Sony presenteert 4G-variant van Xperia E4; de Xperia E4g


Begin deze maand nog introduceerde Sony een nieuw instapmodel zonder 4G; de Xperia E4. Of ze zich vergist hebben of dat het allemaal de bedoeling was weten we niet maar het bedrijf presenteert nu een variant mét 4G.

En omdat de naam zich er uitstekend voor leent noemen ze het toestel de Xperia E4g. Net als de eerder aangekondigde E4 is het een betaalbare Android-smartphone maar ditmaal mét 4G. Nog een verschil is de aanwezigheid van NFC, de iets snellere processor en het licht kleinere 4,7 inch scherm. Net als bij vele andere Sony-telefoons houdt de batterij het dankzij z'n formaat en de Stamina-modus het langer dan een dag uit. Sony zelf houdt het op 2 dagen wat best netjes is vandaag de dag.

Sony Xperia E4g
De nieuwe Sony Xperia E4g

De Xperia E4g heeft een relatief bol uiterlijk met vele rondingen en ligt daardoor volgens Sony lekker in de hand. Het toestel is voornamelijk van plastic gemaakt maar bevat ook metalen elementen zoals de roestvrijstalen cameraring en natuurlijk de kenmerkende powerknop aan de zijkant. Interessant aan de camera is verder dat deze maar liefst 52 verschillende scenario's kan herkennen. Zo kiest de E4g zelf de beste instellingen om tot het mooiste resultaat te komen.

Xperia E4g in de winkel

De Sony Xperia E4g ligt vanaf april in de winkel voor een adviesprijs van 129 euro. Dat is de losse prijs dus zonder abonnement. Tot die tijd heb je nog ruimte om na te denken of je de zwarte of de witte uitvoering wilt hebben. Naast deze variant komt Sony ook nog in sommige markten met een Dual SIM-uitvoering van de E4g.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel