LG Leon


LG Leon (H320)
LG Leon linkerzijkant
LG Leon achterkant
LG Leon rechterzijkant schuin
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Schermformaat
4,5 inch
Camera
5,0 megapixel

Pluspunten LG Leon

  • Zeer compact design dankzij 4,5 inch scherm
  • Ergonomische bediening op de achterzijde
  • Ondanks formaat en lage prijs toch vol functies

Minpunten LG Leon

  • Niet voorzien van 4G-ondersteuning, kijk daarvoor bij de Leon 4G

De LG Leon in het kort

De LG Leon kent veel van de karakteristieken van dure en uitgebreide LG-telefoons. Dat maakt hem een bijzondere verschijning zonder dat je daarvoor hoeft te betalen.

Herkenbaar, clean design

De Leon (H320) is met z'n 4,5 inch grote beeldscherm niet de kleinste maar ook niet de grootste van de in begin 2015 uitgebrachte reeks. Dat wil ook weer niet zeggen dat de Leon overal buiten de boot valt. Zo vinden we bij het toestel net als veel andere modellen de bedieningsknoppen aan de achterkant. Handig want in veel gevallen zit je wijsvinger daar toch al. Bovendien hoef je tijdens het bellen niet op zoek naar de volumeknoppen. Hierdoor is zowel de voor- als de zijkant helemaal vrij van knoppen wat een 'clean' design oplevert.

LG Leon linkerzijkant

Twee camera's

LG heeft de Leon voorzien van een vrij schappelijke prijs. Ondanks dat zit het toestel toch flink in de specificaties. Zo zijn er maar liefst 2 camera's aanwezig. Een 5 megapixel variant aan de achterkant en een VGA-camera aan de voorzijde. Dit laatste is natuurlijk uitermate geschikt voor selfies. En dankzij de Gesture Shot-functie kun je een zelfportret nemen door een handgebaar. Handig want dan hoef je niet op zoek naar de opnameknop waardoor je de kans loopt dat je selfie mislukt. De hoofdcamera tot slot ondersteunt autofocus waardoor hij automatisch voor je scherpstelt. Ook kun je hierdoor macro-foto's maken, dus foto's van zeer dichtbij.

Belangrijkste LG Leon specificaties

  • 4.5 inch beeldscherm beschermd door Corning Gorilla-glas
  • 4GB opslaggeheugen (uitbreidbaar met microSD)
  • Quadcore processor op 1,3 GHz
  • 5 megapixelcamera aan de achterkant
  • Bekijk alle LG Leon specs

Klein en rap

Dat de LG Leon (Y50) modern is blijkt wel uit het besturingssysteem waarmee hij is uitgekomen. Dat is namelijk Android 5.0 Lollipop. Ten tijde van z'n uitkomen was dit de nieuwste versie. Lollipop krijgt een vernieuwd uiterlijk mee en diverse nieuwe functies. Bovendien maakt Lollipop de Leon relatief snel, al helpt z'n ingebouwde quad-core processor daar ook een handje mee. Die draait op geen onaardige 1,3 GHz waardoor hij krachtig genoeg is voor diverse apps en games. Zelfs het draaien van meerdere apps tegelijk vormt geen probleem voor dit mid-range toestel.


Concurrenten van de LG Leon

Vergelijk de LG Leon met deze producten


Praat mee over de LG Leon