HTC wisselt topman Peter Chou om


Het lijkt dan toch eindelijk gebeurd; HTC vervangt haar topman na aanhoudende tegenvallende resultaten. De officiële lezing is echter anders; Chou zou zich richten op de ontwikkeling van nieuwe producten. Nieuwe CEO is bestuursvoorzitter Cher Wang.

Zij is geen onbekende binnen HTC. Ze is één van de oprichters van het bedrijf en bekleedt momenteel de rol van bestuursvoorzitter. Eind 2013 nam ze al een groot deel van de taken van Peter Chou over. Onder leiding van Chou werd HTC omgetoverd van een fabrikant die voor andere bedrijven telefoons maakte tot een fabrikant van eigen smartphones. De laatste jaren echter wordt HTC geplaagd door tegenvallende resultaten en teruglopende verkoopaantallen.

Peter Chou and Cher Wang
Peter Chou en Cher Wang

Het is nog maar de vraag of Cher Wang daar wat aan kan veranderen. HTC probeert zich in ieder geval de laatste tijd ook te profileren als fabrikant van iets anders dan smartphones. Zo bracht het bedrijf al een Go Pro-achtige camera uit en onlangs nog werd een VR-bril en fitness tracker aangekondigd. HTC heeft over het hele spectrum last van bedrijven zoals Apple, Samsung en opkomende Chinese merken zoals Xiaomi. Cher richtte HTC in 1997 op samen met Chou waarmee er feitelijk weinig veranderd.


Prijsvergelijker HTC One M8

Toon alle aanbiedingen van de HTC One M8


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel