Galaxy S4 aan.

Bron: Moveplayer.net

 • Tags:
 • galaxys5
 • render
 • samsung

ts Samsung Galaxy S Price Trends Idealo

Onderzoeksbureau: koop niet meteen een Samsung Galaxy S5

Opmerkelijk ·

Volgens onderzoeksbureau Idealo moet je na het uitkomen van de Galaxy S5 vooral geen exemplaar kopen. Dat is het allerdomste zijn wat je kunt doen. Beter is om even te wachten. De vraag is alleen hoe lang precies?

Het Britse onderzoeksbureau heeft naar het prijsverloop van onder meer de Galaxy S4, S3 en S2 gekeken. Aan de hand van deze historische data voorspellen zij dat de prijs van de Galaxy S5 nog voor de zomer met 24% gedaald is.

Samsung Galaxy S5 price trends

Het bedrijf raadt dus aan nog drie maanden te wachten alvorens een exemplaar aan te schaffen. De prijs moet dan namelijk al met 24% gedaald zijn. De vraag is echter of de fans wel zo lang kunnen wachten. Grote kans dat een hele groep mensen de volle mep betaalt om maar zo snel mogelijk over een S5 te kunnen beschikken. En geef ze eens ongelijk.

Bron: Idealo

 • Tags:
 • adviesprijs
 • galaxys5
 • samsung

ts Samsung Touchwiz Nowhereelse

Opgedoken screenshot van Samsung Galaxy S5 toont gelijkenissen met eerdere teaser

Geruchten ·

Er is een foto van een screenshot online gezet waarop de nieuwe versie van TouchWiz te zien zou zijn. De Galaxy S5 wordt de eerste die hier gebruik van zal maken. Bovendien lijken enkele icoontjes sterk op een eerdere teaser van Samsung zelf.

Of dat echter het bewijs moet zijn dat dit de volgende versie van TouchWiz zal zijn is nog maar de vraag. Zo lijkt het zoek-icoontje weliswaar op die van Samsung's teaser, 100% gelijk zijn ze niet. Toch wordt verwacht dat Samsung voor de opvolger van de Galaxy S4 wel een plattere interface zal gebruiken.

Samsung Galaxy S5 interface
Gelijkenissen

Overigens is volgens de bron het zoek-icoontje bedoeld voor een functie waarmee apparaten en accessoires in de omgeving gevonden kunnen worden. Wellicht dat Samsung dit wel bedoelt met 'Curiosity'. Of dat echt zo is moet maandag 24 februari nog maar blijken. Dan vindt de lancering van de Galaxy S5 vermoedelijk plaats.

Bron: Nowhereelse.fr

 • Tags:
 • galaxys5
 • interface
 • samsung
 • touchwiz
 • ui

ts Samsung Galaxy S5 Design Sonny Dickson

Opgedoken ontwerpschets Samsung Galaxy S5 duidt op grotere telefoon

Geruchten ·

De ontwerpschetsen van de Galaxy S5 lijken online te zijn gezet. Het ontwerp lijkt logischerwijs sterk op die van de Galaxy S4 maar Samsung maakt de S5 wel iets dikker.

Niet alleen is de opvolger van de Galaxy S4 volgens deze schetsen dikker, hij is ook breder en langer. Mogelijk komt dat om ruimte te bieden aan het grotere scherm waar de S5 naar verluidt over beschikt. Een display van 5,2 inch in tegenstelling tot 5 in de Galaxy S4.

Design Sketch Samsung Galaxy S5

Het meest opmerkelijke aan deze nieuwe informatie is dat de Galaxy S5 ook dikker wordt. Jarenlang werd het vlaggenschip telkens dunner, met een uiterst magere 7,9 millimeter voor de S4. De Galaxy S5 zou uitkomen op 8,2 millimeter. Dat is inderdaad dikker maar het scheelt niet veel. De lancering van de Samsung Galaxy S5 wordt 24 februari verwacht.

Bron: Sonny Dickson

 • Tags:
 • galaxys4
 • ontwerpschets
 • samsung

ts Samsung Galaxy S5 Teaser

Samsung geeft teaser Galaxy S5 vrij

Geruchten ·

Samsung heeft voor het eerst een teaser vrijgegeven voor het speciale event voor 24 februari. De teaser bestaat uit een afbeelding met daarop enkele icoontjes. Een voorbode van de nieuwe interface en nieuwe apps?

Zo is er een icoontje "Speed" te zien, mogelijk wordt hiermee op een snellere 4G-variant en snellere processor gedoeld. Ook "Outdoor" en "Curiosity" zijn zichtbaar. Mogelijk zijn dit uitbreidingen van de S Health-app die Samsung debuteerde op de Galaxy S4.

Samsung Unpacked 5 teaser for Galaxy S5

Ook "Privacy" valt op. Samsung heeft al een veiligheidsprogramma genaamd KNOX waarmee toestellen extra beveiligd kunnen worden maar die begon met een valse start. KNOX kwam niet alleen veel later dan verwacht, het bleek ook niet zo veilig als gedacht. Feit is wel dat privacy vandaag de dag hoog op de agenda staat en we zijn benieuwd wat ze ermee gaan doen. Overigens zijn alle namen voorzien van een "5", waarmee mogelijk de opvolger van de Galaxy S4 bedoeld wordt.

 • Tags:
 • galaxys5
 • samsung
 • teaser

ts Samsung Galaxy S5 achterkant Box

Doos Samsung Galaxy S5 lekt mogelijk specifiaties

Geruchten ·

Een Nederlandse bron claimt een foto binnen te hebben gekregen van de Galaxy S5. De achterkant toont enkele specificaties en die scheppen eerder verwarring dan dat ze één en ander verduidelijken.

Zo is er te lezen een QHD-resolutie (2K) beeldscherm van 5,25 inch groot, iets wat eerder ook al diverse malen geroepen is. Maar dan komt de verrassing; een 20 megapixel camera. De laatste tijd leek over de camera iedereen het eens te zijn; een 16 megapixel exemplaar. Geruchten over een 20 megapixel variant zijn er wel geweest maar waren niet zo hardnekkig.

Samsung Galaxy S5 rear box

Begrijp ons niet verkeerd; we zouden het toejuichen maar het lijkt ons op dit moment niet zo waarschijnlijk. Natuurlijk is de foto ook relatief eenvoudig na te maken, en de bron is onbekend. De kans dat het ze om de publiciteit te doen is is relatief groot. 24 februari haalt Samsung naar alle waarschijnlijkheid de onzekerheid weg en kondigt de opvolger van de Galaxy S4 aan.

Bron: SamsungGalaxyS5

 • Tags:
 • galaxys5
 • samsung
 • specificaties

ts Antutu Galaxy S5 Hdblogit

Specificaties Samsung Galaxy S5 kunnen wel eens tegenvallen

Geruchten ·

Veel media, waaronder wij, doen alsof de specificaties van de Galaxy S5 allang vaststaan. Echter, totdat Samsung het toestel daadwerkelijk aankondigt kan er nog van alles veranderen. En dat zou wel eens kunnen leiden tot teleurstellingen.

Zo kwijlen wij al tijden over een 5,2 inch groot AMOLED-beeldscherm met een 2K-resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels. Mocht de Galaxy S5 echter uitkomen met een meer dan prima Full HD-beeldscherm dan zou dat een tegenvaller zijn. Nu zegt een opgedoken benchmark-screenshot precies dat van de opvolger van de Galaxy S4.

Samsung Galaxy S5 benchmark specs

Nu is zo'n afbeelding eenvoudig te maken en vervalsen. Het is dus de vraag hoeveel waarde we hieraan moeten hechten. Feit blijft wel dat als de Galaxy S5 niet over de specificaties beschikt waarover nu al zo lang gesproken wordt dat als een flinke tegenvaller opgevat kan worden.

Processor

Een ander voorbeeld is de processor. Ondanks dat blogger Eldar Murtazin eerder nog beweerde dat Samsung voor de S5 de nog uit te komen Snapdragon 805 zou gebruiken, doet dit screenshot vermoeden dat er 'gewoon' van een Snapdragon 800 gebruik gemaakt gaat worden. Ergens is dat niet ondenkbaar. De Snapdragon 805 moet nog uitkomen, vermoedelijk pas in mei. Het mag toch worden aangenomen dat de S5 eerder dan dat uitkomt.

Bron: hdBlog.it

 • Tags:
 • galaxys5
 • samsung

ts Sammobile S Health

Screenshots tonen nieuw Flat Design van Samsung apps

Geruchten ·

Er zijn screenshots opgedoken van Samsung's nieuwe S Health en WatchON-app. Het ontwerp van beide apps zijn anders dan eerst en laten een duidelijk plat ontwerp zien.

Flat design is helemaal in en als Apple het met iOS 7 doet dan moet Samsung in haar apps wel volgen. Daarnaast sluit de nieuwe stijl beter aan met wat Google voor ogen heeft met Android 4.4 KitKat. Bovendien verklappen de screenshots enkele nieuwe functies, met name van de S Health-app. Zo kun je tijdens het joggen op een kaart zien waar je precies bent en kun je daar ook de muziek bedienen.

Samsung S Health and WatchON
Samsung S Health en WatchON

De bron zegt zijn afbeeldingen verkregen te hebben uit de firmware van de SM-G900 waarvan al langer gezegd wordt dat dit de Galaxy S5 is. Bevestiging daarover moet nog komen. Toch is het aannemelijk dat zowel S Health als WatchON er binnenkort zo uit komen te zien.

Bron: SamMobile

 • Tags:
 • flatdesign
 • samsung
 • shealth
 • watchon

ts Fingerprint Icon

“Vingerafdrukscanner Samsung Galaxy S5 bevestigd”

Geruchten ·

Een uitgelekte afbeelding lijkt te bevestigen dat de Galaxy S5 over een vingerafdrukscanner beschikt. Waar deze precies zit is nog onduidelijk. Daarnaast lijken nog enkele specificaties van het nieuwe vlaggenschip van Samsung bevestigd.

Te beginnen bij de vingerafdrukscanner. Er is een bestand opgedoken met de naam "FingerprintService.apk" die maar weinig te wensen over laat. Eerder ging het gerucht dat de opvolger van de Galaxy S4 over een irisscanner zou beschikken, maar Samsung liet eerder zelf al weten dat de techniek nog in de kinderschoenen staat. Een vingerafdrukscanner is dan een mooi tussenstadium, vooral omdat Apple hem ook al toepast in de iPhone 5S.

Fingerprint service Samsung Galaxy
Eerder opgedoken icoontjes (Via: SamMobile)

Een andere eigenschap die lijkt te zijn bevestigd is het beeldscherm, en dan met name de resolutie. Een ander opgedoken bestand zegt "WQHD" wat ook beter bekend staat als QHD. Dit is een resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels. Een ander gerucht zegt echter dat Samsung vasthoudt aan de 1080p resolutie. Mogelijk komen er twee varianten van het toestel uit. De schermdiagonaal komt hoogstwaarschijnlijk uit op 5,2 inch. Een fractie groter dus dan de huidige Galaxy S4.

Bron: @evleaks (1) (2)

 • Tags:
 • galaxys5
 • samsung
 • vingerafdrukscanner

ts Samsung Logo Embossed

Samsung Galaxy S5 krijgt wellicht grotere 20 megapixel camera

Geruchten ·

Tot nu toe waren we er vanuit gegaan dat de Galaxy S5 een 16 megapixel ISOCELL-camera zou krijgen. Mogelijk dat Samsung toch voor een 20 megapixel exemplaar kiest om niet achter te blijven bij de concurrentie.

Eind vorig jaar meldde we dat Samsung bezig was met een 20 megapixel sensor. Deze zou pas in de tweede helft van 2014 uitkomen, net op tijd voor de Galaxy Note 4. Volgens nieuwe geruchten zou Samsung nu al een 20 megapixel sensor willen toepassen in de opvolger van de Galaxy S4. Of deze sensor van Samsung zelf afkomstig is lijkt hiermee onwaarschijnlijk.

Galaxy S5 artist impression
Een artist impression van de Galaxy S5

Andere geruchten over de Galaxy S5 spreken over een 2K-beeldscherm en 2.900 mAh batterij. Die laatste klinkt ons een stuk waarschijnlijker in de oren dan de eerder genoemde 4.000 mAh. Wel zou de batterij over een snellaad-techniek beschikken zodat hij al in enkele uren helemaal is opgeladen. Over de materiaalkeuze bestaat nog veel onduidelijkheid. Volgens dit gerucht zou de S5 geheel uit plastic zijn opgetrokken. Mogelijk komt er alsnog een tweede variant van metaal.

Bron: Phonearena.com

 • Tags:
 • 20mp
 • galaxys5
 • samsung

ts Air View Samsung Galaxy

“Samsung Galaxy S5 krijgt verbeterde Air View en Air Gesture”

Geruchten ·

Toen Samsung de Galaxy S4 aankondigde kreeg deze de functies 'Air View' en 'Air Gesture' mee. Hiermee kun je je toestel ook bedienen door met je vinger boven het beeldscherm te zweven. De Galaxy S5 moet daarvan een verbeterde versie krijgen.

Samsung Galaxy S5 krijgt verbeterde Air View en Air Gesture

Met Air View kun je extra informatie krijgen door je vinger vlak boven het scherm te houden. Voorbeelden van afbeeldingen, voortgangsweergave en bijvoorbeeld een vergrootglas voor webpagina's. Nadeel is dat je relatief dicht tegen het toestel aan moet zitten wil de functie werken. Hierdoor verliest hij eigenlijk z'n nut want het luistert zo nauw dat je al snel het scherm fysiek aanraakt. Iets wat juist niet de bedoeling is met Air View. De verbeterde Air View en Air Gestures moeten deze functies ook mogelijk maken van een grotere afstand. Bij het uitkomen van de Galaxy S4 werden deze functies echter vaak betiteld als overbodig omdat ze in de praktijk niet veelvuldig gebruikt werden.

Bron: Etnews.com

 • Tags:
 • airgesture
 • airview
 • galaxys5
 • samsung

Beknopte specificaties van de Samsung Galaxy S5

Afmetingen 142 x 72,5 x 8,1 mm
Gewicht 145 gram
Artikelcode SM-G900F
EAN codes 8906086218662, 8906086178126, 8806086268486, 8806086240475, 8806086219419, 8806086219150, 8806086218665, 8806086179584, 8806086179560, 8806086179119, 8806086178457, 8806086161091, 8806086157223, 8806086157162, 8806086157100, 8806086156998, 8806086155373, 8806086155298, 8806086155229, 8806086155212, 8806086155182, 8806086149006, 8806086148979, 8806086142922, 8806086140751, 8806086135672, 8806086061964, 8712421521966, 8712421521942, 8712421521928, 8712421521904, 7880608614075, 5880608610000, 5413729225978, 5413729225961, 5054230771792, 5054230599518, 4043972174740, 4021114189692, 4021114189685, 2014041100016, 2014041100009 Toon nog 28 anderen, 8806086157162, 8806086157100, 8806086156998, 8806086155373, 8806086155298, 8806086155229, 8806086155212, 8806086155182, 8806086149006, 8806086148979, 8806086142922, 8806086140751, 8806086135672, 8806086061964, 8712421521966, 8712421521942, 8712421521928, 8712421521904, 7880608614075, 5880608610000, 5413729225978, 5413729225961, 5054230771792, 5054230599518, 4043972174740, 4021114189692, 4021114189685, 2014041100016, 2014041100009
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 4.4 (KitKat)
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 5.1 inch, Full HD Super AMOLED
Hardware
Camera 16 MP
Processor 2.5 GHz, Qualcomm Snapdragon 801, quad core
Selfiecamera 2.1 MP
Materialen
Robuuste behuizing
Stof-/waterdicht
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 16 GB (Opslaggeheugen), 32 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 2800 mAh, verwisselbaar
Sensoren
Hartslagmonitor

Alle Samsung Galaxy S5 specificaties


Video’s over de Samsung Galaxy S5

De Samsung Galaxy S6 edge is in tegenstelling tot de S5 niet waterdicht. Or is it??!

Een voorbeeld-video in 4K bekijken geschoten met de Samsung Galaxy S5? Dat komt uit!

Real life benchmark Galaxy S5, iPhone 6 en One M8. Zo zie je maar weer, specs zeggen *niets*

Videovergelijking HTC One (M8) vs Samsung Galaxy S5: via @YouTube

Videosample Samsung Galaxy S5 in UHD (4K): via @YouTube


Alternatieven van de Samsung Galaxy S5

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Samsung Galaxy S5 (G900F)
Apple iPhone 12 mini
Apple iPhone 13 mini (A2628)
Sony Xperia XA1 (G3121)
Motorola Moto G5 (XT1676)
 Huidig product    
Vingerafdruk-herkenning
Android4.4 (KitKat)
7.0 (Nougat)7.0 (Nougat)
Kleurenbeeldscherm5.1 inch, Full HD Super AMOLED5.4 inch, Super Retina XDR, inkeping (notch)5.4 inch, Super Retina XDR, inkeping (notch)5.0 inch, IPS5.0 inch, TFT
Camera16 MP12 MP, 16 MP, dubbele camera-sensor12 MP, 12 MP, dubbele camera-sensor23 MP13 MP
Processor2.5 GHz, Qualcomm Snapdragon 801, quad coreApple A14 Bionic, hexa coreApple A15 Bionic, hexa core1.6 GHz, 2.3 GHz, MediaTek helio P20, octa core1.4 GHz, Qualcomm Snapdragon 430, octa core
Selfiecamera2.1 MP12 MP12 MP8 MP5 MP
Robuuste behuizing
Stof-/waterdicht
4G (LTE)
Intern geheugen16 GB (Opslaggeheugen), 32 GB (Opslaggeheugen), 2 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))32 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))16 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))
Batterij2800 mAh, verwisselbaar2227 mAh2406 mAh2300 mAh2800 mAh, verwisselbaar
Hartslagmonitor

Volledige vergelijking Samsung Galaxy S5 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Samsung S5