LG brengt rondingen naar eenvoudiger Magna, Spirit, Leon en Joy


LG heeft de opvolgers van de vorig jaar aangekondigde L Series III-modellen uitgebracht. Verdwenen is die naam en ook de L- en F-typenummers. Dit jaar heten de mid-range modellen Magna, Spirit, Leon en Joy.

Wij kregen alvast de mogelijkheid van LG om de telefoons van dichtbij te bekijken. Alleen de Magna had het bedrijf nog niet beschikbaar maar deze is nagenoeg gelijk aan de Spirit maar net iets groter. Die Spirit is misschien ook wel de meest interessante van het kwartet. Het 4,7 inch formaat maakt hem lekker compact maar toch bruikbaar genoeg voor dagelijks gebruik. Net als sommige andere high-end modellen is de Spirit gebogen, zij het zeer licht.

LG Spirit
De LG Spirit

Van de Spirit en Leon komt naast de reguliere 3G-uitvoering ook een 4G-versie. Vreemd genoeg geldt dit niet voor het topmodel de Magna. Deze zal alleen in een 3G-uitvoering beschikbaar zijn. De nieuwe modellen zijn uitgerust met beeldscherm van 4, 4.5, 4.7 of 5 inch groot. Allen zijn uitgerust met een grafische interface inclusief Knock Code die we ook op het vlaggenschip de G3 aantreffen. Met uitzondering van de Joy draaien ze Android 5.0 Lollipop en zitten de bedieningsknoppen op de achterkant.

LG Leon 3G and 4G
LG Leon 3G met plastic en de Leon 4G met metal finish

De telefoons die in een 4G-uitvoering komen krijgen een achterkant met een metal finish. Dat is nog steeds plastic maar wel met een hoogwaardige coating. Vreemd genoeg vonden we juist de 3G-uitvoering van de Spirit mooier. Die heeft namelijk wat meer profiel en dat geeft meer grip. De Leon 3G is glad en daar geldt dat dus niet.

LG Leon and Spirit
Tweemaal een LG Leon en de Spirit

LG wil de Magna 3G vanaf mei in de winkel hebben tegen een adviesprijs van 199 euro. Datzelfde bedrag krijgt ook de Spirit 4G mee behalve dan dat deze twee maanden eerder verkrijgbaar zal zijn. De 3G-uitvoering van de Spirit komt in april en kost 169 euro. Ook in april worden de Leon 3G en Leon 4G verwacht voor respectievelijk 129 en 159 euro. De kleinste van het stel, de LG Joy, kost 99 euro en wordt vanaf mei verwacht. Die prijs lijkt echter net even een paar tientjes te hoog gelet op de algehele kwaliteit van het toestel. Vooral het TN-scherm oogt beneden maats.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel