Samsung brengt alsnog Galaxy Grand Prime uit in Nederland


De vorig jaar in India uitgebrachte Samsung Galaxy Grand Prime komt gewoon naar Nederland. Sterker nog, het 5 inch grote Android-toestel ligt al in de winkel. En daarmee heeft Samsung er weer een KitKat-toestel met redelijk grote batterij bij.

De Galaxy Grand Prime kan beschouwd worden als een redelijke middenklasser met 5 inch groot qHD-scherm. Dat is een resolutie van 960 bij 540 pixels en dus niet te verwarren met de veel grotere Quad HD-resolutie. De behuizing meet 8,6 millimeter in dikte waarmee de Grand Prime niet dik genoemd mag worden maar ook weer niet extreem dun. Binnenin ligt een quad-core processor op 1,2 GHz. Het blijkt om de 64-bits Snapdragon 410 te gaan.

Samsung Galaxy Grand Prime
De Galaxy Grand Prime in Nederland

Op cameragebied doet de Samsung Galaxy Grand Prime het helemaal niet slecht. Achterop zit een 8 megapixel camera met flitser en autofocus en voorop doet een 5 megapixel exemplaar dienst. Die selfiecamera beschikt over een groethoeklens van 85 graden waardoor je nog meer in beeld krijgt en dus met z'n allen op de foto past. Grootste pluspunt van de Grand Prime is echter z'n relatief grote batterij van 2.600 mAh. Gelet op het mid-range karakter van het toestel en z'n verwachte lage energievraag verwachten we vrij lange batterijtijden. Samsung zelf houdt het op 75 uur muziek luisteren, 10 uur video afspelen en 16 uur aaneengesloten bellen.

Grand Prime in Nederland

De Samsung Galaxy Grand Prime kan nu al besteld worden, bijvoorbeeld bij de Media Markt. De verkoopprijs bedraagt 189,26 euro en je kunt kiezen uit de kleuren Dynamic White en Grey. Het toestel werd september van 2014 al gepresenteerd in India. Toen leek het er nog op dat het toestel niet buiten India zou worden aangeboden.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Grand Prime

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Grand Prime


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel