HTC verlaagt orders One M9 met 30% vanwege teruglopende vraag


De HTC One M9 lijkt nu al over z'n hoogtepunt heen. Het Taiwanese bedrijf zou het aantal orders voor componenten voor het het vlaggenschip met 30% verlaagd hebben omdat er simpelweg minder vraag naar is. Het toestel is nog maar 2 maanden op de markt.

Toen HTC de One M9 aankondigde bleken er maar weinig grote verschillen met z'n voorganger de M8 te zijn. Nu krijg je in beide gevallen een metalen vlaggenschip dus daar kan het niet aan liggen. Bovendien ruilde HTC haar ondermaats presterende UltraPixel-camera in voor een 20 megapixel exemplaar. De lichtgevoeliger UltraPixel-camera werd naar de voorkant verplaatst. Het heeft allemaal weinig uitgehaald, de consument lijkt er nu al op uitgekeken.

HTC One M9 heart
Er is veel liefde in gegaan maar het wil nog niet echt lukken met de M9

Volgens bronnen binnen Taiwanese toeleveranciers zouden de verkopen "tegenvallen bij de verwachtingen". Dat belooft in ieder geval weinig goeds voor de winstvoorspelling van HTC. HTC zou als gevolg hiervan 30% minder componenten willen bestellen. Een definitief besluit zou nog niet genomen zijn en HTC weigerde om commentaar te geven op dit bericht. Het aandeel HTC zou trouwens een laagste punt op de beurs hebben bereikt in 10 jaar tijd.

Bron: Digitimes.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel