Sony onthult 5 inch grote instapper; de Xperia E4


Sony heeft zojuist het allereerste Xperia-toestel van 2015 aangekondigd; de Xperia E4. Dit nieuwe toestel volgt de Xperia E3 op en is daarmee groter, sneller en qua uiterlijk vooral anders. Al zou de E4 nog steeds de OmniBalance-stijl aanhouden.

De bolle kop van de Xperia E4 doet een beetje denken aan Nokia's stijl. Al verraadt de groot uitgevallen powerknop aan de zijkant dat het toch echt om een Sony-telefoon gaat. Het toestel lekte afgelopen dagen al vaker uit nadat het eind 2014 ook al eens op de foto was gezet. Hoog tijd vond Sony om het nieuwe instappertje bekend te maken.

Sony Xperia E4 lifestyle

Vandaag de dag krijgen zelfs instaptelefoons een scherm van 5 inch groot mee. Sony gebruikt hiervoor een resolutie van 960 bij 540 pixels (qHD). Dat levert een PPI op van 220 wat niet bijzonder hoog is maar ook weer niet onacceptabel laag. Binnenin ligt een processor van het Chinese MediaTek; de MT6582. Dat is een quad-core exemplaar op 1,3 GHz. Er is 1 GB aan werkgeheugen en 4G ontbreekt helaas. Qua camera's heeft Sony gekozen voor een 5 megapixel en 2 megapixel exemplaar. Belangrijk pluspunt is de relatief grote batterij van 2.300 mAh groot. Samen met Sony's eigen Stamina-batterijbespaarmodus belooft het bedrijf tot 2 dagen aan standbytijd. Opvallend genoeg is de batterij wel fractioneel kleiner als in zijn voorganger.

Prijs Sony Xperia E4

Sony maakt geen verkoopprijzen bekend maar het beweert wel "zeer competitief" te zijn op dat punt. Afwachten dus al kost zijn voorganger de Xperia E3 op het moment van uitkomen 165 euro. De Sony Xperia E4 komt uit in de kleuren wit en zwart en er zijn thema's beschikbaar die je daarop kunt afstemmen. Verschillende covers zullen uiteindelijk ook beschikbaar komen. Naast een reguliere uitvoering komt er ook een Dual SIM-versie van de E4 uit.


Prijsvergelijker Sony Xperia E4

Toon alle aanbiedingen van de Sony Xperia E4


Prijsvergelijker Sony Xperia E4 Dual

Toon alle aanbiedingen van de Sony Xperia E4 Dual


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel