Sony Xperia C4 is nieuwe “selfie smartphone”


Sony gelooft dat de selfiehype nog lang niet op z'n eind is en brengt ons daarom de Xperia C4. Een Android-smartphone met een 5 megapixel selfiecamera met Exmor R-sensor en een volwaardige LED-flitser.

De Xperia C4 volgt hiermee de C3 op die ook al een 5 megapixel en flitser aan de voorzijde meekreeg. Alleen kwam dat model hier nooit op de markt, de C4 moet dat wel gaan doen. Naast een relatief hoge 5 megapixel selfiecamera met 25mm groothoek lens beschikt de Sony Xperia C4 ook over een 13 megapixel camera, maar dan aan de achterkant. Dat gecombineerd met specifieke foto-functies moet het toestel tot een échte cameratelefoon maken.

Sony Xperia C4 colors
De Sony Xperia C4

Laten we ons eerst beperken tot de selfiefuncties. Een flitser aan de voorzijde betekent dat je ook in vrij donkere situaties nog zelfportretten kunt maken. De LED-flitser projecteert zacht licht zodat huidtinten natuurgetrouw worden vastgelegd. En dankzij functies zoals 'Style portrait' en 'AR mask' kun je diverse effecten toepassen om je selfie net iets meer uit te laten springen. Los van een goede selfiecamera beschikt de Xperia C4 over een 5,5 inch Full HD-scherm. Dat is zelfs voor hedendaagse begrippen vrij groot en dat maakt het toestel misschien ook wel een multimediatelefoon. Bang dat het toestel niet krachtig genoeg is om al die pixels aan te sturen hoef je niet te zijn; binnenin ligt een 64-bits octa-core processor van MediaTek op 1,7 GHz. Met andere woorden; krachtig genoeg voor games en andere alledaagse handelingen. Sony verwacht het toestel begin juni in de winkels te hebben in de kleuren wit, zwart en mintgroen tegen een verwachte verkoopprijs van 349 euro.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel