Samsung presenteert Galaxy J1 als nieuw instapmodel


En zo ineens heeft Samsung er weer een geheel nieuwe smartphone-lijn bij; de J-serie. In Maleisie werd de Galaxy J1 aangekondigd. We hebben het hier duidelijk over een instapmodel waarvan het trouwens nog maar de vraag is of hij naar Nederland komt.

Laten we beginnen met enkele harde cijfers. De Galaxy J1 is een bescheiden smartphone met een 4,3 inch beeldscherm met WVGA-resolutie (800 x 480 pixels). Er is een dual-core processor op 1,2 GHz en een 5 megapixel camera met flitser. Aan de voorzijde zit een 2 megapixel selfiecamera en de batterij telt 1.850 mAh groot. Samenvattend; bescheiden en duidelijk een instap-model.

Samsung Galaxy J1 front back

Nu is er weinig mis met instap want ook hier verkoopt Samsung eenvoudige Android-smartphone met een display van 4,3 inch groot. Denk aan de Galaxy Core Plus. Toch is het onduidelijk of Samsung intenties heeft om de Galaxy J1 (SM-J100H) naar Europa of Nederland te brengen. Dat zullen we de komende tijd voor je in de gaten moeten houden.

Samsung Galaxy J-serie

De nieuwe J-serie volgt enkele andere series die Samsung onlangs aankondigde. Zo bracht het eerder al de premium A-serie uit met modellen zoals de Galaxy A5. En ook werd begin dit jaar de E-serie aangekondigd die iets onder de A-serie geplaatst is en het zonder 4G moeten stellen. Deze J-serie lijkt duidelijk de nieuwe instaplijn te worden met eenvoudige kleinere toestellen. Ook lijkt hier geen sprake te zijn van toepassing van metaal, iets waarover de A- en E-serie nog wel beschikken.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy J1

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy J1


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel