Klokkenluider: sommige exemplaren HTC One M9 hebben Gorilla Glass 3 in plaats van 4


HTC kondigde de One M9 aan met het verbeterde Gorilla Glass 4 dat beter bestand is tegen valschade. Volgens een klokkenluider past HTC echter ook het veroudere Gorilla Glass 3 toe en raadt het verkopers aan het onderwerp te vermijden.

En HTC doet dit niet alleen bij de One M9 maar ook bij de One M9+ die hier niet verkrijgbaar is. Het is vrij lastig te bepalen welk type glas er in jouw M9 zit, of zeg maar gerust onmogelijk. Eerder nog kwam Samsung op een soortgelijke manier in het nieuws door het toepassen van twee verschillende type camerasensoren in de Galaxy S6.

HTC One M9 Gorila Glass

Uit een interne memo zou blijken dat HTC verkopers en vertegenwoordigers aanraadt het onderwerp 'Gorilla Glass' niet aan te snijden. Of het document echt is is lastig te zeggen. Het is niet ondenkbaar. Fabrikanten gebruiken vaker verschillende componenten om aan de hoge vraag te kunnen voldoen. Feit is wel dat de reputatie van de bron vrij goed is. Mogelijk reageert HTC nog op het bericht al kunnen we ons ook goed voorstellen dat ze een reactie voor zichzelf houden.

Bron: @upleaks


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel