Acer brengt viertal Liquid-telefoon uit waaronder één Windows Phone


Acer heeft voorafgaand aan het Mobile World Congress een viertal nieuwe Liquid-telefoons aangekondigd. De Liquid Z220, Z520 en Jade Z draaien Android terwijl de Liquid M220 weer de eerste Windows Phone in vier jaar tijd is.

Na lange tijd afwezig te zijn geweest op de markt van Windows Phones komt Acer dus nu weer met een nieuwe telefoon. Erg spectaculair is de Liquid M220 echter niet. Het gaat om een 4 inch groot Windows Phone 8.1 die volgens Acer al wel geschikt is voor het toekomstige Windows 10. Het model krijgt verder een 5 megapixel camera mee met een 2 megapixel selfiecamera.

Acer Liquid M220, Liquid Z220 and Liquid Z520
De Acer Liquid M220, Z220 en Z520

De Android-tegenhanger van de Liquid M220 is de Acer Liquid Z220. Ook deze beschikt over een even groot 4 inch beeldscherm met 5 megapixel camera. Dat klinkt niet veel maar hij is wel voorzien van een 89 graden groothoeklens. Daardoor krijg je meer in het beeld. De Acer Liquid Z520 beschikt over een verbeterde 8 megapixel camera.

Acer Liquid Jade Z
Acer Liquid Jade Z

Tot slot kondigde Acer ook nog de Liquid Jade Z aan. Deze oogt net iets stijlvoller dan de andere 3 en dat geldt ook voor z'n specificaties. Een 5 inch HD-scherm met 64-bits processor en 13 megapixel camera. Door het gebruiken van een hoogwaardig IPS-scherm met een zogenaamd 'Zero Air Gap' zit het scherm dicht aan de oppervlakte en worden weerspiegeling tot een minimum beperkt. Ook noemenswaardig is dat de 13 megapixel camera een zeer lichtgevoelige lens meekrijgt met een aperture van f/1.8. Hierdoor kan er tot 20% meer licht op de sensor vallen wat resulteert in beter belichte foto's zelfs in donkere omstandigheden. Acer deed geen uitspraken over prijzen en wanneer de vier nieuwe modellen beschikbaar zijn.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel