Motorola kondigt new Moto E met snel 4G-internet aan


De Motorola Moto E is momenteel het absolute budgetmodel van de fabrikant maar beschikt helaas niet over 4G. En dat is iets waar toch veel mensen naar op zoek zijn. En daarom brengt het nu een aangepaste versie uit mét 4G (LTE); de new Moto E LTE.

De aanwezigheid van 4G is niet het enige verschil aan de Moto E LTE. Het scherm is vergroot van 4.3 naar 4.5 inch terwijl de qHD-schermresolutie van 960 bij 540 pixels gelijk gebleven is. Ook groter geworden is het interne geheugen. In plaats van een magere 4 GB op de oorspronkelijke Moto E krijgt de snellere Moto E LTE maar liefst 8 GB. En ook qua rekenkracht zijn er verbetering te bespeuren.

Motorola new Moto E LTE
De nieuwe Moto E mét LTE

Zo krijgt de Snapdragon-processor er maar liefst twee cores bij om op quad-core uit te komen. Tot slot kon de batterij niet achterblijven en ook die is vergroot; van 1.900 naar 2.390 mAh. Een stijging van zo'n 25%. Al met al flinke verbeteringen voor een toestel met toch al een prima prijs/kwaliteitsverhouding. Motorola installeert standaard Android 5.0 Lollipop op het toestel, op moment van schrijven de meest recentste Android-versie. Qua prijs voor de nieuwe Moto E moet je denken aan een bedrag van rond de 129 euro, dat zijn enkele tientjes meer dan de reguliere Moto E. Verwacht de Motorola new Moto E trouwens snel in de winkels, Motorola is al begonnen met de distributie.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel