LG presenteert viertal 4G-telefoons in middensegment


LG heeft alvast de telefoons gepresenteerd die het tijdens het MWC volgende maand wil presenteren. Het gaat om de LG Magna, Spirit, Leon en de Joy van respectievelijk 5.0, 4.7, 4.5 en 4.0 inch groot.

LG hanteert deze strategie al langer. Voorafgaand aan het moment supreme nieuwe telefoons presenteren zodat als het moment werkelijk daar is ze niet ondergesneeuwd worden door alle productpresentaties van anderen. Slim want we kunnen nu al uitgebreid kijken naar alle nieuwe mid-range modellen die LG dit jaar gaat voeren.

Magna, Spirit, Leon en Joy

De afgelopen jaren nog bracht LG dergelijke doorsnee-telefoons uit in de L Serie waarvan de L Serie III de laatste is. Dit jaar lijkt dat niet te gebeuren. We gaan ze ook niet meer aanspreken met een typenummer, maar met een petname. De grootste van het kwartet is de Magna. Deze Android-telefoon is 5 inch groot, beschikt over een 8 megapixel camera en een 2.540 mAh grote batterij.

LG Magna, Spirit, Leon and Joy
LG Magna, Spirit, Leon en Joy

Ook de LG Spirit krijgt een 8 megapixel camera met een scherm met in-cell touchscreen. Het verschil is de schermdiagonaal van 4,7 inch groot. Dat is weliswaar kleiner dan de Magna maar met dezelfde resolutie. Daardoor is de pixeldichtheid groter. Qua batterijcapaciteit komt de Spirit uit op 2.100 mAh.

Gesture Shot en Glance View

De LG Leon mag het doen met een 4,5 inch FWVGA-scherm terwijl het instapmodel Joy een 4,0 WVGA-inch scherm krijgt. De Leon heeft net als de eerder genoemde telefoons een 8 megapixel camera terwijl de Joy een 5 megapixel camera krijgt. Ook moet de Joy het doen met de helft van het aantal processorcores; 2 stuks. Alle genoemde telefoons zijn uitgerust met een flink aantal functies. Zo is de camera uitgerust met Gesture Shot waarmee je dankzij een handbeweging het toestel opdracht kunt geven om een foto te schieten. Deze worden tot 1,5 meter afstand herkend dus mocht je thuis een selfiestick hebben dan werkt dat zelfs daarmee. Ook aanwezig is Glance View waarmee je een snel overzicht kunt opvragen van gemiste oproepen en notificaties.

Alle vier telefoons hebben flinke rondingen, zowel aan de voor- als achterkant en worden verkrijgbaar in 4G en 3G-uitvoeringen. Het grote verschil tussen beide uitvoeringen is dat de 4G een achterkant meekrijgt met een metalen finish terwijl de 3G-uitvoeringen volledig van plastic is. Het hele kwartet draait Android Lollipop en moet ergens in maart of april uitkomen. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.



Praat mee over dit artikel