Microsoft wil Cortana ook naar iOS en Android brengen

· 1 reactie


Microsoft is voornemens om Cortana, de spraakgestuurde assistent voor Windows, ook naar andere platformen te brengen middels een losse app. Te denken valt aan een app voor de iPhone en Android-modellen.

Microsoft is al langere tijd niet meer exclusief bezig met apps voor het eigen Windows-platform. Zo bracht het onlangs nog Outlook uit voor Android en iOS en eerder al kwamen apps zoals Word, Excel en PowerPoint uit voor 'vreemde apparaten'. Microsoft lijkt zich te realiseren dat het de concurrentie alleen aankan als het die concurrerende platformen (deels) omarmt. Een logische vervolgstap is Cortana; de spraakgestuurde assistent die we in Windows en Windows Phone aantreffen.

Cortana on Windows
Cortana, nu alleen nog onder Windows

Microsoft heeft van Cortana een goed bruikbare spraakgestuurde zoekmachine gemaakt die je tevens diverse opdrachten kunt laten uitvoeren. Deze zou prima thuispassen op Apple's iPhones en de vele miljoenen Android-telefoons die er rondlopen. Het migratieproject om Cortana naar iOS en Android te brengen zou intern als 'Einstein' bekend staan. Gebruikers zouden dan toch kennis en gebruik kunnen maken van Microsoft diensten en producten. Wanneer de losse Cortana-app beschikbaar moet zijn is nog onbekend.

Bron: Reuters.com


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel