Samsung levert Galaxy S6 met 2 verschillende camera’s


Samsung lijkt de Galaxy S6 en S6 edge te leveren met twee verschillende cameramodules. Gebruikers maakten in het begin vooral melding van een Sony sensor maar nu claimen sommigen een Samsung-exemplaar te hebben.

Bij het openmaken van de eerste exemplaren van de Galaxy S6 bleek Samsung te kiezen voor de Sony IMX240 die we ook in de Note 4 aantreffen. Sommige gebruikers melden nu juist dat ze Samsung's eigen ISOCELL-module hebben. Beiden zijn 16 megapixel maar verschillen wel in kwaliteit. De meesten vinden dat de Sony-module de betere foto's maakt.

Samsung different camera modules
Zelfde telefoon, verschillende camera's

Dat mensen nu een verschillende cameramodule melden wordt afgeleid van een speciale app. Die geeft een stuk tekst terug met daarin het typenummer van de camera. Dat hoeft in theorie niet veel te zeggen, daar kan Samsung vermoedelijk elke willekeurige tekst in programmeren. Toch is het opvallend. Samsung heeft tijdens de introductie van de Galaxy S6 en S6 edge ook niets gezegd over welke cameramodule ze nou eigenlijk gebruiken. Dat kan natuurlijk een reden hebben gehad. Zelf controleren welke cameramodule jouw Samsung heeft? Ga naar de bel-toepassing en typ het volgende "telefoonnummer" in: *#34971539#
Een nieuw scherm zal openen en kies dan vervolgens voor "ISP VER CHECK".

Bron: xda-developers.com


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
32 GB Black
€ 199,00 € 199,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S6


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel