Google Nexus 6 heeft verborgen notificatielampje


LED-notificatielampjes zijn een handige manier om je op de hoogte te brengen van notificaties zonder daarvoor het scherm aan te hoeven zetten. We vonden het daarom jammer dat Google er bij de Nexus 6 geen aandacht aan bestede. Maar niet getreurd!

Want ondanks dat er nooit melding van is gemaakt en dat het lampje ook nergens op plaatjes te zien is, is hij er wel degelijk. Verstopt onder de luidspreker en in staat om meerdere kleuren weer te geven! Reden waarom Google er bij de Nexus 6 geen aandacht aan heeft besteedt is waarschijnlijk vanwege Ambient Display; Lollipop's eigen manier om slim notificaties weer te geven.

Nexus 6 LED notification light

Het is ook niet ondenkbaar dat Google het LED-lampje op het laatste moment heeft uitgeschakeld om verkopen van Android Wear-horloges niet te hinderen. Hoe het ook zij, het lampje is niet in de software te activeren. Om er toch gebruik van te kunnen maken moet root-toegang verleend worden. En er moet vervolgens nog een app gevonden worden die er mee om kan gaan. Een gedoe dus.

Bron: xda-developers


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel