Nieuwe Samsung Galaxy S6 en gebogen S6 Edge lijken grote sprong vooruit


Samsung heeft zojuist tijdens haar Unpacked-event voorafgaand aan het Mobile World Congress de Galaxy S6 en S6 Edge aangekondigd. Los van een licht gebogen beeldscherm tot over beide randen verschillen ze niet. Wat dan wel leggen we je graag uit.

Net als HTC lukt het ook Samsung niet om de nieuwe vlaggenschepen geheim te houden. Veel van de nieuwe modellen lekte voorafgaand aan het event al uit. Zoals al bekend was kwam het bedrijf met een duo metalen telefoons met glazen achterpaneel die niet verwisselbaar is en waarvan het geheugen ook niet uitgebreid kan worden.

Samsung Galaxy S6 and S6 Edge

Dat zijn misschien de grootste consessies die het bedrijf heeft moeten doen maar wat ons betreft zijn ze het helemaal waard. We krijgen er namelijk een hoogwaardige telefoon voor terug die grotendeels van metaal is. Niet zomaar metaal, 50% sterker dan gemiddeld. De achterkant is van glas gemaakt.

Samsung Galaxy S6 rear

Grootste verschil tussen de Galaxy S6 en de S6 Edge is het scherm. Nu kregen we ook van de Note 4 een Edge-variant maar kon je bij de Note Edge nog allerlei handige dingen met dat gebogen schermgedeelte, bij de S6 Edge is het puur voor het uiterlijk. Het lijkt mooi en er zijn vrijwel geen functies verbonden aan het gebogen scherm. De enige functie die we konden bespeuren was een kleur die je aan contactpersonen kunt toekennen als ze bellen. Gaat de telefoon en ligt de Galaxy S6 Edge op de kop dan zie je door de corresponderende kleur wie er belt.

Samsung Galaxy S6 Edge calling color id

Samsung geeft beide modellen een eigen Exynos-processor mee die 64-bits is, uit acht cores bestaat en is vervaardigt op een 14nm proces. Daardoor is de chip extra zuinig en extra snel. Samsung komt ook met vaste geheugenuitvoeringen; 32, 64 en 128 GB. Hierdoor verdwijnt het 16 GB instapmodel. Het gaat trouwens ook om sneller DDR4-geheugen. Nieuw is ook de manier hoe je de S6 en S6 Edge gaat opladen. Dat kan namelijk voortaan draadloos. Dat is nu standaard ingebouwd. En leg je hem toch aan een kabel dan is 10 minuten opladen genoeg voor 4 uur extra batterij.

Samsung Galaxy S6 Edge wireless charging

Galaxy S6 en S6 Edge in de winkel

De Samsung Galaxy S6 en S6 Edge liggen vanaf 10 april in de Nederlandse winkel. Prijzen beginnen bij 699 euro voor de S6 en 849 euro voor de S6 Edge. Beschikbare kleuren zijn 'White Pearl', 'Black Sapphire' en 'Gold Platinum'. De S6 krijgt bovendien nog exclusief de kleur 'Blue Topaz' terwijl de S6 Edge een 'Green Emerald' uitvoering krijgt.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S6

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S6


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S6 edge

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S6 edge


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel