HTC One M9 is derde generatie One-serie; voorzichtige vooruitgang

· 3 reacties


HTC heeft zojuist tijdens het Mobile World Congress haar derde generatie One-telefoon aangekondigd. De HTC One M9 biedt uiterlijk maar weinig verschillen met z'n voorganger maar verschillen zijn er wel degelijk.

HTC had dit jaar erg veel moeite om informatie over de One M9 geheim te houden. Vrijwel alles van het toestel was vooraf al uitgelekt. Dat legde een schaduw over de presentatie die daardoor meer een herhaling was van eerdere onthullingen. Toch waren er nog wel wat 'primeurs'.

HTC One M9
HTC One M9

De HTC One M9 bestaat nog steeds uit één stuk aluminium. Een unibody heet dat. Ditmaal worden twee verschillende kleuren in één behuizing toegepast. Zo krijgt de gouden uitvoering alleen aan de zijkant gouden tinten. Dual Tone, Dual Finish noemen ze dat bij HTC.

HTC One M9 camera

Grootste verandering aan de One M9 zit hem in de camera's. Ditmaal prijkt er een 20 megapixel BSI-camera aan de achterkant. Dat zijn genoeg pixels om digitaal in te kunnen zoomen zonder kwaliteitsverlies. Die vervangt de UltraPixel uit het model van vorig jaar. Toch neemt HTC geen afscheid van de lichtgevoelige UltraPixel-techniek. Hij is namelijk verhuist naar de voorzijde van het apparaat. Daar doet hij prima dienst als selfiecamera. Vooral bij zelfportretten in het donker is de UltraPixel selfiecamera goed.

HTC One M9 Sense

HTC voorzag de Sense 7-schil ook van de nodige nieuwe functionaliteit. Eén daarvan is de mogelijkheid om zelf thema's te maken. Accentkleuren, achtergronden en de vormen van icoontjes zijn zelf aan te passen. Daarnaast herkent Sense of je thuis bent of op het werk. Hij past het homescherm daarop aan. Ook geeft Sense nu app-suggesties.

HTC One M9 colors

Van oudsher draait HTC om goed geluid. Natuurlijk beschikt ook de M9 over de luide BoomSound-speakers. Werd voorheen het geluid verbeterd door Beats By Dr. Dre. Dit jaar gebruikt HTC de geluidstechniek van Dolby. Het 5.1 Surround Sound omgeeft je daardoor helemaal. HTC denkt de One M9 vanaf maart in de winkel te hebben liggen. De beschikbare uitvoeringen zijn Silver, Gunmetal Grey, Pink en Gold.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel