Cortana komt als preview naar Europa


Binnenkort kun je ook Duits, Frans, Italiaans en Spaans praten tegen Cortana uit Windows Phone. Microsoft brengt binnenkort ondersteuning voor deze Europese talen als preview uit. Cortana was al beschikbaar in het Engels en Chinees.

Microsoft noemt de preview een "alpha" wat zoveel betekent dat het werkt alleen nog niet alle functies beschikbaar zijn. Zo is het nog niet mogelijk om in de nieuwe talen vluchtinformatie op te vragen. En vragen over het openbaar vervoer worden alleen in grote steden beantwoord. Wat ze wel voor je kan beantwoorden zijn vragen over voetbal uit de Bundesliga en Serie A.

Cortana home startday deutch
Hallo! Ola! Bonjour! Ciao!

Microsoft kondigde Cortana aan voor Windows Phone 8.1 en is nu al een geduchte concurrent voor Apple's Siri. Waar Apple niet echt veel aandacht lijkt te besteden aan Siri, zo komen er niet echt nieuwe mogelijkheden bij, daar lijkt Microsoft erg hard te werken aan nieuwe functies. Microsoft gebruikt Siri daarom ook vaak in haar reclame's om de spot mee te drijven. Jammer genoeg is Cortana dus nog niet in het Nederlands beschikbaar.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel