Google Nexus 6 zou vingerafdrukscanner krijgen


Google had plannen om de Nexus 6 van een vingerafdrukscanner te voorzien. Bewijs daarvoor werd in de code van Android Lollipop aangetroffen. Ondersteuning daarvoor werd echter in augustus weer geschrapt.

Het is dus goed mogelijk dat in de oorspronkelijke prototype van de Nexus 6 er ondersteuning was voor vingerafdrukken. Apple voorzag de iPhone al eerder van een dergelijke functie en ook Samsung heeft haar Galaxy's er inmiddels mee uitgerust. Toch is er in Android nog geen standaard ondersteuning voor beveiliging via vingerafdrukken.

Fingerprint scanner

Het is onduidelijk hoe de vingerafdrukscanner in de Nexus 6 had moeten werken. Mogelijk via een veegbeweging vergelijkbaar met de Galaxy Note 4 en Galaxy S5 van Samsung. Er zijn namelijk foutmeldingen gevonden als "fingerprint acquired too fast" en "fingerprint acquired to slow". Een exacte reden waarom de vingerafdrukscanner het niet gehaald heeft in de Google Nexus 6 is moeilijk te geven. Mogelijk was de software niet op tijd af, mogelijk werkte de scanner niet goed genoeg. We zullen het daarom voorlopig zonder moeten stellen bij de Nexus-modellen.

Bron: Arstechnica.com


Prijsvergelijker Google Nexus 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon DE
32 GB White
€ 301,44 € 301,44   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Google Nexus 6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel