‘Veilige’ Blackphone krijgt eigen App Store


De volledige op privacy gerichte Blackphone krijgt een App Store met content die vooraf gescreend is. Voorheen moesten gebruikers het doen met de handvol apps die standaard op het toestel waren geïnstalleerd. Privacy heeft z'n prijs.

De Blackphone draait op een fork van Android 4.4.2 KitKat genaamd PrivatOS. Het is volgens de makers een "extra beveiligd besturingssysteem zonder bloatware en bemoeienis van operators". In de praktijk blijkt een Blackphone ook gevoelig voor aanvallen zo bleek afgelopen augustus toen tijdens Def Con gewoon root-toegang verkregen kon worden. Daar was wel wat voor nodig, maar toch.

Silent Circle Blackphone

De App Store is onderdeel van een update van PrivatOS die volgend jaar verwacht wordt. De winkel bevat naast apps van Silent Circle (de maker van de Blackphone) ook geselecteerde andere apps. Deze zijn volgens de maker allemaal gescreend. Het is vervolgens mogelijk om werk gerelateerde apps te scheiden van privé apps dankzij een functie genaamd 'spaces'. Hiermee ontstaan twee gescheiden omgevingen.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel